Sinan Deli1679652670 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 öncelikle herkeze selamlar 2003 model bmw e46 316i araç sahibiyim aracım geçen ay şase yaptı cok sükür zamanında müdahale edip söndürdük ve ufak sıkıntıya sebep oldu sağ taraftan şase yaptı ve far yandı . çıkma far aldım xenonlu aynı model aynı tip far aldım elektirik tesısatının yapılması ıcın sanayıye bıraktım aracn tesısatı yapıldı far takıldı aradan bıkacgun gectı bu sefer ampül yanıp sonmeye basladı daha sonra hıc yanmamaya basladı fişinincektım gıttım ustaya usta dedıkı farın beynı arızalı degıstırmen lazım . farı aldıgım yere gıttım orasıda dedıkı tesısatta sıkıntı var. farda veya beyınde sıkıntı olsa hıc yanmaz dedı sımdı sızlerden bılgı almak ıstıyorum . tesısatta sıkıntı olmus olsa far yanıp sonme yaparmı yada farda beyınde sıkıntı olsa ampülü yakarmı Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 Ampulü ve xenon balastı sırayla diğer sağlam farla takas yaparak durumu çek edin , aynı hatayı sağlam tarafta da yapıyorsa ampul / balast arızalı demektir . Devam etmiyorsa tesisatta sıkıntı vardır . 1 Yorum bağlantısı
Eren Demir1679652671 5 Şubat 2017 Paylaş 5 Şubat 2017 Selamlar arkadaslar. Makyaji kasa e46 aracim var. Farlarim bixenon. Bir tarafi mercekli. Diger kisimda mercek yok. Tam olarak su far Bilenler bilir. E46daki farlarin mercek kismi kararıp gostermez. Iste tam olarak benim sorunum bu. Nasil bir mercek almaliyim buna? Direk alip islemsiz takabilir miyim acaba? Tecrübeli arkadaslarin yardımını bekliyorum. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Şamiloğlu 6 Şubat 2017 Paylaş 6 Şubat 2017 (düzenlendi) Öncelikle Selamın Aleyküm Abilerim.Aracimiz 2005 Bmw e46 ve bu kasalarda kronik sorun olan aydınlatmama mevcut.Yanık zkw mercek yerine 2 adet Bosch bi xenon mercek aldım bütün D serili ampüllere uygun olan ama bugün gittiğim elektirikci vidalarinin uymayacağını zkw merceklerin vida araliklarinin kısa olduğunu bi xenonlarim ise biraz uzun olduğundan yapamayacağını söyledi.Ne yapmam gerek? Gece önümü hic göremiyorum aydınlatmam sıfır.Bu yeni merceklerin hic montajlama olanıgi yok mu? Aracimdaki yanık merceklerin görüntüsünü sökülen farı ve yeni bosch Bi xenonlari da resimledim. 6 Şubat 2017 tarihinde Oğuzhan Şamiloğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 6 Şubat 2017 Paylaş 6 Şubat 2017 aynı fara daha önce yeni tip hella merceği küçük bir işlemle takmıştım , güzel de uyum sağladı , bosch da küçük bir modifiye ile hallolur , eski merceğin ışık desenini duvara işaretlemeyi unutmayın Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 6 Şubat 2017 Paylaş 6 Şubat 2017 daha önce aynı durumdaki aynı fara aşağıdaki mercekten küçük bir işlemle takmış , çok iyi de verim almıştık. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Şamiloğlu 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 Peki bu mercek markası modeli nedir? İşlem dediğiniz şey derken hocam yani nasıl bir işlemdi.Benim aldığım bi xenon vida yerleri uymadığı için takamadılarda. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Şubat 2017 Paylaş 11 Şubat 2017 14 saat önce, Oğuzhan Şamiloğlu yazdı: Peki bu mercek markası modeli nedir? İşlem dediğiniz şey derken hocam yani nasıl bir işlemdi.Benim aldığım bi xenon vida yerleri uymadığı için takamadılarda. Bunlar hella. Vida yerleri uyan mercek bulman çok zor (aynısından kullanmadıkça) Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 11 Şubat 2017 Paylaş 11 Şubat 2017 14 saat önce, Oğuzhan Şamiloğlu yazdı: Peki bu mercek markası modeli nedir? İşlem dediğiniz şey derken hocam yani nasıl bir işlemdi.Benim aldığım bi xenon vida yerleri uymadığı için takamadılarda. markası , yeni tip hella , işlem den kastım merceği sabitlemek için ufak tefek traşlama filan , çünkü selçuk bey in dediği gibi vida delikleri uymuyor ama uyum sağlayabilecek en kaliteli mercek bunlar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 (düzenlendi) On 10.02.2017 at 23:08, Oğuzhan Şamiloğlu yazdı: Peki bu mercek markası modeli nedir? İşlem dediğiniz şey derken hocam yani nasıl bir işlemdi.Benim aldığım bi xenon vida yerleri uymadığı için takamadılarda. Şu an durum nedir bilmiyorum.Umarım çözüm olmuştur. Zkv merceğin yerine başka bi-xenon mercek bire bir uymaz.Sabitleme yapmak için mecburen aparat yapmak şart.Aparat yapılsada hella küçük boyutta olduğu için içerde kalır ve normal şekilde montaj için farların açılması şart.Boch bi-xenon mercek zkv yerine biraz daha uyumlu olur yada eski tip Hella bi-xenon montajı en ideal sabitleme işlemine imkanı olan mercek diyebilirim. 20 Şubat 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Kaymaz 6 Mart 2017 Paylaş 6 Mart 2017 E46 ların 2002 ye kadar olan makyajsız kasalarında 2.5 inç motorsuz bosch mercek çıkıyor.Sağlamını bulmak imkansıza yakın.Benim elime de daha önce iki çift geçti sattım.Şimdi iki tane sürücü tarafı var elimde.isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Yorum bağlantısı
Ogün Özen 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 slm hayirli aksamlar bmw e46 2003 model aracimin farlari yol gostermiyor araci 2.el olarak aldim uzerindeki tesisatin orj olup olmadigini ogrenmek istiyorum. forumda bircok konu okudum eski tarihli bilgiler oldugu icin sanirim bazi linkler calismamakta.(hangi mercek,tehmin) masa uzerindeki kendi calismam balast su almisti temizlendi calisiyor. biraz da olsa elbecerim var.gsm teknik servis isletmecisiyim. simdiden yardimlariniz icin tesekurler. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 E-46 xenon farlarının kronik diyebileceğimiz sorunlarındandır , mercek reflektörü kararması , ileriki safhada da iyice kavrulması , aynı problemi mercek değişimi yaparak çözmüştük daha önce başka bir E-46 da. Tesisat orjinal mi , orjinal gibi duruyor , balastlar orjinal , diğer bileşenleri göremediğim için yorum yapamıyorum , mercekli far komple alınıp merceksiz far ile değişim yapılmış gibi duruyor , çünkü orjinal olsaydı farın hemen altındaki çıta üzerinde far yıkama tertibatı olması gerekirdi diye düşünüyorum , balastlar orjinal , ampüllerin ve farın arka tarafından merceğin arkası gözükecek şekilde merceği resimleyebilirseniz daha ayrıntıya girebiliriz , aracı düz bir duvarın en az 10 metre karşısına çekip kısa farlarınızı açıp , aracı değil , farların duvardaki ışımasını yine 10 metreden çekip yükleyin daha sağlıklı yorum yapalım , çözüme gelince sırasıyla ampüller orjinal oem değil ise belki ampül değişimi kurtarır bu zayıf bir ihtimal çünkü bu farlarda kronik bir problemdir mercek kararması , sonra far açılacak , merceklerin reflektörü kontrol edilecek kararmalar kesinlikle solüsyon vs kullanılmadan yumuşak fiber bezle temizlenecek eğer mercek iyice kararmış ve temizlenmiyorsa mercek sökülecek yerine biraz tadilatla genelde bmw f10 kasalarda kullanılan yeni nesil hella mercek takılacak , dediğim resimleri yükleyin seçenekleri azaltalım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Balasta bakılırsa far Bosch marka olmalı.Merceği söküp resmini eklerseniz yerinde olur.Bosch ise aynı tipte yeni nesil bosch mercekle değiştirilebilir. Yorum bağlantısı
Ogün Özen 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 detayli fotolari en kisa surede siteye ekliyorum.tesekkur ederim yardimlariniz icin Yorum bağlantısı
Aydın Akın 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 (düzenlendi) Büyük küçük herkese saygılar... Aracım 2004 E46. Xenonlarım bitik Bixenon ile değiştirmek istiyorum. Mercek ölçüsü, şekli şemali vs her şeyin fotoğrafını çekmeye çalıştım. Bu konuda; bana 7 yaşında okuma yazmayı yeni öğrenen bir çocuk gibi davranıp ona göre anlatırsanız çok memnun olurum zira hiç bir şey bilmiyorum bu konuda. Yeni yeni öğreniyorum. Bu nedenle; alacağım bixenon'un bağlantısını nasıl yaparım, neyi nereye takarım detaylı anlatıma ihtiyacım olacak. Ampullerim D2S Resimlerde üstünde sarı üçgen etiketi olan kibrit kutusu kadar olan cisimcik ignitör mü oluyor acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum. 13 Nisan 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 bmw nin kronik sorunu. zkw mercek çanakları böyle eriyor zamanla. Yeni tip zkw ile sorunun çözenler var Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 E36 kasa için Fatih kardeşimizin yaptığı çalışma var burada : http://www.geceucusu.com/topic/1688-bmw-3-e36-1990-1999-xenon-ve-angel-eye-far/?do=findComment&comment=45968 Sizin farınıza da yapacağınız işlem budur ... Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 Daha önce aynı sorunu Yeni nesil hella mercek ile değiştirerek çözmüştük ama sizin yıllardaki BMW ler Bosch merceklere de çok yatkın ikisi de olur herhangi bir bağlantı değişikliğine gerek Yok , eski mercek yerine d2s uyumlu Bosch yada Yeni hella merceği takacaksınız , direkt ampülü oturtacaksınız , eski zkw merceğin selenoid kablolarını Yeni merceğin selenoid kablolarına bağlayacaksınız işlem bu kadar , eğer Yeni taktığınız mercek vida deliklerine birebir oturmuyorsa eski merceği ev içinde bir duvarın 5-6 metre karşısında çalıştırıp kısa hüzmenin çizgisini bantla işaretlemeli , yeni takacağınız merceği de aynı çizgi üzerine gelecek şekilde sabitlemelisiniz. duvar çizgisi ; alttaki eski merceğin üstteki yeni Yeni hella Yeni Bosch Yorum bağlantısı
Aydın Akın 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 8 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: E36 kasa için Fatih kardeşimizin yaptığı çalışma var burada : http://www.geceucusu.com/topic/1688-bmw-3-e36-1990-1999-xenon-ve-angel-eye-far/?do=findComment&comment=45968 Sizin farınıza da yapacağınız işlem budur ... Daha once de okumustum bu konuyu. Ama bahsettigim gibi oncesinde hic bilgim olmadigi icin tane tane kurgulamayinca kafa almiyo. Bu saatte 8 sayfayi tekrar okuyunca corba oldu kafa, sigortalar yaniyo Yorum bağlantısı
Aydın Akın 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 7 saat önce, Sırrı Polat yazdı: Daha önce aynı sorunu Yeni nesil hella mercek ile değiştirerek çözmüştük ama sizin yıllardaki BMW ler Bosch merceklere de çok yatkın ikisi de olur herhangi bir bağlantı değişikliğine gerek Yok , eski mercek yerine d2s uyumlu Bosch yada Yeni hella merceği takacaksınız , direkt ampülü oturtacaksınız , eski zkw merceğin selenoid kablolarını Yeni merceğin selenoid kablolarına bağlayacaksınız işlem bu kadar , eğer Yeni taktığınız mercek vida deliklerine birebir oturmuyorsa eski merceği ev içinde bir duvarın 5-6 metre karşısında çalıştırıp kısa hüzmenin çizgisini bantla işaretlemeli , yeni takacağınız merceği de aynı çizgi üzerine gelecek şekilde sabitlemelisiniz. İlgi icin oncelikle tesekkur ederim. Bi xenon'da oncelikli tercihim net ve yeterli bir aydinlatma elde edebilmek. Bunu sagladiktan sonra, bahsi cok gecen hani su meshur simsek patlamasi olayi. Madem el atacagim o da olsun. Soguk sellektoru daha once sormustum, anladigimi saniyorum ama yine de bazen kafam karismiyor degil. İyi bir sey ise o da olsun D2S ampulum var. İgnitor de var sanirim. Ha bir de clera lens olayi. Onu ileriki zamanlarda da halledebilirim sanirim. Su anda sart degil. Vee can alici soru. Butun bunlari bir arada barindiran, D2S ampulumu takabilecegim bi xenon mercegi kimden alabilirim. Bu cahil halimle arastirdiklarimdan anladigim intemo en iyilerden oluyor galiba. Yok mu elinde mercegi olan Montaji yapabilirim iyi kotu. Bosluklari doldurur fazlaliklari kesebilirim Ama yine de orjinal kapaklarimi kesip bicmek zorunda kalmasam da iyi olurdu. Baglama, deneme kisimlarina hic girmiyorum simdi, o konular icin mercegi aldigim kisinin basina eksiyecegim Yorum bağlantısı
Aydın Akın 13 Nisan 2017 Paylaş 13 Nisan 2017 Bu arada halihazirdaki zkw'ler sellektorde hic bir tepki vermiyor, normal aydinlatmasina devam ediyor fakat uzuna alinca halojenlerle beraber zkw perdesini indiriyor. Bu merceklere bi xenon diyebilir miyiz? Yoksa her xenon'da var mi bu ozellik? Merak iste bu saatte Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Nisan 2017 Paylaş 14 Nisan 2017 Bu yanan zaten bi-xenon mercek.Evet diyebilirsin. Resimdeki Balast ile soguk sellektör denemesi yapabilirsin.Lakin emin olmamakla yavaş açılan bir balast sanırım.Deneme fırsatım olmadı. Telde söylediğim gibi Elin yakın diyorsun İntemo al tak yeni nesil olur.Soğuk sellektör için aküden roleli tertibatın olması lazım.Yoksa normal akşamları sellektöre doyum olmaz. İlanları incelemelisin. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 14 Nisan 2017 Paylaş 14 Nisan 2017 5 saat önce, Oktay Toker yazdı: Soğuk sellektör için aküden roleli tertibatın olması lazım.Yoksa normal akşamları sellektöre doyum olmaz. Tam olarak burasını anlayamadım. Hem birinci cümle hem de ikinci cümle. Birinci cümleyi hiç açıklama şimdi, sırası gelince kafa yorayım ona. ikinci cümleyi bekliyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts