İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Oktay Toker
(düzenlendi)

O zaman forumu biraz deşmelsin ve sıfır düzeyden üst düzeylere rahatça geçebilirsin.Konularda sorulara mahal vermeyecek yorumlar anlatım,şema mevcut.Apayrı bir role sistemi düşünüyorsan konulardaki şemalardan yararlanabilirsin.Oto elekti,rikçilerden roleyi bulman zor olmaz.

http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=2   

http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

mercekleri 2 gün önce teslim aldım. Öncelikle Sırrı ve Oktay abime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Gelelim can alıcı kısmına.

Farları çalıştırmak için power sup buldum ama üstündeki kablo kıyamet yeri. 12v +/- uçları hangisi bu sup'ın?

20170421_113156[1].jpg

tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sarı kabloları birleştirin +12 volttur , yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu birleştirin bu supply nin power tetiğidir . 

Tüm siyah ve tüm sarı kabloları birleştirin , yeşil kabloyu siyahla birleştirirken araya bir tane düğme bağlayın supply direk çalışmamış olur ...

3 5 12 Volt elde etmek isterseniz burada detaylı bir video...

https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjXreyGvLXTAhXMXhoKHURLAzoQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7T__HpQ7PWA&psig=AFQjCNF60z4eVFQ5OCY1i9oMUYKOr6eW9g&ust=1492861343442013

ayrıca forumda bu konu mevcut ...

http://www.geceucusu.com/topic/1897-eski-psulardan-ev-tipi-g%C3%BC%C3%A7-kayna%C4%9F%C4%B1-yap%C4%B1m%C4%B1/?do=findComment&comment=53116

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Bakalım doğru anlamış mıyım?

Bütün sarı kabloları birbirleri ike birleştiriyorum.

Sonra bir tane yeşil ve bir tane siyahı da uçlarını  anahtarla birleştiriyorum.

Daha sonra kalan siyahların hepsini de ayrı bir yerde birleştiriyorum.

sarıyı balansın + ucuna siyahı da balansın - ucuna bağlayıp anahtarla sup'ı çalıştırıyorum.

Olmuş mu :)

bir başka şey;

Resimde en solda iki pinli siyah ve siyah olan konnektörü kullansam da aynı 12v alır mıyım?

Bu arada sup oldukça eski. 8-10 yıllık vardır.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)
On 16.04.2017 at 03:35, Oktay Toker yazdı:

Son yazdığına göre Role şart gibi ve farlar açık değilken xenon ilede sellektör yapabilmek için roleli sistem şart.

Röle ile falan uğraşmadan eski merceklerimi halojene takmaya çalışşam da onlar da kısa olarak yansa nasıl olur? Merceği monte ederim sanırım sıkıntı yaşamadan. Yanmış reflektör olacak ama olsun zaten bizenon olacak, eski mercekler de yanında dursun. Uzundan da balasta paralel alınır olur biter:unsure2:

H7 ampul D2S yuvasına olur mu ama?

-------------------

Birazdan bixenona başlıyorum. Bakalım uydurabilecek miyim. Bi kaç malzemem eksik ama umarım ihtiyacım olmaz.

Power sup'da siyah ve sarı dediğim konnektör aşağıdaki resimde soldaki. Bütün sarı ve siyahları birleştirmeden bu konnektörü kullansam olur mu acaba? Bir yeşil ve bir siyah birleştireceğim elbette işe başlamadan önce.

20170422_191025.jpg

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Sol xenon ampulün içinde sarı renkli bir şey var. Ya da ne var bilmiyorum içi normal değil. Sağdakinde bu yoktu. Tam performans aydınlatmayı etkiler mi? Yorumlarınız?

20170422_211125.jpg

20170422_211228.jpg

20170422_211321.jpg

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Power Sup'ı balasta bağlayacağım. Balasta giden +/- kablolar hangisi acaba? 

Gri ve beyaz ama hangisi + hangisi - emin olamıyorum.

20170422_213657.jpg

Yoksa arkadaki koyu gri konnektördeki kahverengi ve sarı olan mı? Bence arkadaki sarı ve kahverengi sanırım:unsure2:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ampul içindeki renk için yorum olmaz lakin 2 side yanınca renk olarak fark yok ise çok düşünmeyiniz.

Balasttaki sokette gri ve beyaz kablo var.Tahmin etmek dogru olmaz.Ölçü aleti ile balastın dış gövdesine hangisi kısa devre görünüyorsa bu şasedir.

Toroid sargıdaki beyaz kablo balastaki kablo ise artı olması gerekiyor.Grı kablo uzun hüzmeye paralel ise şasedir.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Yalnız çok kötü  bir şey olmuş sanırım, ya da olacak, ya da ne olur böyle bilmiyorum. Kabloların izole kısımları sıcaktan kavrulmuş, kımıldadıkça kraker gibi un ufak oluyor. Yeni kablo sarmaktan başka çözümü yok sanırım bunun? Yüksek sıcaklığa dayanıklı silikon sürsem kablonun etrafına işe yarar mı acaba?

20170422_221918.jpg

20170422_230456.jpg

20170422_230602.jpg

20170422_233014.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sarı kahverengide balasta giriyorsa tespitin dogru.

Kablolar maalesef klasik bir sorundur.İzole bant ile üzerlerini sarmanız şart.Silikon falan bulaştırmayınız

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Beyaz soket nereye baglanıyor?

Erimez.Orada o kadar sıcaklık olmaz.Bu yılların oluşturduğu bir durum.Bez bantta kullanabilirsin.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Bunlar da aldığım çizgi. Montaja birazdan geçeceğim fakat kabloların yalın hale düşmesi canımı sıktı.

20170422_235419.jpg

20170422_235557.jpg

20170422_235607.jpg

20170422_235616.jpg

5 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Beyaz soket nereye baglanıyor?

Kırmızı daire içinden gelip balastın içine giriyor. Kırmızı daire olan yere de dışarıdan bir konnektör girişi var araçtan gelen.

20170422_233014.jpg.5277fe676457b0d1d69509de571309f9.jpg

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

Eveeet; işe başlamadan önce belirtmiştim bir kaç eksik malzemem var diye. El motoru olmadığı için düzgün kesme biçme yapamadım. Maket bıçağı ile olmadı bu iş. O nedenle pazartesi akşamına erteledim.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
Bir saat önce, Oktay Toker yazdı:

Çizgide sorun yok.Dikkat etmen bu çizgiyi aldığın yeri oynatmadan mercek montajı içinde kullanabilmen.:good1:

Kalemle kalıp çıkardım :)

Duvarı boydan çizdim bantı oğlum çıkarsa da iz kalsın :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sola alttan uzanan çizgiyi ve yukarı dogru başlayan  keşişme noktasını baz alacaksın.

Birde duvardaki ışık neden zayıf.Ne ile yakıp bu kadar zayıf ışık aldın.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
2 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Birde duvardaki ışık neden zayıf.Ne ile yakıp bu kadar zayıf ışık aldın.

Aslinda kaynakta sorun yok. 350w power sup ile calistirdim. Yeni mercegi calistirdigimda kat kat fazla parlak idi isik. Eski reflektor cok kotu. Kucuk parmagim reflektorun icine giriyordu yanik deliginden :lol:

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

Aracin ustunde de bu sekilde abi. Sol neredeyse hic yanmiyor gibi sag ise yine biraz da olsa ben daha olmedim diyordu :lol: Telefonun kamera ayari ile hic oynamadim.

Yarin aksam el motoru ile kaldigim yerden devam edecegim insallah. Sol fari biriteyim saganbasladigimda belli olur power sup'da sorun olup olmadigi.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

İki gecedir 3'ten önce uyuyamıyorum:shok:

Çizgileri tutturdum sonunda. 4 tane de somunlu civata aldım. Yapıştırmaya, parça eklemeye vs gerek kalmadı. Kapak da öyle güzel oturdu ki yerine. Sanki benim farlar 

için yapılmış :p

Ama tabi daha bir tanesini yapabildim :D

Acemiliğimi attım üstümden. Diğer farı bir çırpıda bitiririm sanırım. Daha önce de paylaşmıştım D2S ampulün içinde leke vardı. Sanırım ondan kaynaklanıyor ışığın parlaklığındaki sıkıntı. Beni tatmin etmedi açıkçası. Sizlerin de yorumunu alabilirim bu konuda.

Toparlayacak olursak;

Farı açmadan önceki hali

20170422_210201.jpg

20170416_004452.jpg

Far kapağı, mercek kapağı ve mercek reflektörünün vahim durumu...

20170410_203502.jpg

20170422_210338.jpg

20170422_214418.jpg

20170422_214445.jpg

Çizgi almayı unutmuşum. Her şeyi tak yerine tekrar. Haydi çizgi almaya :D Az daha yansa çizgi falan kalmayacakmış.:unsure2:

20170422_235557.jpg

20170422_235607.jpg

D2S ampulümün lekeli olduğunu fark ettim. Henüz aydınlatmaya etkisi olup olmadığını bilmiyorum. Diğer farı da tamamlayınca ampulleri değiştirip deneyeceğim. Ama sağ far daha iyi yanıyor sanki, şüphelerim var...

20170422_211304.jpg

Sıkıntılar olmazsa olmaz. Kablo izolasyonu kendinden geçmiş. Müdehale şart. Geçici tedbir aldım. Merceklerin ikisinin de montajı bittikten sonra son temizlik ve bakım aşamasında ona da sıra gelecek.

20170422_233014.jpg

Yeni mercek ve montaj aşaması... Somunları takarken fotoğraf çekemedim, unuttum :unsure2:; saat 3'ü geçmiş, ben de kendimden geçmişim :)

20170419_192512.jpg

20170425_015813.jpg

20170425_015816.jpg

20170425_015821.jpg

20170425_015828.jpg

20170425_015833.jpg

20170425_015840.jpg

Veee saat 8'den 3'e, duvarda mutluluğun yansıması :yess:

20170425_080434.jpg

20170425_080445.jpg

Sanki sol tarafa doğru ışık çizgisi yükseliyor. Önceki kılavuza bakıyorum o da yükseliyor. Yapı ile alakalı olmalı diye düşünüyorum.

Fotoğraflama aşamasında eksik kalan bölümler için lütfen kusura bakmayın. Diğer merceği yaparken eksik olan kısımları da tamamlamaya çalışacağım. Umarım faydası dokunur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eski mercek vidalama hizalarına göre vidalamayı yaptıysan mercek oldukça düz demektir diyebiliriz.Lakin yinede kontrol şart.Çizgi aldığın yere koy dene ortaya çıkar.çizgi düz olsada yukarı kıvrım kesit yeri tam yerinde olmayabilir.

Son iki resimde çizgi ideal gibi.Sola uzana çizgi işaretin kısa olmuş.Önceki mesajımda yazmıştım sağa giden çizgiyi baz alma.Sola uzanan çizgi önemli.

Kablolara kafanı çok yorma farları sökmeseydin o şekilde yıllarca daha giderdi sıkıntı olmaz.Birazda ellediğin için aılı kalmış parçayı iyice aşagı çekmiş oldu.:lol: Cümle olmadı lakin sanırım anlattı.

Sanki ampulü tam oturtamamaşsın gibi.Odak parçalı bulutlu gördüm yada resimden öyle.

Mercek kapagının ön krom görseli iyi ise hiç dokunma hafiften sil parlar zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Sanki cok az sola dogru dondurebilirmisim. 1-2mm kadar. Digerinde daha dikkatli olacagim elbette.

Kismen bir seyler anladim cumleden :)

Ampulu takarken cok dikkat ettim. Tam yerine oturdu diye dusunuyorum fakat tekrar kontrol edecegim. Netliginde bir sikinti var gibi:unsure2:

Fena sayilmaz ama temizlik ve krom boya sart. Ama simdilik dursun, boyle de fena degil :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...