Selim Aydın1679652569 1 Ocak 2007 Paylaş 1 Ocak 2007 4500Knın fiyatını öğrenebilir miyiz acaba? Yorum bağlantısı
Erkay Köse 21 Nisan 2007 Paylaş 21 Nisan 2007 arkadaşlar hepinize merhaba. peugeot 206 arabama mix marka angel eye aldım. daha önce alan arkadaşlarında belirttiği gibi aydınlatma çok kötü. merceklerin ayarlarını bi türlü yapamıorum yukarı aşşağı ayarladığım zaman sağ sol ayarı bozuluyor. tam sağ solu yapıorum bu seferde yukarı aşşağı ayar bozuluyor.ankarada nerde bu ayarı yaptırabilirim? xenon alıcam son çare ilk tercih mtech h7 6000k fakat bi arkadaşımdan baya iyi fiyata eagle eye marka xenon buldum bilen ya da kullanan var mı aramızda? alıcak olanlarında bi daha düşünmesi için görüntüleri yolluyorum.ilk önce texon marka halojen taktım(beyaz). sağda texon solda osram silverstarsora osram silverstarla idare ettim. foto yolda giderkenbu da park halinde Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Nisan 2007 Paylaş 21 Nisan 2007 Xenon alsan da o farlarla aydınlatman düzelmez. Merceklerini orjinal xenon merceği ile değiştirip iyi sonuç alman mümkün. Yorum bağlantısı
Erkay Köse 21 Nisan 2007 Paylaş 21 Nisan 2007 mercekleri değiştirmeyi de araştırdım. megane valeo buldum fakat değiştirmek için sorduğum yerler yanaşmadı çünkü farın içi krom dokunduğumuz anda dökülür bu riskede giremem dediler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Nisan 2007 Paylaş 21 Nisan 2007 erkay yazdı: mercekleri değiştirmeyi de araştırdım. megane valeo buldum fakat değiştirmek için sorduğum yerler yanaşmadı çünkü farın içi krom dokunduğumuz anda dökülür bu riskede giremem dediler farlar duygusal cisimler değildir dikkat edilirse bişey olmaz, krom kısmıyla işin yok ki, içindeki mercek çıkarılabilir bişeydir. mc pherson ya da cem gelince orada bir yerler önerebilirler, ama bence bekleme , forumda ankara kelimesini arattır Yorum bağlantısı
Erkay Köse 21 Nisan 2007 Paylaş 21 Nisan 2007 ilgin için teşekkürler diğer arkadaşların önerilerini bekliyorum. araştırmayı konu açadan önce yaptım zaten bi kaç arkadaş stop2002den bahsetmiş orayla da bi konuşucam bakalım. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 Merhabalar,farlarınız hayırlı olsun. Farların aydınlatması gerçekten çok başarısız,ama tabiki mercek değişimiyle düzelir. Bunun için 2002 stop iyi bir yer,onlar açar farları. Ayrıca kromlara falan çok dikkat ediyorlar,ona takılmayın. Eğer angellar led kullanıyorsa farları açtırmışken angelların ledleri de değiştirilip direnç değerleri yeniden düzenlenirse sorunsuz kullanırsınız... Yorum bağlantısı
Harun Karayel 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 Ihtiyaci olan arkadaslarin bilmesi acisindan soyleme geregi duydum ki, ben bir Fk kullanicisi olarak FK + halojen ampulu (Benim kullandiklarim Osram Silverstar olmasina ragmen) onermiyorum. Ben angel eye istiyorum ayrica aydinlatmamda iyi olsun diyorsaniz mutlaka Xenon kit ile beraber kullanilmasini oneririm. Yorum bağlantısı
Erkay Köse 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 yarın stop2002ye gideceğim. ledleri de değiştirmeyi düşünüyorum açılmışken onlarda daha iyi yanması güzel olur stop2002 bununla da ilgilenir sanırım. peki bana ortalama ne kadara mal olur bi bilginiz var mı arkadaşlar? mercekleri değiştirdikten sonra xenon olarak h7 kullanamayacağım sanırım. ne model xenon kit alıcam peki d2s dediğim zaman anlaşılır mı? Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna1679652568 5 Mayıs 2007 Paylaş 5 Mayıs 2007 Bende focus'umda FK kullanıyorum kısalara iyi ayar yapılırsa belki ama uzunları cok sacma far aynası kadar bir şapka koymuşlar ve aydınlatması rezalet kısalar xenon olduğu için kayboluyor.Bakalım ona şuan sihirli eller dokunuyor onsan sonra ne olucak... Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz 13 Mayıs 2007 Paylaş 13 Mayıs 2007 Öncelikle merhabalar önünü daha iyi görmek isteyen forum üyeleri. Sitenizi uzun süre takip ettim ve nerdeyse benim ile alakalı tüm konuları okudum. Club Peugeot adlı Peugeot tutkunları sitesinde yöneticilik yaptığım için forum kullanımını biliyorum ve konuyu açmadan önce gerekli arama ve araştırmaları yaptım. Ancak genede kafama takılan şeyleri sizlere aktarıp fikirlerinizden faydalanmak istiyorum. Şu anki durumumu özetleyerek başliyim.Peugeot 206 aracımda FK marka siyah zeminli angel eyes farlarına h7 marka ne idüğü belirsiz bir xenon balast ve ampülden oluşan kit kullanıyorum. Geçen ay nasıl olduğunu anlamadığım hafif bi kaldırım darbesinden tamponun yukarı atması ile farın birinin camı çatladı diğerinin tırnağı kırıldı. Herneyse yeni angellarımı gene FK marka aldım. Forumdada belirtildiği gibi mercek kalitesi çok kötü. Yeni gelen farlarınki nispeten daha iyi ama şimdi sorularım.1-) Bu angel farlarda mercek değişimi yapan duyan gören varmı. Kendime güveniyorum el becerimde ama alıcağım projektörün boyutları için hangi marka kullanmalıyım. Fiyat sebebi ile Valeo düşünüyorum.2-) Sağ xenon ampülüm 2 kere farklı marka ile değişti. Psikolojik ama sanki ısınana kadar bi ton farkı var gibime geliyo. Şkiside 6000k olan bu ampüller ısınınca aynı ışığı veriyor ama.3-) Sislerimede xenon takmak istiyorum ancak kafamda sislerin içini açıp gene Valeo yada angellardan çıkma projektörleri takmak ve camını hafif karartmak var. Bölece sislerimde H1 den H7 ye dönmüş olucak. Ayrıca kalitesiz xenonlarımı farlardan alıp sislerime aktaracak ve farlarıma orta kalite olan MTEC yada Texon gibi başka bir H7 kit takıcam.4-) Önceki kırılan farlarımdan projektörleri söktüm. Bunlar boyut olarak sitede gördüğüm hiçbir projektöre benzemiyo. Acep bu sevdadan vazgeçip sadece sisleremi odaklansam ?Bu uzun konuyu okuyacaklara ayrı ayrı teşekkür eder okumaktan sonra yorulan gözlerine rağmen cevap yazmaya teşebbüs edenleride yardımseverliklerinden dolayı tebrik ederim Şuayb TOZMAZ(Not : Her araca Valeo projektör ve angelların merceklerini Valeo yada Passat'larınki ile değişen Bostancı sanayide birisi varmı stop tamiri felanda yapan gören duyan bilen varmı yoksa şehir efsanesimi ?) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 1-Bence kendin yapmalısın.. Bu işle uğraşacak usta olacağını zannetmiyorum..2-Ampullerin ömürlerine göre renkleri değişmektedir.. Yani biri 300 saat biri 10 saat yandı ise renk tonu olabilir.. Bu farkta hiç kapanmayacaktır.. Çözüm iki ampulü aynı anda değişmek..3-Bu söktüğünüz merceğin resmini bi görme şansımız var mı.? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 1-) Bu angel farlarda mercek değişimi yapan duyan gören varmı. Kendime güveniyorum el becerimde ama alıcağım projektörün boyutları için hangi marka kullanmalıyım. Fiyat sebebi ile Valeo düşünüyorum.Ben bazı forumlarda okuyorum maslak/bostancı'da var, ancak hiç aramadığım için rastlamadım da.2-) Sağ xenon ampülüm 2 kere farklı marka ile değişti. Psikolojik ama sanki ısınana kadar bi ton farkı var gibime geliyo. Şkiside 6000k olan bu ampüller ısınınca aynı ışığı veriyor ama.Xenon kitler standardı olan ürünler olmadığından böyle durumların oluşması normaldir.3-) Sislerimede xenon takmak istiyorum ancak kafamda sislerin içini açıp gene Valeo yada angellardan çıkma projektörleri takmak ve camını hafif karartmak var. Bölece sislerimde H1 den H7 ye dönmüş olucak. Ayrıca kalitesiz xenonlarımı farlardan alıp sislerime aktaracak ve farlarıma orta kalite olan MTEC yada Texon gibi başka bir H7 kit takıcam.Sis farını iptal etmiş ve ikinci bir kısa far yapmış olursun. Hatalı bir uygulama olur. Sis farına xenon takmayı mantıklı bulmuyorum ben. Görüntünün güzel olması dışında eline bişey geçmeyecektir.4-) Önceki kırılan farlarımdan projektörleri söktüm. Bunlar boyut olarak sitede gördüğüm hiçbir projektöre benzemiyo. Acep bu sevdadan vazgeçip sadece sisleremi odaklansam ?Biraz araştırıp uğraşırsan mutlaka uyduracak birşey bulursun. Valeo mercekler küçük yapısı sayesinde daha rahat uygulanabiliyor ancak benim tercihim Hella'dan yana olurdu. Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 Sisleri baya yerek bakıcak şekilde ve mercek ile kullanıcam. Açıkçası Şstanbulda bir kere sise yakalandım ve sis farlarının hiçbir işe yaramadığını gördüm. Gece otoban kullanımda fazla ışık göz çıkartmaz. Mercek ilede kullanırsam zaten yere yakın olduğu karşı tarafı etkilemez. Bide mercek içinde ışığın yarısını vermesin diye bi koruma demiri var. Karşının gözünü almasın diye koymuşlar sanırım. Onlarıda koyucağım için sislere takmayı düşünüyorum. Hem elimdeki dandik xenonları değerlendirmiş olurum. Birşey daha. Geçen hafta yeni farlarımı takarken patlamış ulan uzun ampüllerimi Mtec in 4350 K lık beyaz uzun ampülleri ile değiştirdim ama sellektör yapmak hiç farkedilmez bi durum oldu. Başka marka beyaz ampül mü takayım uzunlar için yoksa tekrar sarı ampüllere mi dönmeli. Söktüğüm projektörün resimlerinide koyucam.sislere uygulamak istediğim ancak boyut sorunum olan mercekler bunlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 Valeo mercekler olmazsa diğerlerinin olması zor gibi görünüyor. Web sitesinde xenon modifiyelerin birinde valeoların resimleri vardı. Belki, E46 merceği de deneyebilirsin ince uzun yapıda oluyorlar (bosch) Uzunların için ise boyasız (senin tabirinle sarı) H7 +50 ampullerden kullanabilirsin Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 bosch mercekler h7 olarak varmı acaba. bide sis farına mercek uygulaması olan hiç gördünüz mü yabancı kaynaklarda. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 bosch mercekler h7 olarak varmı acaba. bide sis farına mercek uygulaması olan hiç gördünüz mü yabancı kaynaklarda.Mercekli projektörler xenon'a göre tasarlanır H7 olarak pek bulunmaz. Sis farına mercek uygulaması gördüğümü hatırlamıyorum. Kabı küçük olduğundan projektör takılması / izole edilmesi de zor olabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz 14 Mayıs 2007 Paylaş 14 Mayıs 2007 Peki bu valeo marka projektörler bmw lerden çıkanlar angellardan çıkanlar vs.vs diğer tüm projektörler xenon için tasarlanmıyormuki h7 olarak pek bulunmaz. Xenon için tasarlanması ile h7 olarak bulunmamasının mantığını çözemedim. Xenon'un kendine özel bi ampül montaj standartı varda bizim bu h7 felan gibi ürünler sonradan xenon uygulaması için yapılan standartlara uydurulmuş ara ürünler mi oluyo. Kavram karmaşası yapmak istemiyorum. Bu arada bi Valeo Projektör kiti alıp bir tanede çıkma sis ile denemek istiyorum. Bakalım çıkmacılarda bulabilecekmiyim. Olumlu yada olumsuz sonuçları buradan bildirecem sizlere. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mayıs 2007 Paylaş 15 Mayıs 2007 A4 (hangi seri olduğunu hatırlayamadım), Vectra C, Passat B5.5'lerde H7 mercekli far var. BMW 5'lerdeki angel farlar zaten xenondur. Mercekli projektörler (elipsoidal) ışık çıktısını azaltır. Free form reflektörler ise daha verimlidir. Bu nedenle 1500 lm gücünde olan halojen ampullerde daha iyi sonuç alınması için free form reflektör kullanılması tercih ediliyor. Nadiren mercekli projektör kullanılıyor. 3200 lm gücündeki xenon ampulde ise ışık zaten fazlasıyla yeterli olduğundan mercekli projektörler daha avantajlı hale geliyor (hacmi de küçük). Mercekli projektörler H7 ise halojene göre, D2S ise xenona göre optimize edilmiştir. Ampul soketleri de farklıdır. Yani Vectra C'nin halojen ve xenon versiyonları görünürde aynı olsa da mercekleri (soketleri de) farklıdır. Xenon kullanmak istiyorsan H7 halojen mercek alıp, sonra H7 xenon kit takman sonucunda çok kaliteli bir sonuç elde edemiyorsun. D2S mercekli projektör alıp direk D2S kullanırsan gerçek xenon performansına ulaşıyorsun. Dikkat ettiysen hem merceğin tipi hem de kullandığın ampul/ballast malzemeleri farklı. Birini diğerinde kullanamazsın hem uyumlu olmaz hem de iyi sonuç vermez. Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz 15 Mayıs 2007 Paylaş 15 Mayıs 2007 Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi daha iyi anladım soket ve xenon ilişkilerini ancak H7 dışında bir xenon kullanmak benim için hatırı sayılır bir ekstra maliyet demek olucak. Buna rağmen çok aman aman bir fark oluşturacak bir durumda beklemiyorum. H7 de devam etmek niyetindeyim. Valeo marka mercek arayışına giriyorum. Yorum bağlantısı
Murat Kara1679652574 17 Temmuz 2007 Paylaş 17 Temmuz 2007 bende aynı sorundan muzdaribim anladığım kadarıyla tek yapmam gereken makyajlı yeni farlardan mı takmak gerek?ben tamirci değilim.far işlerinden anlamam teknik bilgimde yok.ayrıca benim iç aydınlatma sorunum var.gösterge ışıkları sönük yanıyor.ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Temmuz 2007 Paylaş 17 Temmuz 2007 Aslında ne desenli (parabolic) ne de şeffaf (free form) farlara xenon kit takılması çok uygun değil ikisi de göz kamaştırıp düzgün ışık vermiyor.Gösterge ışıkları bir düğme ile kısılıp açılabiliyor, kullanım kılavuzunda nerde olduğu yazar. Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 19 Eylül 2007 Paylaş 19 Eylül 2007 Arkadaşlar merhaba.Ben bir internet sitesinden 2.el Hella Marka xenon kit aldım.Üstünde Osram 4300k ampüller var.Bazı arabalara takılan xenonlar masmavi bir ışık veriyor ama benimkinde ışık sanki sarıyla beyaz arası gibi.Acaba bu normal mi?2.sorum benim ampülümün ateşleyicisi kendi üstünde.Yani ampülün altında bir kutu var.Duyduğuma göre bu vw touerag jiplerin kitiymiş.Eğer ampülüm patlarsa acaba bu ampülü nereden bulabilirim.Arabama Renault Megane Merceği taktırıp daha düzgün ışık dağılımı olsun istiyorum ama far yükseklik ayarı da devre dışı kalmasın istiyorum.Bu olabilir mi?Bir de son sorum olarak acaba arabama bi-xenon far uygulaması yaptırabilir miyim?Yapmam için neler gerekir.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Şyi günler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts