İçeriğe Yönlendir

Çözülemeyen Tekleme Sorunu Yardım

Tarık Güngör

Recommended Posts

Tarık Güngör

Opel Astra j 2011 1.3 a13dte motor kodlu aracım da kışları herhangi bir sorun olmamasına rağmen,  yazları 1800 devir ile 2400 devir arası sabit gazda gaz kesme silkeleme  tekleme gibi bir sorunum var.

Araçta egr dpf iptali var gayet iyi yerde yaptırdım. Bu sorun bu işlemlerden yaklaşık 1 sene sonra ortaya çıktı yazılımla alakalı bir durum değil. Yazılım olmayan araçlarda da var tanıdıklarımın araçları aynı sorun var.

Enjektör dediler 2 defa enjektörler revize oldu herhangi bir sorun bulunamadı.

Akışmetre selenoid valfi maf map sensörleri değişimi yapıldı emme manifoldu gaz kelebeği vs kurum olan yerler temizlendi ancak bir türlü sorun  çözülmedi .

Herhangi bir arıza yok 

Hertürlü fikre mantık çerçevesinde açığım.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam bahsettiğiniz aralık tam turbonun max seviye çalıştığı aralık. Turbo aksamı ile alakalı olabilir. hortumlar ve borularda kaçak var mı diye bakılmalı diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Astra j araçlarda turbo çatlatma problemi mevcuttu, turboyu kontrol ettirin bence. Bende de lpg li olanı var bende de biraz aynı olan durum mevcut. Şöyle anlatayım aracı stop edip 4-5 saat sonra ki saatlerde yaşıyorum genelde aracı çalıştırıp kısa sürede 1. vitesten 2. ye atarsam ve araç hafif rampadaysa resmen gaz kesiyor ve gerekli yakma işlemi gerçekleşemediğinden tekleme yapıyor fakat 1. viteste devam edersem o rampayı sorun yaşamıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...