Mahmut Akbulut 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Gelecek olan far Hella mercekli D2S bi-xenon D1S i kim söyledi size? Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Satıcı söylemişti. Hangi ampul kullanacağım dediğimde d1s dedi onun yalancisiyim :-) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Satıcı söylemişti. Hangi ampul kullanacağım dediğimde d1s dedi onun yalancisiyim :-)Olabilir 2005-2008 model avrupa MK2 lerde Denso balast ve D1S kullanılmış ... Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 İşte ben bu durumda eski balastlarimi kullanabilecek miyim. Bir süre eski balastlarimi kullanmak istiyorum. Bu arada nerde okuduysam yükseklik ayarı problemi yasamislar yükseklik ayarı nasıl aktif ediliyor. Çok soru sordum farkındayım... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 (düzenlendi) Mevcut balastları D1S ampul ile kullanamazsınız sadece D2S için dönüştürücü var.Mercekli far ile eski halojen far soket pin leri farklıdır iyi bir oto elektrikçiye yaptırabilirsiniz... 13 Mart 2013 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Mahmut bey söyle birsey buldum dönüştürücü diyor ise yaramaz mi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 O dönüştürücü değil ignitör kablosu.D1S dönüştürücü sadece OEM balasttan çakma xenon ampule var oda bu... 1 Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 abi desene baya bi masraflı olacak xenon işi. balast nerden bulacam şimdi uygun fiyata off Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 teşekkurler mahmut bey artık uygun bi kit bulursam alacam mecbur yapacak birşey yok Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Focus 2.5 orjinal H7 mercekli farı modifiye çalışmamdan kareler. Farların orjinal hali bu. Bi-xenon mercek,mercek şapkası orjinale sadık kalınacak,amerikan park ve iç çerçevede siyaha boyalı olarak anlaşıldı. Orjinal mercek yuvası plastik çerçeveden oluşuyor.Bosch mercek kullanarak ilk sabitlemeyi yaptım fakat mercegin asi dik duran ön tarafı mercek şapkası içersine oturmayınca ve benimde ev taşıma işi kesinleşince uğraşmaktan vazgeçip yeni nesil Valeo bi-xenon mercek alarak ve halojen tasa yerleştirip,orjinal mercek kapagınıda kesip biçip kullanılabilir hale getirdikten sonra,Orjinal D2s balast ve Osram 4300k ampuller güzel bir sonuç ile işlem bitti.İşte detaylar. Bosch mercek ile ilk montaj. Valeo merceklere geçiş. İç çerçeveler istenilen şekilde boyandı.Sinyal çerçevesi buna ait değil boyanmadı. Orjinal mercekli tasın kafasının ayrılışı. İlk montaj. Mercek şapkasının iç çerçevesi valeo mercek ile aldıgım şapkalar.Orjinal tasın şapkasının iç çapı oldukca geniş tutulmuş.Orjinal iç şapka plastik siyahtı ve hoşuma gitmediği için krom parçayı kullanmaya karar verdik. Ve sonuç. Sinyal kısmına amercan park uygulamasını smd5050 ledlerden 12 tane kullanarak uyguladım.Sinyal iç reflektörünün alt düz tabanına gerkli delikleri delerek iç kısmın reflektör kısmını ışık yayması açısından olumlu olacagını düşünerek kullanmaya çalıştım ve sonuç tatmin edici oldu diyebilirim. Resim linkleri yenilendi. Araç üzerindeki resimler elime ulaşınca ekleyeceğim.Resimleri çekmeye fırsat bulamamış.Açıkcası bende merak ediyorum. 13 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Samet Daş 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Çok güzel olmuş abi eline koluna sağlık. Dış mercek kapağı siyah içteki krom olsa idi nasıl olurdu acep? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 (düzenlendi) Bu kapak şekli ile anlamsız olurdu. İlk duvar resmide bu.Sağ farın egik olması balastın şaseye degmesinden kaynaklı.Balastı tam yerine monte edememişim arkadaşımız düzeltti ve çizgide düzeldi verilen bilği böyle. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Güzel çalışma, fotolar için teşekkürler. Sinyal için kullanılan ledler az değil mi, ampul ile ışık şiddetini karşılaştırmış mıydın ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Teşekkür ediyorum.Ledler sinyal için değil american park için oldugunu belirmişim ama esas power led sinyal çalışmamı aksilik olmaz ise hafta sonu veya haftaya paylaşacagım.15 adet amber power led ve 60/120 derecelik mercek kullandım.Son halini aldı Kullanıcı arkadaştanda onayı alınca toplayacagım. Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent1679652605 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Focus titanium aracıma bir abime yaptırdığım Hella H7 6000k Bi-Xenon mercek uygulamasıUygulama öncesiUygulama sonrası 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 İyi günlerde kullan mercek kapakları çok şık olmuş Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Güle güle kullanın ,dikkatemi çeken birkaç seyi sormak istiyorum izniniz olursa ; bu farda yükseklik ayarı tam çalışıyor mu? Zira kapak çok büyük geldi bana sürtmüyor mu?Birde yine kapakda çizikler var gibi görünüyor resimde bu kısımlardan ışık sızmıyor mu? Kaplamanın altı bildiğim kadarı ile seffaf PC bu kapağın. Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent1679652605 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 İyi günlerde kullan mercek kapakları çok şık olmuş teşekkürler mahmut abi Güle güle kullanın ,dikkatemi çeken birkaç seyi sormak istiyorum izniniz olursa ; bu farda yükseklik ayarı tam çalışıyor mu? Zira kapak çok büyük geldi bana sürtmüyor mu?Birde yine kapakda çizikler var gibi görünüyor resimde bu kısımlardan ışık sızmıyor mu? Kaplamanın altı bildiğim kadarı ile seffaf PC bu kapağın.teşekkürler..far yükseklik ayarı sıkıntısız çalışıyor herhangi bir sürtme falan olmuyor..ışık sızması ise alt taraflarında değil ama üst köşede var çok az bir şekilde oda yakından dikkatli bakınca belli oluyor mercedes c serilerinde bile oluyor zaten o kadar Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Kapak sürmüyorsa çok iyi çünkü resimde baya büyük duruyorda onun için sormuşdum.Işık sızmasından kastım bu kırmızı ile işratli yerlerde çizik varmı? Varsa ordan sızarda onun için bu kapkda krom kalkınca direk arkası görünüyor. Belkide resimden bana çizk gibi gelmişdir ya da farkedilmiyordur.Tekrardan güle güle kullanın , çok güzel olmuş... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Bu kapakların yapısı şeffaf değil.Işık geçirgenliği yok denecek kadar az diyebilirim. Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Oktay bey;Elinize sağlık orjinal olmuş otomatik seviye ayarı var mı ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Teşekkür ederim.Kendi yükseklik ayarı mevcut ve çalışıyor.Sağ sol ayarı yok. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 (düzenlendi) Son F2.5 far çalışmamda mercek görüntüleri. Kullanılan parçalar sıfır kutusunda orjinal farlar,yeni tip Hella bi-xenon mercek,Gen 5 serisi balast ve D1s xenon ampul takımı.Mercek kapagı kromu atmış kusurlu halde aldım ve iyice kazıyıp zımparalayıp gümüş grı renginde boyadım.Balastı farın altında orjinal balast yuvasına monte ettim.Mercek boyutundan dolayı arka ampul degişim deliklerinde çok oynama yapmadım ama yinede kılı kılına bir yerleşim oldu.Far kasasını keserek açtım.Isıtmayı denemedim silikon epey sert geldi bu defa bu yolu seçtim. Kullanılan parçalar. İlk deneme. Balast yerleşimi Ve sonuç.Araç üzerine ilerki haftalarda takılacak.Bilahire resim ekleyecegim. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts