İçeriğe Yönlendir

1.0 Firefly Egea Cross Motor Soğukken Ses Şikayeti


Emre Ceber

Recommended Posts

Emre Ceber
(düzenlendi)

Merhabalar. 2021 model 2 bin km de 1.0 egea cross aracım var. Aracı sabahları ilk çalıştırmamda (motor soğukken) değişik bir ses geliyor aralıklı bir hava vakum sesi gibi ama belli bir düzeni yok. Bu ses debriyaja basınca gidiyor. Motor ısınınca da gidiyor. Aracı servise götüreceğim sonuçta garantisi devam ediyor fakat öncesinde fikrinizi almak istedim ne olabilir?  Teşekkürler herkese... 

tarihinde Emre Ceber tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Ceber

Mehmet bey sorunu birebir yaşamış mıydınız? Debriyaj bilyası çözüyor mu 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)

Evet Aynı sorunu yaşadım,ustam bana debriyaj bilyası demişti,siz yinede bir gösterin.Yanlız siz motor ısınınca gidiyor yazmışsınız.bende sürekli oluyordu.

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Ceber

Araştırdığım kadarıyla problemi yaşayan arkadaşların araçlarında şanzumana yönelmişler. Senkromeç değişmiş aracın birinde. Sonrasında düzen tutmamış araç değişimine gidilmiş. Ancak bu süreç çok uzun. Aynı sorunu yaşayan kişiler bilgi paylaşırsa çok mutlu olurum. 1.4 / 1.0 / 1.3 multijet gibi 5 ileri aynı şanzumanlı araçlarda var bu sorun. Özellikle 2020 son çeyrek üretimi olan araçlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Hazir konusu açılmışken 1.0 motor nasil performans ve yakıt olarak. Tek tük sedan da gördüm. Tork hissi nasıl. Yakit ne alemde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Ceber

Eski aracım 1.4 96 beygir atmosferik fiesta idi. Ona göre çok canlı hisssettiriyor bu araç. Ara hızlanmaları çok iyi yapıştırıyor koltuğa. Aracı dolu kullanmadım daha 2 haftadır bende tek başıma 5. viteste rampada falan bayılma vb durum olmadı performansı gayet yeterli. 300 km yol yaptım %70 çevre yolu (trafik sebepli dur kalklı) %30 şehir içi 6lt / 100km ortalama var. Araç henüz rodajda bu arada.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...