İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 için xenon ve angel eye

Mustafa Türkçelik

Recommended Posts

Murat Harmankaya
Lazım olursa yakamayacaksın... Önemli olan bu :)

O riski bile bile taktım zaten abi :) Zaten şu ana kadar kaç kere sise yakalandık oda başka bir konu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben sise bir kaç kez yakalandım.. En sonuncusunda; farları ve sisleri 8000K xenonlu laguna 15 km hız yapabilirken ben 60-70 çok rahat gidebiliyordum :)

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Mehmet abi sislere xenonu bağlatmadan önce normal orjinal ampülü üstündeydi.Ancak sise yakalandığım halde ben ona güvenemeyip sağdan usul usul gitmiştim.Ne bileyim sis farına fazla güvenemiyorum açıkçası

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sis farına güvenmek yanlış, sis farı normal sürüş koşulunu sağlamaktan daha çok temkinli bir şekilde yavaş ilerlemen için minimum aydınlatmayı sağlıyor. Kötü hava koşullarında yeterli aydınlatabilen far halen üretilemedi.

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Benim bildiğim sis farı daha fazla farkedilmek için yapılmış bir şey.Sürücü için değil karşıdan veya arkadan gelen sürücüyü daha erkenden uyarması için yapılmış bir olay diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

sis ne kadar yoğunda olsa hiçbirzaman yer seviyesine kadar çökmez. sisli havada eğilin yer seviyesinden bakın az daha uzağı görebilirsiniz. bu yüzden sis farları aşağıdadır. yukarı veya ileri değil yatay geniş şekilde yolu aydınlatabilir. sisli havada araba kullananların büyük çoğunluğuda bunu bilmez sislerle beraber kısaları hatta uzunlarıda yakar yolu görücem diye. halbuki kapatın kısalarıda parklar ve sisler yansın bakın o zaman yolu nasıl görüyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
sis ne kadar yoğunda olsa hiçbirzaman yer seviyesine kadar çökmez. sisli havada eğilin yer seviyesinden bakın az daha uzağı görebilirsiniz. bu yüzden sis farları aşağıdadır. yukarı veya ileri değil yatay geniş şekilde yolu aydınlatabilir. sisli havada araba kullananların büyük çoğunluğuda bunu bilmez sislerle beraber kısaları hatta uzunlarıda yakar yolu görücem diye. halbuki kapatın kısalarıda parklar ve sisler yansın bakın o zaman yolu nasıl görüyorsunuz.

+1

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Harmankaya
(düzenlendi)

2 ay sonraki değerlendirmelerim

İlker abiye tekrardan teşekkür ediyorum.2ay boyunca farda ne buhar nede su sorunu yaşandı.Aracımız 1kere İstanbul 1 kere Antalya 1kere de Malatyaya gitti.Malatya ve İstanbul yolculukları geceydi.Farlar inanılmaz kaliteli aydınlatıyor.Karşıdan sellektör yemedim.Merceksiz Xenon'un ne kadar kalitesiz olduğunu da bir kez daha anlamış oldum.

Sırada merceğin etrafına Bmw Angel Halka projesi var.Ben yine İlker abinin başını biraz daha ağrıtacağım :D

tarihinde Hrmnky tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)
Karşıdan sellektör yemedim. Merceksiz Xenon'un ne kadar kalitesiz olduğunu da bir kez daha anlamış oldum.

Bu kısım biraz büyük yazmayı hakediyor... :D

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Guest 206quick

Slm ... Bugun aracıma space marka 8000k xenon taktırdım 165 ytl ye....Görüntüsü vs. güzel oldu amma arabayı bi çalıstırdım ''AŞRBAG FAULT'' yazısı ve stop ısıgı devamlı yanmaya basladı 5 saniye sonra gitti simdi dertsiz basımıza dert mi aldık gene tam arabanın bütün eksiklerini halletmişken kaldıki airbag hayatı önem tasıyon mekanizma ne yapayım sökeyim mi xenonu elimizde patlıcak ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ucuz, kalitesiz balast ve yarattığı elektromanyetik dalgalardan etkilenen otomobil. Söktürün daha kaliteli bir kit deneyin. Aslında hiç takılmasa daha iyi olurdu trafiği kör etmezdin yani.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

sorunuza cevabı diğer forumdada verdim fakat burayada yazıyım başka okuyanlar olur.

206 larda bu tip sorunlar ortaya çıkabiliyor. bazılarındada sürekli olarak ABS hatası veriyor. bunun tek sebebi var o da tabikide kalitesiz çin malı xenon kitler.

Bu forumda ve sitemde sürekli olarak insanları çin malı xenon kit kullanmamaları yönünde bilinçlendirmeye çalışıyoruz fakat insanlar 20 30 40 milyarlık arabalarına gidip 150 200 ytl lik dandik ötesi xenon kitleri alıyorlar. bu xenonların hiçbiri manyetik alan testlerinden geçmiyor. aklınızın alamayacağı daha bir çok yerde her an arıza çıkarabilirler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
aklınızın alamayacağı daha bir çok yerde her an arıza çıkarabilirler

Silecek motoru yakan araç hangisiydi... :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Silecek motoru yakan araç hangisiydi... :)

407 ...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

A3'de de aynı durum :) Yani sorun arabada değil...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Eleştirilecekse en başta ben eleştiririm ki zaten, biliyosun. 2002 yılından bu yana hella g3 balastlarım aracın ECU'sunun 5 cm yanında çalışıyor ve ben buna benzer bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Atalay Bugra

FK angel kullanıp mercek değiştirmek isteyen arkadaslar ne oldu naptınız bi gelişme varmı

8 sayfa konuyu birden okudum şuan başım döndü valla pejocu bi arkdas merceelri sökmüş sise takcam demiş o mercekler fk angeldanmı çıktı resimde bakılırsa 60 lık gibi duruyo dogrumur

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

istediğiniz her tipte merceği sitede bulabilirsiniz. FK nın merceği ile aynı ölçüde olan mercek illaki vardır. Çünkü FK farın merceğini değiştiren birsürü müşterim oldu. Mercek ölçüleride gene sitemde mevcut.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Şuayb Tozmaz
FK angel kullanıp mercek değiştirmek isteyen arkadaslar ne oldu naptınız bi gelişme varmı

8 sayfa konuyu birden okudum şuan başım döndü valla pejocu bi arkdas merceelri sökmüş sise takcam demiş o mercekler fk angeldanmı çıktı resimde bakılırsa 60 lık gibi duruyo dogrumur

FK ları sattım orjinalleri kullanıyorum. :good1: Xenonsuz

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Olucaksa temiz olsun, böylesi daha iyi, gün gelir devran döner. :good1:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Barış Öztürk1679652581
(düzenlendi)

forumu bir süredir takip ediyorum ancak yeni kayıt olabildim,ilker beyin büyük emeğiyle bixenon 206ım karşınızda,yorumları bekliyorum :)

post-3133-1229303885_thumb.jpg

post-3133-1229303904_thumb.jpg

post-3133-1229303913_thumb.jpg

post-3133-1229303922_thumb.jpg

post-3133-1229304085_thumb.jpg

post-3133-1229304094_thumb.jpg

tarihinde tyu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Krom olarak bırakmanız çok iyi olmuş. Güle güle kullanın. Ampul 6000K galiba. Neler kullanıldı bilgi verir misin ?

Yorum bağlantısı
Barış Öztürk1679652581

evet o kadar parlak duruyodu ki,siyaha boyamaya kıyamadık. kullanılan malzemeler :

hella bixenon mercek

sunpart xenon kit ve 6000k ampuller

tyc marka sıfır farlar

ve ledler( tek sıra olmasına rağmen kenardan yansıyıp iki sıra gibi görünüyor).

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...