Sinan Biren 11 Şubat 2006 Paylaş 11 Şubat 2006 Arkadaşlar sonunda xenon uma kavuştum artık aile boyu xenonlandık Cenmax 6000 kelvinlik xenon kiti taktırdım aracıma geçen gün . 1 sene ampül 2 senede ballast garantisi var çok memnunum umarım nazar deymez. Hepinize tekrar teşekkürlerimi iletiyorum değerli fikirleriniz için. Yorum bağlantısı
Sinan Biren 12 Şubat 2006 Paylaş 12 Şubat 2006 Selçuk Bey tekrar teşekkür ederim.. sizlere iki aracımında 1-2 resmini yolluorum.. özellikle BMW nin halojen xenon farkı umarım işinize yarar.. eğer işinize yararsa web sitesine koyarsınız.. Yorum bağlantısı
Turgay Özdemir 13 Şubat 2006 Paylaş 13 Şubat 2006 Sinan fiat mrceksiz galiba, bmw de mi merceksiz?Bmw çok dağılmamış gbi geldi gözüme ama... Yorum bağlantısı
Sinan Biren 13 Şubat 2006 Paylaş 13 Şubat 2006 yok ikiside merceksiz ama compactta uzunlarla kısalar ayrı, stilodada öyle gerçi ama stiloda tek bi far içinde her ikiside.Compactta ise onları ayıran tamponun bir uzantısı var böylece mercekli gibi duruo ama halbuki değil.Ayrıca şunu belirtmeden edemicem compact ın aydınlatması çok değişti ,stilonun performansını ikiye katlıyor diğebilirim.. Işığın yola dağılımı stiloya göre daha düzgün.. Yorum bağlantısı
Turgay Özdemir 13 Şubat 2006 Paylaş 13 Şubat 2006 yok ikiside merceksiz ama compactta uzunlarla kısalar ayrı, stilodada öyle gerçi ama stiloda tek bi far içinde her ikiside.Compactta ise onları ayıran tamponun bir uzantısı var böylece mercekli gibi duruo ama halbuki değil.Ayrıca şunu belirtmeden edemicem compact ın aydınlatması çok değişti ,stilonun performansını ikiye katlıyor diğebilirim.. Işığın yola dağılımı stiloya göre daha düzgün..yani merceklii yapacakmışız öyle mi? Saolasın kolay gelsin... Yorum bağlantısı
Sinan Biren 14 Şubat 2006 Paylaş 14 Şubat 2006 Ya açıkçası ilk başta düşündüm Compacta mercekli fat getirtmeyi orjinalini yani servisten fakat sonra çok abuk sabuk bi rakam söyleyince vazgeçtim..Sonra bir arkadaşımla konuştum ve bizim Stiloya baktım merceksizde gayet güzel duruyordu hatta merceklilere kıyasla daha geniş bir aydınlatma sağlıyordu benim stilonun farları bende direk universal kitlerden taktırayım dedim... Alp (velter) kardeşimizin tavsiyesiyle maltepedeki system electronic te taktırdım çok memnunum gerek ışığın rengi gerekse performansı çok başarılı.. Alp tekrar teşekkür ederim seninkiler kadar iyi olmasada bizimkide vazifesini yerine getiriyor Yorum bağlantısı
Guest fyyz 20 Şubat 2006 Paylaş 20 Şubat 2006 Merhaba arkadaşlar aranıza yeni üyeyim önce selamlar..Benim 2001 model 3.20aracım var.Xenon yaptırıcam fakat sagda solda bir sürü şey deniliyor. Aracımın farlarının resmi bu.Bende ayrıca 2004 model 3.18 var.Onda xenon lar mevcut ve güzel yanıyor.Ondaki xenon şeklini nasıl saglarım?Hem kısa hem uzun istiyorum.Bana bu xenon'un maliyeti kaça patlar?Ayrıca bostancı taraflarında oturuyorum.Bostancı sanayi sitesinde yaptırabilecegim tanıdgınız güvendiginiz bu işi yapan yerler nerelerdir yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..Buda diger aracımın resmi.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Şubat 2006 Paylaş 20 Şubat 2006 Aracının orjinal xenon farı olduğundan önce bu alternatifi inceleyelim. Servisten ve bosch car service'den orjinal xenon farının fiyatını ve içerdiği parçaları (ballast, ampul, yükseklik sensorleri, far yıkama) öğrenir misin ? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 Şubat 2006 Paylaş 21 Şubat 2006 Çıkmacıdan xenon farın içi satın alınarak far sounu çözülebilir.. En azından makyaj öncesinde e46 larda bu şekilde çözüm üretilebiliyordu... Yorum bağlantısı
Aziz Aral 30 Mayıs 2006 Paylaş 30 Mayıs 2006 Bende tek tarafı giden aracıma xenon yedek arıyorum Xenon kit parçaları set satılıyor bir tane H7 zenon ampul ve aksamını alabileceğim yer öneriniz ve fiyat bilginiz var mı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Mayıs 2006 Paylaş 30 Mayıs 2006 Bende tek tarafı giden aracıma xenon yedek arıyorum Xenon kit parçaları set satılıyor bir tane H7 zenon ampul ve aksamını alabileceğim yer öneriniz ve fiyat bilginiz var mı?Türk esnafının ticaret anlayışına hastayım ya .... Yorum bağlantısı
Aykut İşsever 8 Haziran 2006 Paylaş 8 Haziran 2006 slm bende xenon uygulmas1 düsünüyorum arac 2005 model cadyy orj varm1 acaba yoksa sonradanm1 takt1rma gerekiyor h7 10000k ar1yorum bulabilecegim linkleri verirseniz sevinirim selamlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Haziran 2006 Paylaş 9 Haziran 2006 slm bende xenon uygulmas1 düsünüyorum arac 2005 model cadyy orj varm1 acaba yoksa sonradanm1 takt1rma gerekiyor h7 10000k ar1yorum bulabilecegim linkleri verirseniz sevinirim selamlarSanırsam orjinal xenon yok o araçta. Servise sormanızı öneririm kesin cevap için. Yorum bağlantısı
Guest burcbjk 6 Ekim 2006 Paylaş 6 Ekim 2006 arkadaşlar 2000 model e46 Bmw'nin xenon ampulu bozuldu..herşey burda normal.gittim değiştirdim ampul mavi yerine beyaz yanmaya başladı digerini de değiştirdim şuanda ikiside beyaz yanıyomarka : hellaayrıca cok farklı xenon taktım once mavi sonra beyaza donuyohatta gozumun onunde mavi yanan bir M3 ten komple far sistemini sokturdum benimkine taktım önce mavi sonra tekrardan beyaza dönüyo...zaman geçmesi lazım diyolar 4 ay oldu tık yok ayrıca ben calısan diger ampulu hem saga hem sola takıyorum hep mavi..yani arabanın bi şeyinde de problem yok..ama bunlar önce mavi yanıyo sonra beyaza dönüyo...Bunun bi çözümü olmalı yardımcı olursanız sevinirim... Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 7 Ekim 2006 Paylaş 7 Ekim 2006 arkadaşlar 2000 model e46 Bmw'nin xenon ampulu bozuldu..herşey burda normal.gittim değiştirdim ampul mavi yerine beyaz yanmaya başladı digerini de değiştirdim şuanda ikiside beyaz yanıyomarka : hellaayrıca cok farklı xenon taktım once mavi sonra beyaza donuyohatta gozumun onunde mavi yanan bir M3 ten komple far sistemini sokturdum benimkine taktım önce mavi sonra tekrardan beyaza dönüyo...zaman geçmesi lazım diyolar 4 ay oldu tık yok ayrıca ben calısan diger ampulu hem saga hem sola takıyorum hep mavi..yani arabanın bi şeyinde de problem yok..ama bunlar önce mavi yanıyo sonra beyaza dönüyo...Bunun bi çözümü olmalı yardımcı olursanız sevinirim...Ampuller ilk yandığında mor bir ışık verir, yaklaşık 10sn sonra beyaza döner. Ampullerinin beyaz yandığını düşünürsek 4300K renk ısılı bir ampul takmışsınız. Muhtemelen diğer ampulün renk ısısı 4300k'dan daha yüksekti. Diğer ampul orjinalmiydi, yani bozulan? Aslında orjinal ampulün 4300K olması gerekir ve dolayısıyla çok büyük bir renk farkı oluşmaması lazım yeni ampulleri taktığınızda. Ayrıca uzun süre kullanılan xenon ampullerin seneler geçtikçe maviye yakın renge doğru ilerlediğini biliyorum. Bu nedenle eski ampulleriniz normalden daha mavi bir renge sahip olma ihtimali de var. Yine de diğer arkadaşlar, daha teknik bir açıklamada bulunacaklardır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Ekim 2006 Paylaş 7 Ekim 2006 senin orjinal ampulün zaten eski olduğundan rengi gittikçe maviye dönmüş. sonradan taktırdığın ampuller ise bir müddet sonra tam beyaza dönüşüyorlar. colorshift denilen bu olay marka ve modele göre değişebiliyor. anormal bir durum yok yani. Yorum bağlantısı
Guest burcbjk 8 Ekim 2006 Paylaş 8 Ekim 2006 öncelikle teşekkur ederim.su anda once mavi guzel bi ışık yanıyo 10 saniye sonra beyaza dönüyor.tam renk ısısını bilmiyorum ama orjinalindekinin aynısını taktırdım ..yaklaşık 6 ay oldu takalı yeni ampulleri hala beyaz yanıyo.sizce ne kadar sonra mavi ısık vermeye baslar ..peki benim anlamadıgım mavi ısık veren baska bir bmw deki ampulu cıkarıp kendiminkine taktım gene once mavi yanıyor sonra beyaz..benim anlamadıgım nokta bu....ancak benim arabada bozulmamış olan ampulu hem saga hem sola takıyorum mavi yanıyor.. Yorum bağlantısı
Harun Karayel 8 Ekim 2006 Paylaş 8 Ekim 2006 öncelikle teşekkur ederim.su anda once mavi guzel bi ışık yanıyo 10 saniye sonra beyaza dönüyor.tam renk ısısını bilmiyorum ama orjinalindekinin aynısını taktırdım ..yaklaşık 6 ay oldu takalı yeni ampulleri hala beyaz yanıyo.sizce ne kadar sonra mavi ısık vermeye baslar ..peki benim anlamadıgım mavi ısık veren baska bir bmw deki ampulu cıkarıp kendiminkine taktım gene once mavi yanıyor sonra beyaz..benim anlamadıgım nokta bu....ancak benim arabada bozulmamış olan ampulu hem saga hem sola takıyorum mavi yanıyor..Merhaba, Daha once de #1Ferrari ve Voltronun da soylemek istedigi gibi.Sizin sorun olarak gordugunuz sey aslinda normal, renk isisi ve markasi gozetmeksizin her Xenon ampul ilk acildiginda yaklasik 15 sn gibi bir isinma suresine ihtiyac duyar. Bu surec icerisinde ampulunuz maviden kendi renk isina donusur. Voltronun soyledigi gibi Xenon ampuller eskidikce mavimsi bir hal alir. Normalde benim bildigim kadari ile orjinalde gelen butun ampuller 4300K ki tahminim sizinde oyledir, beyaz isik verirler. Yalniz birde su var mercekte baktiginiz aciya gore gozunuzu yaniltiyor olabilir. Mesela Renault/Megane'lerdeki Valeo projektorlerin mercekleri karsidan bakildiginda mavimsi bir isik hissi uyandirmakta.. Sizin gozunuz ampulun omru bitmek uzereyken ki gorunusune alismis olabilir, bundan dolayi yadirgiyor olabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ekim 2006 Paylaş 8 Ekim 2006 Philips'in 6000K D2S ampulü var ama Türkiye'de olduğunu sanmıyorum.http://www.autolamps-online.com/gasdischarge/index.htm Yorum bağlantısı
Guest burcbjk 9 Ekim 2006 Paylaş 9 Ekim 2006 peki ben GE 10000K marka ampulu getirtsem yurtdısından direk benim BMW ye taksam HELLA ları çıkarıp sizce güzel bir görünüm yakalayabilirmiyim..Bu farları siparişte gumrukte bir sorun oluyormu ?yedek parça ithalatçılardan mı sipariş etmek gerekir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ekim 2006 Paylaş 9 Ekim 2006 Küçük birşey olduğu için gümrük sorunu olmaz sanırım. Mor bir görüntü hoşuna gidiyorsa evet güzel olur. Ancak 1850 lümene düşen ışık performansı yüzünden halojen fardan farkın kalmayacaktır. 6000'den yukarı çıkılmaması performans düşmemesi açısından idealdir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts