İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 için xenon ve angel eye

Mustafa Türkçelik

Recommended Posts

Alper Özdemir

Arkadaşlar selamlar;

Aracım peugeot 206 xt 2000 model ve angels eye uygulamak istiyorum, Fk marka . Yalnız nette neredeyse tüm sitelerde h7 far tipi xenon aydınlatma sistemine uygun olduğu ve xenon far kiti almam gerektiği yazıyor.

Benim araçta da h4 farlar var. Angels eye uygulayabilmek için h7 şart mıdır, daha kolay yolu yok mudur diye merak ediyorum

Saygılar

Yorum bağlantısı
Murat Dellal

Arkadaşım bak haberin olsun,Voltrona da sor icabında: Fk tavsiye edilmiyo.Ben de Astra G var,bu angellı Fk lardan taktırmayı düşünüyodum ancak bu durumda vazcaydım anlayacağın.Yine de sen bilirsin ... :unknw:

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

FK angel farlar H7 halojen ampüllü mercekli kısa fara ve ayrı reflektörlü uzun fara sahip. Angellar far içinde mevcut, ayrıca xenon uygulamak istersen H7 xenon kit alıp uyguluyorsun. Xenonsuz kullanacaksan birşey yapmana gerek yok yani, bu farları alıp takarak kullanabilirsin.

Yorum bağlantısı
Alper Özdemir

peki xenonsuz angels eye kullanmayı tavsiye ediyor musunuz, gece görüşü olumsuz etkiler mi?

Yorum bağlantısı
Murat Dellal

Olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum ama xenonsuz angel yapmanın bi anlamı yok bence.Çünkü bu muhteşem ikiliyi ayırmamak lazım;tabiri caizse Zeki-Metin gibi (biraz geyik oldu ama neyse ...) :unknw:

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Halojen ampüllü mercekli farların aydınlatma performansları pek iyi değildir zaten. Bu tip mercekli angel farlara xenon kit takınca bazen garip sonuçlar çıkıyor ortaya, merceklerin kalitesinden dolayı. Senin için birinci öncelik angel görünümü ise alıp takılabilir, aydınlatması da iyi olsun dersen xenon kitle şansına iyi de olur, kötü de olur, sana iyi gelen aydınlatma başkasına kötü gelir veya tam tersi. Şlla angel olsun dersen alınacak en iyi marka budur hemen hemen, angelları kısa sürede sorun çıkarsa da.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dün bi 106 gördüm, neonlu angel eye farları vardı, sanırım 8000K kit taktırmış, ama sağ farı yanmıyordu. Zaten seviyesi de bozuktı yeri aydınlatıyordu far. Işık dağılımı da berbattı yani asfalttan gördüğüm kadarı ile. :unknw:

Yorum bağlantısı
Alper Özdemir

Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkürler. Benim için esas sıkıntı gece görüşü, Sanırım ideal olanı xenon ve angel eye birlikte uygulanması. O yüzden şimdilik, philips night vision farları denemeyi düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mert Uygur

EFENDŞM MERHABALAR!

forumu uzun zamandır takip ediyorum.sorumda özellikle Voltron'a

aracım peugeot 206 2002 model,hem estetik açıdan hemde uzağı zor görmem nedeni ile aracıma angel eyes ve xenon taktırmak isityorum.lakin bir neticeye ulaşmış değilim bir çok alış veriş sitelerinde 206 ya uygun angel eyes lar var ve hepsi aynı ürün markada belirtilmemiş. yine forumdan takip ettiğim kadarıyla fk marka angel eyes taktıranlar bir çok sorun yaşamış özellikle far yükseklik ayarıyla ilgili vsss.

acaba aracıma uygun ve kaliteli olan angel eyes ve xenon ne markadır.ve nerden bulabilirim.

şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Angel eye farların estetiği değiştirdiği göreceli olarak söylenebilir (bence güzelleştirmiyor) ama aydınlatmayı daha berbat hale getireceği kesin. Yükseklik ayarı bir kenarda dursun, angel eye alıp ta xenon kit takan nerdeyse hiçkimse sonuçtan memnun değil.

Farı açtırıp projektör değiştirmeden performans alamazsın. Buna baştan karar vermen gerekir çünkü projektör değiştiriceksen şimdiden kit almaman gerekiyor, o kiti projektöre takamazsın çünkü.

Yorum bağlantısı
Mert Uygur

teşekkür ederim.

angel eyes taktırmak istememin bir nedenide aracımın orjinal farları buzlu, şefaf olsa angel eyes belki hiç düşünmem bu durumda xenon danda bir performans alacağımı zannetmiyorum

acaba aracın markasında orjinal ve yüksek model bir far takımımı taktırmalıyım???

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Desenli camlı farlar xenon'a uygun değil. Angel eye'lar da genelde aynı fabrikanın malı oluyor. http://www.depo.com.tw/asp/pdf/P_PG_206.pdf

Sonuçta, farlarını makyajlı 206'nın şeffaf olanlarla değiştirmen aydınlatmanı biraz daha iyileştirir kesinlikle.

post-5-1165810266_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
teşekkür ederim.

angel eyes taktırmak istememin bir nedenide aracımın orjinal farları buzlu, şefaf olsa angel eyes belki hiç düşünmem bu durumda xenon danda bir performans alacağımı zannetmiyorum

acaba aracın markasında orjinal ve yüksek model bir far takımımı taktırmalıyım???

Haklısınız,orj farlarınız H4 parabolic(=buzlu :) ) performansı makyajlı kasanınkilere oranla biraz düşük kalabilir. Xenon ışık demetinin özelliği normal halojen ampullere göre çok daha ileriye giderek sürüş güvenliğini ve konforunu artırmasıdır,ancak doğru şekilde uygulanırsa. Makyajlı farlara sahip olup xenon kit uygulasanız bile verdiğiniz paranın tam karşılığını alamayıp aşırı parlak,düzensiz bir ışık dağılımına sahip olup istediğiniz gibi bir aydınlatmaya sahip olamayabilirsiniz. Size önerim madem aydınlatmayı bu kadar önemsiyorsunuz,eliniz yatkınsa 2 adet çıkma mercek ve free form farlardan alarak aracınıza uygulamanız yönünde. Ama tabiki karar sizin...

Yorum bağlantısı
Mert Uygur
Haklısınız,orj farlarınız H4 parabolic(=buzlu :) ) performansı makyajlı kasanınkilere oranla biraz düşük kalabilir. Xenon ışık demetinin özelliği normal halojen ampullere göre çok daha ileriye giderek sürüş güvenliğini ve konforunu artırmasıdır,ancak doğru şekilde uygulanırsa. Makyajlı farlara sahip olup xenon kit uygulasanız bile verdiğiniz paranın tam karşılığını alamayıp aşırı parlak,düzensiz bir ışık dağılımına sahip olup istediğiniz gibi bir aydınlatmaya sahip olamayabilirsiniz. Size önerim madem aydınlatmayı bu kadar önemsiyorsunuz,eliniz yatkınsa 2 adet çıkma mercek ve free form farlardan alarak aracınıza uygulamanız yönünde. Ama tabiki karar sizin...

peki bu free form farlardan nerde bulabiliriz? ve bu free form farlara mercek uygulaması yapılabilinirmi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Farları çıkmacılardan bulabilirsiniz. Mercek uygulamasını ise eliniz biraz bu işlere yatkınsa ve biraz da teknik bilginiz varsa rahatlıkla yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest foose

arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba.aranıza yeni katıldım ve tam istediğim gibi bir site ve forum.benim sorum şu.elimde hella balast ve philips ampul seti var.bunlaru pegout 206tımda kullandım.aydınlatma muhteşemdi ve tam istediğim renkti fakat ampul yuvası tam yerine oturmadığı için arabamdan soktum.şu an boşta duruyor.şimdi aklıma gelen mtec markasının 4500k lık kiti oldu.bu 4500k yı gören veya kullanan varmı varsa rengi ve aydınlatma kapasitesi philipsinkine yakınmı?yada benim hella takımı iyi bi şekilde monte edebilicek iyi bir usta önerebilirmisiniz.bu hellalar biton para verdim ve evde boş durduklarını gördükçe sinirim bozuluyo.eğer tekrar arabaya takamazsam ya 12 voltluk adaptör alıp evde yakıcam yada satıcam.yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.saygılar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
benim sorum şu.elimde hella balast ve philips ampul seti var.bunlaru pegout 206tımda kullandım.aydınlatma muhteşemdi ve tam istediğim renkti fakat ampul yuvası tam yerine oturmadığı için arabamdan soktum.şu an boşta duruyor.şimdi aklıma gelen mtec markasının 4500k lık kiti oldu.bu 4500k yı gören veya kullanan varmı varsa rengi ve aydınlatma kapasitesi philipsinkine yakınmı?yada benim hella takımı iyi bi şekilde monte edebilicek iyi bir usta önerebilirmisiniz.bu hellalar biton para verdim ve evde boş durduklarını gördükçe sinirim bozuluyo.eğer tekrar arabaya takamazsam ya 12 voltluk adaptör alıp evde yakıcam yada satıcam.yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.saygılar.

Orjinal xenon ampulu (D2S) halojen farına (H7) direk olarak takılamaz, soket dişleri çapı falan değişiktir. Şyi usta da bulsan sonuçta uydurmasyon yapıcak yani.

Benim bildiğim xenon kitler 4300K gelmiyor, 6000/8000 olarak getirtiliyor. 4500K dediğin halojen ampul olabilir. Ancak sen yine de araştır, bulursan bilgimiz olur. :)

Elindeki ürünleri Şlanlar'da satabilirsin.

Yorum bağlantısı
Guest foose

4500k mtec h7 xenon kiti şu an turkiyede mevcut.isteyen olursa ditiribitöru olan yılmazlarda var.ayrıca yine 4300k lık target marka çok kaliteli bir kit daha var fakat fiyatı pahalı yaklaşık 750 euro.kaliteli olduğunu nerden biliyosun diyiceksiniz benim kuzenin arabasında var 4 veya 5 sene önce almıştık yani xenon kit olarak yeni geldiğinde.hala sorunsuz çalışıyo ve philipsin ampul renginde.bu arada bu target hollanda yapımı.targetin distiribitörü record oto.bilgimiz paylaştıkça artıcak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...