Ekrem Sat 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım.2000 Model e46 aracım var.Farlarını merceklemek istiyorum.Özellikle çok araştırdım e46 da bu olay biraz daha kolay ve yaygın.Sadece xenon takmayı düşündüm ama daha önce bu hatayı motosikletimde yapmıştım ve pişman oldum.İnanılmaz bi şekilde göz almıştı.Şimdi aracımı hem görüntü hem performans olarak merceklemek istiyorum.Bu işleri beraber yaptığım çok iyi işler çıkaran bir arkadaşım var beraber yapmayı düşünüyoruz.Sadece malzemeleri kafama göre almak istemiyorum.Bana en uygun en düzgün ve doğru şekilde olabilcek merceği ve ekipmanları söyleyecek/link verebilecek biri varsa sevinirim şimdiden teşekkürler. 23 Ocak 2014 tarihinde Ekrem Sat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Ekrem bey hoş geldiniz 1999 - 2000 model E46 farları bildiğim kadarı ile aynı ve bu modellerde D2S Bosch mercekler var çıkmacılardan sadece mercekli reflektör bulunabilir çok basit şekilde de montajı yapılır tabi oem angeller unutulmamalı 2 Yorum bağlantısı
Ekrem Sat 24 Ocak 2014 Paylaş 24 Ocak 2014 Ekrem bey hoş geldiniz 1999 - 2000 model E46 farları bildiğim kadarı ile aynı ve bu modellerde D2S Bosch mercekler var çıkmacılardan sadece mercekli reflektör bulunabilir çok basit şekilde de montajı yapılır tabi oem angeller unutulmamalı Mahmut bey teşekkür ederim.Angel şart tabi Dediğiniz gibi çıkmacılardan bulursam daha uyguna gelir heraldeÖrnek olarak göstereyim bu işimi görür mü acaba ? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-d2s-ve-d1s-bosch-bi-xenon-ornilan-mercekler-127869405/detay/?favorite=1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Ocak 2014 Paylaş 24 Ocak 2014 Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım.2000 Model e46 aracım var.Farlarını merceklemek istiyorum.Özellikle çok araştırdım e46 da bu olay biraz daha kolay ve yaygın.Sadece xenon takmayı düşündüm ama daha önce bu hatayı motosikletimde yapmıştım ve pişman oldum.İnanılmaz bi şekilde göz almıştı.Şimdi aracımı hem görüntü hem performans olarak merceklemek istiyorum.Bu işleri beraber yaptığım çok iyi işler çıkaran bir arkadaşım var beraber yapmayı düşünüyoruz.Sadece malzemeleri kafama göre almak istemiyorum.Bana en uygun en düzgün ve doğru şekilde olabilcek merceği ve ekipmanları söyleyecek/link verebilecek biri varsa sevinirim şimdiden teşekkürler.Konu birleştirildi.Lütfen konu açmadan önce forumda arama yapıp daha önce açılmış konudan devam etmeye özen gösterir misiniz ? Yorum bağlantısı
Ekrem Sat 24 Ocak 2014 Paylaş 24 Ocak 2014 Arkadaşlar peki benim orjinal ampuller h7 ? http://www.novelcar.com/asp/product/245/Bosch-Bixenon-D2S-D1S-MercekBen bu ürünü alsam işimi görür mü h4 için yazıyor ama ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ocak 2014 Paylaş 25 Ocak 2014 Arkadaşlar peki benim orjinal ampuller h7 ?http://www.novelcar....-D2S-D1S-MercekBen bu ürünü alsam işimi görür mü h4 için yazıyor ama ?Bi-xenon istiyorsanız (H7/H4 fark etmez) kullanılacak mercek bu , ben size yukarıda resim ekledim sadece farın içi satılıyor çıkmacılar da biraz araştırmak lazım ama... 2 Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 Öncelikle konuları iyice araştırdım fakat tatminkar bir cevap maalesef edinemedim.Aracım şu an h7 halojen merceksiz fara sahip.Ben xenon merceğe geçmek istiyorum bi-xenon istemiyorum.H7 xenon mercekle işim görülebilecek gibi ebay dan e46 compact için xenon çerçevesi alıp olayı bitirmeye çalışacağım.Yurtdışından baktığım bi xenon merceklerde arka taraf vidalı çok rahat kurulumu var fakat xenon olarak böyle bir mercek bulamadım.Aynı bu şekilde xenon mercek bulabilirmiyim yada uydurulabilecek bir ürün varmıdır ? yada bana başka önerileriniz ne olur.Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 yurt dışından baktıgın o merceklrin; aracına baglantısını yaparken; uzunun kablo baglantısını baglama iptal olsun.o mercegi xenon olarak kullan. 1 Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 yurt dışından baktıgın o merceklrin; aracına baglantısını yaparken; uzunun kablo baglantısını baglama iptal olsun.o mercegi xenon olarak kullan.Peki ampul işi nasıl olacak mauyene ve far arkası kapaklarda Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 mesela bu ürün ile yapılabilir mi ?http://www.ebay.com/itm/251449500815?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 Öncelikle konuları iyice araştırdım fakat tatminkar bir cevap maalesef edinemedim.Aracım şu an h7 halojen merceksiz fara sahip.Ben xenon merceğe geçmek istiyorum bi-xenon istemiyorum.H7 xenon mercekle işim görülebilecek gibi ebay dan e46 compact için xenon çerçevesi alıp olayı bitirmeye çalışacağım.Yurtdışından baktığım bi xenon merceklerde arka taraf vidalı çok rahat kurulumu var fakat xenon olarak böyle bir mercek bulamadım.Aynı bu şekilde xenon mercek bulabilirmiyim yada uydurulabilecek bir ürün varmıdır ? yada bana başka önerileriniz ne olur.Şimdiden teşekkürler.H7 xenon mercek diye bir şey yoktur, xenon mercek D2S/D1S tipinde olur. H7-H1 gibi halojen merceklerle yapılan xenon dönüşümü tatmin edici performansı veremez çünkü halojen ampul için üretilmişlerdir. Orjinal bi-xenon farlar ne kadar acaba, artık ucuzlamış olması lazım. Bu da iyi fikir. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 Bu lişnkteki mercek tarzında çalışmalar forumumuzda var ve sonuçlarıda var.En son tarihli bir arkadaşımızın yaşadığı sıkıntılarda var.Orjinal oem bi-xenon merceğin kalitesinde bir aydınlatmayı başka merceklerde bulabilmeniz çok zor.Ben başka halojen yada normal xenon merckleri tavsiye etmem.eğer emek harcanaksa değmeli ve bi-xenon takılmalı.Selenoid bağlantısını yapmazsınız xenon olarak kullanırsın ama aydınlatman iyi olur tabiki buda orjinal xenon kullanırsan geçerli olur.Forumu biraz daha deşersen bence aklındakilere daha net cevap bulabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 H7 xenon mercek diye bir şey yoktur, xenon mercek D2S/D1S tipinde olur. H7-H1 gibi halojen merceklerle yapılan xenon dönüşümü tatmin edici performansı veremez çünkü halojen ampul için üretilmişlerdir. Orjinal bi-xenon farlar ne kadar acaba, artık ucuzlamış olması lazım. Bu da iyi fikir.Bu lişnkteki mercek tarzında çalışmalar forumumuzda var ve sonuçlarıda var.En son tarihli bir arkadaşımızın yaşadığı sıkıntılarda var.Orjinal oem bi-xenon merceğin kalitesinde bir aydınlatmayı başka merceklerde bulabilmeniz çok zor.Ben başka halojen yada normal xenon merckleri tavsiye etmem.eğer emek harcanaksa değmeli ve bi-xenon takılmalı.Selenoid bağlantısını yapmazsınız xenon olarak kullanırsın ama aydınlatman iyi olur tabiki buda orjinal xenon kullanırsan geçerli olur.Forumu biraz daha deşersen bence aklındakilere daha net cevap bulabilirsin.orj xenon lu farlarım 1100 tl en uygun.Keşke zamanım olsada en iyisini yapsam fakat işten dolayı kısıtlı zamanda halojenden daha tatminkar bişeyler yapmak istiyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 orj xenon lu farlarım 1100 tl en uygun.Keşke zamanım olsada en iyisini yapsam fakat işten dolayı kısıtlı zamanda halojenden daha tatminkar bişeyler yapmak istiyorumSadece bir çift boş far fiyatı mı ? Yoksa balastlar ve ampuller dahil fiyat mı ? Halojen mercekten verim alamazsın, farı söküp montaj yapıcaksın zaten, bir kere uğraşıp düzgün sonuç alman için xenon mercek takmalısın. Maliyetin artar ama uğaştığına değer. Ayrıca el becerisi de gerekir, boş bir far seti alıp üstünde çalış diyecem ama eminim o da pahalıdır ? Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 Sadece bir çift boş far fiyatı mı ? Yoksa balastlar ve ampuller dahil fiyat mı ? Halojen mercekten verim alamazsın, farı söküp montaj yapıcaksın zaten, bir kere uğraşıp düzgün sonuç alman için xenon mercek takmalısın. Maliyetin artar ama uğaştığına değer. Ayrıca el becerisi de gerekir, boş bir far seti alıp üstünde çalış diyecem ama eminim o da pahalıdır ?onada 850 istiyorlar.El becerisi konusunda sıkıntı yok işte zaman sıkıntım var Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 (düzenlendi) Tane fiyatlarımı çift fiayatı mı bunlar?Sıfır fiyatları öyle olabilir ama çıkmaları daha uygun diye biliyorum.Çıkma halojen alınır ve bence orjinal halojenliden daha güzel bir far ortaya çıkabilir.Hesaplıda olur 4 Mart 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğu Erdoğan 5 Mart 2014 Paylaş 5 Mart 2014 Tane fiyatlarımı çift fiayatı mı bunlar?Sıfır fiyatları öyle olabilir ama çıkmaları daha uygun diye biliyorum.Çıkma halojen alınır ve bence orjinal halojenliden daha güzel bir far ortaya çıkabilir.Hesaplıda olurValla benim aldığım çıkma çift fiyatları bunlar Yorum bağlantısı
Salih Karali 19 Mart 2014 Paylaş 19 Mart 2014 Bi arkdasinda 2004 320 d var gece gece aradi mercklri cok kotu durumdaymis degiselim dyor yarin ona uygun mercek bakicaz bu aracin orjinal mercegi bosh herelde ama hangi tip? benim elimde bosh bixenon var tadilat yapmadan ayni yuvaya uyarmi acaba bide elekriksel ne gbi degsiklik gerekir.Aracin yatma imkani yok olmadi ayni mercekten alip degisicez Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Mart 2014 Paylaş 20 Mart 2014 Mercekler D2S ZKW , Bosch bi-xenon mercek biraz tadilatla uyuyor Hella yı uydurmak biraz zor olur . İnternet te bol miktarda uygulama videosu var... 1 Yorum bağlantısı
Salih Karali 20 Mart 2014 Paylaş 20 Mart 2014 teşekkur ederim mahmut hocam mercek bakarken şuna rastladım hem h7 hem bi xenon dorumudur acabahttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-hella-h7-bi-xenon-mercek....far-modifiyesi-122518570/detay/ Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Mart 2014 Paylaş 20 Mart 2014 Bu modlanmış H7 , ön tarafı bi-xenon mercek arka kısmı H7 halojen mercek ikisi birleştirilip H7 bi-halojen mercek haline getiriliyor iş görür özellikle vize zamanı büyük kolaylık sağlar ama asla D serisi oem xenon gibi performans beklemeyin... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 (düzenlendi) teşekkur ederim mahmut hocam mercek bakarken şuna rastladım hem h7 hem bi xenon dorumudur acabahttp://www.sahibinde...22518570/detay/Aslında D serisi oem merceklerden daha fazla verim alınır bu mercek ile, şöyleki ;Halojen alt yapısına sahip merceklerin iç reflektörleri maksimum ışık verimi için çok parlak kromdan mamüldür. Bu şekilde Halojen ampülün düşük ışık verimini yükseltilir. Bu mercek ile Xenon ampülün yüksek lümeni ile birleştiğinde çok iyi verim alınır. Eğer buna H7 4300k xenon takarsanız mükemmel ışık gücü alırsınız. Linkteki işlemde tek hata var, oda odak problemi demek. Üst iki vida sökülüp, mercek ile reflektör arasına 2 mm kalınlığında pul konmalı. Pul konulur ise hotspot olayı yok olup, çok temiz kesilme çizgisi ve doğru odaklı uzun deseni çıkar ortaya. 21 Mart 2014 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Salih Karali 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 (düzenlendi) Aslında D serisi oem merceklerden daha fazla verim alınır bu mercek ile, şöyleki ;Halojen alt yapısına sahip merceklerin iç reflektörleri maksimum ışık verimi için çok parlak kromdan mamüldür. Bu şekilde Halojen ampülün düşük ışık verimini yükseltilir. Bu mercek ile Xenon ampülün yüksek lümeni ile birleştiğinde çok iyi verim alınır. Eğer buna H7 4300k xenon takarsanız mükemmel ışık gücü alırsınız. Linkteki işlemde tek hata var, oda odak problemi demek. Üst iki vida sökülüp, mercek ile reflektör arasına 2 mm kalınlığında pul konmalı. Pul konulur ise hotspot olayı yok olup, çok temiz kesilme çizgisi ve doğru odaklı uzun deseni çıkar ortaya.cok tesekkur ederim hocam ozaman ben bunu alim dursun kenarda lazim olur:DH7 6000k da nasil olur tatmin edermi aydinlatmasi 21 Mart 2014 tarihinde Salih Karali tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mart 2014 Paylaş 21 Mart 2014 6000 k aşırı beyaz yanıyor. 4300 üstü verimi olmayacaktır Yorum bağlantısı
Emre Gedik1679652616 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Arkadaşlar merhaba;Öncelikle Servet AYDIN abime teşekkür ederim. 99 model e39 bmw aracımdaki orijinal hella halojen farı orjinal hella xenon yaptıktan sonra iç aydınlatma ayarından içerinin ışıgını en üst seviye yada en alt seviyede çalışıyor orta ışık düzeyinde kalmıyor. Ayrıca içeriden manuel far ayarı da mercekleri aşagı yukarı kafasına göre yapıyor ve su aralar yapmıyor....eski farlarda içerden far yükseklik ayarı yapılabiliyordu. Arkadaslar yardım lütfen..... Yorum bağlantısı
Recommended Posts