Adil Can Akcan 12 Mart 2012 Paylaş 12 Mart 2012 Ampuller yeni ise colorshift denen olay olur yanlış bilmiyorsam yaklaşık 100 saat kullanımdan sonra rengi biraz daha beyazlaşır.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 Problemin -pahalıya malolmasına rağmen- çözülmüş olmasına sevindim, eski balastlarını geri almışsındır umarım. Xenon aydınlatması biraz karmaşık bir konudur, hepimiz buna benzer şeyleri yaşayarak ya da gözlemleyerek geldik. Servise gitmeden önce buraya yazmış olsaydın belki de ampullerinin ne olduğu ilk başta ortaya çıkacaktı. En son ampulleri sağ-sol değiştirdiğini yazdığın için bu ihtimal kendiliğinden elenmiş oldu. Yorum bağlantısı
Ahmet D. 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Problemin -pahalıya malolmasına rağmen- çözülmüş olmasına sevindim, eski balastlarını geri almışsındır umarım. Xenon aydınlatması biraz karmaşık bir konudur, hepimiz buna benzer şeyleri yaşayarak ya da gözlemleyerek geldik. Servise gitmeden önce buraya yazmış olsaydın belki de ampullerinin ne olduğu ilk başta ortaya çıkacaktı. En son ampulleri sağ-sol değiştirdiğini yazdığın için bu ihtimal kendiliğinden elenmiş oldu.Balastlar degismedi sadece light module denilen iki fari birden kontrol eden parca. ve 2 adet xenon ampulu degisti.Cikan ampullere baktigimda siyah plastik kisimdan tutup cam kismi saga sola oynatinca birlesme noktasinda bununan slikonun yarildigini gordum. cam kisim oynuyor yani belkide oynadigi icin temazsizlik oluyordu.Simdi takilan xenon ampullerinden sagdaki ilk acildiginda beyaz yaniyor ve kuvvetlendikten sonra beyaza yakin bir normal renk veriyor.farlari ilk actigimda iki farda beyaz yaniyor sonra soldaki morariyor sonra sararmaya basliyor ve cok kuvvetli bir sari renk aliyor. ve saga gore daha siddetli aydinlatma sagliyor.Acaba sol fardaki balasttami sorun var? fazla akimmi geciyor ne oluyorsa belki zamanla ampulu zedeliyor. bende gecen sene soldaki sorunlu ampulu saga takinca zamanla dier ampulde zarar gordu bu sefer ikiside gitti gibi yorumlandi. bakalim simdiki ampul nekadar zaman gidicek. yine sorun olursa balastlari degistircem.Neyse simdilik sorunun cozulmesine sevindim. Herkeze yardimlari icin cok tesekkurler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Ahmet bey xenon ampullerdki renk farkının balastlarla bir ilgisi yok sorun ampullerde... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mart 2012 Paylaş 15 Mart 2012 Beyaz bir duvarın 5 metre gerisinden fotoğraf çekin gönderin inceleyelim. Yorum bağlantısı
Aydın Alp 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 Herkese iyi akşamlar,Siteye yeni üye oldum. Aracıma mercekli xenon far yapmak istiyorum bilgiye, tavsiyelere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim ilgilenenlere...Öncelikle aracım 2002-makyajlı kasa BMW E46 Halojen farları var. Araba amerikan donanımlı olduğu için park ampulü yok farın içinde. Sinyaller yanıyor park olarak fabrikasyon. Birde ilginçtir, far yükseklik ayar motoru, tesisatı da yok. Sabit ayar farlar...Şimdi size sormak istediğim BMW lerin fabrikasyon bi-xenon farlarındanmı bişekilde bulup takmalıyım-ki onlarda orjinal sistemde arıza ışığı yakacaktır, yada kendim bir mercek uydurup, kısa aynaların içine oturtmalıyım? Bu orjinal merceklerden daha güzel aydınlatan bir mercek varsa, bi-xenon olarak takabileceksem işin aslı daha çok isterim öyle birşey yapmak..Her türlü tavsiyeye açığım arkadaşlar. teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Farlarının değiştirilmediğine emin misin ? Üzerindeki etiketlerde hangi marka yazılı ? Yükseklik motoru olmaması tuhaf bir durum. Yorum bağlantısı
Aydın Alp 6 Haziran 2012 Paylaş 6 Haziran 2012 Selçuk Bey selamlar,farlar kesinlikle değiştirilmemiş, yazımda da bahsettiğim gibi araba amerikadan gelmiş ve amerikan e46 larda xenon yoksa far yükseklik ayarı da yok. ne motoru ne tesisatı ne de ayar düğmesi, hiçbiri yok...neyse zaten sorun bu da değil, xenon sistemi olarak bir tavsiyeniz, yardımınız olacakmı?teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Haziran 2012 Paylaş 6 Haziran 2012 Selçuk Bey selamlar,farlar kesinlikle değiştirilmemiş, yazımda da bahsettiğim gibi araba amerikadan gelmiş ve amerikan e46 larda xenon yoksa far yükseklik ayarı da yok. ne motoru ne tesisatı ne de ayar düğmesi, hiçbiri yok...neyse zaten sorun bu da değil, xenon sistemi olarak bir tavsiyeniz, yardımınız olacakmı?teşekkürlerMerhaba Aydın bey ilk mesajınızda da montajı kolay bi-xenon tavsiyesi istemiştiniz,benim nacizhane tavsiyem morimito bi-xenon mercek olacak,montajı basit kesme biçme olayı yoktur.Kısa farınızın ampul tipi H7 olmalı doğrumudur? Yorum bağlantısı
Aydın Alp 7 Haziran 2012 Paylaş 7 Haziran 2012 Mahmut Bey, teşekkürler, evet H7 ampul olması gerek kısalar %100 emin olmamakla beraber %90 öyle hatırlıyorum. Bu morimoto mercekler nasıl kesmeden oturuyor? ampulleri hangi tip? nasıl birşey varmı link falan?ilgiiniz için teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Haziran 2012 Paylaş 7 Haziran 2012 Mahmut Bey, teşekkürler,evet H7 ampul olması gerek kısalar %100 emin olmamakla beraber %90 öyle hatırlıyorum. Bu morimoto mercekler nasıl kesmeden oturuyor? ampulleri hangi tip? nasıl birşey varmı link falan?ilgiiniz için teşekkürlerMerhaba Aydın bey bu resimdeki ürün kesinlikle OEM mercekler kadar kaliteli değil,ama çakma xenon dan kurtulmanız için tavsiye edebilirim.Yapmanız gereken far camını açıp ampul yuvasına merceği oturtup yanında verilen aparatlarla sabitlemek,mercekte H1 xenon ampul kullanılıyor... Yorum bağlantısı
Enes Karagül 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Selam abilerim.. Yaklaşık 2 aydır üzerinde uğraştırım problemi sizlerle paylaşıp çözüme ulaştırmayı düşünüyorum inşallah. Lafı uzatmadan konuya gireyim..Benim arabam 2005 model bmw 3.16i. Fabrika çıkışlı mercekli xenon(d2s mi h7 mi h1 mi vs vs hiç anlamam hatta fabrika çıkışlı olup olmadığını bilmiyorum çünkü 2.el aldım) bulunmakta. Yolda giderken farlar sanki hiç çalışmıyormuş gibi önümü göremiyorum önümü görebilmek için de mecburen sisleri açmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden bir oto elektrikçiye gidip durumu gösterdim ve mercekler karardığı için değişmesi gerektiğini söylediler. Başka bir yere sordum o da ''xenon'un ömrü bitmiş olabilir'' dedi. Sizlerin de bildiği gibi Bmw parçaları çok uçuk fiyatlarda satılıyor. Bmwnin orjinal merceğini sorduk 3000tl rakam biçtiler. 3000 liraya arabaya çok daha iyi şeyler yapılabilir. Ben karşıdaki insanlara önem verdiğim için merceksiz xenon kullanımına karşı bir insanım bu yüzden mercekte ısrar ediyorum. Ben bi-xenon istiyorum ancak oto elektrikçi ''bi-xenon'un randumanını tutturmak zor ve sürekli arıza veriyor'' deyince şüpheye düştüm ve sizlere danışmaya karar verdim. Önerilerinizi alabilir miyim?1- Merceğin temizlenme şansı var mı?2- Bi-xenon taksam sonuçları nasıl olur?3- Bi-xenon araç muayenesinden geçer mi?Araba bu. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Enes bey merhaba aramıza hoşgeldiniz Bu konuyu biraz inceleyin kafanıza takılan bir şey olursa bizler buradayız yardımcı oluruz http://www.geceucusu.com/topic/1688-bmw-3-e36-1990-1999-xenon-ve-angel-eye-far/page__st__40 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 (düzenlendi) Neredeyse sonuna kadar okudum ancak çok terimsel konuşmalar geçtiği için pek bir şey anladığım söylenemez. Sadece aracımda kısa vadede mercek kararması istemediğim için 55w değil de 35w kullanmam gerektiğini anladım ) Sorularıma cevap istesem yüzsüzlük olmaz umarım 1 Mart 2013 tarihinde Enes Karagül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Daş 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 1. Merceği temizleme şansınız yok. 2. Bi-xenon montajı yapsanız doğruda yaparsanız sonuçlar iyi olur.3. Aracın orjinalinde bu özellik olduğu için muayenede sorun yaşamazsınız.Farın arkasından kapağı açıp birkaç fotoğraf koyarsanız hangi mercek kullandığınızı anlarız. Koymasanız da Mahmut bey mutlaka hangi merceği kullandığınızı biliyordur. Gelince cevap verir. Sorularınıza yanıt aldıysanız Mahmut'un paylaştığı linkteki yönergeleri takip ederek montaja başlayabilirsiniz. Fatih Ömeroğlu yaptığını en iyi şekilde anlaşılır anlatan bir arkadaşımız. O yüzden pek sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 (düzenlendi) Mercekler ZKW olmalı 2004 yıllına kadar bu kullanıldı.E46 makyajsız kasalarda iki tip Bosch mercek kullandı hem ayrıca Bosch mercekler bu kadar kısa zamanda kararmazlar.BMW aydınlatma konusunda en büyük hatayı ZKW kullanarak yaptı bence.1- Bosch bi-xenon mercek tedarik edilecek...2- Farlar açılacak ZKW ler sökülüp yerine Bosch mercekler takılacak...3- Far yıkama nız olduğu için vize de sorun yaşamayacaksınız...Merak edilen başka bir şey var mı?.... 1 Mart 2013 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Merak edilen başka bir şey var mı?....Var.... Ben senin forumda olduğunu göremiyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 ZKW yi merak edenler için... Var.... Ben senin forumda olduğunu göremiyorum. Bir de kalp gözü ile bakmayı dene 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Bir de kalp gözü ile bakmayı dene Gerçekten... İsminin yanında yeşil oluyor nokta. İsminin üstüne gelince forumda yazıyor. Lakin ana sayfada ismin çıkmıyor.Kalp gözü kısmına gelince, espri de olsa tam üstüne basmışsın.... Devamını yazmıştım sildim... Yorum bağlantısı
Enes Karagül 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 (düzenlendi) Merak edilen başka bir şey var mı?....İlgi ve alakanızdan ötürü minnettarım Allah razı olsun bir çok şeyi açıklığa kavuşturdunuz. Aklıma takılan ufak tefek bir kaç soru daha var onları da sorayım.Tam olarak ihtiyacım olan şeyler:1- Bosch Bi-xenon mercek2- d2s ampul3- Ballastİnşallah doğru anlamışımdır eksik varsa lütfen söyleyin Merak ettiklerim:1- Bosch'u Nerden sipariş edebilirim? 2- d2s ampul hangi marka olmalı ve nerden sipariş edilmeli?3- Ballast nedir? ne işe yarar? nerden sipariş edilir?Montaji kendim kesinlikle yapamam bir arkadaşımın tanıdığı bu işle uğraşıyormuş malzemeleri tedarik ettikten sonra montaj için ona götürmeyi düşünüyorum. Son olarak malzemelere bi kesinlik kazandırmak istedim bi yanlışlık olmasın çünkü pek anlamıyorum Söylemeyi unutmuşum ama mümkünse Angel Eyes takmayı istiyorum Bmwye çok yakışıyor. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim 2 Mart 2013 tarihinde Enes Karagül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 İlgi ve alakanızdan ötürü minnettarım Allah razı olsun bir çok şeyi açıklığa kavuşturdunuz. Aklıma takılan ufak tefek bir kaç soru daha var onları da sorayım. Tam olarak ihtiyacım olan şeyler: 1- Bosch Bi-xenon mercek 2- d2s ampul 3- Ballast İnşallah doğru anlamışımdır eksik varsa lütfen söyleyin Merak ettiklerim: 1- Bosch'u Nerden sipariş edebilirim? 2- d2s ampul hangi marka olmalı ve nerden sipariş edilmeli? 3- Ballast nedir? ne işe yarar? nerden sipariş edilir? Montaji kendim kesinlikle yapamam bir arkadaşımın tanıdığı bu işle uğraşıyormuş malzemeleri tedarik ettikten sonra montaj için ona götürmeyi düşünüyorum. Son olarak malzemelere bi kesinlik kazandırmak istedim bi yanlışlık olmasın çünkü pek anlamıyorum Söylemeyi unutmuşum ama mümkünse Angel Eyes takmayı istiyorum Bmwye çok yakışıyor. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim Enes bey sizden bir kaç ayrıntı için resim isteyebilir miyiz?Farın arka kapağını açıp detaylı resim çekip eklerseniz daha sağlıklı yorum yaparız hata payımızda azalmış olur.Hem merceği hemde kullanılan ampulü görürüz aracınızın orjinal xenon lu olduğunu söylemiştiniz eğer öyle ise D2S ampül ve balast hazır demektir size sadece mercek ve orjinal angel almak kalacak...Yeni nesil Bosch mercekler...D2S ampul...2002-2005 model E46 larda Mitsubishi D2S balast ve Philips D2S ampul kullanıldı...Ürünler sahibinden.com da olması gerekli bulamazsanız bana ulaşın yardımcı olmaya çalışırım... 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Mart 2013 Paylaş 3 Mart 2013 E46'ların hepsı zaten bi-xenon değil mi beyler ben yanlış mı hatırlıyorum ? Halojen farı mercekli değil reflektörlüydü.Gördüğüm kadarıyla Enes'in farları da xenon (ya da bi-xenon) gibi görünüyor.Sadece mercek değiştirmesi yeterli olacak gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Mart 2013 Paylaş 3 Mart 2013 E46'ların hepsı zaten bi-xenon değil mi beyler ben yanlış mı hatırlıyorum ? Halojen farı mercekli değil reflektörlüydü. Gördüğüm kadarıyla Enes'in farları da xenon (ya da bi-xenon) gibi görünüyor. Sadece mercek değiştirmesi yeterli olacak gibi.Abi E46 2004-2007 arası farlarında hem xenon hem de bi-xenon kullanmış bazılarında ZKW bazılarında Bosch var bunlarda da xenon bi-xenon olarak ikiye ayrılmış.Hangi ülkeye hangi tip far gitti bilmiyorum ama TR de her ikisi de mevcut.Enes beyin aracı OEM xenon ama bi-xenon mu bilemiyoruz o yüzden resim istedik...Burada da bir kaç örnek resim paylaştım....Bu 2005 E46 Bosch bi-xenonMesela bu 2004 E46 ZKW resmi bence Enes beyin problemi de bu olabilir... 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 3 Mart 2013 Paylaş 3 Mart 2013 (düzenlendi) Mahmut abi kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalıştım en fazla bu fotoğrafı çekebildim. Fotoğrafta görünmüyor ama xenonda philips ve german yazılarını okuyabildim sadece. d1s mi h1 mi h7 mi bilmiyorum Merceğin markası boschmuş oto tamirci söyledi. Ama sanırım bi-xenon değil çünkü benim uzunlar xenon değil halojen. Belki bağlanmamışta olabilir bilemiyorum.En fazla bu kadar oldu Bu açıdan bişi anlaşılmıyor sanırım ama yine de koyayım dedim. 3 Mart 2013 tarihinde Enes Karagül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Enes Karagül 3 Mart 2013 Paylaş 3 Mart 2013 Bektaş bey tam olarak nereyi çekeceğimi bilemediğim için arkada bi kapak vardı onu en fazla o kadar açabildim Ampüldeki yazılar bu resimdeki yazılara çok benziyordu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts