Aydın Akın 17 Haziran 2017 Paylaş 17 Haziran 2017 Bu akşam Ya Allah deyip ampullerin yerini yine değiştirdim. Sorunlu ampül sağ taraftaydi tutucusuyla beraber sola taktım. Duvar fotoğrafları aldım. Sol tarafa aktarinca daha iyi aydınlattı sag taraftaki durumuna göre ama bu kez de titremeler aşırı belirgin ver fazla olmaya başladı. Sag farda iken titreme neredeyse belli olmuyordu. Yani sorunlu ampül sol farda daha çok titreme yaptı. Enteresan Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2017 Paylaş 17 Haziran 2017 Sağ tarafa göre Sol taraftada aydınlatma zayıf kalmış. Sağa taktığın ampul sol tarafta iken titremesi olmayınca açık ve net ampul sorunlu. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Bu adam farları sokmeden ampulleri değiştirebiliyorsa ben de yapabilirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 D2s olduğu için ve Hella bi-xenon ampul tutucu sökülebildiği için orijinal halinden daha kolay söküp takma olur kanısındayım.Dikkat edeceğin merceğe takaraken tırnakları yerinde ve düzgün takıp çevirmen.Tırnagın biri dışta kalırsa odak tutmaz. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Aldım ben gazımı, en son sol tarafa takmıştım titrek ampulü. Yarın da bi sol sağ yapayım bakalım farı sökmeden. Ampulü kırmadan takabilecek miyim bakalım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Son resimde yapmamışmıydın?Daha niye kurcalıyorsun ki?Ampulleri edinince oyna derim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2017 Paylaş 19 Haziran 2017 Yedekte xenonların varsa istediğin kadar tecrübe edinebilirsin.Mahsuru yok. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 Önceden ampulü iyi oturtamamışsın belli. Titreme mi, kırpma mı yapıyor? Yorum bağlantısı
Aydın Akın 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 (düzenlendi) @Selçuk KeleşAbi aniden parlama yapıyor sonra eski haline devam ediyor ama bunu iki saniyede bir tekrarlıyor bazen. Parlama da şiddetli olduğu için çok belli oluyor ve rahatsız ediyor. Bugün zar zor atesleyicinin arkasındaki plastik kapakları söküp ampullerin yerini değiştirdim tekrar. Sol tarafta olan sorunlu ampulü sağ tarafa taktım yine. Tecrübe dersek bundan sonra kolaylıkla farları sökmeden ampul değiştirebilirim. Ama sorun da aynen devam ediyor. Şimdi benim anlamadığım şey ise; Bu bozuk olan ampulü sol tarafa taktığımda ampul ani ve şiddetli parlama şeklinde tepki veriyor daha sonra ışık şiddeti bozuk olmayan ampulle neredeyse ayni seviye oluyor. Parlamalar sık ve sürekli şekilde devam ediyor. Bozuk olan ampulü sağ tarafa takarsam ani parlama olmuyor, neredeyse fark edilmeyecek şekilde kirpmalar oluyor ama bu kez de ampulün ışık şiddeti bozuk olmayan ampulden bariz şekilde düşük oluyor. Biri bana bunu anlatsın mı Bence anlatsın. 20 Haziran 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 (düzenlendi) Sağlam ampul her iki tarafta sıkıntısız çalışıyorsa balast ihtimalini elemelisin.ampulün kararsız şekilde yanış hali demek sanırım yeterli olacaktır.Sağlam ampulü takmadan bu ampulü tek deniyorsan yorum degişebilir. Tek deneyipte araç çalışmadan deniyorsan voltaj farkı durumuda degiştiren etkendir denilebilir.Seçenek çogaltılabilir. 20 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Akın 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 İki ampulü de aynı anda deniyorum. Sağlam ampül iki tarafta da yanıyor. Özellikle kontrol ediyorum her seferinde. Aracı çalıştırıp ve çalıştırmadan iki türlü de deniyorum. Hic bir zaman tek ampül deneme yapmadım. Balastlarin sorunsuz çalıştığından eminim, tek anlamadığım bozuk ampul sagda ve solda bambaşka tepki veriyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 (düzenlendi) Balastların içinde anlaycağın şekilde diyeyim startere benzeyen kondansatör gibi çalışan elektronik parça mevcut.Bu parça yüksek voltaj çıkışında oluyor ve tolere degeri üzerinden böyle bir olay olabilir diye aklıma geliyor.Buna ilave olarak ampulün kararsız yanışıda etken tabki. 20 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Haziran 2017 Paylaş 23 Haziran 2017 Başka ampul deniycen artık başka yol kalmadı Yorum bağlantısı
Emre Demirtaş 26 Haziran 2017 Paylaş 26 Haziran 2017 Selamınaleyküm.Aranıza yeni katıldım.BMW E46 makyajsız kasa aracımın ön farları merceksiz.Önceki sahibi hazır olarak takılan h1 xenon kullanılan bi mercek takmış.Oda yansıtıcılara far yuvasına felan zarar vermiş.Muayeneden mercekli geçemediğim için mercekleri sökmek zorunda kaldım.H7 led xenon dedikleri ampül kullanıyorum şuan.Bu ampülleri kullanarak takabileceğim mercek varmıdır? Varsa tavsiyeniz ne olur? Montajı kolaymıdır? Maaliyet olarak ödenen paranın hakkını verirmi? Amacım muayenede felan sök tak beni uğraştırmaması.Orjinal mercekli olan modellerde ds2 ampül var yanılmıyorsam o fardan alıp araca takmayı düşündüm fakat yükseklik ayarlayıcısı far yıkama gerektirdiği için epey bi maaliyetli olucak.Bu konu hakkında öneri ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Haziran 2017 Paylaş 26 Haziran 2017 (düzenlendi) Aleyküm selam.Hoşgeldiniz. Muayeneden xenon ampul olduğu için geçilmemiştir.Mercekle ilğisi yok.Komple sökmek yerine h1 ampul takılsaidi sorun olmazdı.Sökmeniz ve halojen ampule dönüş daha iyi olmuş.Buda bir gerçek. Led xenon diye bir ürün yok.Hkılıfta üretilen tuning amaçlı led aydınlatma ürünleridir.Ne mercekte nede ampul yerine takılması için tavsiye olunmaz. Oem mercekli far dönüşümü ile yükseklik ayarıda çalışır hale getirirlir çünki halojen farda zaten servo kontrollü bir far.Bmw serilerinde bu standard.Muayene zamanıda isterseniz halojen far ile gidersiniz isterseniz xenon ampul söküleür idareten halojen ampul takılır gidilir sorunsuz geçilir. Yada şu anki farlara yeni nesil Hella bi-xenon ve d1s gen5 serisi xenon takımı ile uygulaması yapılır aynen kullanmaya devam edebilirsiniz. Xenon ampulde renk takıntınız varsa oem xenonlarin renk tonu sizi tatmin etmeyebilir.Takıntınız yoksa sadece aydınlatma olsun niyetiniz varsa sıkıntı olmaz. Kısaca aklınızdaki o basit ve uyumsuz ürünler için oluşturduğunuz uygulama çeşidi tavsiye olunmaz.Oem ürünler ile çözüme yönelmeniz hem harcanacak meblaya hemde alacağınız aydınlatma kalitesine tem çözüm diyebiliriz. http://www.geceucusu.com/topic/32-bmw-3-e46-1998-2006-xenon-far/?page=20 26 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Demirtaş 27 Haziran 2017 Paylaş 27 Haziran 2017 Hoşbulduk.Cevabınız için teşekkür ederim.Bendeki sonradan takılan mercek ve xenonlar farın dış camını eritmiş yani sağlıklı değil ve mercekleri sanırım sadece kendi yanında verdikleri ampullerini kullanabilecekleri sekilde tasarlamışlar sanırım.Müsait bi zamanda resimlerini cekip buraya ekleyebilirim bakmak isterseniz.Hella bi-xenon ve d1s gen5 serisi xenon takımı ile muayenede sıkıntı yaşarmıyım?Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Haziran 2017 Paylaş 27 Haziran 2017 Önceki mesajımda bi-xenon sistem ile muayene için yapılması gerekeni yazmıştım.Xenon ampul sökülüp halojen ampul takılacak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Haziran 2017 Paylaş 27 Haziran 2017 On 26.06.2017 at 14:52, Emre Demirtaş yazdı: Selamınaleyküm.Aranıza yeni katıldım.BMW E46 makyajsız kasa aracımın ön farları merceksiz.Önceki sahibi hazır olarak takılan h1 xenon kullanılan bi mercek takmış.Oda yansıtıcılara far yuvasına felan zarar vermiş.Muayeneden mercekli geçemediğim için mercekleri sökmek zorunda kaldım.H7 led xenon dedikleri ampül kullanıyorum şuan.Bu ampülleri kullanarak takabileceğim mercek varmıdır? Varsa tavsiyeniz ne olur? Montajı kolaymıdır? Maaliyet olarak ödenen paranın hakkını verirmi? Amacım muayenede felan sök tak beni uğraştırmaması.Orjinal mercekli olan modellerde ds2 ampül var yanılmıyorsam o fardan alıp araca takmayı düşündüm fakat yükseklik ayarlayıcısı far yıkama gerektirdiği için epey bi maaliyetli olucak.Bu konu hakkında öneri ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler... Reflektöre vs zarar verdiği için "halojen ampul tak gittiği kadar kullan" diyemeyeceğim. Yeni bir çift halojen far takıp standart gezmek te bir çözüm. Önceki uygulamaların bilinçsizliğinden ötürü düzgün bir aydınlatma için biraz masraf gerekecek. 4 saat önce, Oktay Toker yazdı: Önceki mesajımda bi-xenon sistem ile muayene için yapılması gerekeni yazmıştım.Xenon ampul sökülüp halojen ampul takılacak. E46'ların far camı tırnaklı mıydı ? Silikonsuz yani ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Haziran 2017 Paylaş 27 Haziran 2017 (düzenlendi) 2 tane mercekli farı açması kısmet oldu tırnaklar hafif kaldırınca basitçe açılıyor.Halojen sökmek kısmet olmadı lakin mercekli ile aynısı diye düşünüyorum. 27 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Demirtaş 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 Bendekilerde tırnaklı merceklilerle aynı Yorum bağlantısı
Emre Demirtaş 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 On 26.06.2017 at 15:32, Oktay Toker yazdı: Oem mercekli far dönüşümü ile yükseklik ayarıda çalışır hale getirirlir çünki halojen farda zaten servo kontrollü bir far.Bmw serilerinde bu standard.Muayene zamanıda isterseniz halojen far ile gidersiniz isterseniz xenon ampul söküleür idareten halojen ampul takılır gidilir sorunsuz geçilir. Bahsettiğiniz şekilde d1s ampül kullanıp mercek taktığımda otomatik yükseklik ayarı için ekstradan bi aparat almam gerekicek mi ? Xenon için muayeneden sorun çıkardıklarında halojene dönmem için mercek tesisatı sökmek gerekicek mi yoksa basit bi aparat ile halojen ampülü merceklere bağlayabilecek miyim? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 (düzenlendi) Çalışma zaten orijinal farlarınıza yapılacaksa yükseklik motoru için her hangi bir aparata falan gerek olmayacak.Bahsettiğim merceklere halojen ampul baglanmıyacak.sadece muayene zamanı idarelik olarak zor olmayan bir şekilde takılıp kullanılabilir.Muayene zamanı direkt ampülü takıp gidiniz.Uygulama sonrasında ki bi-xenon mercek montajı olarak yazıyorum geri dönüşü olmaz.Halojene dönmek isterseniz haricen far almanız gerekiyor. 28 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Timur1679652705 10 Mart 2019 Paylaş 10 Mart 2019 İyi günler aranıza yeni katıldım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 2005 model Bmw e46 3.16 aracım var. Malum zkw kararma olayı bende de mevcut olduğu için mercekleri değiştirmek istiyorum. Şu linkteki mercekler uyar mı aceba ? https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-hella-e55-bi-xenon-mercek-takimi-oem-temiz-ve-sorunsuzdur-647096025/detay Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Mart 2019 Paylaş 10 Mart 2019 (düzenlendi) Hoşgeldiniz. Konu içersindeki çalışmaları incelemenizi tavsiye ediyorum. İmkan varsa yeni tip Hella bi-xenon montajı yapmanızı tavsiye ederim.Linkteki konuda mercek bilğileri mevcuttur. 10 Mart 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts