İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E46 (1998-2006) Xenon far

Burak Baykara

Recommended Posts

Mahir Isparta

hocam maşallah elinize sağlık çok güzel olmuş özelden mesaj atmayı beceremedim ama araç hakkında bikaç sorum olacaktı 

On 13.05.2017 at 15:27, Aydın Akın yazdı:

Yaklaşık olarak 3 metreden kısa ve uzun görüntüleri...

8 metre tahmin ediyorum; kısa ve uzunlar...

Çok uzakta bir duvarda ki Kısalar. 

25 metre olduğunu tahmin ediyorum.

hocam maşallah elinize sağlık çok güzel olmuş özelden mesaj atmayı beceremedim ama araç hakkında bikaç sorum olacaktı 

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
On 21.05.2017 at 13:38, Mahir Isparta yazdı:

Teşekkür ediyorum. Konuyu kaçırmışım koşuşturmaktan kusura bakmayın yeni gördüm.

Özel mesaj sistemi yok sanırım ben de çok aradım bulamıyorum. Buyrun yardımcı olmaya çalışayım elimden geldiğince.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 26.05.2017 at 14:43, Aydın Akın yazdı:

Teşekkür ediyorum. Konuyu kaçırmışım koşuşturmaktan kusura bakmayın yeni gördüm.

Özel mesaj sistemi yok sanırım ben de çok aradım bulamıyorum. Buyrun yardımcı olmaya çalışayım elimden geldiğince.

Özel mesajımız kapalı.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mercekteki perdeyi hareket ettiren kol perdenin çizgi yapısını degiştirir.Yani oynatınca perde sagdan direksiyon aydınlatma tipine dönüş yapar diğer yöe ise soldan sürüşe uyumlu olur.Aydınlatmayı degiştirecek hükmü yok.

Mercek değişince zaten buna gerekte kalmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

Bir kaç gündür farkediyordum ama bugün iyice kendini belli etti. Sol xenon özellikle ilk açıldığı anda titreme yapıyor. Açıldıktan sonra da araç kimildadikca da yapıyor bazı bazı.

Nedeni içindeki çıplak kablolar olabilir mi? 

https://youtu.be/x46e0EqhkKA

tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Genelde kablo / soket bağlantı kısımlarındaki uygulama hatalarından kaynaklanır bu titremeler , balast ve ampul den de kaynaklandığı olur ...

Kablo birleşim ve soket pin bağlantılarını tekrar gözden geçirin ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Bir yerlerde temassızlik var gibi geliyor bana da. Bakayım ne durumdalar kablolar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sakın balast çalışırken ampul soketine ve kablosuna müdahale ETME , çok ciddi yaralanmalara yol açabilir . Yüksek voltajın şakası olmaz ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Yoo onu biliyorum, dovseniz ellemem oralara ?

Farlar kapalıyken deneyeceğim. Temassizlik olabilir bence de, kisa devre olsa coktan sigorta atardı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Dün akşam kabloları soketleri bir hayli kurcaladım fakat yine arada kıpraşmaları var hala. Üşenmesem ampulleri sağlı sollu değiştireceğim ama fena üşeniyorum :fiuw:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Akü kontrolü yapmanı tavsiye ederim.Oem balastlar akım sıkıntısında bu sorunu yapabilir.Araç çalışınca çok daha az olur diyebilirim lakin olur.Hafif titreme her daim olmasada yapıyorsada bunu gözlemleyebilirsin.Yinede emin olmak için ampul değişimi denemesi yerinde olur.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Dün akşam itibarı ile iyice coşmus vaziyette sol xenon. Polis Çakar zannedip durduracak bir de bir sürü laf anlatmaya çalışacağım diye korkuyorum :) Müdahale şart oldu yani. ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Yarın akşam evdeyim inşallah. Ramazan da gelince  uyuşuklanır oldum iyice. Yarın güzelce söküp bakacağım her tarafına. Ampulleri de sağ sol değiştireyim bir de öyle deneyeyim bakalım.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Az önce iki farı da çıkardım bağlantılar, balastlar vs hepsini kontrol ettim. En son farları yerine takmadan önce de ampulleri tutucuları ile birlikte sağdakini sola ve soldakini de sağa taktım. Her şey tamam. Farları çalıştırdım ve Bingo. Bu kez de sağ taraf horona başladı ???? Sorun ? kablolarda ya da ? aküde ya da ⚡balastlarda değil ? ampuldeymiş. :sorry:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Ampulün kenarında şase şeri,ti mevcut onda arklanma varmı bak.Çünki nereye takarsan tak arklı kısım soketindeki pine denk gelir.Arklanma Yoksa kesinleşen şekilde ampul gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Dur yarın bir de ona bakayım. Farı çıkarmak değil de o far yıkamayı ve çıtasını çıkarmak tampon sökmek kadar gıcık bir şey:bambam:

Yalnız bugün ampulün yerini değiştirdiğimden beri titreme azaldı ampulde.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
On 09.06.2017 at 15:25, Oktay Toker yazdı:

Ampulün kenarında şase şeri,ti mevcut onda arklanma varmı bak.Çünki nereye takarsan tak arklı kısım soketindeki pine denk gelir.Arklanma Yoksa kesinleşen şekilde ampul gibi duruyor.

Ark yok abi, serit tertemiz. Sadece tutuculari da degistirdim yine de ampul tepiniyor surekli.

Osram yollari gorunuyor galiba.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

O zaman Çift takım almanı tavsiye ederim.Diğer sağlamda yedekte kalsın.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Çift almayı düşünüyorum. Şu anda sağlam olan da yakın zamanda ömrünü tamamlar onu da yenilemek zorunda kalırım. En iyisi şimdiden ikisini de değiştirmek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balasttan çıkar diye düşünmüştüm, ampuldenmiş, iyi tespit ettin :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Şimdi ben bu farı açmaktan çok sıkıldım :bambam:

Amma velakin bu ampul de aklıma takıldı çıkmıyor bir türlü:yes: Bugün de titrek olan ampulün daha az aydınlattığını fark ettim. Merceği açıp bakmaya korkuyorum kararmış olmasından :lol: Ampulleri sağ ve sol olarak değiştirmeye de üşeniyorum. Her defasında far yikama kafasını da söküyorum. O da geri takınca bazen çalışmıyor suyu olmadığı için, bir saat de onunla uğraşıyorum suyu doldur pompara su çek falan :angry:. Titrek ampulün daha sıcak çalışma ihtimali var midir yani kısaca? :p

Ne diyeceğinizi de biliyorum aslında ama şu farı sökmek zorunda kalmayaydim eyiydi :)

20170614_184531.jpg

20170614_184522.jpg

20170614_184527.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Duvar resminde sonuç ortada.Ampulü tam oturttuğuna eminsen Mercekte sorun olacağını düşünmüyorum.Kaldıki daha kaç günlük kullanımı mevcut.Şu anda bence uğraşmana gerek yok diye düşünüyorum.Önceki ampul değişmeden çektiğin resimlerde ortada.Farı sökmeden ampul değişimi çok mu zor?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Elim sığmıyor boşluğa. Far arka kapağını açabiliyorum ama elim sığmayınca hiç bir şey yapamıyorum. Son bir kez sağ-sol yapayım ampulleri ondan sonra iki ampul beni bekler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...