İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 için xenon ve angel eye

Mustafa Türkçelik

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Barış Bey ço kgüzel görünüyor..

Araç üstünde gündüz resmi varmı...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

sağ mercek baya yamuk olmuş. saat yönünde çevrilmesi gerek.

bixenon deseninde bile rahatça görülüyor eğrilik.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
sağ mercek baya yamuk olmuş. saat yönünde çevrilmesi gerek.

bixenon deseninde bile rahatça görülüyor eğrilik.

Sen de bana benzemeye başladın :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

:)

görmemek mümkün değil ama

bixenon deseninde çizgi sağa yukarı doğru uzayıp gidiyor. yakın mesafede problem yok ama uzun mesafede bu kısa deseninin sağ tarafı oldukça yukarı bakıcaktır.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Şki farında yere paralel olmadığının farkındayım,bunun sebebi hella merceklerin farın içine sığmaması,olabilecek en ıyı durum budur.Barış beyde bunun farkında, kullanımda rahatsızlık duymadığını ve diğer sürücüleride rahatsız etmediğini söyledi. Ayrıca far ayar makınasıda onay verdiği için sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

barış bey şöyle daha uzaktan 20 30 hatta 40 metre gibi duvar resmi varmı?

far ayar makinası onay vericektir çünkü far ayar makinası uzaklara değil farın hemen önüne konuyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tabela ve yayaları biraz fazla aydınlatır artık. Kit kullanmaktan iyidir :)

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Far ayar makinası tamam diyorsa eğer ,30 metre 50 metre 1000m duvar resimleri beni zerre ilgilendirmez.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Far ayar makinası tamam diyorsa eğer ,30 metre 50 metre 1000m duvar resimleri beni zerre ilgilendirmez.

Far ayar makinası yatay seviyeye bakıyor sadece. Zaten bu farlar da yatay seviye olarak doğru hizaya ayarlanmış görünüyor. Gerçi makinayı kullananlar bu işten ne kadar anlıyorlar orası da şüpheli, mesela Sercan 3 farklı yerde 3 farklı ayarlama yapıldığını ama hiç birisinin ona düzgün gelmediğini söylemişti en son görüştüğümüzde :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben hiç bir zaman far ayar makinasının ayarının doğru çıktığını görmedim..

15 santimden yapılan ayar ayar olmaz bence...

Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz

Ben aracı çok merak ettim yaw. 6000 devir saatli bir araç. 5.3 lt yakıt ortalaması var demekki dizel. Ama yol bilgisayarıda var. Sonradan mı takıldı acep. Barış bey nerelerdesiniz :)

Yorum bağlantısı
Barış Öztürk1679652581

öncelikle herkese selamlar,yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler...

ilker bey'in işçiliğinden ve özverisinden son derece memnun kaldım,kendisi ne zaman olsa desteğini esirgemedi ve bence yapılabileceğin en iyisini yaptı. bu da eleştirilere sebep olan benim için çok önemsiz ufak bir sapmayı gözardı ettirmeye yeter,zaten simetri manyağı bir insan değilimdir,bu farlarla yaklaşık 2000 km yol yaptım ve aydınlatmasından memnunum. önceki içi çamurlu ve aydınlatmayan farlarıma kıyasla biri resmen kapalı olan ışıkları açmış gibi duruyor :)

Ben aracı çok merak ettim yaw. 6000 devir saatli bir araç. 5.3 lt yakıt ortalaması var demekki dizel. Ama yol bilgisayarıda var. Sonradan mı takıldı acep. Barış bey nerelerdesiniz :)

bir süredir foruma girme şansım olmadı maalesef,evet yol bilisayarı sonradan takıldı ve bu 68 hp lik 206 mı yaklaşık 95 beygir yaptığım zamanki ilk hevesimden bir görüntü,devirsiz kullanırsam 4-4,5 arası seyrediyor.

çıkmacıdan bulduğum com2000 kolu ve gti ekranı ile bunu peugeot servisinde ayarlattım. sıradaki fikrim hız sabitleyici ancak sanırım 2005 model için bu pek mümkün değilmiş...

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Barış abi bi-xenonun hayırlı olsun.206'ya ilk bi-xenon yapan birisi olarak aydınlatmamdan şu anda çok memnunum.Şlker abiye buradan tekrar teşekkür ediyorum.Yalnız sol mercekte arada bi perdenin inmeme sorunu başladı onu da Şlker abiyle bir ara hallederiz inşallah.

Yol bilgisayarı olayı da çok güzel oldu.Artık hem sizin hemde bizim 206'mızın yol bilgisayarı var.Gerçekten yol bilgisayarı çok güzel bir özellik iyiki yaptırmışız :)

Ledler acaba sıralı led mi yoksa bana mı öyle geldi?

Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz
Barış abi bi-xenonun hayırlı olsun.206'ya ilk bi-xenon yapan birisi olarak aydınlatmamdan şu anda çok memnunum.Şlker abiye buradan tekrar teşekkür ediyorum.Yalnız sol mercekte arada bi perdenin inmeme sorunu başladı onu da Şlker abiyle bir ara hallederiz inşallah.

Yol bilgisayarı olayı da çok güzel oldu.Artık hem sizin hemde bizim 206'mızın yol bilgisayarı var.Gerçekten yol bilgisayarı çok güzel bir özellik iyiki yaptırmışız :)

Ledler acaba sıralı led mi yoksa bana mı öyle geldi?

Türkiyede sonradan yol bilgisayarı takan çok az kişi var tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Şuayb Tozmaz
(düzenlendi)

Herkeze merhabalar.

Aracamın yeni 8 aylık farlarını söktüm (Orjinal Valeo yan sanayi değil). Bu farların camının sökülmesinin çok zor olduğunu duymuştum. Ama bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. Şimdi farlarımın camlarını söktüm. Reflektörlerinide çıkarttım. Farın cam çerçevesi ısı tabancası ve tornavida sebebiyle biraz yamuk yumuk oldu ama o şimdilik problem değil. Gelelim yapmak istediklerime

Aydınlatmayı büyük boy Bi-Xenon D2S mercek ile sağlayacam.

Uzun ampülü için ayrılmış kısıma H7 bir mercek monte etmek istiyorum. Çapı diğer mercekten ufak olsa iyi olur. (Ağırlıklı olarak görsellik için)

İşin en kolay kısmı bütün far mat siyah olucak. (Parlak gümüş kalması yönündeki tavsiyeleriniz beni vazgeçiremez :dance3:)

Bu arada ikinci mercek içerisine Amerikan polis arabaları yada ambulanslarda kullanılan çakarlardan kullanmak istiyorum. Geceleri otobanda yüksek hızda sol şeritte seyir ederken sellektör kolunun ömrünü korumak. Çakar ampulleri mercek içerisinde nasıl bir etki yaratacak bilmiyorum. Büyük boy bir mercek ne kullanabilirim (bi-xenon olarak). Balast montajı için yer sınırlı. Balast boyutlarının olduğu bi resim dosyası yada ölçüler varmıdır ellerinizde. Farlarımı 1 ay içerisinde bitirmem gerekiyor :). Ama şimdi uygun fiyatlı mercek balast ampul takımımı temin etmem gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

Bu arada mercek kapağı olarak (tabiki siyaha boyanacak :)) tavsiyelerinizide bekliyorum.

tarihinde Schumi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balastı dışarıya takman lazım, içeriye yerleştiremezsin. Uzun kısma da valeo'nun uzun far merceklerinden kullanırsın, romeoilker veya butcherda vardı. Bence kısa için de bi-xenon valeo mercek bulup uygula şık olur. Mercek içinde çakar kullanma fikri ise bana saçma geldi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şşin en kolay kısmı bütün far mat siyah olucak. (Parlak gümüş kalması yönündeki tavsiyeleriniz beni vazgeçiremez :))

Araç ne renk

Bu arada ikinci mercek içerisine Amerikan polis arabaları yada ambulanslarda kullanılan çakarlardan kullanmak istiyorum.

Evet.. Belki kızacaksın ama, gerçekten saçma..

Yorum bağlantısı
Şuayb Tozmaz
Araç ne renk

Evet.. Belki kızacaksın ama, gerçekten saçma..

Kızmayacağım tabiki. Saçma olduğunu buraya yazmadan öncede biliyordum. 2 mercek görüntüsü işlevsellikten çok farlar kapalıykenki görüntü için. Yani görsellik ön planda 2 mercek olayında. Ama bu kadar uğraşmışken gerçekten işime yarayacak çakar far olsa iyi olurdu diyorum. Zaten Bi-Xenon yapıcağım için diğer mercek pekte işlevsel olmayacak. Bu arada aracın rengi kırmızı. Ve balastı zaten farın dışına koymayı düşünüyordum. Çünkü zaten oldukça dar bir kaput altı ve far içi var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mercek işi değil.. çakar işi bana ters gelen...

Ben olsam her şeye rağmen uzun mercek takar.. Onada xenonla uğraşmam halojen mercek ve ampul takardım...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şuayb Tozmaz
Mercek işi değil.. çakar işi bana ters gelen...

Ben olsam her şeye rağmen uzun mercek takar.. Onada xenonla uğraşmam halojen mercek ve ampul takardım...

Çakar kullanmak istememim sebebini sanırım anlatamadım. Otoparklarda alışveriş merkezlerinden şekil yapmak değil amacım. Sadece hızlı giderken önümdekinin uyarmak isteğim vede sellektör bunun için yeterli değil. Ambulansların kullanım amacı gibi düşünün. Neyse sanırım fikir çıkmayacak bana.

Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya

Çakar farların sivil bir araçta kullanmanın cezası olduğunu biliyorsunuzdur umarım.

Gece ise bi-xenon mercekle sellektör yaparsanız emin olun önünüzdeki araç sağa çekecektir çünkü resmen flaş patlamış gibi bir etki oluyor.Uzun kısma h1 mercek takıp osram nb serisi bir halojen ampül alırsanız sellektörünüz ve uzunlarınız mükemmel olur.206'mızda da uzunlarda h1 osram nb var ve inanılmaz bir aydınlatma sağlanıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gerektiğinde, çakar kadar hızlı selektör yapabileceğimi tahmin ediyorum ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...