İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Burak Baykara

Herkese Merhaba,

Ben 2003 model E46 316ti Compact sahibiyim aracima 3 ay once xenon far taktirdim once hella marka ballast lar ve osram d2r marka ampul taktirdim bu parcalari cikma olarak aldim hersey cok guzeldi masmavi xenon farlarim vardi fakat farlarimda mercek olmadigi icin isik cok dagiliyordu. Sonra yine cikma buldugum mercekli farlari taktirdim farlar komple degisti yani orjinal bmw fabrikasinda uretilmis mercekeli far buldum aracimin aynisinin kazalisindan cikan parcaydi. Bu mercekli farlar takildiktan sonra farlarim karsidan bakinca mavi fakat aydinlattigi yuzeye baktigimda pembe idi ve trafikte yanimdan halojen farli bir arac gectiginde benim farlarim acik olmasina ragmen aracimin onunde golgeler olusuyordu bir kac kisiden ampullerin eskimesinden dolayi boyle oldugunu duydum gidip yine ayni marka osram d2r marka hic kullanilmamis xenon ampulu aldim ve aracima taktirdim fakat simdide farlarim sari oldu karsidan bakildiginda cok acik mavi aydinlattigi yuzeye baktigimda sari oldu nedenini anlayamadim yardimci olursaniz sevinirim...

Simdiden herkese tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Herkese Merhaba,

Ben 2003 model E46 316ti Compact sahibiyim aracima 3 ay once xenon far taktirdim once hella marka ballast lar ve osram d2r marka ampul taktirdim bu parcalari cikma olarak aldim hersey cok guzeldi masmavi xenon farlarim vardi fakat farlarimda mercek olmadigi icin isik cok dagiliyordu. Sonra yine cikma buldugum mercekli farlari taktirdim farlar komple degisti yani orjinal bmw fabrikasinda uretilmis mercekeli far buldum aracimin aynisinin kazalisindan cikan parcaydi. Bu mercekli farlar takildiktan sonra farlarim karsidan bakinca mavi fakat aydinlattigi yuzeye baktigimda pembe idi ve trafikte yanimdan halojen farli bir arac gectiginde benim farlarim acik olmasina ragmen aracimin onunde golgeler olusuyordu bir kac kisiden ampullerin eskimesinden dolayi boyle oldugunu duydum gidip yine ayni marka osram d2r marka hic kullanilmamis xenon ampulu aldim ve aracima taktirdim fakat simdide farlarim sari oldu karsidan bakildiginda cok acik mavi aydinlattigi yuzeye baktigimda sari oldu nedenini anlayamadim yardimci olursaniz sevinirim...

Simdiden herkese tesekkurler...

Mercekli farı taktırdığın zaman da önceki D2R'ları mı taktırmıştın ? Bundan dolayı dağılımda sorun yaşamış olabilirsin.

Mercekli farda D2S ampul kullanılması gerekir. Ampullerini değiştir bence. Eskimesi ile ilgisi yok.

Yorum bağlantısı
Burak Baykara

evet mercekli farlari taktirdigim zaman yine d2r ampul kullandim sonra ampul eski dedi bazi arkadaslar o yuzden ampulu degistirdim yine d2r aldim fakat simdi sari oldu d2s ampul alsam sorun duzelir mi? d2s ampullerin fiyatlari ne kadar bir bilgin var mi?

Yorum bağlantısı
Burak Baykara

ampul disinda herhengi bir sorun olabilir mi?

*mercekli farlarin icinde porselen bir parca oldugunu duymustum farlar cikma oldugu icin bu porselen kirilmis olabilir mi?cunku bana porselen kirildigi zaman cok az isik verir demislerdi.

*mercekler tozlu veya pis oldugu icin ampulun performansini engelliyor olabilir mi?

*xenon ballast inda sorun olabilir mi?cikma oldugu icin eskimis olabilir mi?ballast larin herhangi bir omru var midir?

*ampul olarak osram mi yoksa philips mi kullanmam daha iyi olur sizce hangisi daha iyidir?

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Selçuk un dediği gibi D2S ampül olmamasından kaynaklanıyordur ışık dağılımı sorunu. Ballastta sorun olsa ampül hiç yanmaz. Osram veya Philips arasında kalite farkı olduğunu sanmıyorum, ikisi de yaklaşık aynı fiyat zaten.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Selçuk un dediği gibi D2S ampül olmamasından kaynaklanıyordur ışık dağılımı sorunu. Ballastta sorun olsa ampül hiç yanmaz. Osram veya Philips arasında kalite farkı olduğunu sanmıyorum, ikisi de yaklaşık aynı fiyat zaten.

+1

yeni xenon ampuller ilk birkaç yüz saat sarı ışık veriyor ve sonra gerçek beyaz ışığa ulaşıyor. değiştirdiğin d2r ampuller bu nedenle de sarı yanıyor olabilir. ama asıl problem yanlış ampul kullanılmasından oluyor gibi geliyor bana.

d2s ile d2r arasındaki temel fark d2r'da ışığı kesen bir siperin olması. bu nedenle d2r için tasarlanmış reflektörlerde (önceki kasa laguna, 607, primera gibi) kullanılıyor.

D2S:

xd2s.jpg

D2R:

xd2r.jpg

607:

post-5-1136827661_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ceyhun Okay

ben baykaraburak in arkadasiyim onun adina size tesekkur ederim zaten bu xenon isine beraber girdik yani herseyi beraber yaptik. yardimlarinizdan dolayi tesekkur ederim... ozellikle voltron acok tesekkur ederiz...

Yorum bağlantısı
Ceyhun Okay
156 da mercek kullanmadan hangisini (D2S,D2R) kullansam düzgün ışık dagılımı elde edebilirim??

D2R..... mercekte ise D2S

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Halojen reflektörlerde D2S veya D2R olması pek farketmiyor herhalde. Alfa nın halojen ampülünün üzerinde şapka varsa D2S ampül de takılabilir.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Okay

arkadasim guc yonunden fark etmiyo ama merceye d2r takarsan ki biz taktik.. mavi yerine sari isik veriyo .......

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Mercek ayrı. Ona D2S ampül gerekli. Alfa nın halojen reflektörü soruluyor, eğer reflektör üzerinde şapka varsa D2S ampül de takılabilir.

Yorum bağlantısı
Burak Baykara

arkadaslar soylediginiz gibi d2s ampul taktirdim fakat yine isik sari cok mavi olmadi diger xenon farli arabalarla karsilastiriyorum onlara gore daha sari bunun nedeni ne olabilir sizce???

Yorum bağlantısı
Burak Baykara

arkadaslar size bir sorum daha olacak. sizinde bildiginiz gibi e46 larda bi-xenon kullaniliyor fakat ben aracima xenon fari sonradan taktirdigim icin bi-xenon degil sadece xenon fakat aracimda mercekli far oldugu icin bi-xenon icin uygun sistem var yani mercegin onundeki kapagi acacak motor mevcut sadece motora elektrik verilmiyor bu motora uzunlara guc veren kablolardan guc versem bi-xenon olur mu yani kapagi kaldirip indirir mi???

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaslar soylediginiz gibi d2s ampul taktirdim fakat yine isik sari cok mavi olmadi diger xenon farli arabalarla karsilastiriyorum onlara gore daha sari bunun nedeni ne olabilir sizce???

ampulun rengi birkaç yüz saat sonra beyazlaşacaktır. normal bir durum. ışık dağılımı nasıl oldu ? düzgün mü ?

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu
bu motora uzunlara guc veren kablolardan guc versem bi-xenon olur mu yani kapagi kaldirip indirir mi???

Uzun far tesisatından paralel çekersin bi-xenon olur.

Işığın rengi projektörden de kaynaklanıyor, benim Hella bi-xenon projektörler de sarı ışık veriyor. Megane lardaki Valeo projektörler mavi-beyaz ışık veriyor.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

ama seninkinde de anahtarı auto ya alınca sellektörde xenonlarda yanıyor biliyorsun değilmi?

Yorum bağlantısı
Ceyhun Okay
ama seninkinde de anahtarı auto ya alınca sellektörde xenonlarda yanıyor biliyorsun değilmi?

evet cok canliii :ok: :ok: :D:rofl::rofl::D

Yorum bağlantısı
Burak Baykara
ampulun rengi birkaç yüz saat sonra beyazlaşacaktır. normal bir durum. ışık dağılımı nasıl oldu ? düzgün mü ?

isik dagilimi duzgun herhangi bir sorun yok. bakalim insallah mavilesir yakinda...

Yorum bağlantısı
Burak Baykara
Uzun far tesisatından paralel çekersin bi-xenon olur.

Işığın rengi projektörden de kaynaklanıyor, benim Hella bi-xenon projektörler de sarı ışık veriyor. Megane lardaki Valeo projektörler mavi-beyaz ışık veriyor.

tesisat cektik bi-xenon oldu cok guzel oldu.

projektor dedigin ballast mi??? daha once sormustum ballast ta bi problem olabilir mi dedim ballast ta sorun olsa hic yanmaz demisti bazi arkadaslar yoksa bir sorun degilde hellanin bir ozelligi mi yani hella lar mi boyle oluyo???

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Projektör, mercek. 4300K lik ampül kullanan Hella ve Valeo mercekler farklı renk ışık veriyor sanki, sarı-beyaz ve mavi-beyaz gibi.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sinan Biren

Değerli arkadaşlar hepinize tekrardan selamlarımı iletiyorum.Uzun ikna çabalarımdan sonra babamı arabasına xenon kit i taktırmaya ikna ettim fakat bir şartla..

1) Kia Sorento lardaki gibi masmavi bir ışık istiyor babam onlar 6000 kelvin mi yoksa 8000 bin mi?

2) Yıldız tuningden almaya karar verdim garanti veriyolar + 12 ay taksitte yapıyorlar fiyatlarıda kalitesine göre 350 dolar ila 550 dolar arasında değişiyor..Siz ne dersiniz? 316 ti da nasıl durur?

3) Tek korkum o kadar para verip sonra babamın standart ampüllerinden bir farkı olmadığını söylemesi..Merceksiz fara sahip bizim 316 acaba çok mu dağılır ışığı? (Benim kendi aracımda yani Stilo'mda baya bir dağınık çünkü) Eski standart ampüllerden çok farklı bir netice alır mıyım sizce?

4) 316 ti ların kısa farları yanınca parklarıda yanıyor mu?Ona göre onlarıda daha beyaz olanlarıyla değiştirmem lazım çünkü?

5) Tavsiye edebiliceğiniz bir marka yada bu kitleri garantisiyle daha ucuza takan bir yer var mı?

Şimdiden verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim..

Saygılarımla,

Sinan Biren

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
3) Tek korkum o kadar para verip sonra babamın standart ampüllerinden bir farkı olmadığını söylemesi..Merceksiz fara sahip bizim 316 acaba çok mu dağılır ışığı? (Benim kendi aracımda yani Stilo'mda baya bir dağınık çünkü) Eski standart ampüllerden çok farklı bir netice alır mıyım sizce?
Daha fazla ışık alacağın kesin ama dağılım konusunu denemeden bilmek zor. Zaten forumu da bunun için açtık, sonuçları paylaşmak için yani :)
4) 316 ti ların kısa farları yanınca parklarıda yanıyor mu?Ona göre onlarıda daha beyaz olanlarıyla değiştirmem lazım çünkü?
Evet
Yorum bağlantısı
Sinan Biren

Tamam bakalım şu karlar bi erisinde en kısa zamanda gidip taktırıcam sonuçlarını sizlere anlatırım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...