İçeriğe Yönlendir

Konya'da İkamet Eden Arkadaşlar Bir Bakabilir mi?

Mehmet Göler

Recommended Posts

Mehmet Göler

Arkadaşlar iyi akşamlar. Oğlum Selçuk üniversitesi Veteriner fakültesini kazandı. Ancak kyk yurtlarının kapasite yetersizliği nedeniyle büyük ihtimalle yurt çıkmayacaktır. Üniversitenin kampüs içerisinde kendi yurdu varmış. Atatürk yurdu. Sağlık nedenlerinden dolayı tek kişilik oda düşünüyoruz. Burada fiyatlar uygun. İnşallah çıkar ama bilemiyorum artık. Burada tanıdığı olan varsa çok makbule geçer. Özel yurtların birkaçını aradım ortalama 4 kişilik odada 3000*12 gibi bir fiyat aldım. Apart aradım. Görüştüğüm kişi aylık hiç yok dedi. Aylık olarak 3000 civarında verdiklerini söyledi. Yurt çıkmaması durumunda özel yurtlara 5 yılda 300 bin civarında bir para vermektense kullandığım aracı satıp üniversiteye yakın bir muhitte 500-600 arası bir daire mi alsam diye düşünüyorum. Bu fiyat aralığında bulabilirmiyiz. Sarı siteden baktığımda fiyatlar Konya'da genelde yüksek ve ilanların büyük bölümü emlakçılardan. Konya'da ikamet eden arkadaşlardan fikir almak isterim. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Bu sene tercih yapan öğrenciler , veliler ev kiraları ve yurt fiyatlarını görünce resmen şok geçirdi.Sıralamada ilk 200 de olan kuzenim İTÜ'ye yerleşti ev kiraları 10bin civarındaymış çok büyük sıkıntı belki de gitmez bu sebepten ötürü :( . Sorunuzun cevabını tam net cevabı bende yok ama geçen hafta meram tarafında amcamın bir arkadaşı evini 1.3 milyon liraya satmış . Ayrıca emekli değilseniz yani Konya'ya taşınmayacaksanız bu evin ayrıyeten işletme maliyeti de olacak bu da göz önüne alınırsa aşağı yukarı bir milyon liraya evi alıp üzerine her ay iki bin lira ( kışın belki daha çok ) para vermek çok ciddi bir bütçe istiyor bu açıdan bakınca yurt daha mantıklı görünüyor diğer açıdan mülk sahibi olmak var ama bu durumda ciddi bir bütçe istiyor.Zor iş vesselam Allah kolaylık versin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Furkan Bakırel yazdı:

Bu sene tercih yapan öğrenciler , veliler ev kiraları ve yurt fiyatlarını görünce resmen şok geçirdi.Sıralamada ilk 200 de olan kuzenim İTÜ'ye yerleşti ev kiraları 10bin civarındaymış çok büyük sıkıntı belki de gitmez bu sebepten ötürü :( . Sorunuzun cevabını tam net cevabı bende yok ama geçen hafta meram tarafında amcamın bir arkadaşı evini 1.3 milyon liraya satmış . Ayrıca emekli değilseniz yani Konya'ya taşınmayacaksanız bu evin ayrıyeten işletme maliyeti de olacak bu da göz önüne alınırsa aşağı yukarı bir milyon liraya evi alıp üzerine her ay iki bin lira ( kışın belki daha çok ) para vermek çok ciddi bir bütçe istiyor bu açıdan bakınca yurt daha mantıklı görünüyor diğer açıdan mülk sahibi olmak var ama bu durumda ciddi bir bütçe istiyor.Zor iş vesselam Allah kolaylık versin.

Ben de Selçuk üniversitesi mezunuyum 

Meram Konya'daki en pahalı semtlerden biri. Fiyat o yüzden yüksek olabilir.  Veterinerlik fakültesi bizim zamanımızda kampüs içinde idi tahminimce hala oradadır. Meram ile arasında 45 km den fazla yol var iki vasıta ile ancak okula ulaşabilir birde yol masrafı ekstra olarak gelir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Göler yazdı:

Arkadaşlar iyi akşamlar. Oğlum Selçuk üniversitesi Veteriner fakültesini kazandı. Ancak kyk yurtlarının kapasite yetersizliği nedeniyle büyük ihtimalle yurt çıkmayacaktır. Üniversitenin kampüs içerisinde kendi yurdu varmış. Atatürk yurdu. Sağlık nedenlerinden dolayı tek kişilik oda düşünüyoruz. Burada fiyatlar uygun. İnşallah çıkar ama bilemiyorum artık. Burada tanıdığı olan varsa çok makbule geçer. Özel yurtların birkaçını aradım ortalama 4 kişilik odada 3000*12 gibi bir fiyat aldım. Apart aradım. Görüştüğüm kişi aylık hiç yok dedi. Aylık olarak 3000 civarında verdiklerini söyledi. Yurt çıkmaması durumunda özel yurtlara 5 yılda 300 bin civarında bir para vermektense kullandığım aracı satıp üniversiteye yakın bir muhitte 500-600 arası bir daire mi alsam diye düşünüyorum. Bu fiyat aralığında bulabilirmiyiz. Sarı siteden baktığımda fiyatlar Konya'da genelde yüksek ve ilanların büyük bölümü emlakçılardan. Konya'da ikamet eden arkadaşlardan fikir almak isterim. 

kampüse yakın bölgeden bakmak daha mantıklı olacaktır. Selçuklu mahallesi, Bosnahersek mahallesi gibi okula yakın bölge tercih edilmeli. Bosnahersek mahallesi hemen kampüsün karşısında kurulmuş bir mahalle daha yakındır. Kampüs şehir merkezine 35 km tramvay ile ulaşım var. Ben 99 mezunuyum bizden sonra çok şey değişmiş geçen yıl iş için Konya'ya gittiğimde kampüs çevresinde yapılaşma bizim zamanımıza göre çok daha fazla olduğunu gördüm. Eski arkadaşlarımla görüştüğümde okul çevresinde yapılan yapılaşmanın genelde öğrencilere yönelik olduğunu 1+1 tarzı evlerin yoğunlukta olduğunu söylemişlerdi. İmkanlar el veriyor ise ev satın almak bencede mantıklı bir tercih olabilir kiralamaya göre en azından okul bitiminde satılabilir. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Furkan Bakırel yazdı:

Bu sene tercih yapan öğrenciler , veliler ev kiraları ve yurt fiyatlarını görünce resmen şok geçirdi.

sadece bunlar değil tüm özel okul, servis ve kitap fiyatları da müthiş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Bakırel yazdı:

kuzenim İTÜ'ye yerleşti ev kiraları 10bin civarındaymış çok büyük sıkıntı belki de gitmez bu sebepten ötürü

maslak civarında ev bakmışsa yanar, metro hattı üstünde başka semtlere bakılabilir. öğrenci ve ailelerine bol sabır dilerim (servisçileri de ekleyelim)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göler

Salı günü Konya'ya gidip okul kaydını yaptıktan sonra yurt ve ev baktık. İnanılmaz yorucuydu. Kyk çıkmayacağından özel yurt baktık. Dört kişilik oda yıllık 36000 tl. İki kişilik oda 72 bin. Ev bulmak inanılmaz zor. Üniversitenin bulunduğu Bosna mahallesinde boş daire bulmak için en az on emlakçı aradım boş daire bile yok. Kiralar 4000 ve üzeri gibi.  1+0 yada 1+1 daireler satış fiyatı 600 bin üzeri başlıyor. Boş satılık daire bile yok neredeyse. İnanılmaz bir emlak sıkıntısı var. Elimiz boş geri döndük. Haftaya bakacağız artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Böyle giderse kiralık bulamayanlar karavanlara yönelebilirler. Tam öğrenci işi  . 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göler yazdı:

Kiralar 4000 ve üzeri gibi.  1+0 yada 1+1 daireler satış fiyatı 600 bin üzeri başlıyor.

bu oranlarda ise ev alması daha mantıklı, rakam bağımsız matematik olarak

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Erhan Doruk yazdı:

Böyle giderse kiralık bulamayanlar karavanlara yönelebilirler. Tam öğrenci işi  . 

Valla çok mantıklı. Öğrenci için hazırlanan 1+0 lardan çok daha konforlu olur. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

park edemez her yere yasak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Gerçekten boş mu acaba.

program yazın mı çekilmiş 

Evet video yeni tarihli.. 

Bu yaz çekilmiş bir video olmalı 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Evet video yeni tarihli.. 

Bu yaz çekilmiş bir video olmalı 

Yazın okullar tatilken genelde boş oluyor ya acaba ondan mı bahsetmiş 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Yazın okullar tatilken genelde boş oluyor ya acaba ondan mı bahsetmiş 

Çocuk onu sormuyor ki ya.. Sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...