İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea Yeni Tip Motor Yağ Soğutucu Bozulur mu?

Emre Ejder

Recommended Posts

Emre Ejder
(düzenlendi)

Merhaba, Araçta antfriz kullandığım için uzun süre su kullandıktan sonra , radyotor patladı,  devirdaim pompası değişti. Motor yağ soğutucu ile termostat inda değişmesi gerektiği söylendi bazı yerlerde .Ustama gittim motor yağ soğutucumun tıkanmış olma ihtimaline karşılık değiştirmek istedim fakat yeni tip motor soğutucu olduğunu araç üzerinde gerek olmadığını söyledi. 

Eski tiplerde değiştirmenin mantıklı olduğunu ama bunlarda gerek olmadığını şöyledi..

Sonradan üst kapak veya motor yaptırmak istemiyorum. Doğruluğunu teyit edecek olan var mıdır bu bilginin yardım lütfen? 

tarihinde Emre Ejder tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Ejder
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Araç kaç model, motor tipi nedir? Bunları da yazar mısınız lütfen.

Araç fiat linea 1.3 multijet euro 5 motor 2016 model

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yağ soğutucusundan soğutma sıvısı geçiyor. Yani bir pas varsa, tabii ki orası da tıkanabilir. Aracın km'sine göre, değişim iyi olur. 100bin km üzeriyse, değiştirin kafanız rahat etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Değişimi tam olarak gereklidir. 1.3 mtj'lerde yağ soğutucu zaten sorunludur. Tıkanırsa da patlarsa da büyük dert açar başınıza. Değişim maliyetinden kat kat fazla masraf açabilir.

Vesile ile, linealarda kullanılan e5 motorda yeni nesil eski nesil fark etmez, kronikleri bile ortak :) e5,5 motorla egealarda çözüldü bazı sorunlar. 

Yorum bağlantısı
Emre Ejder
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Değişimi tam olarak gereklidir. 1.3 mtj'lerde yağ soğutucu zaten sorunludur. Tıkanırsa da patlarsa da büyük dert açar başınıza. Değişim maliyetinden kat kat fazla masraf açabilir.

Vesile ile, linealarda kullanılan e5 motorda yeni nesil eski nesil fark etmez, kronikleri bile ortak :) e5,5 motorla egealarda çözüldü bazı sorunlar. 

Dün değiştirdim kendim gittim aldım ustanın değiştirmek istememesine rağmen değiştirdim..

Termostat, devirdaim, radyator, yağ soğutucu, direksiyon pompası, klima hortumlarından bir tanesi değiştirildi, gaz basıldı...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Emre Ejder yazdı:

Dün değiştirdim kendim gittim aldım ustanın değiştirmek istememesine rağmen değiştirdim..

Termostat, devirdaim, radyator, yağ soğutucu, direksiyon pompası, klima hortumlarından bir tanesi değiştirildi, gaz basıldı...

Bu sayede sadece su ile kullanılmaması gerektiğini de maalesef Zor yoldan öğrenmiş oldunuz. Yaz kış antifriz kullanımı motor ve bileşenlerin sağlığı için mühim. 

Yorum bağlantısı
Emre Ejder
Sani Gerşon yazdı:

Geçmiş olsun, güle güle kullanın.

Teşekkürler 

Murat Sahın yazdı:

Bu sayede sadece su ile kullanılmaması gerektiğini de maalesef Zor yoldan öğrenmiş oldunuz. Yaz kış antifriz kullanımı motor ve bileşenlerin sağlığı için mühim. 

Maalesef benden önceki sahibi kötü bakmış arabaya bende bunlardan elbet kullanılması gerektiğini öğrendim 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...