İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Burak Hüseyin Sevingül

Merhabalar

bmw e46 Aracımın farlarından sağdaki soldakine göre zayıf ve sarı renkli yanıyor.

Bu akşam ampullerin yerlerini değiştirip test ettim, ampullerden biri gerçekten zayıf ve sarı renkte yanıyor.

Farlar AL bosch marka bi-xenon acaba çanaklar karardı mı diye düşündüm.

Bosch farlarda çanak kararması problemi var mıdır?

Ayrıca ampullerin ortasındaki küre şeklindeki camın içi beyaz tozla kaplanmış gibi yani bembeyazdı.

Ampullerin ortasının beyaz olması hayra alamet midir yoksa normal mi?

Bu arada ampuller; osram xenarc 35w 66040 ikisi de aynı model

Xenon ampulleri zamanla lümen performansı düşer mi ?

Yeni bir çift ampul alsam ışık şiddeti artar mı?

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Merhaba hoş geldin.

Ampul artık ömrünü tamamlamaya başlamış yeni bir çift ampul alırsanız eski aydınlatma elde edilir.

Normalde ampul şu şekilde olmalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Hüseyin Sevingül

Merhaba hoş geldin.

Ampul artık ömrünü tamamlamaya başlamış yeni bir çift ampul alırsanız eski aydınlatma elde edilir.

Normalde ampul şu şekilde olmalı

Teşekkürler

Fotoğraf süper çözünürlükte

En kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Zkw'lerde kararma sorunu oluyor, bosch'da yok. Zaten sorunu tespit etmşsiniz, çift olarak değiştirin, standart xenarc yeterlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
bekir bek

Merhaba öncelikle.Bmw 320i e46 kasaya sahibim.Geçenler de bi kaza yapıp bariyerlere vurdum.Sağ far dağıldı. xenon mercekli far vardı arabada.Orjinalde var zannedip arıyorduk ama sonradan takılmış dedi usta.Ben de çıkma ararken arka soketleri uyuşmuyor diye bulduğum parçaları geri gönderdim.Meğer bizimki orjinal değilmiş.Konuya gelirsem adam arabaya makyajlı xenon merceği ve kiti kullanmış bosch marka.Benim aracım makyajsız.Gittim orjinal sağ far aldım xenon.Ama şimdi farları yakınca araç hayko cepkin gibi bakıyor.Bir mercek büyük bir mercek küçük olduğu için.Aldığım mercek küçük.Şimdi diğer merceği de küçük alıp o fara taktırabilir miyim.Çerçeve yuvası büyük olur mu yani uyumsuz?Ya da böyle bi şey yapılabilir mi?Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya
Merhaba öncelikle.Bmw 320i e46 kasaya sahibim.Geçenler de bi kaza yapıp bariyerlere vurdum.Sağ far dağıldı. xenon mercekli far vardı arabada.Orjinalde var zannedip arıyorduk ama sonradan takılmış dedi usta.Ben de çıkma ararken arka soketleri uyuşmuyor diye bulduğum parçaları geri gönderdim.Meğer bizimki orjinal değilmiş.Konuya gelirsem adam arabaya makyajlı xenon merceği ve kiti kullanmış bosch marka.Benim aracım makyajsız.Gittim orjinal sağ far aldım xenon.Ama şimdi farları yakınca araç hayko cepkin gibi bakıyor.Bir mercek büyük bir mercek küçük olduğu için.Aldığım mercek küçük.Şimdi diğer merceği de küçük alıp o fara taktırabilir miyim.Çerçeve yuvası büyük olur mu yani uyumsuz?Ya da böyle bi şey yapılabilir mi?Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Fotoğraf var mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Forumumuza ad ve soyad ile üye olunuyor. Soyadınızı bildirirseniz üye adınızda gereken değişikliği yapacağım. Kaputu açıp farların içeriden üzerindeki etiketleri görünecek şekilde fotoğrafını da eklerseniz yorum yapmak mümkün olur.

Yorum bağlantısı
bekir bek

Forumumuza ad ve soyad ile üye olunuyor. Soyadınızı bildirirseniz üye adınızda gereken değişikliği yapacağım. Kaputu açıp farların içeriden üzerindeki etiketleri görünecek şekilde fotoğrafını da eklerseniz yorum yapmak mümkün olur.

bekir bek ad soyad

fotoğraf ekleyecem ama cahilliğime verin nasıl yapacağımı bulamadım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bekir bek ad soyad

fotoğraf ekleyecem ama cahilliğime verin nasıl yapacağımı bulamadım

Cevap yazarken Tam Editörü Kullan'a tıklayın. Sol altta Dosya Ekleme butonu var.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Yasin Demir1679652638

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. aracım bmw 3.20d araçta orginal mercek xenon farlar var fakat ben bunları değiştirmek istiyorum ve bi xenon yapmak istiyorum e46 lara uyumlu orjinal bir bi xenon mercek varmıdır.. ben yan sanayi merceklerden istemiyorum ışık dağıtma kaliteleri çok düşük oluyor.. fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Yain bey hoş geldiniz :flowers:

E46 larda kullanılan Bosch D2S xenon mercekler yerine bir iki küçük tadilatla yeni nesil Bosch D1S/D2S bi-xenon mercek kullanabilirsiniz .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Demir1679652638

hoş bulduk teşekkür ederim

bu merceklerin herhangi bir kod numarası varmıdır yoksa herhangi bir arabadan çıkma mercek mi yani ben bu merceği nasıl aramalıyım nerede aramalıyım bir adı sanı varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Yasin Demir1679652638
(düzenlendi)

100 lira yada 50 lira olması önemli değil benim için önemli olan performans almam eğer ben performans alamazsam bi xenon merceğe geçmemin gereği yok benim kısa hüzmeli farların gayet tatmin edici ben bu farları bir de uzun hüzmeli olarak kullanmak istiyorum

İlk ilan güvenilir !!!

Mercek yuvasında tadilat gerekecektir , montaj delikleri uymaz ...

eğer çok büyük bir tadilat gerektirmez ise ben kendim yapabilirim diye düşünüyorum aynı zamanda angel halka da takıcağım için zaten farları sökücem ve o zaman bu tadilatı yapıp yeni farlarımı takarım.. böyle bir proje yapmış olan var mı acaba tam olarak ne gibi malzemeler kullandı mataryel olarak

tarihinde yasin demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Demir1679652638

E36 var ama E46 hatırlamıyorum arama motorunu kullanarak araştırabilirsiniz ...

arama motorunu denedim ama e46 bi xenon projesi yok

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tunahan Ünal
(düzenlendi)

Merhaba,

Aracım e46 2005 3.16,  bi-xenon var. 3 ay önce aldım.

Sanırım bende de zkw varmış, akşam arabayla seyahat ederken sisleri açmadan önümü göremiyorum.

Uzun halojen farların üzerine bez koyup çektiğim uzun ve kısa far görüntüsünü ekledim. Ayrıca farın üzerindeki etiketin resmini de ekledim.(Üzerinde 18-Jun-2004 yazıyor)

Daha iyi bir aydınlatma için ne önerirsiniz? Angel da taktırmak istiyorum.

2 işlem bana tahminen ne kadara mal olur ve Ankara'da bunu nerede yaptırabilirim.

Teşekkürler..

WP_20151128_006.jpg

WP_20151128_011.jpg

WP_20151128_010.jpg

tarihinde Tunahan Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...