İçeriğe Yönlendir

Renault Laguna 1 ve xenon far

Ahmet Kasapoğlu

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu

stoplarıda ledli yapmayı çok istiyorum aslında ama bazı sorunlar war o yüzden tam olarak karar wermiş değilim. benim arabada ingilizce konuşma sistemi var. diğer arabalardaki bilgisayarlar gibi değil çok daha ayrıntılı şekilde arabanın her yanını kontrol edip duruma göre ingilizce konuşarak uyarı veriyo.

mesela geçen hafta arabayı çalıştırıpta frene bastığım anda "sağ arka fren lambası patlak" demeye başladı araba. yanımdada ampul yoktu hala değiştiremedim.

şimdi ne alaka diceksiniz. daha öncede yazmıştım konuyu okuyan arkadaşlar olabilir tekrar yazıyım bu bilgisayar ampulleri çekilen yüke göre kontrol ediyo.

mesela fren lambalarını led yaptığım anda ledler çok az enerji tükettiği için araba ampuller patlak zannediyo.

yani çoğu arabadaki gibi gösterge panelinde ampulun patlak olduğunu belirten bi simge olsa hiç sallamıcam yapıcam o yansın dursun orda ama öyle diil malesef şimdi ben bi ledli yapsam arka tarafı komple.

sağ arka fren patlak sol arka fren patlak park lambaları patlak. hepsini tek tek sayıcak her çalıştırdığımda arabayı.

buna bir çözüm bulabilirsek düşünücem.

yük çekmesi için bir direnci paralel bağlamak bir yol ama ön farları denerken bunu bir türlü halledemedim. hesaplayıp kaç kere denedim bağladığım dirençte ne biçim ısınıyo ama inatla ampul patlak diyo. ayrıca az enerji tüketmesi gibi büyük bir avantajı varken ledlerin yük harcatarak bu sorunu aşmak çok anlamsız

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

ledleri yanabilicekleri güvenli en yüksek değerlerinde yani yaklaşık 30mA de bile çalıştırsam.

21 watt harcayabilmek için sadece bir farda 280 adet led kullanmam lazım :wacko::coffee:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Guest orgeneralmail

arkadaşlar xenon farda

4300k= mavi orjinal

6000= beyaz

bu ikisi arasında karar veremedim sizce hangisini almalıyım ?

sizden rica etsem hangi renk hangi sayı ile adlandırılıyor yazarmısınız mesala 4300k mavimi ?

aracım 2001 laguna lacivert renk far merceksiz ama mavi ile beyaz renk arasında kaldım ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

4300 gün ışığı rengidir.

6000 Beyazdır

8000 mavidir.

bulb2.jpg

4300k.jpg

6000k.jpg

8000k.jpg

10000k.jpg

12000k.jpg

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Guest orgeneralmail

arkadaşlar dün bir (h7) laguna xenon kit gördüm adama sordum bu ampül dedi 20000voltla yanıyor seninki 12 voltla yanıyor dedi kablolar erimiyor mu dedim ısınmıyor mu dedim beyin elektriği dengeliyor dedi. 12 volt elektrik önce beyine giriyor dedi beyin bunu 2000 volta çevirip ampüle veriyor dedi ampüle giden kablolar beyinin kablosu olduğu için çok kalın dedi bunlar doğrumudur ?

ışığın çok olması yani güçlü olması volta mı bağlı watta mı bağlı ? o ampül kaç wattır?

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...mp;kn=Xenon+Far

buradaki xenon kit benim arabaya olurmu h7 ampül kullanıyorum ama resimdeki ampül h7 gibi değil?

bu linkteki ürünü aldığım aman herşey bitiyormu başka bişey almama gerek varmı ?

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...mp;kn=Xenon+Far buradada ampül yok resimde ?

Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır

xenon ampuller beyaz silindir kutunun (ilaç kutusuna benzeyen) içinde. Elle temas edilmesin diye muhafazalı. Philips'in H7 kiti var(650 YTL gibi). Pahalı dersen Mtec xenon kiti düşün(300-350 YTL).Bütün gerekli parçalar içinde oluyor. Kaliteli marka tercih et, renk olarak 6000 k üzerini tercih etme. Şyi bir ustaya taktır. Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail

abi araba ampül kontrolü yapıp konuştuğu için xenon kit taktığımda bir sorun olabilirmi ?arkadaşlar dün bir (h7) laguna xenon kit gördüm adama sordum bu ampül dedi 20000voltla yanıyor seninki 12 voltla yanıyor dedi kablolar erimiyor mu dedim ısınmıyor mu dedim beyin elektriği dengeliyor dedi. 12 volt elektrik önce beyine giriyor dedi beyin bunu 2000 volta çevirip ampüle veriyor dedi ampüle giden kablolar beyinin kablosu olduğu için çok kalın dedi bunlar doğrumudur ?ışığın çok olması yani güçlü olması volta mı bağlı watta mı bağlı ? o ampül kaç wattır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
abi araba ampül kontrolü yapıp konuştuğu için xenon kit taktığımda bir sorun olabilirmi ?arkadaşlar dün bir (h7) laguna xenon kit gördüm adama sordum bu ampül dedi 20000voltla yanıyor seninki 12 voltla yanıyor dedi kablolar erimiyor mu dedim ısınmıyor mu dedim beyin elektriği dengeliyor dedi. 12 volt elektrik önce beyine giriyor dedi beyin bunu 2000 volta çevirip ampüle veriyor dedi ampüle giden kablolar beyinin kablosu olduğu için çok kalın dedi bunlar doğrumudur ?ışığın çok olması yani güçlü olması volta mı bağlı watta mı bağlı ? o ampül kaç wattır?

Sistemin çalışma mantığı lagunacının anlattığı gibi..

Balastın görevi de elektriği yükseltmek..

CRT TV'lerde bu şekilde çalışır... (LCD'leri bilmiyorum)

Burda bahsedilen Watt, evlerde kullandığımız ampullerin wattı gibi değil... Sistem bütün olarak 35 Watt elektrik tüketiyor...

Xenon ampullerin ışık gücü watt değil lümen olarak ölçülüyor...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Lagunalarda arka plaka lambasında bile uyarı vardır ama Kısa ve Uzun farlarda yoktur. xenon takınca bir sorun oluşmuyor o yüzden.

linkte gönderdiğiniz xenon kitten hiçbirşey beklemeyin. markası bile belli değil.

kaliteli bir xeon kit 300 350ytl den aşağı olamaz. beyaz ışık verirmi sorusunun cevabı zaten yok. kaç K alırsanız o rengi verir.

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Murat Türüt

Merhaba arkadaslar. Oncelikle Lagunaya yaptığım proje Türkiye'de yapilan 3.mercek uygulamasi oldu.

Yaklasik 1 ay süren uzun arastirma ve malzeme temini sonucu tamamen el emegidir.

Bu forumda aracina kendi imkanlariyla bir seyler yapanlari ayrica kutluyorum. Cunku gercekten sabir,zaman ve emek isteyen bir is.

Fazla uzatmadan konuya donelim:)

Ilk cikan lagunalarin farlari cizgili camdir. Dolayısıyla mercek gozukmeyecekti. 99 dan sonra çıkan makyajli kasalarin farlarindan cikma 2 adet far buldum. Montaji arabanın disinda yapacaktim.

H1 Mercekleri Ilker Kemal'den temin ettim. Reflektorleri merceklere gore kesip bicerek Sista siyah silikonla ve vidalarla oturtuyoruz. Daha onceden duvara isaretledigimiz far cizgisine gore ayar yapiyoruz. Bu asamayi arac ustunde yapmanizi tavsiye ediyorum cunku odak sorunu yasayabilirsiniz. Sol farim sola dogru kaçtı bu yuzden..

Mercekleri ve ayari tamamladiktan sonra far camlarini temizleyerek silikonla isitip geri kapattim

Ve mutlu son.

Arkadaslar 20 yasindayim ve bu ilk mercek montajimdir.

Sanayide bu ise baslamadan once beninle dalga gecen,haha sen mi yapacaksin? Diyen sozde ustalarin,is bittiginde bakislarini gormeniz lazim:))

Lagunasina boyle bir uygulama yapmak ve xenon farinin goz almasini engellemek icin mercek takmak iisteyenlere umarim bir rehber olur.

Yorum bağlantısı

Laguna farı çok dar. Mercek montajı en zor farların başında neredeyse. İlk montajda böylesine zor işi başarmak takdire şayan. Ellerinizle, emeğinize sağlık

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel olmuş tebrik ederim. Paylaşım için de teşekkürler. Yalnız bu işlere bulaştın mı bir daha kurtulamazsın haberin olsun :)

Merhaba arkadaslar. Oncelikle Lagunaya yaptığım proje Türkiye'de yapilan 3.mercek uygulamasi oldu.

Yaklasik 1 ay süren uzun arastirma ve malzeme temini sonucu tamamen el emegidir.

Bu forumda aracina kendi imkanlariyla bir seyler yapanlari ayrica kutluyorum. Cunku gercekten sabir,zaman ve emek isteyen bir is.

Fazla uzatmadan konuya donelim:)

Ilk cikan lagunalarin farlari cizgili camdir. Dolayısıyla mercek gozukmeyecekti. 99 dan sonra çıkan makyajli kasalarin farlarindan cikma 2 adet far buldum. Montaji arabanın disinda yapacaktim.

H1 Mercekleri Ilker Kemal'den temin ettim. Reflektorleri merceklere gore kesip bicerek Sista siyah silikonla ve vidalarla oturtuyoruz. Daha onceden duvara isaretledigimiz far cizgisine gore ayar yapiyoruz. Bu asamayi arac ustunde yapmanizi tavsiye ediyorum cunku odak sorunu yasayabilirsiniz. Sol farim sola dogru kaçtı bu yuzden..

Mercekleri ve ayari tamamladiktan sonra far camlarini temizleyerek silikonla isitip geri kapattim

Ve mutlu son.

Arkadaslar 20 yasindayim ve bu ilk mercek montajimdir.

Sanayide bu ise baslamadan once beninle dalga gecen,haha sen mi yapacaksin? Diyen sozde ustalarin,is bittiginde bakislarini gormeniz lazim:))

Lagunasina boyle bir uygulama yapmak ve xenon farinin goz almasini engellemek icin mercek takmak iisteyenlere umarim bir rehber olur.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Gule gule kullanin. Selçuk abi hakli siz en iyisi bi takım far içini hazır edin iki aya kalmaz bi-xenona geçmek istersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

7. resimde sanki ya sağ far ya da sol farın merceği biraz yamuk gibi duruyor duvar yansımasında.Ben mi yanılıyorum elinize sağlık ben de ilk yapışımda biraz yamuk yapmıştım şimdi farlarımı makyajlamaya başladım.bir de sağ taraftaki ile sol taraftaki merceklerin arasındaki fark ne ?

Yorum bağlantısı
Murat Türüt

Güzel olmuş tebrik ederim. Paylaşım için de teşekkürler. Yalnız bu işlere bulaştın mı bir daha kurtulamazsın haberin olsun :)

Teşekkür ederim. Evet hasta işi bu ya :yes:

Gule gule kullanin. Selçuk abi hakli siz en iyisi bi takım far içini hazır edin iki aya kalmaz bi-xenona geçmek istersiniz.

Bi-xenon yapacaktım fakat solenoid sorun çıkardı sığmadı. Lagunanın far tası bela bir şey ufacık. Çatlamalara karşı çok dayanıksız.

Bende h1 lerle değştirdim :)

7. resimde sanki ya sağ far ya da sol farın merceği biraz yamuk gibi duruyor duvar yansımasında.Ben mi yanılıyorum elinize sağlık ben de ilk yapışımda biraz yamuk yapmıştım şimdi farlarımı makyajlamaya başladım.bir de sağ taraftaki ile sol taraftaki merceklerin arasındaki fark ne ?

Farlar tam oturmamıştı o resmi çekerken,yani tesisat dışarıdaydı. Şuan o yamukluk yok resimleri çekeceğim. Sağ sol aynı Bosch mercekler. Sondan ikinci fotoda ışık farklı açılarla vurdugu için farklı görünüyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu tip farlarda Bosch ile uğraşılmamalı.Valeo bi-xenon yada yeni Hella.eski Valeo bi-xenon yani şu an kullandığınızın bi-xenon olanı bulunursa en uygunu o olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...