İçeriğe Yönlendir

Beyaz park ampulleri

Necip Kademcioğlu

Recommended Posts

Misafir
Risk olarak gördüğüm bir kaç konu var aslında. Mevcut aydınlatmamdan daha kötü olması ihtimali, kötü işçilik nedeniyle elektrik aksamında kalıcı arızalar oluşması ihtimali, vs.

Sanırım denemekten ya da deneyeni bulmaktan başka çarem yok bu konuda. Ben daha ziyade aracın orijinalleri de bir şekilde performans ampülüdür diye düşünüyordum. Yani böyle bir durumda boşa kürek çekmiş olacaktım.

Saygılar,

selam.arkadaşım bilinen birşeyi atlama .illaki beyaz ışık istiyor isen xenon olması gerekir(normal ampüllerin beyaz ışığı dış camı renklendirmeden olamaz)bu sebeb ile mevcut ışık gücünü normal ampüller ile daha fazla değiştiremessin.xenona gelince yaklaşık 250 ytl harcıyarak iyi bir marka alabilirsin.aracının aydınlatma tesisatı hasar görmez.xenon sistemin normal ampülün (55 watt /12 volt =4.58 amper)çektiği akımdan daha düşük bir akımla çalışacaktır.(xenon balast 4-9 sn 7 amper daha sonra 3-3.9 amper çekecektir.)bahsi geçen veriler mtec ve monza verileridir.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Cevabınız için teşekkürler.

Anlamsız gelmesine hak vermekle birlikte, kendimce bir haklı nedenim olduğuna inanıyorum. Psikolojik, tamamen fotoğrafçılık içgüdüsü, "tam beyaz rengi elde etmeye çalışmak". Konumuzun tamamen dışında olmakla birlikte burada anlayamadığım bir nokta daha var aslında, o da fotoğrafçılıkta 5500K "Exact White" yani mutlak beyazdır. Fakat sizin forumunuzda ve benzer forumlarda daha düşük değerler için bu verilmiş. Aslında yanılgıya sebep olan renk sıcaklığının iki boyutlu olması sanırım. Temperature (Isı/Kelvin) ve Tint (Vurgu). Ama nedense, hiçbir ampülde vurgu değerini bulamıyoruz -tam emin olmamakla beraber Osram NB'larda bahsedilen %10 daha beyaz ifadesinin bu olabileceğini düşünüyorum-.

Farklı bir soru ile dallandırmak istemiyorum muhabbeti ancak bir başka sorum daha olacak. Sadece park ampülleri ile bu olmayacak gibi görünüyor, peki "beyaz"a en yakın ışığı veren H7 biliyor musunuz? Ne çok mavi ne çok sarı, piyasanın en beyazı hangisidir acaba? Etiketlere bakıldığında herkes "super white" olduğunu iddia ediyor.

Forumda arama yaptığımda her seferinde tüm başlıkları getiriyor, sebebini çözemedim.

Saygılar,

Risk olarak gördüğüm bir kaç konu var aslında. Mevcut aydınlatmamdan daha kötü olması ihtimali, kötü işçilik nedeniyle elektrik aksamında kalıcı arızalar oluşması ihtimali, vs.

Sanırım denemekten ya da deneyeni bulmaktan başka çarem yok bu konuda. Ben daha ziyade aracın orijinalleri de bir şekilde performans ampülüdür diye düşünüyordum. Yani böyle bir durumda boşa kürek çekmiş olacaktım.

Saygılar,

Park lambalarıyla ilgili olarak bu url var. 4300K değerinin seçilmesinin nedeni , beyaz ışığa biraz sarı katıp gözün sarıya doğru olan duyarlılığından yararlanmak olsa gerek. Halojen ampullerle beyaz görüntü elde edebilmek mavi renkli ampullerle mümkün ve bunun sonucu olarak aydınlatma performansı düşer. En iyi ampuller üzerinde K ifadesi olmayan şeffaf ve sarımsı yanan ampullerdir.

Yorum bağlantısı
İrfan Hoca

Ben Osram NB H4 kullanıyorum, farım büyük olduğu için aydınlatma gayet iyi.

Mavi boyalı Osram Blue W5W park ampullerinden var aracımda, onlar bile sarı kalıyor aslında ana farların yanında. Ama standart park lambası ampullerinden daha beyaz olduğu kesin...

post-126-1138233328_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sercan Keklik

Mtec T10 park ampulu kullanan varmı? aydınlattıgında rengini hiç bi yerde göremedim paylaşırsanız sevinirim. Birde bu ampuller sarsıntıya ne kadar dayanıklı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Emir Ermin

Tatminkar beyaz ışık veriyor.Far ve sis ampüllerimi değiştirirken park ampüllerimin uyum sağlaması için bunlardan takmıştım.Sarsıntı sebebi ile de herhangi bir arıza yaşamadım şu ana kadar.Elimde yanık halde fotoğrafı yokmuş.Uygun bir zamanda çekersem eklerim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest gknmera
(düzenlendi)

bugun taktırdım beyaz ama hafıf mavımtırak ve japon malı aynısının cın malı olanıda var ama benım merak ettım bı ampul daha var vazgectım ama

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...;k_id=0&kn= buda cın olabılır ama aydınlatma nasıl acaba bıde omru ne olabılırkı cok uzun omurlu gıbı gorunmuo ama fıatıda pahalı bence.

bı sure su ledlerden kullandım ben http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...;k_id=0&kn= fakat bunların ısıgı cok dusuk yanı bı aksesuar olarak yakından gorunum verıor baska bıseye yaramaz bellı bı zmn sonra patlıo beyaz rengı bıldın beyaz ama aydınlatma dusuk bu taktım mteclerın aydınlatması yuksek usttekı 4 lu olanı bılmıorum ama fıatı pahalı bence ısıgınıda merak ettım acıkcası :)

tarihinde gknmera tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

ben aldım taktım.. resımlerıde çektim fakat eklemeyı unutmusum yarın voltron ustaya yollıyım o ekler sıteye :)

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
(düzenlendi)

Sarılara göre biraz güçsüzler ama görüntü olarak iyiler :)

alınan ürün

dsc020171db4.jpg

Eski Hali

site1ue1.jpg

Eski yeni

site2qm6.jpg

Yeniler

site3uo1.jpg

Yukardakilerin hepsi gün ışıgında çekildi

Son olarak Gece cekilen

site4jb7.jpg

tarihinde SerCy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel olmuş, mavimsi görünmüyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

son resımle bırebır aynıdır rengı ;) Digerleri gün ışıgında cekildigi için ışıgın rengi farklı cıkmış.

Sarılara göre güçsüzler malesef :) ama daha iyi polis az okusun :)

Yorum bağlantısı
Guest gknmera
Güzel olmuş, mavimsi görünmüyor değil mi?

hafif mavıye kacar gıbı oluor ama beyaz aydınlatırkende farın ıcınde halka varmıs gıbı goruntu yapıyor sankı angel koymusun gıbı duruo hosuma gıttı en kısa zamanda resım cekıp koyucam.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Ledlerin en büyük avantajlarından biri de bu, halojen ampullerde olduğu gibi renk filtrelemesi gerektirmemesi. Ledler direkt olarak renk neyse onu veriyor halojen ampulde filtre olduğunda ışık verimliliği düşüyor.

Yorum bağlantısı
Guest gknmera

ben mtec taktım gayetde memnunum suana kadar cok led deısdım hepsıde patladı farlar acıkken araba stop ettımı marsa basmayın ledlerın patlama ıhtımalı cok beyaz ampullerde mtec tarzu urunler kullanılmalı bence.

Yorum bağlantısı
Melih Şimşek
Herkese Merhabalar,

2006 model Toyota Corolla (Sedan/Dizel) kullanıcısıyım. Sizlerin de iyi bildiği üzre aracımda freeform/şeffaf camlı halojen farlar mevcut. Aracımın yol aydınlatmasından gayet memnunum fakat görüntüsündeki "sarımsı"lık pek fazla hoşuma gitmiyor. Bunun kesin çözümünün Xenon far takmak olduğunun farkındayım ancak bu çözümü yüksek maliyetli ve riskli olması nedeniyle pek düşünmüyorum. Geriye mevcut halojen ampüllerimi değiştirmek kalıyor. Fakat benim istediğim piyasada yaygın olan "mavi" görünümlü ampüller değil, çünkü mavi rengin hem doğası gereği insan gözü tarafından fakedilirliğinin az olması hem de bu ampüllerde mavi rengin "perdeleme" yöntemiyle elde edilmesi nedeniyle gece görüşümün azalmasından endişe ediyorum. Gece görüşümün azalması da isteyeceğim en son şey. Performans ampüllerine de açıkçası pek fazla güvenemiyorum, çünkü arkadaşım VW Golf'te Osram NightBreaker kullanıyor ve benim mevcut farlarımdan fazla aydınlatma veya daha fazla beyazlık elde edemiyor (Esasında son bir aydır etrafımdaki bir çok arabanın farlarını alıcı gözüyle iyice inceledim ve benimki kadar iyi aydınlatanını görmedim, bunu da Corolla'nın farlarının büyük olmasına yoruyorum). Benim tespitim ise benim aracımın far ampülünün yeterince beyaz olduğu fakat farın (özellikle yandan bakıldığında) kendini gösteren sarımsı renginin park lambalarından geldiğidir -ki buraya kadar dikkat ettiyseniz kendi "sabit" fikirlerimi sundum, bu noktada ve bundan sonra sizin fikirlerinize ihyiyacım var-. Park lambalarının çok aydınlatıcı olmasalar da son derecede sarı renk verdiğini farkettim. Bu nedenle aracıma beyaz renk veren bir çift park lambası takmam fayda eder diye düşünüyorum. Bu noktada sizlerden şu iki soruma cevap vermenizi rica edeceğim; Birincisi, bu söylediğim işe yarar mı? Şkincisi, piyasada "beyaz" renk veren (yani 5200K'ya çok yakın olan-yani pavyon mavisi olmayan-) bir park ampülü var mı? Eğer bu iki sorudan herhangi biri hayır ise, gece görüşümden ödün vemeden görüntüyü nasıl iyileştirebilirim.

Saygılar,

bnm 2001 model boram var ben parkları intek marka ampul taktım ve çok güzel oluo da farlar hep beyaz yanıo hiç faydası yok

post-1461-1209290749.jpg

Yorum bağlantısı
İrfan Hoca
(düzenlendi)
Herkese Merhabalar,

2006 model Toyota Corolla (Sedan/Dizel) kullanıcısıyım. Sizlerin de iyi bildiği üzre aracımda freeform/şeffaf camlı halojen farlar mevcut. Aracımın yol aydınlatmasından gayet memnunum fakat görüntüsündeki "sarımsı"lık pek fazla hoşuma gitmiyor. Bunun kesin çözümünün Xenon far takmak olduğunun farkındayım ancak bu çözümü yüksek maliyetli ve riskli olması nedeniyle pek düşünmüyorum. Geriye mevcut halojen ampüllerimi değiştirmek kalıyor. Fakat benim istediğim piyasada yaygın olan "mavi" görünümlü ampüller değil, çünkü mavi rengin hem doğası gereği insan gözü tarafından fakedilirliğinin az olması hem de bu ampüllerde mavi rengin "perdeleme" yöntemiyle elde edilmesi nedeniyle gece görüşümün azalmasından endişe ediyorum. Gece görüşümün azalması da isteyeceğim en son şey. Performans ampüllerine de açıkçası pek fazla güvenemiyorum, çünkü arkadaşım VW Golf'te Osram NightBreaker kullanıyor ve benim mevcut farlarımdan fazla aydınlatma veya daha fazla beyazlık elde edemiyor (Esasında son bir aydır etrafımdaki bir çok arabanın farlarını alıcı gözüyle iyice inceledim ve benimki kadar iyi aydınlatanını görmedim, bunu da Corolla'nın farlarının büyük olmasına yoruyorum). Benim tespitim ise benim aracımın far ampülünün yeterince beyaz olduğu fakat farın (özellikle yandan bakıldığında) kendini gösteren sarımsı renginin park lambalarından geldiğidir -ki buraya kadar dikkat ettiyseniz kendi "sabit" fikirlerimi sundum, bu noktada ve bundan sonra sizin fikirlerinize ihyiyacım var-. Park lambalarının çok aydınlatıcı olmasalar da son derecede sarı renk verdiğini farkettim. Bu nedenle aracıma beyaz renk veren bir çift park lambası takmam fayda eder diye düşünüyorum. Bu noktada sizlerden şu iki soruma cevap vermenizi rica edeceğim; Birincisi, bu söylediğim işe yarar mı? İkincisi, piyasada "beyaz" renk veren (yani 5200K'ya çok yakın olan-yani pavyon mavisi olmayan-) bir park ampülü var mı? Eğer bu iki sorudan herhangi biri hayır ise, gece görüşümden ödün vemeden görüntüyü nasıl iyileştirebilirim.

Saygılar,

Şu linkte aldığım park ampulü var. Piyasada benzerlerinden var.

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1433

tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Dellal
yani pavyon mavisi olmayan

Şahsen ben aracımda mavi park ampullerini kullanıyorum ne yani bu durumda ben pavyoncu mu oluyorum !

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şahsen ben aracımda mavi park ampullerini kullanıyorum ne yani bu durumda ben pavyoncu mu oluyorum !

Ben birkaç led taktım diye.. Ford club'de adım Diskocuya çıkmıştı... :)

Toyotada parklarda mavi led parklar vardı... Pek hoşuma gitmedi ve aldığım gün sökmüştüm...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sercan Keklik

Örneklere Devam..

Standart Hali

plakaorjaz5.jpg

Mteclerde degiştirilmiş hali;

mtec2gs4.jpg

Gece Yanarken;

gecemtecam0.jpg

ön park ampulleri beni çok rahatsız ediyordu önce söktüm, arıza ışıgı yaktı tabi onlarada mtec alıp takmak mecburiyetinde kaldım, sonuç bekledigimdende iyi cıktı acıkası..

Standart Sarı ampuller:

standartonmz0.jpg

Standart Sarı Ampuller ve Xenonlar

standartonxenonwm7.jpg

Tek taraf sarı, tek taraf mtec aradakı fark..

farkba0.jpg

Mtec 2 taraf

mteconyr0.jpg

Gece Mtec Parklar

mtecongecesh0.jpg

xenon-Park

mteconxenonil3.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Melih Şimşek
Mtec T10 park ampulu kullanan varmı? aydınlattıgında rengini hiç bi yerde göremedim paylaşırsanız sevinirim. Birde bu ampuller sarsıntıya ne kadar dayanıklı?

slm arkadaşım ben mtek kullanıorum gerçekten beyazlık konusunda çok çok iyi yaklaşık 6-7 ay filan oldu ben gündüz filan devamlı açarım bı sıkıntım yok tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Guest orgeneralmail

ben orjinal park lambasını renault servisindeki lacivert boyaya batırıp çıkartıyorum kuruduktan sonra takıyorum çok süper bi mavi renk elde ediyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...