Ahmet Kasapoğlu 21 Mayıs 2008 Paylaş 21 Mayıs 2008 işte devreyi düzgün yapmaktan kastım bu zaten.koyun bi 7812 regülatörvoltaj 18 e kadar bile gelse çıkışı herzaman 12 olur.daha öncede yazmıştım. modifiyeler bölümünde benim eski aracın led modifiyesine bakın. Laguna.orda regülatör kullanarak yaptım devreyi. 2 sene sürekli kullandım. hala ledleri evde kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 21 Mayıs 2008 Paylaş 21 Mayıs 2008 Benim parklarda ve iç tavan lambasında kendi yapımım led modüller var ikisininde de dirençlerini bir miktar fazla aydınlatmaya yönelik ayarladım ve uzun süre yanık kaldıklarında ısınıyor ledler;2senedir parkları 1 senedir de tavan lambasını kullanıyorum(üstelik gecikmeli sönüyor) hiçbir sıkıntı yok ve olacağını da zannetmiyorum. Kaldı ki dirençleri 13.5 volta göre ayarlarsanız ledler aracın motorundan bile uzun ömürlü olur valla Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 26 Haziran 2008 Paylaş 26 Haziran 2008 (düzenlendi) ve ve ve nihayet 206'ya Bi-Xenon olayını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Bu işi en iyi şekilde yapan İlker abiye çok çok teşekkür ederim.Konya'nın ve Türkiye'nin ilk ve tek bi-xenonlu 206 sahibi olmaktan gurur duyuyorum:) Şimdi gelelim kullanılan malzemelere ve görüntülere.Kullanılan Malzemeler:1)Bmw X5'den çıkma Bosch Bi-Xenon projektör2)Hella 5.jenerasyon Xenon Set3)Toyota Avensis Mercek Kapağı4)Bol miktarda da silikon Far tası küçük olduğundan dolayı ampül arka kısımdan biraz taştı ama orayı güzel bir şekilde kapattık şimdilik hiç bir sorun yok.Gelelim resimlereKısalarda ışık deseniKısa farın dışarıdan görüntüsüUzun Far DeseniUzun Farın Dışarıdan GörünüşüFarın Dışarıdan Görünüşü 1Farın Dışarıdan Görünüşü 2İçeriden Işık DeseniArkadaşlar herşey süper çalışıyor ama bir sorum var.Resimde kırmızı daire içine alınmış yerde hiç ışık yok.Acaba bu normal mi yoksa bir sorun mu.Birde ufak bir sorunum var.Sol far motoru ters çalışıyor Normalde farı içeriden 0 konumuna aldım mı reflektörün yukarı kalkması lazım ama sol far reflektörü aşağıya iniyor.Sağ far reflektörü ise yukarı kalkıyor.Bu sorunla ilk defa karşılaştım.Acaba bunu nasıl çözebilirim.Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 26 Haziran 2008 tarihinde Hrmnky tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Haziran 2008 Paylaş 26 Haziran 2008 Duvar resimlerine göre her şey normal.. Hatta güzel... Daire içindeki kara noktanın sebebi seviye motorunun ters çalışması olabilir... Seviye motorunun ters çalışmasının sebebi, yanlış motor kullanılmasıdır... Kontrol ederseniz parça numaralarının farklı olduğunu görürsünüz... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Haziran 2008 Paylaş 26 Haziran 2008 Çok güzel, güle güle kullan. Montaj resimleri varsa siteye de koyabiliriz.Sağ farın biraz kaldırılması lazım, http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 linkinden yararlanarak ayarlayabilirsin. (Şu aralar baştan yazıyorum bu sayfayı) Seviye motorlarını sağ-sol değiştir sorun motorda mı yoksa bağlantıda mı anlaşılır. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 26 Haziran 2008 Paylaş 26 Haziran 2008 Konya plakalı ilk bixenon araç benim emektar Lagunam daire içindeki karanlığın sebebi mercek yanındaki perde deseninini ayarlayan parçanın aşağıda olması gibi geliyor bana. onu oynatarak soldaki çizgiyi düz hale getirebilirsiniz.Selçuk abinin dediği gibi motorları bi sağ sol yapın sorun nerede anlaşılır. Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 26 Haziran 2008 Paylaş 26 Haziran 2008 Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Ama farın olduğu yer o kadar dar ki farı çıkaramıyorum bile.Seviye motorlarına elim ulaşmıyor yoksa değiştirirdim.Sevgili Butcher.Perdeyi ayarlamak için yine farı açmak mı zorundayız?Sevgili Voltron.Montaj resimlerini Şlker abi'ye sormak lazım eğer çektiyse buraya eklerim sizde siteye koyarak herkesi bilgilendirirsiniz Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Haziran 2008 Paylaş 27 Haziran 2008 Işık deseninde bir anormallik yok bence. Asimetrik ışık deseni olduğundan yolun solunda daha kısa mesafede kesiliyor sağ tarafta daha ileriye ışık yansıtılıyor. Yani herşey normal. Dediğim gibi sağ tarafı az daha yukarıya kaldırırsan tam o bölgeye daha çok ışık gidecek ve daha aydınlık olacaktır. Şu anda sol farının ışığı solda 60 metrede kesiliyorsa sağ farın 40 metrede falan yerle kesişiyordur. Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 27 Haziran 2008 Paylaş 27 Haziran 2008 Arkadaşlar farı içeriden 0 konumuna aldım mı far aynasının yukarı kalkması lazım di mi?Eğer öyleyse sağ far motoru ters çalışıyor Yukarı kalkacağına aşağı iniyor.Farı içeriden 3 konumuna aldım mı sol far aşağı inerken sağ far yukarı kalkıyor Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 27 Haziran 2008 Paylaş 27 Haziran 2008 0 konumu en üst konumdur. yani 0 dan 3 e getirdiğiniz zaman farların aşağı inmesi gerekir. yani sizin sağ far ters çalışıyor. ama motoru çıkarmaktan başka şansınız yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2008 Paylaş 27 Haziran 2008 Yada belli bir yerde sabitleyip hiç oynamayacaksınız Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 Far motorundaki kablolar ters düz edildi.Bu sefer de motor farı hiç oynatmadı.Oradaki usta far montajında motorla ilgili kısımda bir montaj hatası olduğunu söyledi.+ ve - kutuplar sanırım ters bağlanmış.Onun için Şstanbul'a gittiğimde Şlker abiyi tekrardan ziyaret edeceğim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 Far motorundaki kablolar ters düz edildi.Bu sefer de motor farı hiç oynatmadı.Oradaki usta far montajında motorla ilgili kısımda bir montaj hatası olduğunu söyledi.+ ve - kutuplar sanırım ters bağlanmış.Onun için İstanbul'a gittiğimde İlker abiyi tekrardan ziyaret edeceğim Kabloyu değiştirmekle bu sorun düzeltemezsiniz, motor o mantıkla çalışmıyor. Yakın plan bir resim gönderirsen rahat anlatabileceğim ama, motorları fardan sökün elektrik kablosu bağlı durumda elinizde tutarken biriniz de içeriden switchi yukarı aşağı yapsın. Motordaki pimin ileri geri hareket ettiğini göreceksin. Kademeyi sıfıra getirdiğinde pimin içeri çekilmesi (far bu esnada yukarı kalkar), üçe getirdiğinde pimin uzaması (far bu esnada aşağı iner) lazım. Bunu her iki motorda da yapın. (Bazı araçlarda tam tersi mantıkla çalışır umarım sizinki öyle değildir)Motorların yerlerini değiştirerek sorunun elektriksel mi motordan mı olduğunu çıkarabilirsiniz. Aslında ilk denemeniz gereken şey buydu. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 zaten motor üzerindeki soket yönlü sokettirki çıkarıp ters takabilmenize izin vermez. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 ^^^^Far motorundaki kablolar ters düz edildi.Bu sefer de motor farı hiç oynatmadı.Oradaki usta far montajında motorla ilgili kısımda bir montaj hatası olduğunu söyledi.+ ve - kutuplar sanırım ters bağlanmış.Onun için Şstanbul'a gittiğimde Şlker abiyi tekrardan ziyaret edeceğim ^^^^1)Kabloları ters düz eden ustanın, usta olmadığı burdan ortaya çıkıyor zaten.Far motoru kablolarını ters takmayı denemiş, olacak işmidir.2)Usta baktı, bu işi halledemedi,çamuru hemen montajı yapan kişiye attı.Yahu orjınal parcayı nasıl olurda yanlış takma ihtimali olurki, kaldıki far motorlarını sağ-sol değiştirseydi arızanın nerde olduğunu hemen tespit ederdi.3)Benim yaptığım montaj mercek montajı!!!Far motorunun ne kablosu var kurcalayacak nede + ve - kutupları.Elektrikçi Ustana benden selam söyle murat, adamın asabını bozmasın.Kendi beceremediği işi başkalarının üzerine atmasın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 Motor yanlıış... Benim başıma geldi bu arkadaşlar... Mondeonun motorunun biri bozuktu... Birtane buldum.. ama parça numarası aynı değildi.. Taktım.. biri aşağı biri yukarı çalışmaya başladı.. Şkinci bulduğumdan bir tane daha buldum... Şimdi ikiside ters çalışıyor.. Sıfırda en yüksek olması gerekirken şimdi sıfırda ikiside en düşükte.. Pim içeri çekilirse far aşağı düşer genelde Selçuk... Çünkü benim gördüğüm farların reflektörleri hep yukardan asılı ve aşağıdan motor ittikçe yani pim çıktıkça far yükseliyor.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 Bende motor yukarı takılı. Neyse işte sonuçta mantığı belli. 206 farında yukarda mı aşağıda mı var mı gören bilen birisi Ör : Megane I'in de üstteymiş : http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...post&p=6751 Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 28 Haziran 2008 Paylaş 28 Haziran 2008 Cevaplarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.Far motorunu en yakın zamanda değiştirip sorunun elektriksel mi yoksa motordan mı olduğunu anlayacağım.Şlker abi hiç sorma.Farı almaya geldiğimde de söylemiştim zaten sana buradaki ustalar usta değil hiçbirine güvenmiyorum diye.Şyice teyit etmiş oldum.Olan yükseklik motoruna giden kablolarıma oldu.Far motorlarını söküp numaralarına bakayım.Ondan sonra ki aşamaları yazacağım.Gerçi şu anda far kademesi 1'de ve ikisinin de odağı eşit ama arabaya bir kaç kişi binince mecbur farı aşağı indirmeliyim.Oda sorun yaratır Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 1 Temmuz 2008 Paylaş 1 Temmuz 2008 Arkadaşlar bugün sanayiye gittim ve farları çıkarttım.Motorlara da baktık sağ far motoru ters çalışıyordu.Normalde farı 0 konumuna getirdikmi motorun ucu içeri gidiyorken bunda dışarı çıkıyordu.Şansıma orada kazalı bir tane 206 vardı.Onun sağ far motoruyla benim motoru değiştirdik ve sorun düzeldi.Deseni de ayarladım.Akşam dışarı çıktığımda duvar fotoğrafarını çekip tekrar size yollayacağım.Sevgili Özyürek.Far motor kodları ve numaraları aynıydı ama motorun içinde bir sorun var sanırım,ters çalışıyordu.Şlginiz için tüm herkese binlerce kez teşekkür ederim.Artık önüm aydınlık bir şekilde yoluma devam ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Temmuz 2008 Paylaş 1 Temmuz 2008 Sevgili Özyürek.Far motor kodları ve numaraları aynıydı ama motorun içinde bir sorun var sanırım,ters çalışıyordu.Şlginiz için tüm herkese binlerce kez teşekkür ederim.Artık önüm aydınlık bir şekilde yoluma devam ediyorum Benim mondeoya taktığım motorlarda birbirinin aynısı gibi görünüyordu ama yeni taktıklarım kısaymış.. farı düşürmek isteyince reflektörden çıkıyordu ve far sallanmaya başlıyordu... Aynı zamanda da ters çalışıyorlardı zaten... Dün bende bir çift orjina buldum ve değiştirdim.. Düzene girdiler.. Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 3 Temmuz 2008 Paylaş 3 Temmuz 2008 Bunlarda gündüz fotoğrafları arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Temmuz 2008 Paylaş 3 Temmuz 2008 aaaa ! o kadar masraf ettin ama bunlar sarı yanıyo ne biçim xenon buuu güle güle kullan maşallah Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 4 Temmuz 2008 Paylaş 4 Temmuz 2008 Evet Mehmet abi sislerde 7000k xenon var ama merak etme kolay kolay yakmıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Temmuz 2008 Paylaş 4 Temmuz 2008 Evet Mehmet abi sislerde 7000k xenon var ama merak etme kolay kolay yakmıyorum Lazım olursa yakamayacaksın... Önemli olan bu Yorum bağlantısı
Recommended Posts