Sırrı Polat 19 Eylül 2016 Paylaş 19 Eylül 2016 On 17.09.2016 at 23:49, Devrim Haliloğulları yazdı: Oktay bey, gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla far içi temizlik, Hella Bi-xenon ve ayarla üst seviye performans sağlayacağım. Tabi montaj ve ayar için konusunda uzman birisini bulmam gerekecek. Aracımda yükseklik ayarı için manuel bir düğme yok. Farları ilk açtığımda kendi kendine yukarı aşağı yapıyor. Şimşek selektör, tadilatsız olsaydı gerçekten hem görünürlüğü, hemde uyarı açısından çok etkili, aracımda olsun isterdim ama tadilat işine güvenebileceğim bir usta bulamazsam girmek istemiyorum. Aracı aldığımda far çizgisi çok aşağı ve soluk olduğundan farların arkasındaki ayar vidasından biraz yukarı kaldırdım,bir nebze görüşüm iyileşti.Kötünün iyisi oldu ama yine de önümü göremiyorum. Ben yinede, (marka ve modeli örnek olarak veriyorum); 2006 model bmw 320 ile, 2016 model bmw 320 nin xenonları arasında bariz fark görüyorum.hem dışarıdan bakınca görsellik ve parlaklık,hem de şöför açısından görüş mesafesi,aydınlık olarak. Zamanla ilgili sıkıntım hem var, hem de yok. Araştırıp,elimden geldiğince xenon konusunu öğrenmek isterim. Yaptırmışken en iyi ve uygun performansı almak isterim ama. Farlarım aydınlatmıyor ve önümüz kış, bir an önce far konusunu halletmem gerekecek. Bu arada stoplar ve iç aydınlatmayıda yenilemem gerekecek. Aracınızın balastı aşağıdaki şekilde olmalı; Eğer bunlardan ise yükseklik ayarı ile ilgili balastın herhangi vazifesi yok , komple revize edebilirsiniz , daha önce aynı araca sahip ve benzer sorunları olan bir arkadaşa komple d3s set vermiştim , şimdi aydınlatmasından çok memnun , o da uzunlardan diot ile mercek perdelerine paralel bağlamış sellektörde de uzunlarda da bi-xenon çalışıyor. yani rahatlıkla yeni tip hella mercekli d1s veya d3s set sizi fazlasıyla memnun edecektir , 2016 model bi-xenon mercekli aracın farlarından hiçbir farkı kalmaz , bir de o araçların aydınlatmasının farklı durmasının sebebi kullandıkları ampüllerin kelvin değeri ile alakalı , sizin araçtaki ampüller 4300 kelvindir ve 10 yıllık bir kullanıma bağlı olarak tükenmeye başlamıştır ancak dediğiniz 2016 model araçta genelde 5000 kelvin ampül kullanılmakta bu da daha beyaz bir ışık vermekte , beyaz ışık da insanda daha iyi bir aydınlatma hissi uyandırmakta , siz de aynı kelvinde bir ampül kullanırsanız aynı aydınlatmayı elde edersiniz ihtiyacınız olan yeni tip hella mercekli d1s set , ampülü 5000 kelvinlik osram cbi olabilir yada; yeni tip hella mercekli d3s set , ampülü 4700 kelvin olan osram hbi olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Selim Uslu 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Arkadaşlar Merhaba aranıza yeni katıldım, Umarım birbirimize birşeyler katabilirz. Benimde xenon farlarım ile ilgili sıkıntılarım var. Aracım e46 fabrika çıkış xenonlu. Xenonlarım ışık şiddeti cok zayıf yolu göstermiyor, İçlerini açıp baktığımda merceğiin arkadasındaki metal çanağın içinin siyahlaşmış olduğunu gördüm. Bu arada Farlarım AL Bosch, benim ışık şiddetini arttırmam için ne yapmamı önerirsizni ? Bu başlık altında yazılanları okudum bazı arkadaşlar krom kaplamadan söz etmişler bunun bir faydası olur mu ? Mercekler temizlenebilir mi ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Avensislerde de aynı sorun vardı kaplatmıştı bir arkadaşımız ama kaplama işi iyi sonuç vermiyor en fazla 1-2 ay gidiyor , en iyisi mercekleri söküp yerine yeni tip hella bi-xenon mercek takmak tecrübeyle sabittir 1 Yorum bağlantısı
Selim Uslu 14 Ekim 2016 Paylaş 14 Ekim 2016 peki herhangi bir işlem gerekiyor mu bi xenon mercek takarsam ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ekim 2016 Paylaş 14 Ekim 2016 Merceğin bir görselini paylaşabilirseniz daha net fikir oluşabilir. Bosch mercekler o yıllarda ufak boyutlarda olanıda var sonradan uzun boyutta olanı var.Her 2 tiptede Hella mercek montajı uğraş ister.Birebir montaj için resimle yardımcı olursan iyi olur. Xenon mu yoksa halojen ampul tasarımlı mı ?Buda önemli unsur. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 15 Ekim 2016 Paylaş 15 Ekim 2016 8 saat önce, Oktay Toker yazdı: Merceğin bir görselini paylaşabilirseniz daha net fikir oluşabilir. Bosch mercekler o yıllarda ufak boyutlarda olanıda var sonradan uzun boyutta olanı var.Her 2 tiptede Hella mercek montajı uğraş ister.Birebir montaj için resimle yardımcı olursan iyi olur. Xenon mu yoksa halojen ampul tasarımlı mı ?Buda önemli unsur. Arkadaşımız orjinal xenon olduğunu belirtmiş ustam , ayrıca uzun boyutlu da olsa kısa boyutlu da olsa dediğin gibi vida delikleri birebir uymayacağından bir emek sarfedecek , yine de yeni tip hella maymuncuk anahtar gibi boyutları sebebi ile hemen hemen her fara en kolaylıkla monte edilebiliyor , belki bir seçenek kısa tip bosch merceğin vida delikleri uyabilir , onun için de dediğin gibi mercek resmi şart. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ekim 2016 Paylaş 15 Ekim 2016 (düzenlendi) Reflektör kısmını eklememişsiniz lakin bu mercek bölümüne göre Linkteki konudaki ilk mesajlardaki mercek resmindeki gibi duruyor. Bosch mercekte olsa takılacak başka mercek için uğraşmanız gerekiyor.Aynı merceğin temizi zor bulnabilir.Kolay bulunabilecek olan ve Ön lens kısmı uzunluğu aynı ebatlarda olduğu için ve belki alt sabitleme vida bölümleride tutabilir ki tavsiyem yeni nesil Bosch bi-xenon mercek için uğraşmanız. Hella bi-xenon takmaya karar verirseniz lens mesafe boyutu kısa olduğu için ara boşluk oluşacağından bu boşluk için ilave uğraşı ile sabitleme kiti yapılması gerekiyor. Sırrı..Hella mercek montajı için yorumuna Mercek Zkv olsa idi,normal far tasına yapılacak bir montaj olduğu sürece kesinlikle katılırım bunu biliyorsun. Merceği inceleyebilirsiniz. http://www.geceucusu.com/topic/6178-led-tak%C4%B1nca-olu%C5%9Fan-sorunlara-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCmler/?page=7 15 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Selim Uslu 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 reflökterler bunlar ustam, soldaki reflektörü deneme amaclı boyamastım sizce bi faydası olur mu ? yoksa günü kurtaran bi iş mi olur bu ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 Boya yanar.Farın içini ciddi is kaplar.Dahada kötü olabilir. Zaman kaynızı olur Reflektör içi belli kullanılamaz hale gelmiş.Değişim tek çözüm. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Ekim 2016 Paylaş 16 Ekim 2016 (düzenlendi) Usta değilim lakin bir önceki yorumumda yazmıştım.sanırım dikkatten kaçtı. 16 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Uslu 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Yardımlarınız için Teşekkürler Oktay bey ve Sırrı bey, Mercek değişimi yaptıktan sonra sonuçları bildiricem diğer arkadaşlara da yardımcı olması için. 2 Yorum bağlantısı
Yasin Sarankök 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 Arkadaşlar öncelikle konu varsa bulamadım özür diliyorum. İnternette birsürü bilgi var kafam karıştı ama doğru ölçüleri bulamıyorum, dolayısıyla doğru ürünüde bulamıyorum. Daha önceden bu uygulamayı yapan varsa veya araştıran yardımcı olabilirmi. Şimdiden herkese teşekkür ederim... 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 sonunuz yada sorununuzu tam anlamadım , bu fardan mı arıyorsunuz , yoksa farınız bundan da xenondan bi-xenona mı çevireceksiniz , ben bu fardan açmıştım , zkw mercek çıkmıştı içinden Yorum bağlantısı
Yasin Sarankök 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 Benim farımda mercek yok ben bu şekilde mercek uygulaması yapmak istiyorum ve angel far takmak istiyorum. Şu anda farımda xenon takılı onu iptal edicem bu d1s ne oluyor güçlü beyaz ışıkmı ondan takmak istiorum bu parçaları nerden en ucuza alabilirim onu öğrenmek istiyorum. İlginiz için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 Parçalar için ilanlar bölüümünü inceleyebilirsin. Tavsiyem hazır mercekleri olan bir far edinip onun üzerinde çalışmalarını yapman.İmkanın yok ise yine aynı farda çalışabilirsin lakin zaman alacağından aracını yatırman gerekebilir. Linkteki konuda araç modeli ile ilğili far çalışmaları detaylar mevcut.Angel tasarım için bilahire uğraşman şart. http://www.geceucusu.com/topic/32-bmw-3-e46-1998-2006-xenon-far/ Yorum bağlantısı
Selim Uslu 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Arkadaşlar merhaba, aradığım mercekleri biri bi xenon, diğeri normal xenon olmak üzere buldum ve taktım bi xenon reflektörü biraz farklı olduğu için bi kaç işlem yaptım ve resimdeki gibi monte ettim. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 son resimde merceğin reflektörü kavrulmuş gibi duruyor , eğer öyle ise eski halojenleri çok ararsınız , farı kapatmadıysanız merceklerin reflektör kısmının resmini yüklerseniz bir bakalım , Yorum bağlantısı
Selim Uslu 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Sırrı Bey, sanırım fotonun açısından öyle gözüküyor reflektörlerin içi sıfırdan farksızdı hiç bir deformasyon yanma belirtisi yoktu. Farları dün akşam uzun uğraş sonucu kapattım ama araca taktıktan sonra tekrar nasıl yandığını gösterip fikirlerinizi alıcam. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz1679652668 1 Ocak 2017 Paylaş 1 Ocak 2017 Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum aracımda xenon far var fakat mercekler çok az aydınlatıyor, aracım e46 3.16i 2005 model, bununla ilgili bana yardımcı olabilecek varmı farların markasını bilmiyorum, ancak far camlarında AL yazıyor teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Ocak 2017 Paylaş 1 Ocak 2017 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Mercek reflektörü sıkıntıya düşmüş olabilir ve far içide tozlandı ve islenme oluşumundan dolayıda aydınlatma düşer.Far açılıpğ içi güzelce temizlenecek.Farda yazan AL Bosch marka oluyor.Fardaki merceğe bakarak ve tahminim doğru ise yerine merceğin yine yeni nesil bosch bi-xenon mercek ile değişmeniz işlemi kolaylaştıracaktır. Mercek için en alttaki son mesajdaki resimlerde olan.İlanlar sayfasına bakabilirseniz araştırabilirsin. http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/?page=3#comment-78058 1 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz1679652668 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 Oktay Bey, yorumunuz için teşekkür ederim, hafta sonu farları çıkartıp resim eklemeye çalışacağım, muhtemelen dediğiniz gibi mercekler değişecek Oktay Bey mercekleri nereden satın alabiliriz, internet de araştırdım pek bişey bulamadım, Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 (düzenlendi) On 01.01.2017 at 18:45, Hasan YILMAZ yazdı: Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum aracımda xenon far var fakat mercekler çok az aydınlatıyor, aracım e46 3.16i 2005 model, bununla ilgili bana yardımcı olabilecek varmı farların markasını bilmiyorum, ancak far camlarında AL yazıyor teşekkürler. Aynı marka model araçtan bir arkadaşta vardı , onun da böyle aydınlatma problemi vardı , merceğin reflektörü kavrulmuştu , yerine far sahibinin tercihi sebebi ile yeni tip hella takmıştık , şimdi sorunsuz kullanıyor , elimde bahsettiğim mercek dahil çok çeşitli mercek mevcuttur , aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz , ayrıca forumun ilanlar kısmını da inceleyebilirsiniz. 2 Ocak 2017 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz1679652668 3 Ocak 2017 Paylaş 3 Ocak 2017 On 02.01.2017 at 20:41, Sırrı Polat yazdı: Aynı marka model araçtan bir arkadaşta vardı , onun da böyle aydınlatma problemi vardı , merceğin reflektörü kavrulmuştu , yerine far sahibinin tercihi sebebi ile yeni tip hella takmıştık , şimdi sorunsuz kullanıyor , elimde bahsettiğim mercek dahil çok çeşitli mercek mevcuttur , aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz , ayrıca forumun ilanlar kısmını da inceleyebilirsiniz. Sırrı Bey merhaba, hafta sonu farları söküp bakacağım, resimleri de çekerim, hep beraber bakarız ona göre bana bir yol gösterirsiniz, ilginiz için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts