İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 1 - Ön Cam Silecek Arızası

Yusuf Kavrama

Recommended Posts

Yusuf Kavrama

Merhaba. 2004 focus 1 aracımın ön cam silecekleri çalışırken bir anda durdu, motor sesi geliyor ama silecekleri takılı kaldı. Manuel aşağı itip gövdesine baktım bir kol aşağı düşmüş ileri geri hareket ediyor olması gereken yerden düşmüş gibi. Kollar üzerindeki vidayo söktüm ama silecek kolları ne yaptıysam yerinden çıkmıyor, sanki kaynak yapılmış gibi oynamıyor yerinden çıkmıyor. Kollar çıkmayınca plastik tabakayı çıkarıp aşağıdaki arızaya müdahale edemedik. Bu kollar nasıl çıkar yerinden bir tekniği varmı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yusuf Kavrama yazdı:

Bu kollar nasıl çıkar yerinden bir tekniği varmı?

sileceği yukarı kaldırıp çektiniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Çağlar abi muazzam biliyor. Aynen o şekilde sökülüyor aşağıdaki video yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

en ufak boyda çektirme ile hiçbir yere zarar vermeden kolayca sökülüyor. zorlayıp sağı solu, hatta camı kıranlar çok :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

hatta camı kıranlar çok

brodbeye hoparlör takıyorum , hava birden karardı, o gün bombeli camın içten ne kadar dayanıksız olduğunu not etmiştik.. mesela... 4 adet ts-v69....

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kolun motora bağlandığı yer yani frezesi tam dik konumda olmalı. Hafif yana doğru esnek durursa sökemezsiniz.. Frezesi bozulan kolda çöp olur. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

bak sen su havaya... oyle hic birden kararilir mi, onceden bi haber verir insan [emoji3]

brodbeye hoparlör takıyorum , hava birden karardı, o gün bombeli camın içten ne kadar dayanıksız olduğunu not etmiştik.. mesela... 4 adet ts-v69....
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

bir kere kırınca öğreniyor insan :rofl: Ben yani

Boşuna dememişler bin nasihatten bir musibet yeğdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...