Sırrı Polat 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 13 saat önce, Enes Karagül yazdı: Valla abi süper olur ancak benim baya acelem var çarşamba günü memlekete doğru çıkıcam Allah'ın izniyle. Çıkmadan bu işi halletmem gerekiyor. Yarın dışkapı'da fmtuning varmış orda tanesini 120 liraya satıyorlar oraya gidip bakıcam orjinal mi değil mi diye. Ben de Ankara'dayım bu arada Enes bey baktım da osram değil de osram CBI nın muadili philips 85122 CM buldum.Bir bakın uyarsa ararsınız 05326302293 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 1 saat önce, Sırrı Polat yazdı: Enes bey baktım da osram değil de osram CBI nın muadili philips 85122 CM buldum.Bir bakın uyarsa ararsınız 05326302293 Abi teşekkür ediyorum ben CBI ile yola devam etmek istiyorum 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 (düzenlendi) D2s serisinde kodlama farklı oluyor, cbi kodlu ürün olmaz.5000 k ya d2s serisinde Philips ürünlerinin değişik kodlarda satılan yeni nesil üretimleri var.Oem sınıfında 4700 haricinde oda ben rastlamadım.Var isede sanırım bulmasıda biraz zor. 12 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Şenulubaş 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Merhaba, Aranızda yeni değilim aslında forum ilk açıldığı zamanlarda da takip ediyordum ancak zamansızlık, işlerin yoğunlu vs bir şekilde koptum. problem yaşayınca "ya böyle bir yer vardı acaba hala duruyor mu" diye baktım ve görünce de bir hayli sevindim. Gelelim sualime, 2003 çıkışlı 2004 model 78000km de e46 aracımın orijinal ve bi-xenon olmayan farlarının aydınlatmasından memnun değilim. hep mi böyleydi yoksa zamanla mı böyle oldu tam kestiremiyorum açıkçası. performansı düşmüş olabilir mi? düştüyse bunların sebepleri başlıca neler olabilir, nereleri control etmeliyim, farlarda titreme, renk bozulması ve kesilme gibi sorunlar yaşamıyorum. bırakın farları sinyal ampülleri bile hiç değişmedi. sisler ve uzunlar kusursuz performans verirken xenonların kötü olması normal mi? düzeltilebilir mi yoksa orijinal e46 xenonlar böyle midir? şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 (düzenlendi) Yapılacak ilk işlem güzel bir far açılarak temizlik.Mercek sorununuda zaten hemen farkedeceksiniz.Merceğide bi-xenon olarak değişimi ile ve bence sinyal ampulü ve uzun ampulleri hiç değişmedi ise tel sarkması yapmıştır diye tahmin ediyorum değişimi ile biraz daha net artan performansını görebilirsiniz. Xenon ampulde pembeleşme.morumsu yanış yok ise beyaza yakın sarı renk ideal ise hiç uğraşmayın,mercek değişimi kafidir. E46 araca mahsus bir sorun değil.Zaman süresine paralel olarak bütün mercekli yada halojen yapılarda gelişen bir sorundur. 13 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Şenulubaş 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 On 6/13/2016 at 23:02, Oktay Toker yazdı: Yapılacak ilk işlem güzel bir far açılarak temizlik.Mercek sorununuda zaten hemen farkedeceksiniz.Merceğide bi-xenon olarak değişimi ile ve bence sinyal ampulü ve uzun ampulleri hiç değişmedi ise tel sarkması yapmıştır diye tahmin ediyorum değişimi ile biraz daha net artan performansını görebilirsiniz. Xenon ampulde pembeleşme.morumsu yanış yok ise beyaza yakın sarı renk ideal ise hiç uğraşmayın,mercek değişimi kafidir. E46 araca mahsus bir sorun değil.Zaman süresine paralel olarak bütün mercekli yada halojen yapılarda gelişen bir sorundur. Oktay bey cevabınız için teşekkürler, bi-xenon mercek değişimi ile birlikte aracın kablolama sisteminde değişikliğe gitmem gerekecek mi? otomatik yükseklik ayarı zaten olması sebebiyle muayene de mercek değişiminin sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum ancak aracın elektrik aksamına kablo eklemek, kesmek gibi işlemler yapmak istemiyorum. aracın şu an ki mercekleri sanırım zkw markaymış yaptığım araştırmalarda buna ulaştım. herhangi bir bi-xenon mercek farımın içine tam olarak oturacak ve zkw mercekler gibi görünecek mi? d2s kullanıyormuş sanırım araç, ampül renginde sararma, morarma titreme gibi bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Öncelikle iç temizliğe paralel mercek kontrolü ile sorun tespiti gerekiyor. Mercek değişimi netleşir ise far soket vesaire gibi bir şeyle oynanmayacak.Sadece mercek değişimi kafi.Lakin aynı merceğin temizini bulmak oldukça zor.Üst D1s versiyon bulunabilir.emin değilim fakat bire bir değişimide olmayan versiyon diye bir yorumda bilğim var lakin Mahmut okursa daha net yorum yapabilir. Nacizane tavsiyem köklü bi üst versiyon Hella bi-xenon mercek ile değişime gidilerek ileriye dönük sağlam bir çalışma yapılabilir. Görsel değişim olmayacaktır. Yorum bağlantısı
Tunahan Ünal 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 On 06.02.2016 at 17:50, Oktay Toker yazdı: Arkadaşımız bugün geldi.Farlar tampon sökülmeden sökülüyormuş.Bende telefonda dedim 4 vida kolayca sökülür sıkıntı yok.Lakin bu far sisteminde far yıkama bölümü beni aşan bir durum olarak karşıma çıktı.Bu yıkama bölümü sökümü için riske giremediğim için mecburen farları serviste söktürmesi gerekiyor.Belkide kolay bir yolu vardır.Far sökümüne genelde hiç girmiyorum.Buda bana yeniden ders oldu.Focus,Mondeo yada tamponsuz sökülen farların sökümlerde sıkıntı olmuyor.Bu durum haklı olarak arkadaşımızda biraz gerginlik yaptı lakin ben ne kadar hatalıyım kestiremedim ama arkadaşımıza çok fena mahcup oldum. Aynı dakikalarda aynı aracın far yıkmasız versiyonu geldi Arkadaşımızda gördü ve farlar aynen 4 vida ile söktüm hemen çıkardım.Halojen fardı ve mercek Zkv.Reflektör diye bir şey kalmamış erimiş.Hella bi-xenon takılacak.Çalışma bitince paylaşırım. Hocam cevabım geç oldu biraz ama ancak yazabiliyorum. O gün nasip öyleymiş hocam sağlık olsun. Farı haftasonu arkadaşımla birlikte söktük. Reflektörün durumu kötü mercek fena değil sanırım. Ampul için ayrı konu açtım Yıkama başlığını dışarı çektik, başlığın sağında ve solunda 2 minik tırnak var onları içeri ittirip başlığı çekince başlığı çıkardık.Gerisi yıkamasız olanlarla aynı. Şimdilik ekonomik sebeple krom ile yenileme yolunu deneyeceğim. Memnun kalmazsam Hella veya yeni ZKW ile değişim yoluna gideceğim. Bu durumda iletişime geçerim.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Krom boyama falan ile bence uğraşıp mebla harmayın.Aynı tip merceğin temizini edinip farları toplayınız derim. İlanda Zkv mercek geçiyor. http://www.geceucusu.com/topic/7327-sat%C4%B1l%C4%B1k-gen-5-balast-d1s-d2s-d3s-ampul-ve-kablolar/ Yorum bağlantısı
Tunahan Ünal 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 6 saat önce, Oktay Toker yazdı: Krom boyama falan ile bence uğraşıp mebla harmayın.Aynı tip merceğin temizini edinip farları toplayınız derim. İlanda Zkv mercek geçiyor. http://www.geceucusu.com/topic/7327-sat%C4%B1l%C4%B1k-gen-5-balast-d1s-d2s-d3s-ampul-ve-kablolar/ Boya değil de vakumlu metalize kaplama diye birşey, kaplamacı çok iddialı konuştu. Aslında ben çıkma zkw taraftarıydım hatta bu konuya yazan Yaşar Kaymaz bey ile de buluşup denedik yeni zkw leri. Küçük de olsa işlem gerektiği için kaplama yöntemini denemeye karar verdim. Sulu krom kaplama değil bahsi geçen, metalize krom kaplama uygulaması diye geçiyormuş. Bakalım sonuç nasıl olacak. Hafta sonu belli olur sanırım. Bu arada Toyota avensis'te benzer problemi kaplama ile çözenler olmuş sanırım. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24799.60 Yorum bağlantısı
Tunahan Ünal 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 (düzenlendi) On 20 Haziran 2016 at 18:38, Tunahan Ünal yazdı: Boya değil de vakumlu metalize kaplama diye birşey, kaplamacı çok iddialı konuştu. Aslında ben çıkma zkw taraftarıydım hatta bu konuya yazan Yaşar Kaymaz bey ile de buluşup denedik yeni zkw leri. Küçük de olsa işlem gerektiği için kaplama yöntemini denemeye karar verdim. Sulu krom kaplama değil bahsi geçen, metalize krom kaplama uygulaması diye geçiyormuş. Bakalım sonuç nasıl olacak. Hafta sonu belli olur sanırım. Bu arada Toyota avensis'te benzer problemi kaplama ile çözenler olmuş sanırım. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24799.60 Kaplama işlemi yapıldı parça iyi görünüyordu ancak sonuç nasıl sizce? En azından parça gibi parıl parıl değil. Gölgelenme tarzı bir durum var gibi görünüyor. Son iki resim işlem öncesinde çekildi. Diğer resimler işlem sonrası. 5. resim işlemden 2-3 gün sonra.. 27 Haziran 2016 tarihinde Tunahan Ünal tarafından düzenlendi Fotoğraf Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 (düzenlendi) Alttan 3 ve 4. resimlerde sol far perdesi sıkıntılı gibi geldi bana.Alttan son 2 resimde ise perde çizgisi düzelmiş görünüyor.Sol far saga doğru içerde gibi.Biraz sola doğru açılırsa güzel olacaktır. Krom kaplama için şimdilik bir yorum yapmak doğru değil.Çünki plastiği erimiş bir parçanın eriyen pürüzlü hale gelmiş yüzeyine krom kaplama yapıldı.Gözle belirli olmayan bazı odaklama noktalarıda zaten erimeye yüz tutmuş yüzeyine paralel olarak zımpara yapıldı ise kusurlu halede getirildi ve krom kaplamanın kalınlığı vesaire ile sil sil bozulmayan denilebilecek pırıl pırıl bir kroma kavuşmuş bir mercek reflektörü elde edildi.İlerleyen zamanda ısıdan dolayı yanma yapıp islenme fazla olmaz ise şu an ki adına gölgelenme vesaire ne denirse önemli değil odak sapması sağ mercekte daha fazla açıkça net bellide olsa ve şu anki bu krom kaplama olumlu yönde işlem denilecek bir performansıda vermediğide açık olarak diye düşünüyorum ve eski halinden daha iyi olduğu açık,en azından aliminyum bant olayından daha iyi denilebilir. İyi günlerde kullanmanızı diliyorum. 27 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 güle güle kullanın , eskisinden iyi olduğundan eminim , ancak odakda biraz sapma ve çizgide biraz bozulma görüyorum ben , keşke hiç bu kadar uğraşmasaydınız , 2 mercek alsaydınız en fazla 150 tl verip , kafada hiç soru işareti kalmazdı , sonuçta hiçbirşey orjinali gibi olmaz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Temmuz 2016 Paylaş 11 Temmuz 2016 Sorun kaplamada değil , zkw in reflektörde kullandığı polikarbon esaslı malzeme ısıya çok uzun süre dayanamıyor . BMW farlarının klipsli olmasının tek sebebi budur . 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2016 Paylaş 11 Temmuz 2016 (düzenlendi) Bir saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Sorun kaplamada değil , zkw in reflektörde kullandığı polikarbon esaslı malzeme ısıya çok uzun süre dayanamıyor . BMW farlarının klipsli olmasının tek sebebi budur . Aynı sıkıntı Focus 3 Visteon(şu an başka bir isime devredildi yada satıldı makyajlı farda karışık isim baskıları mevcut) farlardaki mercektede mevcut.Mercek değişimi için far açmak ki oldukça sıkıntılı bir açılışı mevcut yada arka kısımdan ölçülü kesim şart.Bmw yine kolay işçilik olsun diye bence düşünmesede çok rahat açılan bir far yapmış. 11 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Can Şenulubaş 18 Temmuz 2016 Paylaş 18 Temmuz 2016 do it yourself olayları konusunda beceriksiz olduğumu düşündüğümden morimoto evox-r bi-xenon merceklerin kullanıldığı bir bmw e46 retrofit kiti buldum. fiyatı 175$ civarında. bu mercekler nasıldır? zkw gibi kararma durumu falan oluyor mu bilen var mı? bir şey daha var, yurt dışı forumlarda bu tip "kendin başına yap" projelerinde standart zkw merceklerin bi-xenon oluşundan bahsetmişler. benim aracım bi-xenon değil ve 2003 model. o yıllarda ekstra ücret ile xenon yerine bi-xenon alınabildiğini hatırlamıyorum. böyle bir durum var mıydı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Temmuz 2016 Paylaş 23 Temmuz 2016 On 18.07.2016 at 15:04, Can Şenulubaş yazdı: do it yourself olayları konusunda beceriksiz olduğumu düşündüğümden morimoto evox-r bi-xenon merceklerin kullanıldığı bir bmw e46 retrofit kiti buldum. fiyatı 175$ civarında. bu mercekler nasıldır? zkw gibi kararma durumu falan oluyor mu bilen var mı? bir şey daha var, yurt dışı forumlarda bu tip "kendin başına yap" projelerinde standart zkw merceklerin bi-xenon oluşundan bahsetmişler. benim aracım bi-xenon değil ve 2003 model. o yıllarda ekstra ücret ile xenon yerine bi-xenon alınabildiğini hatırlamıyorum. böyle bir durum var mıydı? Kararma yıl ve kullanıma oranla her mercek için geçerli olan bir durumdur.Bunu düşünerek mercek aramayınız.Performans ve kalite olarak incelemenizi tavsiye ederim. Belirttiğiniz meblayı Hella bi-xenon mercekle değişimine gitmeniz olacaktır.Belirttiğiniz mercekten çok çok daha fazla performans alırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Temmuz 2016 Paylaş 27 Temmuz 2016 Bosch olan farlar bi-xenon. Hangi yıllarda getirildiğini bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Devrim Haliloğulları 15 Eylül 2016 Paylaş 15 Eylül 2016 Herkese merhaba.Bu konu başlığı altında konu açabilmek için Oktay Toker beye teşekkür ederim. Sayfaları okuyabilmek için F5 kullanımını bile Oktay beyden öğrendim. 2005 E46 320d aracımı yeni aldım. Bi xenon ve far yıkama var.Yorumları okudum,aşağı yukarı ayni sorunları yaşıyorum. Bi xenon farlar el feneri tadında hiç bir yeri aydınlatmıyor.Anca sisler veya yol uygun olunca uzunlarla önümü görebiliyorum. Aracımda parklar açıkken selektör yapınca helojen farlar. Farlar açıkken yani xenonlar yanarken selektör yapınca helojenler, kolu ileri itince yani sürekli uzunları yaktığımda bi xenonlar devreye giriyor. Far, stop, sinyal ve iç aydınlatma da tam bir revizyona gitmeyi planlıyorum. Far için angel halkalar planlıyorum. 2016 F30 kasaların halkaları var ışıl ışıl olan aracıma uyar mı bilemiyorum ve yine aracıma uygun orjinal bi xenon. Araç resimlarini çektim ama yüklemede de sorun yaşıyorum. Yükleyemezsem diye; Far camında 00 DCR 04 HR PL yazıyor.Etiketde de 63 12-7165 832 yazıyor. Stop,sinyal iç aydınlatma için de değişiklikleri buraya yazsam taşınır diye yazmıyorum. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Devrim Haliloğulları 15 Eylül 2016 Paylaş 15 Eylül 2016 Resimler için biraz uğraştım.Sanırım oldu. Aydınlatma için fikriniz, öneriniz nedir. Fiyat performans için uygun bir şey istiyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Eylül 2016 Paylaş 16 Eylül 2016 (düzenlendi) Far ayarı olarak iki far arası biraz açık biraz daha içlere çekilirse iyi olur.Sağ far odak iyi değil yada sola doğru sapması var. Bu Zkv farlardaki merceklerde yanıklar oluşuyor.Önce bunun kontrolü şart.Yanık yok ise mutlaka sökülüp güzelce temizlik ile performans artışı elde edilebilir.Önceki yorumlarda geniş detaylar resimler bulunmaktadır. Angel için ise mecburen haricen montaj gerekiyor.Bu far içindeki alan gerçeği ile detaylı güzel bir proje sonrası yapılabilecek bir uygulama olur. Sellektör konusu aracın yazılımı yada far anahtaraı düzeneği ile ilğili.Far içi açılınca uzun kablosu mercek perdesine bağlanırsa akşamları aynen çalışır. 16 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Devrim Haliloğulları 16 Eylül 2016 Paylaş 16 Eylül 2016 Oktay bey, Hem sizin yorumlarınızdan , hemde geçmiş yorumlardan anladığım kadarı ile önce farların açılıp temizlenmesi mercek ve reflektör kontrolü,gerekirse değişmesi. Angel ve ayarla son bulacak çalışma aracın ilk günkü performansına ulaşmasını sağlayacak. Şunu merak ediyorum, 2016 model araçlarda da ayni teknolojimi var veya ayni performansımı elde ediyorlar.Yani günümüz teknolojisi ile 10 sene önceki teknoloji performans açısından aynimi. Bugünün teknoloji ve performansının ne kadarını kendi aracıma uygulayabilirim. teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Eylül 2016 Paylaş 16 Eylül 2016 (düzenlendi) Mercek bence Hella bi-xenon ile değişirse ilk günki performansa en yakın hale gelecektir. Xenon teknolojisi az bir fark ile değişikliğe bir kaç versiyon olarak üretime uğrasada aydınlatma olarak bence bariz fark yok denilebilir.Bunu mercek olarak ayırırsak buda bence son hallerini aldı kanısındayım.Xenon balast olarak hali ile yeni nesil entegrasyon kaliteyi taşıyor olsada normal kullanım için eski nesilde fazlası ile kafidir. Şimşek sellektör işlemi için yeni nesiller hali ile en etkili seçenek.Lakin aracınızdaki balast yönetimi eğerki yükseklik ayarı için data alıyor ise buna müsehade etmeyecektir.Etmesi içinde oldukça farklı bir roleleleme sistemi ile yapılabilir fakat sadece sellektör için uğraşmaya değermi bu kişilere göre değişiyor.Eğer ki balast data almıyorsa istediğiniz balastı ve uyumlu xenon takımını kullanabilirsiniz Aracınızda Xenon yapısı mantık ve güç olarak zaten aynı.Xenon ateşleme mantığı yeni nesillerde daha hızlı olsada bence sadece Hella bi-xenon ile aydınlatmayı daha iyileşmiş hale getireceksin. Angel tasaraımı olarak önceki mesajda yazdığım gibi. Yakın süreçte Led teknolojisi sanrım sabit özellik haline gelecek ve xenon yavaş yavaş geri plana geçebilecek. Kısaca zaman kısıtlamasını kendine vermeden güzel bir arge süreci ile tasarım ve işçilikle yeni nesili aynen uygulayabilirsin. 16 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Devrim Haliloğulları 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 Oktay bey, gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla far içi temizlik, Hella Bi-xenon ve ayarla üst seviye performans sağlayacağım. Tabi montaj ve ayar için konusunda uzman birisini bulmam gerekecek. Aracımda yükseklik ayarı için manuel bir düğme yok. Farları ilk açtığımda kendi kendine yukarı aşağı yapıyor. Şimşek selektör, tadilatsız olsaydı gerçekten hem görünürlüğü, hemde uyarı açısından çok etkili, aracımda olsun isterdim ama tadilat işine güvenebileceğim bir usta bulamazsam girmek istemiyorum. Aracı aldığımda far çizgisi çok aşağı ve soluk olduğundan farların arkasındaki ayar vidasından biraz yukarı kaldırdım,bir nebze görüşüm iyileşti.Kötünün iyisi oldu ama yine de önümü göremiyorum. Ben yinede, (marka ve modeli örnek olarak veriyorum); 2006 model bmw 320 ile, 2016 model bmw 320 nin xenonları arasında bariz fark görüyorum.hem dışarıdan bakınca görsellik ve parlaklık,hem de şöför açısından görüş mesafesi,aydınlık olarak. Zamanla ilgili sıkıntım hem var, hem de yok. Araştırıp,elimden geldiğince xenon konusunu öğrenmek isterim. Yaptırmışken en iyi ve uygun performansı almak isterim ama. Farlarım aydınlatmıyor ve önümüz kış, bir an önce far konusunu halletmem gerekecek. Bu arada stoplar ve iç aydınlatmayıda yenilemem gerekecek. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Eylül 2016 Paylaş 17 Eylül 2016 Far ayarı bu aydınlatma farkına en çok farkı oluşturan unsur.Bununla beraber 2006 sonrasında ki genel Zkv Bmw farlarında mercek reflektörünün aliminyum gövdeye dönüşmesine paralel lens camlarındaki clear lens olarak farkı performansa etkili.D1s xenon ampul ve kullanılan balast ise ateşleme farkı ile öne çıkıyor.Lakin Zkv farlarda kaliteli ateşlemesi olan balastı,özellikle D3s versiyon ise yavaş ve hızlısını görmedim ama önceklilere nazaran biraz daha iyi.Kısaca önceki mesajda yazdıklarım oluşuyor. Stop için sizin araç modeline yakışan ledli versiyon ideal ve kullanışlı.Araç üzerinde mevcut ise.Genel bakımı yapılırsa kullanmaya devam edilebilir. İç aydınlatma için cree serisi ledlerden ampul cinsine göre alıp kullanabilirsin.Linkte bir çok deneyimi anlatan yorumlar mevcut. http://www.geceucusu.com/topic/7296-park-plaka-lambas%C4%B1-i%C3%A7in-ledli-ampul-tavsiyesi-t10-w5w/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts