İçeriğe Yönlendir

Beyaz park ampulleri

Necip Kademcioğlu

Recommended Posts

Guest xenophobic

daha geçen cmt günü philips bluevision aldın R5W gayet te güzel yanıyor.

Osram coolblue alıyordum hep ama bu sefer Philips denemek istedim.

Açıkçası parkalrda çok aşırı fark yok,ikisi de tercih edilebilir bence.

Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567

osram kullandım pek bi artı görmedim. sadece daha parlak yandı.. bikaç güne philipsleri takıcam..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bir fark yok, hangisi ucuzsa o iyi :yes:

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Guest Pesimist46

Merhaba bn foruma yeni üye oldum ve 2 soru sormak istiyorum.

1- 98 model ford mondeo nun park ampullerini mavi renkli ampullerle değiştirdim ve aracın ön far arıza ikaz ışıkları yanmaya başladı normal ampulleri geri takınca arıza ışığı sönüyo bunun nedeni ne olabilir? nasıl düzeltirim?

2- Normal sis farlarım 55W onların yerine 100W lık osram cool blue ampul taksam bi sorun olur mu yoksa başka bişey yapmam gerekir mi?(çünkü bi aralar normal farlara 100W cool blue ampul takmak istedim satıcı ayrıca bi yükseltici devre takmam gerektiğini söylemişti)

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Guest Pesimist46

haklısın 100w olan çin malıydı peki sislere h3 55w osram cool blue taksam bi sorun olur mu vede beni memnun edicek bi aydınlatma sağlayabilirmiyim? verdiğim resimdeki gibi önümü görebiliceğim bi aydınlatma sağlar mı? hani anayollarda olmasa bile arayollarda beyaz sis + mavi parklarla gidiim karizma duruo :unsure2: k. bakmayın çok soru sordum ama malum osramlar pahalı işe yaramicaksa boşuna para vermeyelim (yoksa çok mu pintiyim) :exc1:

mondeo8fx.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Pesimist46

şu yolladığım resimdeki mondeonun bayaa gzl aydınlatıyo o şekil bişey yapamazmıyım yada yapmam için ne gerekio??

Yorum bağlantısı
Guest Pesimist46

peki anlamadığım aynı marka aynı model aynı watt ampul sislerde değilde normal farlara takıldığında önünü görüceğin bi aydınlatma sağlamıyo mu o ampulü normal farda kullanan var sislerde nie işe yaramıo :exc1:

Yorum bağlantısı
Guest Pesimist46

Olur tabi aklımda yapmayı düşündüğüm bikaç fikir var eğer olumlu sonuç verirse paylaşırım resimde koyarım :exc1:

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ergün Gürkan

en iyisi MTEC bence.

FŞyatıda 10 YTL...

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Guest srt

Arkadaslar,

Aracıma Philips 6000K Xenon, sislere 5000 K Philips Diamondvision taktırdım ama parkları da değiştirmek istiyorum. Servis bir park ampülü takmış, cark mavi. Yani ampülün kendi bile mavi.Öyle bişi olmaz bnaa.

Aracım Opel Astra, ampül değişimi için tamponun sökülmesi şart o yüzden sadece serviste yapılıo, ampülü alıp gitmem lzm ... Buz mavisi olanından.

Çalıştığım için sanayilere çok sık gidemiyorum, nerede bulabilirim aradığım tonlarda park ampülü ?

Not: Şstanbuldayım.Ortaköy'e yakın fln bi yer varsa süper olur. 3-5 lira fark önemli değil.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Beyaz ışık efekti verebilmek için bu tip ampullerin hepsi de mavi kaplamalı oluyor. Ampulün ışığının rengi mi, kendi rengi mi senin için sorun anlamadım :flowers:

Yorum bağlantısı
Guest srt
Beyaz ışık efekti verebilmek için bu tip ampullerin hepsi de mavi kaplamalı oluyor. Ampulün ışığının rengi mi, kendi rengi mi senin için sorun anlamadım :flowers:

Ben öyle olduğunu bilmiyordum, o zmn mecburuz ampülün rengi mavi olcak. Ama ışığın rengi beyaz olsun mümkünse ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aşağı yukarı hepsi de aynı. ben bluevision ve coolblue kullandım her ikisi de bir süre sonra kaplaması dökülüp sarardı.

Yorum bağlantısı
Guest srt
Aşağı yukarı hepsi de aynı. ben bluevision ve coolblue kullandım her ikisi de bir süre sonra kaplaması dökülüp sarardı.

Carrefour da varmış diyolar.

Bluevision sanırım Philips ?

Coolblue da Osram ?

Bu arada Philips 5000K Diamondvision sis ampülü taktılar bana. 70 YTL tuttu ikisi. H kaç oluyor sis ampülleri ? Araç astra H

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Carrefour da varmış diyolar.

Bluevision sanırım Philips ?

Coolblue da Osram ?

Carrefouru hatırlamıyorum, Kozyatağı Bauhaus'ta Osramın tüm çeşitleri var ama Philips yok.

Kadıköy Vişne sokak ya da Fikirtepe/Bostancı sanayideki dükkanlarda ararsan tüm bu markaları bulabilirsin.

Bu arada Philips 5000K Diamondvision sis ampülü taktılar bana. 70 YTL tuttu ikisi. H kaç oluyor sis ampülleri ? Araç astra H

Katalogda H3 olarak görünüyor ama kullanım kılavuzundan teyit etmek lazım, gerçi gerek yok, zaten taktırmışsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet İlhan1679652575
coolblue mu? yoksa bluevision mı? hangisi daha fazla beyaz ışık veriyor?

aralarında pek bir fark yok.ama kaliteli olsun para çokta önemli değil dersen philips almalısın derim.bu arada bana göre yılbaşını bekle.duyduğuma göre philips 4300 kelvin getircekmiş parklar için.ki bu da harika olur özellikle xenon kullananlar için.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mustafa Çakır1679652577

Herkese Merhabalar,

2006 model Toyota Corolla (Sedan/Dizel) kullanıcısıyım. Sizlerin de iyi bildiği üzre aracımda freeform/şeffaf camlı halojen farlar mevcut. Aracımın yol aydınlatmasından gayet memnunum fakat görüntüsündeki "sarımsı"lık pek fazla hoşuma gitmiyor. Bunun kesin çözümünün Xenon far takmak olduğunun farkındayım ancak bu çözümü yüksek maliyetli ve riskli olması nedeniyle pek düşünmüyorum. Geriye mevcut halojen ampüllerimi değiştirmek kalıyor. Fakat benim istediğim piyasada yaygın olan "mavi" görünümlü ampüller değil, çünkü mavi rengin hem doğası gereği insan gözü tarafından fakedilirliğinin az olması hem de bu ampüllerde mavi rengin "perdeleme" yöntemiyle elde edilmesi nedeniyle gece görüşümün azalmasından endişe ediyorum. Gece görüşümün azalması da isteyeceğim en son şey. Performans ampüllerine de açıkçası pek fazla güvenemiyorum, çünkü arkadaşım VW Golf'te Osram NightBreaker kullanıyor ve benim mevcut farlarımdan fazla aydınlatma veya daha fazla beyazlık elde edemiyor (Esasında son bir aydır etrafımdaki bir çok arabanın farlarını alıcı gözüyle iyice inceledim ve benimki kadar iyi aydınlatanını görmedim, bunu da Corolla'nın farlarının büyük olmasına yoruyorum). Benim tespitim ise benim aracımın far ampülünün yeterince beyaz olduğu fakat farın (özellikle yandan bakıldığında) kendini gösteren sarımsı renginin park lambalarından geldiğidir -ki buraya kadar dikkat ettiyseniz kendi "sabit" fikirlerimi sundum, bu noktada ve bundan sonra sizin fikirlerinize ihyiyacım var-. Park lambalarının çok aydınlatıcı olmasalar da son derecede sarı renk verdiğini farkettim. Bu nedenle aracıma beyaz renk veren bir çift park lambası takmam fayda eder diye düşünüyorum. Bu noktada sizlerden şu iki soruma cevap vermenizi rica edeceğim; Birincisi, bu söylediğim işe yarar mı? Şkincisi, piyasada "beyaz" renk veren (yani 5200K'ya çok yakın olan-yani pavyon mavisi olmayan-) bir park ampülü var mı? Eğer bu iki sorudan herhangi biri hayır ise, gece görüşümden ödün vemeden görüntüyü nasıl iyileştirebilirim.

Saygılar,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tespitinizi denemek lazım...

Ben beyaz yanan park lambaları görüyorum...

Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı1679652575

şu an ben 2004 solsedan corollamda mtec marka beyaz yanan park ampulü kullanıyorum.ama lacivert duruyor ampulün kendisi.yanınca beyaz duruyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kısa far ampulu yaklaşık 1500 lümen, park lambası ise 50 lümen kadar ışık verir. Xenon kullanmadığın sürece park lambasının renk olarak bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Dışarıdan farın nasıl göründüğüne bu kadar takılmanın bana anlamsız gelmesiyle birlikte, herhangi bir mavi park ampulü ile biraz daha beyaz görüntü elde edebiliyorsunuz. Forum başlıklarında park lambalarıyla ilgili bir konu vardı, onu inceleyin, resimler olabilir.

Farlarınızın aydınlatmasının ana nedeni dediğiniz gibi büyük reflektörlü olmasının iyi değerlendirilmesidir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

"Xenon far takmak olduğunun farkındayım ancak bu çözümü yüksek maliyetli ve riskli olması nedeniyle pek düşünmüyorum"

demişsiniz fakat xenon far takmak neden riskli olsunki. bu konuda size katılmıyorum. maliyet konusunda hemfikiriz.

cool blue yada mtechlerdeki mavi camlı park lambalarından alırsanız parklarınız beyaz yanıcaktır eskisine göre. ledli olanları tavsiye etmem hem çabuk bozuluyorlar hemde araç hata vermeye başlıyor.

renk ve aydınlatma seviyesine gelirksek. başka araçların nightbreaker ampullerle bile sizin aydınlatmanıza yetişememesi aslında aynen sizinde belirttiğiniz gibi onlar başka araç olduğu için ve sizin farlarınızın aydınlatması daha iyi olduğu için.

yani özetle night breaker ampul alıp takarsanız bence ciddi derecede bir aydınlatma farkı elde edersiniz. en azından rengi azda olsa kesinlikle değişir. önce bir ampulu değiştirerek bunu çok güzel karşılaştırabilirsiniz.

farklı ampuller farklı araç farlarında farklı şekilde görünebilir ve aydınlatabilir. yani başka bir araçla karşılaştırmak pek sağlıklı değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çakır1679652577
Dışarıdan farın nasıl göründüğüne bu kadar takılmanın bana anlamsız gelmesiyle birlikte, herhangi bir mavi park ampulü ile biraz daha beyaz görüntü elde edebiliyorsunuz.

Cevabınız için teşekkürler.

Anlamsız gelmesine hak vermekle birlikte, kendimce bir haklı nedenim olduğuna inanıyorum. Psikolojik, tamamen fotoğrafçılık içgüdüsü, "tam beyaz rengi elde etmeye çalışmak". Konumuzun tamamen dışında olmakla birlikte burada anlayamadığım bir nokta daha var aslında, o da fotoğrafçılıkta 5500K "Exact White" yani mutlak beyazdır. Fakat sizin forumunuzda ve benzer forumlarda daha düşük değerler için bu verilmiş. Aslında yanılgıya sebep olan renk sıcaklığının iki boyutlu olması sanırım. Temperature (Isı/Kelvin) ve Tint (Vurgu). Ama nedense, hiçbir ampülde vurgu değerini bulamıyoruz -tam emin olmamakla beraber Osram NB'larda bahsedilen %10 daha beyaz ifadesinin bu olabileceğini düşünüyorum-.

Farklı bir soru ile dallandırmak istemiyorum muhabbeti ancak bir başka sorum daha olacak. Sadece park ampülleri ile bu olmayacak gibi görünüyor, peki "beyaz"a en yakın ışığı veren H7 biliyor musunuz? Ne çok mavi ne çok sarı, piyasanın en beyazı hangisidir acaba? Etiketlere bakıldığında herkes "super white" olduğunu iddia ediyor.

Forum başlıklarında park lambalarıyla ilgili bir konu vardı, onu inceleyin, resimler olabilir.

Forumda arama yaptığımda her seferinde tüm başlıkları getiriyor, sebebini çözemedim.

Saygılar,

"Xenon far takmak olduğunun farkındayım ancak bu çözümü yüksek maliyetli ve riskli olması nedeniyle pek düşünmüyorum"

demişsiniz fakat xenon far takmak neden riskli olsunki. bu konuda size katılmıyorum. maliyet konusunda hemfikiriz.

Risk olarak gördüğüm bir kaç konu var aslında. Mevcut aydınlatmamdan daha kötü olması ihtimali, kötü işçilik nedeniyle elektrik aksamında kalıcı arızalar oluşması ihtimali, vs.

cool blue yada mtechlerdeki mavi camlı park lambalarından alırsanız parklarınız beyaz yanıcaktır eskisine göre. ledli olanları tavsiye etmem hem çabuk bozuluyorlar hemde araç hata vermeye başlıyor.

renk ve aydınlatma seviyesine gelirksek. başka araçların nightbreaker ampullerle bile sizin aydınlatmanıza yetişememesi aslında aynen sizinde belirttiğiniz gibi onlar başka araç olduğu için ve sizin farlarınızın aydınlatması daha iyi olduğu için.

yani özetle night breaker ampul alıp takarsanız bence ciddi derecede bir aydınlatma farkı elde edersiniz. en azından rengi azda olsa kesinlikle değişir. önce bir ampulu değiştirerek bunu çok güzel karşılaştırabilirsiniz.

farklı ampuller farklı araç farlarında farklı şekilde görünebilir ve aydınlatabilir. yani başka bir araçla karşılaştırmak pek sağlıklı değil.

Sanırım denemekten ya da deneyeni bulmaktan başka çarem yok bu konuda. Ben daha ziyade aracın orijinalleri de bir şekilde performans ampülüdür diye düşünüyordum. Yani böyle bir durumda boşa kürek çekmiş olacaktım.

Saygılar,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...