Ahmet Kasapoğlu 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 (düzenlendi) arkadaşlar farlarımın reflektörlerini keserek bixenon projektör takıcambu işi yapanlardan tavsiye ve önerileri bekliyorum.projektörler e46dan çıkma ve diğer bixenon projektörlerden bariz bi şekilde büyük merceği var. markası bosch 7 Haziran 2006 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 Mercekler fara sığacak mı, çok büyük gerçekten? Kısa far reflektör kısmını merceği doğru açıyla oturtacak şekilde, merceğin çapı kadar kesip merceği monte etmek gerekiyor. Elektrikli far yükseklik motorunun ve manuel yükseklik ayarının çalışması ancak bu şekilde sağlanır, mercek hareketli kısım üzerine monte edileceği için. Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 bana da pek sığmaz gibi geliyo ama arkadaş iyi kötü heaplamıştır herhalde. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Haziran 2006 Yazar Paylaş 7 Haziran 2006 boyutta bir sorun yok arkadaşlar bugün tekrar baktım mercekler fara sığıyor. ama 2 saat gezdim bugün sanayide çıkma far aradım. çünkü orjinal farları bozmamaya karar werdim hem bu işi yaparken uzun sürerse aracın farsız kalmaması için hemde satıcağım zaman kendi farlarını takıp direk satabilmek için. ama sağ far bulamadım hangi çıkmacıya gitsem sadece sol far war. 3 tane sağ tek buldum ama 3ündede fena çizikler war. göztepe sanayide bi yerde temiz buldum orasıda tanesine 75 ytl istiyo. bostancıda temiz sol tekleri 40 ytl ye bulmuştum. başka bu taraflarda bildiğiniz bakabiliceğim bi yerler warmı? eğer hiç bulamazsam mecbur sağ teki pahalıda olsa almam gerekicek. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Haziran 2006 Yazar Paylaş 7 Haziran 2006 arkadaşlar mesajı yazdıktan sonra aklıma bir fikir daha geldi. sağ teki camı çizikte olsa alabilirim aslında şu anki farımın camını takabilirim ona o aklıma gelmemişti. neyse bi ara kafama eserse gidip alırım. farı açarken ve reflektörü keserken kullanıcaklarım hakkında fikirlerinizi yazabilirseniz sevinirim. örneğin camı ısıtarakmı yoksa kenar contlasını keserekmi açayım? bide reflektörü ne kullanarak kesmeliyim. henüz nasıl bi malzeme olduğunu görmedim sanki keserken çat diye kırılıcak bişimiş gibi geliyo bana . Yorum bağlantısı
Serkan Sayın 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 arkadaşlar belki cahilce bir soru sormuş olabilirm ama reflektörü kestik ve projektörü reflektör üzerine silikonlamı sabitliyoruz yada nasıl bir yöntem kullanıyoruz. bu soruyu sormamdaki amaç far yükseklik motorunun işlevini kaybetmeden nasıl bir yöntemle bağlayabiliyoruz. bu hala kafamda net bir şekilde çözülmedibu arada hakikatten tahta v.s üzerine delik delmek için kullanılan aparatlar var bunlarla mı reflektörü deliyoruz bu işlemi yaparken nelere dikkat etmeliyiz. bir de düşünün olaki kırdık yada çatlattık piyasada reflektör bulmak mümkün mü? yoksa far elden gittimi Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 8 Haziran 2006 Paylaş 8 Haziran 2006 arkadaşlar mesajı yazdıktan sonra aklıma bir fikir daha geldi. sağ teki camı çizikte olsa alabilirim aslında şu anki farımın camını takabilirim ona o aklıma gelmemişti. neyse bi ara kafama eserse gidip alırım. farı açarken ve reflektörü keserken kullanıcaklarım hakkında fikirlerinizi yazabilirseniz sevinirim. örneğin camı ısıtarakmı yoksa kenar contlasını keserekmi açayım? bide reflektörü ne kullanarak kesmeliyim. henüz nasıl bi malzeme olduğunu görmedim sanki keserken çat diye kırılıcak bişimiş gibi geliyo bana .reflektör kesimi hakkında bi bilgim yok ama farın camını açma konusun da fikir verebilirim. ben 3 gün önce açmıştım fk farımın camını ve eski mercekleri çıkartıp yerine valeo xenon merceklerii monte ettim. herneyse gelelim camı nasıl açtığıma. önce farı güneşe koydum ısınması için bi üstü ısındı sonra çevirdim bide altı ısındı. ısınınca daha kolay açılıyo. sonra camın en açık kenarı olan yerini buldum ve ordan tornavida ile zorlamaya başladım tabi kırılmamasına dikkat ederek. gerdirdiğim noktalarda silikon sünüyodu ve onlarıda maket bıçağı ile keserek iyice açtım . bu şekilde hertarafını açmış oldum. sen de böyle bir yol izleyebilirsin benim açmam çok kolay oldu bu şekilde seninki de kolay olabilir. ama yinede başka önerisi olan arkadaşların da dediklerini dikkate al. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Haziran 2006 Paylaş 8 Haziran 2006 ince bir testere kullanabilirsin. silikon yeterli olmayacaktır yapıştırmak için, daha güçlü bir yapıştırıcı lazım. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 8 Haziran 2006 Yazar Paylaş 8 Haziran 2006 arkadaşlar teknik bir soru sormak istiyorum elimde projektörü kurcaladıkça bazı şeyleri farkediyorum. bu projektörün içindeki kapağı açıp kapatan solenoid in 3 kablo girişi var. siyah olan eksi. kırmızı olan bütün soleniod e yeşil olan ise solenoid in yarısına akım vericek şekilde üretilmiş bunun amacı şöyle: kapağı kaldırmak için yüksek güç gerektiğinden bütün soleniod anlık olarak çalışıyo ve kapak kalktıktan sonra solenoid in yarısınada güç verilse havada tutmaya yetiyo. kapak kapalıyken yeşile akım verirsem solenoid in yarısı çalıştığı için kapağı kaldırmaya gücü yetmiyo. şimdi sorun nerede diceksiniz.tabiki elimizde önce anlık olarak kırmızı kabloya daha sonra sürekli olarak yeşil kabloya elektrik vericek şekilde çalışan bir devre yok. sanırım bütün bixenon projektör uygulaması yapan arkadaşların farlarındada direk uzun far kablosu bu kırmızı kabloya bağlanıyor. ancak 1 2 saattir testler yapıyorum. eğer elimle perdeyi kaldırdıktan sonra yeşil kabloya elektrik vererek bırakırsam projektörü 20 dakika sonra bile bi sorun olmuyo sadece solenoid baya ısınmış oluyo o kadar buda normal zaten. ama fara takınca parmakla kaldırcak diiliz tabiki mecburen direk kırmızı kabloya bağlıcaz. ben evde direk kırmızı kabloya elektrik vererek bekledim 5 dakika sonra solenoid aşırı derecede ısındı el dokunmucak hale geldi ve yakından koklayınca kızgın kızgın kokuyo. yani perde açıldıktan sonra aslında solenoid in yarısıda çalışsa yeterli ama onu uygulama şansımız yok bunu bu şekilde nasıl kullanıcaz bana öyle gelioki kırmızı kabloya bağlarsam 10 15 dakika uzun far yaktığımda bu solenoid gebericek. hatta belki kabloları bile kavurabilir. bixenon uygulaması yapan arkadaşlar bu sorunu nasıl halletti acaba? belki düşünebilirsiniz 10 dakika uzun far nerde yakıcan diye ama bazı markalarda selektör kol çekerek, sürekli uzun far kol ittirilerek yapılıyor. biliyorsunuzdur renaultlarda selektörde yapsanız sürekli uzunda yaksanız bu far kolu kendinize çekilerek yapılıyo yani ikisi aynı hareketle oluyo. ben çok zaman hatırlıyorum, ben veya babam gündüz selektör yaparken farı uzun konumunda unutmuş olabiliyoruz.cevaplarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Sayın 8 Haziran 2006 Paylaş 8 Haziran 2006 kıl testereler var anladığım kadarıyla onlardan bahsediyorsun. ok. peki bir arkadaşın uygulamalar kısmında reflektörü tamamen iptal ettiğini gördüm. bu durumlarda bir kaide yapıp de projektörü sabitleyip far yükseklik motorunun çalışmasını sağlayabilir miyiz?loctite türü bir yapıştırıcı tahminem yeterli olabilir. ama bu kadar ısınma ve soğuma meydana gelirse o bile belli bir süre sonra çatlama yapabilir. bir de far yükseklik motorunun yapısını gösteren nasıl çalıştığını gösteren bir resim var mı? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 9 Haziran 2006 Yazar Paylaş 9 Haziran 2006 projektörün genişliği yüksekliği tam olarak oturdu yerine ama derinliği fazla geliyo. yani direk farın arka kapağına monte etsem sorunsuz olucak ama far yükseklik ayarını kullanmak istiyorum o yüzden reflektöre bir şekilde sığdırmam lazım. bugün baya uğraştım reflektörü minik parçalar kıra kıra baya şekillendirdim. sonunda yukarı aşağı azda olsa hareket edicek hale getirdim. farın arka kısmındanda biraz kesmem gerekti. artık orayıda bir şekilde izole edicem. projektörü paket lastiği ve silgi kullanarak sabitleyip bi resim çektim. yarın ısıya dayanıklı boya ve yapıştırıcı alıcam. heralde yarın akşam farlardan bi tanesini halletmiş olurum.fakat solenoid konusunda henüz bi çözüm bulabilmiş değilim. bixenon uygulaması yapan arkadaşlardan sabırsızlıkla bekliyorum bu sorunu nasıl çözdüklerini. eğer bi çözüm bulamazsam ufak basit bi devre yaparak uzun farın mesela 1 2 dakika sonra kendiliğinden kapanmasını sağlıcam. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Haziran 2006 Paylaş 9 Haziran 2006 iyi gidiyo uzun far devresine de takılma fazla Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 10 Haziran 2006 Yazar Paylaş 10 Haziran 2006 bugün fazla ilgilenemedim farlarla. bauhaus tan yapıştırıcı falan almaya gittim cam silikonuyla. boya ve silikonu aldım ama ısıya dayanıklı yapıştırıcı bulamadım. daha doorusu ordaki ısıya en dayanıklı olanı aldım. patex in rapid auto tipi A B karıştırmalı olanlardan. üzerinde 150 dereceye kadar dayanıklı yazıyo.sizce bu yeterli olurmu reflektör ve projektör arasına sürmek için? çünkü en iyi ihtimalle 1 vida ancak takabilicem iyi şekilde yapıştırmam lazım. 150 dereceyi geçermi acaba projektörün kendi reflektörü? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 11 Haziran 2006 Yazar Paylaş 11 Haziran 2006 evet arkadaşlar sabahtan beri projektörü oturtmaya çalışıyorum inanılmaz zor oldu. ama sonunda yukarı aşağı hareket edicek hale getirdim sanırım. şimdi sizden cevap bekliyorum 150 derece ye kadar dayanıklı yapıştırıcı yeter derseniz yapıştırıcam. ama sanırım yeterli olur çünkü bugün güç kaynağıyla çalıştırıp denedim biraz öyle elle dokunmucak kadar ısınmadı Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 11 Haziran 2006 Paylaş 11 Haziran 2006 150 derecelik bence yeterli olur. Diğer komponent yapıştırıcılar, plastik-metal, da bu iş için uygun olur. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Haziran 2006 Paylaş 12 Haziran 2006 d2s'lerin soketteki sıcaklığı 200 derece civarında oluyor diyor üreticiler. Farın diğer taraflarında ısı daha az olur haliylen Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 12 Haziran 2006 Yazar Paylaş 12 Haziran 2006 projektörü yukarıdaki deliklerinden reflektöre ince bakır telle tutturdum alt deliklerede 2 tane vidayı uçları reflektöre dokunucak şekilde somunlarıyla sabitledim. hiçbir vidayı takma şansım yok reflektöre malesef ortada reflektör kalmadı nerdeyse parça parça kırarak şekillendirmekten bu haliyle bile aslında projektör yerinde duruyo yapıştırıcıyla bu vida ve tel kısımlarını doldurdum.yarın sabaha kurumuş olur. reflektörü farın içine oturtup xenon u yakarak bir deneme yapıcam. ama soleniod konusunda hala kafam rahatlamış değil. bugün tekrar baktım 10 dakika falan projektörü uzun far konumunda tutarsam soleniod aşırı derecede ısınıyo hatta baya kızgın kokmaya başlıo oda.yani 20 30 dakika beklesem kavrulup bozulucakmış gibi bir his war içimde. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 12 Haziran 2006 Paylaş 12 Haziran 2006 arkadaşlar teknik bir soru sormak istiyorum elimde projektörü kurcaladıkça bazı şeyleri farkediyorum. bu projektörün içindeki kapağı açıp kapatan solenoid in 3 kablo girişi var. siyah olan eksi. kırmızı olan bütün soleniod e yeşil olan ise solenoid in yarısına akım vericek şekilde üretilmiş bunun amacı şöyle: kapağı kaldırmak için yüksek güç gerektiğinden bütün soleniod anlık olarak çalışıyo ve kapak kalktıktan sonra solenoid in yarısınada güç verilse havada tutmaya yetiyo. kapak kapalıyken yeşile akım verirsem solenoid in yarısı çalıştığı için kapağı kaldırmaya gücü yetmiyo. şimdi sorun nerede diceksiniz.tabiki elimizde önce anlık olarak kırmızı kabloya daha sonra sürekli olarak yeşil kabloya elektrik vericek şekilde çalışan bir devre yok. sanırım bütün bixenon projektör uygulaması yapan arkadaşların farlarındada direk uzun far kablosu bu kırmızı kabloya bağlanıyor. ancak 1 2 saattir testler yapıyorum. eğer elimle perdeyi kaldırdıktan sonra yeşil kabloya elektrik vererek bırakırsam projektörü 20 dakika sonra bile bi sorun olmuyo sadece solenoid baya ısınmış oluyo o kadar buda normal zaten. ama fara takınca parmakla kaldırcak diiliz tabiki mecburen direk kırmızı kabloya bağlıcaz. ben evde direk kırmızı kabloya elektrik vererek bekledim 5 dakika sonra solenoid aşırı derecede ısındı el dokunmucak hale geldi ve yakından koklayınca kızgın kızgın kokuyo. yani perde açıldıktan sonra aslında solenoid in yarısıda çalışsa yeterli ama onu uygulama şansımız yok bunu bu şekilde nasıl kullanıcaz bana öyle gelioki kırmızı kabloya bağlarsam 10 15 dakika uzun far yaktığımda bu solenoid gebericek. hatta belki kabloları bile kavurabilir. bixenon uygulaması yapan arkadaşlar bu sorunu nasıl halletti acaba? belki düşünebilirsiniz 10 dakika uzun far nerde yakıcan diye ama bazı markalarda selektör kol çekerek, sürekli uzun far kol ittirilerek yapılıyor. biliyorsunuzdur renaultlarda selektörde yapsanız sürekli uzunda yaksanız bu far kolu kendinize çekilerek yapılıyo yani ikisi aynı hareketle oluyo. ben çok zaman hatırlıyorum, ben veya babam gündüz selektör yaparken farı uzun konumunda unutmuş olabiliyoruz.cevaplarınızı bekliyorum.Pardon, ben bu kısmı okumamışım. One shot devre kullanmak lazım, yani 12V uygulayınca belli bir pulse süresince 12V uygulayacak devre. Uzun farın 12V unu devreye uygulayacaksın, pulse ucu kırmızı kabloya uygulanacak, uygun pulse ile 12V ta perdeyi hareket ettirebilecek kadar tetiklenecek. Aşağıda linkini verdiğim pdf dosyadaki üsteki 4013 çift D flip flop entegresiyle bu işi yapabilirsin. V+ yerine uzun farın sinyalini bağlayacaksın.http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/oneshots.pdfYeşil kabloya sürekli uzun fardan gelen 12V bağlanmalı bu arada. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 12 Haziran 2006 Yazar Paylaş 12 Haziran 2006 Pardon, ben bu kısmı okumamışım. One shot devre kullanmak lazım, yani 12V uygulayınca belli bir pulse süresince 12V uygulayacak devre. Uzun farın 12V unu devreye uygulayacaksın, pulse ucu kırmızı kabloya uygulanacak, uygun pulse ile 12V ta perdeyi hareket ettirebilecek kadar tetiklenecek. Aşağıda linkini verdiğim pdf dosyadaki üsteki 4013 çift D flip flop entegresiyle bu işi yapabilirsin. V+ yerine uzun farın sinyalini bağlayacaksın.http://www.discovercircuits.com/PDF-FILES/oneshots.pdfYeşil kabloya sürekli uzun fardan gelen 12V bağlanmalı bu arada.teşekkür ederimpulse aklıma gelmemişti ben 1 2 dakika sonra akımı kesicek bir devre düşünmüştüm ama bu çok daha mantıklı.şu projektörleri yerleştirmeyi bi halledebilirsem, led sinyallerin sürücü devresiyle beraber halledicem bunuda.sabah yapıştırdığım noktalar kemikleşmişti farın içine bağlayarak xenon u takıp farı çalıştırdım yaklaşık 2.5 saattir far yanıyo. yapıştırdığım noktalar iyice ısındı, hafifçe tornavidayla dokunuyorum, yapıştırıcı malzeme çok azda olsa yumuşamış gibi. ama daha öncede dediğim gibi telle tutturduğum için projekötrü yapıştırıcıya fazla yük binmiyo. bakalım birazdan diğer farı açıp kesmeye başlıcam.herkese iyi günler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Haziran 2006 Paylaş 12 Haziran 2006 senden iyi kalite kontrol uzmanı olurmuş bea kolay gelsin Yorum bağlantısı
Serkan Sayın 12 Haziran 2006 Paylaş 12 Haziran 2006 valla gıpta ile bakıyorum yaptıklarına helal olsun Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 13 Haziran 2006 Yazar Paylaş 13 Haziran 2006 farları sökebilmek için ön çıtadan tampona kadar ne varsa çıkarmak gerekiyo. o yüzden herhangi bi sorun olunca hadi farı bi çıkarıp bakıyım demek çok zor bi iş. mümkün olduğunca sorun çıkarmıcak şekilde düzgün yapmaya çalışıyorum. ısınınca hafif yumuşadı demiştim yapıştırıcı ama merak ettim 4 saat kadar yaktım farı ilginçtirki 4 saat sonunda bütün yapıştırıcılar kemik bir hale geldi. yani iyice ısınınca kendine geldi yapıştırıcı şu anda beton gibi duruyo. diğer farıda açtım reflektörünü kestim, projektörünü yarın yapıştırıcam. şimdilik sağ far hazır. sinyal ledleri hariç tabi.iyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 13 Haziran 2006 Yazar Paylaş 13 Haziran 2006 yapıştırıcı ismini yazarmısınPattex - Rapid Auto Bauhaustan aldım karıştırmalı olanlardan eşit oranda karıştırıp sürüyosun. ama aklınızda bulunsun uygulayacağınız miktar fazlaysa azar azar hazırlayarak yapın çünkü fazla hazırlarsanız 2 dakika içinde süremeden donuyo. Yorum bağlantısı
Serkan Sayın 13 Haziran 2006 Paylaş 13 Haziran 2006 yapıştırdığınız yerin ve bağlantı kısımlarının bir fotoğrafını forum da yayınlarsanız çok memnun olurum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts