İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Şu durumda duvar testi yapmaktan başka yol kalmıyor. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Işık Yılmaz

Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi dün otoparkta aracımı çalıştırıp farları yakmamın ardından sağ far başta göz kırpar gibi birkaç kez yanıp söndü, daha sonra 5 dk kadar çalışıp tamamen söndü ve ekranda sağ ön far arızalı olarak gözüktü.Farları kapatıp aracımı stop ettim ve tekrar çalıştıktan sonra farlarım normal olarak yandı ve arıza uyarısı da söndü.

Yolda ise zaman zaman farım yanıp söndü ve bazen sanki flaş patlarmış gibi ark yaptığını farkettim, bir yarım saat yolculuktan sonra bu hatayı da yapmayı kesti,

Soracağım bu tür bir arıza daha önce başına gelen var mıdır, varsa hangi parçaları değiştirmem gerekir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:)

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

sorunun kaynagini en kolaydan zora dogru siralayacak olursak.

1- cogunlukla ampul duyunda olan temassizlik yapar. duyun icindeki tirnaklari sıkılastirin.

2- varsa far sistemine bagli olan role yapabilir. roleyi degistirmeyi deneyin.

3- balast yapar. sag-sol balastlari yer degistirip test edin.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

E46'da balasta ek olarak arada minik bir ateşleyici de var onun bozulmuş olması muhtemel.

post-5-1190360464.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
sorunun kaynagini en kolaydan zora dogru siralayacak olursak.

1- cogunlukla ampul duyunda olan temassizlik yapar. duyun icindeki tirnaklari sıkılastirin.

+

Devrede sigorta varsa, soketlerini kontrol etmelisiniz...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
(düzenlendi)
+

Devrede sigorta varsa, soketlerini kontrol etmelisiniz...

haklisin abi. bu madde 0,5 olmali o zaman. digeri de 2,5... :D

0,5- Devrede sigorta varsa, soketlerini kontrol etmelisiniz...

2,5- E46'da balasta ek olarak arada minik bir ateşleyici de var onun bozulmuş olması muhtemel.

tarihinde Muhammed And? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Yaşar
Şu durumda duvar testi yapmaktan başka yol kalmıyor. :)

Uzun ampullerinin olduğu bölümü kapatmadan yaptığım kısa deneme sonucu şu kanıya vardım;

Selektör yapmak için kolu kendime doğru çektiğimde normal uzun ampulü yanıyor,

Uzunların hep açık kalması için kolu ileri ittiğimde yine sarı uzun ampulü yanıyor fakat sanki bi-xenon kapağı kalkarmışçasına ses çıkartıyor her seferinde ve selektör yaparkenki izinden biraz daha farklı bir iz yaratıyor gibime geldi.

Uzun ampulleri sökerek veya dediğiniz gibi farın uzun ampul kısmının üzerini kapatarak bir test yapmam gerekiyor tabiki ama en azından sesi duydum ve dediğim gibi bu ses sadece uzun far kolunu ileri ittiğimde çıkıyor. Selektör yaparken o ses duyulmuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Selektör yaparken, uzun halojenlerle birlikte, bixenon merceğin perdesinin kalkması normal..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Uzun ampullerinin olduğu bölümü kapatmadan yaptığım kısa deneme sonucu şu kanıya vardım;

Selektör yapmak için kolu kendime doğru çektiğimde normal uzun ampulü yanıyor,

Uzunların hep açık kalması için kolu ileri ittiğimde yine sarı uzun ampulü yanıyor fakat sanki bi-xenon kapağı kalkarmışçasına ses çıkartıyor her seferinde ve selektör yaparkenki izinden biraz daha farklı bir iz yaratıyor gibime geldi.

Uzun ampulleri sökerek veya dediğiniz gibi farın uzun ampul kısmının üzerini kapatarak bir test yapmam gerekiyor tabiki ama en azından sesi duydum ve dediğim gibi bu ses sadece uzun far kolunu ileri ittiğimde çıkıyor. Selektör yaparken o ses duyulmuyor.

Ben test yaparken uzun tarafını kapatarak duvardaki görüntüyü almanı istemiştim sen tam tersini yapmışsın. :) Dolayısıyla bir sonuca varılamıyor.

Yorum bağlantısı
Işık Yılmaz
haklisin abi. bu madde 0,5 olmali o zaman. digeri de 2,5... ;)

0,5- Devrede sigorta varsa, soketlerini kontrol etmelisiniz...

2,5- E46'da balasta ek olarak arada minik bir ateşleyici de var onun bozulmuş olması muhtemel.

Şimdilik öncelikle elimde sağlam olduğunu bildiğim balastı arıza yapan sağ tarafınki ile değiştirdim.

Ama ilk yanmada ampül biraz pırpırlama yapıyor, yeni ampül alıp tekrar deneyeceğim, o da olmazsa ateşleyici bakarız hurdacılardan :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şimdilik öncelikle elimde sağlam olduğunu bildiğim balastı arıza yapan sağ tarafınki ile değiştirdim.

Ama ilk yanmada ampül biraz pırpırlama yapıyor, yeni ampül alıp tekrar deneyeceğim, o da olmazsa ateşleyici bakarız hurdacılardan ;)

Önce ateşleyiciyi dene, ampulünde sorun yok.

Yorum bağlantısı
Onur Yaşar
Ben test yaparken uzun tarafını kapatarak duvardaki görüntüyü almanı istemiştim sen tam tersini yapmışsın. :) Dolayısıyla bir sonuca varılamıyor.

Bahsettigim tam bir test degildi, biraz once test yaptim.

SONUC:

Selektor kolunu cekince uzun ampuller yaniyor. Mercekte degisim olmuyor.

Selektor kolunu itince hem uzun ampuller yaniyor, hem de (malesef sadece sag farin) mercekten bi-xenon yaniyor.

Sag far AL marka, sol far BOSCH marka.

Benim aklimda iki soru var suanda;

1- Sol farda ya sorun var, ya da sonradan normal xenon mercekli bir farla degistirilmis demektir.

2- Sag farin bi-xenon oldugunu anladim ancak neden selektor kolunu cekince yanmiyor da sadece (uzunlarin hep acik kalmasi icin) kolu ileri ittigimde yaniyor?

Simdiye kadarki yardimlariniz icin tesekkur ederim. En azindan farlarimin birinin bi-xenon oldugunu, onun da yarim yandigini ogrenmis oldum :)

Bahsettigim iki sorun hakkinda cevap verebilirseniz mutlu olurum.

Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Işık Yılmaz
Önce ateşleyiciyi dene, ampulünde sorun yok.

Ben ampülleri 2005te arabayı aldığımda 6000k olanlarla değiştirmiştim, haliyle ampülde sorun olacağını düşünerek öncelikle ampulleri değiştirdim.

Şu anda sorun yok, normal olarak yanıyor farlarım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ben ampülleri 2005te arabayı aldığımda 6000k olanlarla değiştirmiştim, haliyle ampülde sorun olacağını düşünerek öncelikle ampulleri değiştirdim.

Şu anda sorun yok, normal olarak yanıyor farlarım.

Hadi ya. :) Markasızdı heralde ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Yok markasız değildi, hid-online dan aldığım philips 6k ampüllerdi

Şyi sorunun düzeldiğine sevindim.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Abdullah Yıldırım

herkese selamlar.abdullah ismim..burada yeniyim ve yardıma ihtiyacım var.ben 3.18 bmw aldım mercekli farlı fakat farlar yanmıyor denecek kadar zayıf hiç aydınlatmıyor.ford focusum vardı ona 200 tl ye zenon taktılar gündüz gibi olmuştu.bundada yaptırsam nasıl olur yada bmw için ayrımı falan bi zahmet yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Yüksekk ihmtialle farlarınızın içindeki mercek kararmış ve eskimiştir. Mevcut farlarınıza xenon kit takılsa dahi bir performans alacağınızı sanmıyorum. Farınızın içinde buluna merceği kaliteli bir mercek ile değiştirirsenz sorununuz ortadan kalkar. Mercek değiştirme işini el becerinize göre siz yapabilirsiniz yada bu işten anlayan arkadaşlara yaptırabilirsiniz.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdullah Yıldırım

bunu duymuştum baktım mercekler teertemiz duruyo sıkıntı yok gibi..

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
bunu duymuştum baktım mercekler teertemiz duruyo sıkıntı yok gibi..

merceklerin bence arka kısmıdır önemli olan ışığı yansıtan çanağı o kısma bakabildiniz mi sökmeden?

tarihinde An?l Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdullah Yıldırım

araç 2005 model ve açıkcası nasıl bakılır merceğe nerden bakılır bilmiyorum

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Far markası ZKW .D2S bi-xenon mercek.Sadece uzunlarda geçildiğinde bi-xenon devreye giriyor.Plastik yapılı mercek kasası zamanla kararıyor sonra eriyor.Kalıcı çözüm metal kasalı mercek takmak.Bosch bi-xenon mercek oraya takılabılecek tek mercek.Dirak alıp takamıyorsunuz tabıkı.Epey uğraşmak gerekiyor ama sonuç mükemmel oluyor.

post-553-1300034654_thumb.jpg

post-553-1300034675_thumb.jpg

post-553-1300034694_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Tolga Coşkun

bendede aynı sorun vardı a4 de hiç göstermiyor gibiydi phılıps marka xenon taktırdım 300 tl ye şimdi çok iyi tabi öncelikle bi merceğin elden geçmesi gerekir. metal mi bilmiyorum ama xenon la çözmeni tafsiye ederim.. pişman olmazsın..

Yorum bağlantısı
Serkan Sakın

Arakadaşlar oncelikle merhabalar aydınlatma konusunda en ıyı sıtedeyım sanırım takıp ettıgım kadarıyla bu dogrultuda bı kac sorum olacak yardımcı olursanız sevınırım

Yeni bı arac aldım 2005 model 320 ci farları merceklı ama xenon yok yanı sarı yanıyor ben xenon takmak ıstıyorum bunun ıcın ne tercıh etmelıyım ne marka modelı ne

yazılan bı kac sey okudum kafam ıyıce karıstı bı-xenon oldugu soylenıyor benım aracımda bı-xenon mevcutmu yada ben bunu nasıl anlarım varsa alacagım kıt dahamı farklı olmalı gercekten kafam karman corman yardımcı olursanız cok sevınırım sımdıden cok tesekkurler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...