İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Guest burcbjk

bendeki HELLA "D2S 35W" dio...bide OSRAM yazıyo

ayrıca philips var bitane de onda da D2S 35W/e yazıyo..

açıkcası tam anlamadım gücünü

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
bendeki HELLA "D2S 35W" dio...bide OSRAM yazıyo

ayrıca philips var bitane de onda da D2S 35W/e yazıyo..

açıkcası tam anlamadım gücünü

O cektigi guc miktari, isik gucu lumen (lm) ile gosterilir.

Mesela bir H7 halojen ampul 55W ceker ve aydinlatma gucu 1550 lm 'dir.

Bir Xenon D2S ampul ise 35W ceker ama aydinlatma 3200 lm'dir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Guest fyyz

Selam arkadaşlar

Benim 2001 model e 46 sedan bmw 3.20 var.

Bu aracıma FK nın çift angellı ve merceklı farından almak ıstıyorum fakat uzerınde gordugum kadarıyla bu farın uzerınde H7 yazıyor.Ama benim elimde bir tane fazladan H1 8000k xenon kit var acaba bu kiti bu fara taksak her hangi bir problem çıkartır mı?

Acele cevep bekliyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Guest fyyz

soalasın ya ınsallah xenonları aldıgım yerde h7 gelmıstır epeydır beklıyordum h7 ıcın bakalım eger h7 ler geldıyse gıdıp alıcam fk farımı bıde bı sorum daha olucak belkı bılıyorsundur bu fk farların ıcı krom bu farın ıcındekı krom yer cıkar mı?Onu cıkarıp arac rengıne veya siyaha boyamayı düşünüyorum cünkü hiçbir yerde e46 sedan ıcın sıyah zemınlı far yok :)

Yorum bağlantısı
Selim Aydın1679652569

valla bu konuda bilgim yok ama bildiğim kadarıyla açılamıyor mandallı değildir sökersen olur boyarsın sonra yapıştırırsın ama iyi olur mu bilmem

Yorum bağlantısı
Guest fyyz

valla bugun bı acmaya calıstık farın uzerınde mandallar var ama zorlamadık farı kırılmasın dıye...ya olmadı gıdıp cıkma mercekli far alıcam yenı xenon kıtımıde ona takıcam baska carem kalmadı ya uzun zamandır kafam allak bullak.. :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Selam arkadaşlar

Benim 2001 model e 46 sedan bmw 3.20 var.

Bu aracıma FK nın çift angellı ve merceklı farından almak ıstıyorum

BMW 3 ve FK ! :)

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
valla bugun bı acmaya calıstık farın uzerınde mandallar var ama zorlamadık farı kırılmasın dıye...ya olmadı gıdıp cıkma mercekli far alıcam yenı xenon kıtımıde ona takıcam baska carem kalmadı ya uzun zamandır kafam allak bullak.. :)

Fikrimi sorarsaniz FK yerine bence de cikma orjinal angelli far almaniz.. :)

Yorum bağlantısı
Guest fyyz
Fikrimi sorarsaniz FK yerine bence de cikma orjinal angelli far almaniz.. :)

bmw nin e 46 için orjinal angelli farı yok mercekli farı alıp buna xenon kiti takıp maslakta angel taktırıcam bunlarda bana hemen hemen bir fk parasına geliyor.Ama tabiki orjinal farın mercegi fk nın mercegi ile bir olmaz tek avantajım bu zaten orjinal far alıp üzerine angel uygulaması yaptırıcam başka şansım kalmadı..

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
bmw nin e 46 için orjinal angelli farı yok mercekli farı alıp buna xenon kiti takıp maslakta angel taktırıcam bunlarda bana hemen hemen bir fk parasına geliyor.Ama tabiki orjinal farın mercegi fk nın mercegi ile bir olmaz tek avantajım bu zaten orjinal far alıp üzerine angel uygulaması yaptırıcam başka şansım kalmadı..

Pardon 5 kasaya gitti kafam bir an.. :)

Birde sunlara gozatin..

http://www.koperformance.com/BMW/lighting/...el_eyes_e46.htm

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-3-E46-A...emZ260060458069

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çıkma orj. xenon far + çıkma orj. angel taktır bence en iyisi bu. Halojen + kit + angel güzel durmaz. Yandığı zaman görünmez bile.

Yorum bağlantısı
Guest fyyz

İlk önce farlar için teşekkürler ama benim baktıklarımda FK marka bunlarla aynı hiçbir farkı yok belki birinin angeli sarı yanıyordur digerinin ki beyaz yani tek farklı noktaları bu yoksa mercek stili falan filan hepsi aynı..

Çıkma orj. xenon far + çıkma orj. angel taktır bence en iyisi bu. Halojen + kit + angel güzel durmaz. Yandığı zaman görünmez bile.

Benim alacagım far mercekli olacak sonuçta bu fara xenon kit + angel yaptırdıgım zaman nasıl bir daıglma oalbilir ki :) normal xenonlu far olucak ve daha önceden arkadaşlarımızın yaptırdıgı tuning firmalarında angel taktırıcaz :p

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
Şlk önce farlar için teşekkürler ama benim baktıklarımda FK marka bunlarla aynı hiçbir farkı yok belki birinin angeli sarı yanıyordur digerinin ki beyaz yani tek farklı noktaları bu yoksa mercek stili falan filan hepsi aynı..

Benim alacagım far mercekli olacak sonuçta bu fara xenon kit + angel yaptırdıgım zaman nasıl bir daıglma oalbilir ki :) normal xenonlu far olucak ve daha önceden arkadaşlarımızın yaptırdıgı tuning firmalarında angel taktırıcaz :p

Rica ederim, herzaman..

Aslina bakarsaniz bende FK far kullaniyorum. Sonuc itibari ile buyuk bir problemde yasamadim farlarimla ama yasayan arkadaslar var. BMW 3 serisi benimde favorim, kaliteli guzel bir arac ondan dolayi bende orjinal cikma ve angel'i destekliyorum ama tabi nihai karar sizindir :)

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Kıvanç Yaşar

Merhaba arkadaslar, Amerika da master yapmaktayim. 2002 Jeep grand cherokee kullaniyorum, xenon kullanmiorum ama yakin zamanda 2001 325cabrio alacagim. Uzerinde mercekli far yok, far almayi dusunmuyorum, sadece senon kit takicam.

Bildigim kadari ile 55w ile calisan halojen kablolarina 35w lik ballastlari takinca beyin hata veriyor. dogrumudur? bir zarari varmidir? Hata verdirtmeyen 35w lik kitler mevcutmudur?

yardimci olursaniz cok sevinirim. Yazin tr ye bir cok mal getirecegim, dvd/nav sistemler xenon/iphone daha sonra konusabiliriz bu konuda. tesekkurler

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

55w halojen ampül yerine 35w xenon kit takınca evet arıza ışığı yanar,ama zararı yoktur sadece rahasız edici bir durum olur psiklojik açıdan,yalnız balastları sigortalı kabloları ile kullanmazsan,balastları direk aküden değilde kısa far kablolarından alırsan arıza ışığı yanabilir,xenon kiti direk aküden alacaksın,sigortalı 15A kullanacaksın röle ile o zaman arıza ışığı yanmaz ve üstelik sağlıklı olur.bence xenon kit alacaksan orjinal hella kiti al çıkma ve dediğimi yaparsan hiç sorun yaşamazsın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arıza; çekilen ampere göre tespit edilmektedir..

Eğer aracınızda ampul arıza kontrolü varsa role de bağlasanız yanacaktır. Çünkü role de akım çekmeyecektir.. Tr'de olsanız bir kapasitör yardımıyla bu arıza ışığı söndürülebilirdi..

Amerikada da buna benzer sisstemler mutlaka vardır.. Sonuçta o arıza ışığı söndürülebilir..

Önce aracınızda bu ampul kontrolü varmı ondan emin olun..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Çelik1679652576

Yeni aldığım 316 i 2005 model BMW arabamın xenon kısa farları sanki yok gibi yağmurlu havada hiç göstermiyor kuru havada arkamdan gelen normal farlı arabaların ışığı ile yol alıyorum gece görüşüm sıfır yani ancak farları uzun a aldığımdsa hiç bir problem yok.

Arabamın farlarının orjinal olduğunu aldığım galerici söylüyor (güvenilirdir?? ne kadar güvenilir ise)

Ne yapmam lazım bulunduğum yerde BMW servis yok kimi lamba bitmiş diyor kimi normal diyor xenon un arkadan gelen araçın farı ile gitmesi bana normal gelmiyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Yeni aldığım 316 i 2005 model BMW arabamın xenon kısa farları sanki yok gibi yağmurlu havada hiç göstermiyor kuru havada arkamdan gelen normal farlı arabaların ışığı ile yol alıyorum gece görüşüm sıfır yani ancak farları uzun a aldığımdsa hiç bir problem yok.

Arabamın farlarının orjinal olduğunu aldığım galerici söylüyor (güvenilirdir?? ne kadar güvenilir ise)

Ne yapmam lazım bulunduğum yerde BMW servis yok kimi lamba bitmiş diyor kimi normal diyor xenon un arkadan gelen araçın farı ile gitmesi bana normal gelmiyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Bunun bir çok nedeni olabilir, ihtimalleri azaltarak çemberi daraltmak yoluyla çözüme ulaşabiliriz sanıyorum.

1- Farlarından biri yanıyorken yakın plan bikaç resmini (gündüz) çekip gönderir misin? Aracında far yıkama var mı ?

2- Farlarının seviye ayarı bozuk olabilir, Makaleler - Seviye ayarı linkindeki şekilde bunu düzeltebilir ya da far ayarı cihazında kontrol ettirebilirsin. Bir duvarın 10 metre gerisinden farları yakarak duvar resmini buraya gönder, bakalım duruma.

3- Ampuller kolay kolay bitmezler, 3000 saat ömrü vardır. Elektriksel sorunlar ampulün ömrünü azaltır, ama ışığının azalması şeklinde değil genellikle direk olarak bozulan ampul söner.

4- Farlarının mercekleri tozlanmış ya da islenmiş olabilir ve ışığı düzgün yansıtamıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...