Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Merhabalar aracım senede ancak 7500 maksimum 8000 km yol yapıyor bana dpf li 5 LT re Yağ tavsiye edebilecek ler varmıdır ? Tavsiye diyorum çünkü yağ fiyatları malum her şey gibi uçtu senede bir değiştiriyorum yağın km ömrü gelmeden. Kendisi kullanan kullanmış yağ önerisi olanların fikirlerini bekliyorum, Motul mobil liqui moly castrol 500 ün üzerinde fiyatları var Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Motul ile LM bomboş yağlar. En azından LM o fiyatı hiç haketmiyor. Shellciyim ben tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2022 (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: Motul ile LM bomboş yağlar. En azından LM o fiyatı hiç haketmiyor. Shellciyim ben tavsiye ederim L.M Motul çok iyi yağlar devamlı kullanıyorum araç en az o yağlarda yakıyor. Shell kullandım alınabilir yağ , orj bulmak lazım 9 Mayıs 2022 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Çağrı Alaf yazdı: Motul ile LM bomboş yağlar. Teknik dayanağı var mı yoksa kişisel yorum mu? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 petrol ofisi maxima alınabilir bence. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 bir görüşe göre eb az sahtesi olma ihtimalli olan PO 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 tdsleri karşılaştırdığım zaman aralarında bariz bir fark göremedim ben motulun diğer yağlardan. lm yi de incelemek lazım. PO olabilir bence de sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: bir görüşe göre eb az sahtesi olma ihtimalli olan PO Shell ve bu yeni çıkan total yağı için ne diyorsun abi ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Murat Öngür yazdı: Shell ve bu yeni çıkan total yağı için ne diyorsun abi ? totali bilmiyorum, shell in lpg den çıkan yağını ben motoruma koymam, lakin tekil fiikirler veya deneyimler birşey ifade etmez, api sınıfına ve kutu rakamına bakarak satın alırım. en son çıkan yağ , o motora en iyi gelecek diye birşey yoktur, aksine motorun üretildiği zaman çıkmış olan yağ daha bile iyi olur motor için. dpf ye uyumlu diye diye yağ içindeki katkılardan feragat ediyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: totali bilmiyorum, shell in lpg den çıkan yağını ben motoruma koymam, lakin tekil fiikirler veya deneyimler birşey ifade etmez, api sınıfına ve kutu rakamına bakarak satın alırım. en son çıkan yağ , o motora en iyi gelecek diye birşey yoktur, aksine motorun üretildiği zaman çıkmış olan yağ daha bile iyi olur motor için. dpf ye uyumlu diye diye yağ içindeki katkılardan feragat ediyorlar. Tşk ler abi Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: petrol ofisi maxima alınabilir bence. Çağlar Bayur yazdı: bir görüşe göre eb az sahtesi olma ihtimalli olan PO Birgün herkes fen... pardon... PO yağlı olacak 1 1 Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Mobil1 den şaşmam [emoji108] VW, honda, ford, dizel benzin dpf egr vs. hepsine aynı markanın uygun serisi [emoji106] Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: shell in lpg den çıkan yağını ben motoruma koymam Neden peki? Ben son bakımda 0w30 olanını koydum, yaklaşık 3000 km yaptım bu yağla. Daha önce hep 5w30 kullanılmasına ve özellikle ara ara sıkıştırarak kullanmama rağmen(km 120000 oldu) eksiltme yok. Kağıt üzerinde gördüğüm kadarı ile sıcaklık dayanımları daha yüksek ve daha az kükürt vs içeriyor. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2022 Tufan Caliskan yazdı: Mobil1 den şaşmam VW, honda, ford, dizel benzin dpf egr vs. hepsine aynı markanın uygun serisi O Fyatları etmez bence , sadece mobil değil hiç bir yağ etmez Liqui moly çok daha iyidir mesela testlerde yada uzun yağ değişimi aralıklarında ama o paralar verilmez 600 700 TL Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2022 https://www.gittigidiyor.com/oto-yedek-parca-aksesuar/yag-katki-maddesi/motor-yagi/lukoil-luxe-ss-5w-30-slcf-5-litre_spp_1035095?id=749649985 LUKOİL kullanan var mı ? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Teknik dayanağı var mı yoksa kişisel yorum mu? Ya işte şahsi yorum ile beraber biraz araştırma ürünü çokça da boş laf. Şu pahalı yağ iyidir mantığını vatandaş arasında kırmak için gittiğim yerde bunu söylüyorum. L&M Alman dolum olduğundan taşıma masrafı tüketiciye bindiriliyor fiyat katlanıyor. Arabasına iyi bakmak isteyenler ütopik rakamlara ambalajı cafcaflı motor yağları alıyorlar halbuki dünyada adam akıllı laboratuvarlar üzerinde ya geliştiren 3 tane şirket var belki. Shell ve Mobil'in kendi laboratuvarı olduğunu biliyorum sanırım diğeri de Valvoline'di yanılıyor olabilirim diğer firmalar bu firmalardan geçiniyorlar. Shell dünyanın 1 numaralı yağ tedarikçisi en saf formül adamlarda. Mobil1 ile Porsche araçların anlaşması 2036'ya kadar uzatıldı içten yanmalı ömrü bitene kadar adamlar Mobil ile çalışacaklar. Mobil1'in motora geçirdiği fiziki basınç oranı çok düşük. Hatta bu konuda hepsine tek geçeceğim yağ 5W30 ESP. Mobil'in bu kadar iyi bir formülü bu kadar uyguna vermesine şaşıyorum. Murat Öngür yazdı: L.M Motul çok iyi yağlar devamlı kullanıyorum araç en az o yağlarda yakıyor. Shell kullandım alınabilir yağ , orj bulmak lazım Shell'in orj yağlarını bulmak artık daha kolay üzerlerinde barkod ile geliyorlar 2022 üretimler de piyasaya sürüldü. Yakma konusunda ise ya özdeş ölçüm yapılmadı ya da piskoloji yanıltıyor. Bahsedilen yağlar Shell'den daha düşük buharlaşma oranına sahip değiller. Aha dayıya sorun. Yağların özdeş sürede özdeş yerçekimi etkisi altında yerçekimi doğrultusunda kat ettikleri mesafe -> (DAHA YÜKSEK DAHA İYİDİR) Cold Start Simulator at minus 35 celcius / Soğuk Marş Esnasında en iyi performans (Daha yüksek olan daha iyidir.) High Temperature High Share - Yüksek sıcaklıkta Formülün kendini Kesmesi (Daha yüksek olan daha iyidir.) Burada 150 derece ve üzerindeki yüzeylerde yağların motor parçalarını korumak için bölgesel ısınan yerlerde daha kalın bir film oluşturma becerileri ölçülür. ( Yüksek olan daha iyidir.) Motor yağında ki Toplam Baz Sayısı - Total Base Number Total Base Number motor yağı içerisinde ki Alkali oranını gösterir. Alkalin rezervi kükürtlü yakıtın yanması sonucu ortaya çıkan asitleri nötralize etmek için önemlidir. Görevi boyunca yağ içerisinde ki baz sayısı gittikçe azalır eşik değeri altında motor içerisinde asit hasarı nedenli korozyon başlar. (Yüksek olan daha iyidir.) Özellikle DPF'den bahsetmişsiniz Burayı siz daha dikkatli okuyun @Murat Öngür. Yağ içerisinde ölçülen Sülfat Külü Motor yağının yanması sonucu Sülfat ortaya çıkar. Yağ tarafından emilen Kül yağ içerisinde gezmeye başlar ve fiziki baskılama yüzünden metalik aşınmaya sebebiyet verir. Aşağıda ki tabloda 800 derece yakılan motor yağları içerisinden çıkan Sülfat Külü oranları gösterilmiştir. Bu sülfat külleri DPF'nin ve Katalitik Konverter'in ince gözeneklerini / kanatlarını tıkamakta oldukça iyidir. Düşük Sülfatlı yağların servis ömürleri daha kısadır ancak DPF ve Katalitik ömürleri açısından daha faydalılardır. (Düşük olan daha iyidir.) 250 derece buharlaşma katsayısı Başlık kendini anlatıyor zaten yüksek sıcaklıkta buharlaşma ne kadar fazla olursa motor yağında o denli kayıp yaşanır. Shell yağlarını doğalgazdan ürettiği için buharlaşma oranları nispeten azdır. Meraklısına sıkıştırılmış tabloda genel bilgiler mevcut. 9 Mayıs 2022 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Shell, total, castrol, bunlar petrol üreticilerinin yağları. Kendi benzinliklerinde orijinali var. Fiyatları da uygun. Bu üçünden birini alırdım. kendi arabam hybrid. 0w20 total kullanıyorum mesela. Ama benim yağ belçika üretimi Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 Castrol kullanın, shellin yağı da güzel. Ama ben hep Castrol kullanıyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Mayıs 2022 Paylaş 9 Mayıs 2022 https://www.gittigidiyor.com/oto-yedek-parca-aksesuar/yag-katki-maddesi/motor-yagi/lukoil-luxe-ss-5w-30-slcf-5-litre_spp_1035095?id=749649985 LUKOİL kullanan var mı ? GM ye üretiyor. Benim aracın servis yağı idi PSA ya geçene kadar. 15 binde bir idi değişim. Şu an ne kullanıyorlar bilmiyorum.LM ye geçince arabamın ne kadar sessiz olduğunu anladım [emoji4] Performansta da değişim hissettim. Hanimkoyun rampaları da 2 ye düşen araba hemen hemen 3 ten hiç aşağı inmiyor.Ali Darbaz da LM den GM ye geçince sesin arttığını farketmiş. Teknik şartname karşılar ama fiyatına göre karar vermek gerek. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Birgün herkes fen... pardon... PO yağlı olacak En iyi yağ kuzen yağ Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 zeytin yağı verebilirim? Köksal Yılmaz yazdı: En iyi yağ kuzen yağ Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 zeytin yağı verebilirim? Zeytinyağı değil de laptop pili aklımda aslında ama cüzdanımdaki gizli el fırsat vermiyor(Kuzen opet bayisi o bakımdan abi ) Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: zeytin yağı Bir ara petrol yağları ile yarışıyordu litresi Halen öyle mi ? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Bir ara petrol yağları ile yarışıyordu litresi Halen öyle mi ? malesef evet. bu sene rekolte düşükmüş ayrıca. yani iklim koşulları nedeniyle arz miktarı sınırlı kalmış. çok özel bir erken hasat yağı buldum ihtiyacı olan mesaj atabilir. adeta motor yağı gibi kıvamı var ve çok aromatik. Köksal Yılmaz yazdı: Zeytinyağı değil de laptop pili aklımda aslında ama cüzdanımdaki gizli el fırsat vermiyor (Kuzen opet bayisi o bakımdan abi ) hemen sarabilirim? sonra ödersin. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Mayıs 2022 Paylaş 10 Mayıs 2022 Petronas yağları nasıldır, burada tanıdık bayi buldum. Sahte olması derdim olmayacak. Syntium 5000 RN 5W-30 Yorum bağlantısı
Recommended Posts