Salih Bıçak 24 Temmuz 2022 Paylaş 24 Temmuz 2022 Arkadaşlar bir kaç tane önemli sorunum var: 1- Aracım vites yüksek geldiğinde birden ikiye geçişte (ki genelde 2. viteste oluyor şehir içinde), yolun bozuk taşlı olması durumunda, bir mekanik sürtme ve uğultu sesi gibi bir ses geliyor. Yolun yokuş olması durumunda yolun stabilize veya parke taşlı olması durumunda oluyor daha çok. Gaza yüklendiğimde ses kesiliyor ya da vites boşda ise frene biraz bastığımda sesi kesiyor. Bu ses neden kaynaklı olabilir? (Aracın debriyaj yukarda kavrıyor baskı balatayı yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum. Volan dişlisi porya bilyaları şanzıman gibi aksamlardan bu sesi yapıyor olabilir mi?) 2- Aracın direksiyonu çevirdiğimde elektronik bir inleme sesi yada cızırtısı gibi bir ses geliyor. Daha önceki aracımda direksiyon pompası bozulmuştu bunda da bozuk olmasından endişe ediyorum. Bir bilginiz öneriniz var mı? 3- Kapılar açılınca iç lamba yanması gerekiyor ancak şöför kapısını açınca yanmıyor. Sensörü yada düğmesi kapı cibvarında olmalı bulamadım. Bir fikriniz var mı? 4- Sağ arka kapı kitlitlenmiyor. Açıp kilitleyince tık tık sesini yapmıyor. Çocuk kilidi düğmesine basınca iç kilidi kitliyor tekrar açıyor. Aracımı yeni aldığım için çok duruma vakıf değilim. Artvinde düzgün bu araçtan anlayan birilerini de bulamadım. Erzurum ya da Trabzona servise götür diyorlar. Belki buradan çözüm önerisi olan fikir verebilecek olan arkadaşlar olur diye buraya yazmak istedim. Not: Aracım C4 2008 1.6 HDİ SX 188000 KM Yorum bağlantısı
Recommended Posts