Selçuk Keleş 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Far üstündeki sarı etiketi görüyorsundur, onun fotoğrafı lazım. (Mahmut'un üçüncü fotosunda görülüyor)Far camı ile plastiği birleştiği yerde de DC HR PL 002a gibi baskılı yazılar vardır, onun fotoğrafı lazım. (contanın orada ya da contanın altında-Mahmut'un ikinci fotosu)Aracı duvara 3-5 mt. yaklaştırıp önce kısa far yanıyorken, sonra selektör yaparak fotoğraf lazım. (hatta içteki halojen kısmı bezle örtüp duvara yansımamasını sağla)Ampulün philips onda bir sorun yok. İçteki uzun farın zaten halojen onda da bir sorun yok. Önemli olan xenon merceğinin bi-xenon olup olmadığını netleştirmek yukarıdaki üç fotoyu çekersen bunu netleştirebileceğiz. 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Far üstündeki sarı etiketi görüyorsundur, onun fotoğrafı lazım. Etiket sarı değildi ama bulduğum ve gördüğüm etiket tarzı şeylerin fotoğrafını çektim. Bmwnin her yeri kapalı çok dar bir de motor kapaklı hiç bir şey görünmüyor.Umarım doğru şeyleri çekmişimdir.Belki de en önemli fotoğraf bu. Merceğin üstünde Xenon yazdığını farkettim.Bu da üstten görünüş.Motoru yıkatmanın zamanı gelmiş Akşam olunca otoparka çekip duvara yansıtıp fotoğrafını çekerim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Farlarının markası etikette yazmıyor ancak gördüğüm kodlar bosch kodlarına benzemiyor.Bosch olsaydı etiketinde falan illa görünürdü, gerçi zkw kataloğunda da bulamadım ama sanıyorum ZKW bu far.Far kodlarında DCR HR yazıyor , Yani kısa farın bi-xenon, uzun farın ise halojen.(D=Xenon, H=Halojen, C=Kısa, R=Uzun, CR=Kısa/Uzun)Duvarda ışık deseni fotoğraflarını da alalım netleşsin. Uzun farı bezle kapatmayı unutma, bir tarafı çekmen yeterli ikisi için de uğraşmana gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Uzun farı bezle nasıl kapatıcam? Camın üstüne koysam yeterli olur mu Selçuk abi? Çünkü camı kaldıramıyorum Yorum bağlantısı
Samet Daş 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Camın uzun far reflektörünü kapatacak şekilde bez yada koyu renk kağıt bantlarsan olur. 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) Tamamdır Bu akşam yollayayım fotoğrafları da bitsin artık şu iş 2 ayı geçti sabırsızlanmaya başladım 4 Mart 2013 tarihinde Enes Karagül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) 3 farklı yerde çekim yaptım. Dediğiniz gibi uzun farları kapatıp çektim sonuç bu.KısalarUzunlar ( Bez varken )KısalarUzunlar ( Bez varken)Uzunlar ( Bez Yokken )KısalarUzunlar ( Bez varken)Uzunlar ( Bez Yokken )Fotoğraflarda pek belli olmuyor ama söylemekte fayda görüyorum. Uzunlara bez koyduğum zaman selektör yaptığımda duvarda 2 tane X işareti oluşuyor. Bi ara uzunları kapatıp kısaları yakayım dedim sağ taraftaki biraz yukarda kaldı ve görüntü bu: 4 Mart 2013 tarihinde Enes Karagül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Bi ara uzunları kapatıp kısaları yakayım dedim sağ taraftaki biraz yukarda kaldı ve görüntü bu:Seviye ayarı sapıtmış.. kontağı kapatıp açınca düzelmiştir.. Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Seviye ayarı sapıtmış.. kontağı kapatıp açınca düzelmiştir..Diğerleri için bir değerlendirme alabilir miyiz ? Yorum bağlantısı
Samet Daş 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Far ayarı lazım. Sol far mı az aydınlatıyordu? Resimden öyle anladım ben Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Far ayarı lazım. Sol far mı az aydınlatıyordu? Resimden öyle anladım ben İkiside aydınlatmıyor önümü göremiyorum Yorum bağlantısı
Enes Karagül 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 İşte nasıl mercek alacağımıza karar vermek için bu resimleri çektim Selçuk abi istedi Bekle acele etme dedi ben de bekliyorum çünkü ne alacağımı bilmiyorum sizlerin yönlendirmesiyle hareket ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Diğerleri için bir değerlendirme alabilir miyiz ?Yorum yapacak kadar bile değil malesef, sağ zayıf sol ölü gibi görüyorum ben.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 İşte nasıl mercek alacağımıza karar vermek için bu resimleri çektim Selçuk abi istedi Bekle acele etme dedi ben de bekliyorum çünkü ne alacağımı bilmiyorum sizlerin yönlendirmesiyle hareket ediyorum Bu kadar uğraşmana gerek yoktu Farların bi-xenon ama performansı berbat.Bektaş'ın dediği gibi merceklerin kötü durumda, değiştirilmeleri gerek.İstersen şimdiden yeni bi-xenon mercekler alarak değiştirtmek için ustana gidebilirsin ancak hangi mercekler daha uyumlu oluyor bilgisi olan arkadaşlar yazacaklardır. 1 Yorum bağlantısı
Enes Karagül 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Tamam o zaman. Merceklerden anlayan abilerimden yardım bekliyorum. Hangi merceği alsam daha uygun olur? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Tamam o zaman. Merceklerden anlayan abilerimden yardım bekliyorum. Hangi merceği alsam daha uygun olur? Bosch bi-xenon mercek alman yeterli Enes kardeşim ama dikkat et reflektörü temiz olsun çizik veya isli-kararmış olmasın Yorum bağlantısı
Enes Karagül 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 O zaman siparişi vereyim, montajı da yaptırayım, fotoğrafları paylaşırım Hepinizden Allah razı olsun çok sağolun.. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 (düzenlendi) abi zkw ama Farkeder mi bro ZKW olması Bosch ta olur Hella da ama biraz tadilat yapması gerekecek 5 Mart 2013 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Enes kardeşimiz el becerisine güvenmiyor anladığım kadarıyla o yüzden yoksa ben oraya neler takarım Yaparsın bilirim Yorum bağlantısı
Enes Karagül 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 (düzenlendi) Allah'ın izniyle haftaya Bektaş abiye yolluyorum farları. Güzel bi ayar çekecek inşallah :) 10 Mart 2013 tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi Koyu harf kullanmayınız. Yorum bağlantısı
Serdar B. 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bektaş Bey ve Mahmut Bey verdiğiniz bilgileri okudum kısmen anladım.Fakat konu biraz dağınık geldi çok fazla terim olduğu için anlamakta zorlandım biraz.Sizden tekrar yardım isteyeceğim mümkünse.Aracım 2001 3.16i normal halojen far var.Aldığımda üstünde xenon kit vardı yaklaşık 2 senedir öle kullanıyorum fakat geçen gece uzun bi yolculukta sıkıntı yaşadım, ışık çok dağılıyor ve önümü hiç aydınlatmadı. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Xenonu söküp halojen ampülleri mi takayım yoksa uygun bi maliyette farlarımı mercekli xenon yapabilir miyim? Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Samet Daş 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Bektaş Bey ve Mahmut Bey verdiğiniz bilgileri okudum kısmen anladım.Fakat konu biraz dağınık geldi çok fazla terim olduğu için anlamakta zorlandım biraz.Sizden tekrar yardım isteyeceğim mümkünse.Aracım 2001 3.16i normal halojen far var.Aldığımda üstünde xenon kit vardı yaklaşık 2 senedir öle kullanıyorum fakat geçen gece uzun bi yolculukta sıkıntı yaşadım, ışık çok dağılıyor ve önümü hiç aydınlatmadı. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Xenonu söküp halojen ampülleri mi takayım yoksa uygun bi maliyette farlarımı mercekli xenon yapabilir miyim? Teşekkürler...Serdar bey hoş geldiniz. İlk iş olarak o kitleri söküp performans ampülleri alın. ( osram night breaker) Normal halojene göre %90 a yakın fazla aydınlatma sağlar hemde çakma xenon ile göz almamış olursunuz. Ardından eğer dönüşüm yapıp bi-xenon yapmak isterseniz farlarınızı, o zaman da ; 2 adet d2s mercek, 2 adet d2s ampül ve çevirici kablo alarak başlayabilirsiniz. Balastlarınız muhtemelen işinizi görür. Mercekler 200, ampüller 150, kablolar da 30 lira tutar fazla fazla. Ama en başta belirttiğim gibi ilk iş xenon kiti iptal edip ampüllerinizi performans halojenler ile değiştirin. Değiştirin ki insanların gözünü almaktan sürüş güvenliklerini tehlikeye atmaktan kurtulun. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Bi yandan aracın orjinal xenon farı set olarak temin edilebiliyor mu kaça maloluyor ona bakmak lazım. Belki uygun fiyata bulunabilir.Öteki türlü Samet'in dediği gibi mercek montajı şart. Tabii eliniz bu işlere yatkın değilse sanayide araştırma yapıp bir usta bulmanız da gerekiyor ki işçilik de epey tutacaktır. Yorum bağlantısı
Serdar B. 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Serdar bey hoş geldiniz. İlk iş olarak o kitleri söküp performans ampülleri alın. ( osram night breaker) Normal halojene göre %90 a yakın fazla aydınlatma sağlar hemde çakma xenon ile göz almamış olursunuz. Ardından eğer dönüşüm yapıp bi-xenon yapmak isterseniz farlarınızı, o zaman da ; 2 adet d2s mercek, 2 adet d2s ampül ve çevirici kablo alarak başlayabilirsiniz. Balastlarınız muhtemelen işinizi görür. Mercekler 200, ampüller 150, kablolar da 30 lira tutar fazla fazla. Ama en başta belirttiğim gibi ilk iş xenon kiti iptal edip ampüllerinizi performans halojenler ile değiştirin. Değiştirin ki insanların gözünü almaktan sürüş güvenliklerini tehlikeye atmaktan kurtulun.Haklısınız, teşekkürler... şuan için en ekonomik ve kolay olanı bu olacak anlaşılan...Bi yandan aracın orjinal xenon farı set olarak temin edilebiliyor mu kaça maloluyor ona bakmak lazım. Belki uygun fiyata bulunabilir. Öteki türlü Samet'in dediği gibi mercek montajı şart. Tabii eliniz bu işlere yatkın değilse sanayide araştırma yapıp bir usta bulmanız da gerekiyor ki işçilik de epey tutacaktır.orjinal mercekli farlar tanesi 1000 tl civarı diye hatırlıyorum...Elim bu tür işlere az çok yatkındır, kendim hallederim diye düşünüyorum...hoşgeldiniz orjinal h7 ampullerini takın halojen olan. ve iyi bir far ayarı yapın eğer yine tatmin olmazsanız bize duvardaki desenin fotoğrafını çekin + farın önden içi gözükecek şekilde fotoğraf koyun xenon çanağı yakmış olabilirilginiz için teşekkürler... dedğinizi yapacağım... Yorum bağlantısı
Recommended Posts