Oktay Toker 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 (düzenlendi) Valeo yeni nesil bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram xenon ampul.Komple krom olan çerçevede siyah ve gri olarak bayandı. Mercek kapagı Mercedes'ten çıkma. Son halleri. Sinyal bölümüne Smd5050 turuncu ledlerden American park yapıldı ve park ampulü kısmınada aynı ledden takıldı.Araç üzerinden görünüm. Duvar resmimiz.Bosch ve Valeo Hella gibi düze yakın çizgi vermesede ışık toplaması aydınlatması son derece güzel mercekler. Halojenler ile bi-xenon uzun. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 Güzel olmuş, çok beğendim tuşu istiyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 İlker'in koltuktan sonra senin de balkondaki masa yakında tarihe geçecek biz ona geceuçuşu masası diyelim. Hatta masanın üstüne ön tarafa bir de sticker yapıştırabilirsin. Işık deseni güzelmiş, biraz daha yumuşak geçişli. Çift renkli çerçeve ise harika bir fikir. Farklı kasa renklerinde benzeri yine uygulanabilir. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Sticker aklıma gelmedi.Unutmaz isem bundan sonra öyle yapabilirim. Yorum bağlantısı
Semih Tunca 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Elerine sağlık oktay abi yine harika işçilik harika boyama ve mükemmel sonuç 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 (düzenlendi) Yan komşu forum üyemiz Serdar Güngör arkadaşımız internetten 2.el Titanıum x merceklerini almış.Fakat istemedende olsa son derece kusurlarla dolu bir far edinmiş. Bayram öncesi haberleşmiştik önceki gün farları masaya yatırdık.Abi masraf açmasın dedi ama yapacak bişi yoktu.Far camı beni epey uğraştırdı ama gayet iyi parlatabildim.Zımpara yapılmadı parlatıldı.İşte detaylar. Farları sökmeden resimlemeyi düşünemedim camı sökünce aklıma geldi.Camın hemen her karesi aynen böyle is pus yapışkan isi vesaire ne aranırsa mevcuttu. Çerçeveye akıtılmış yapıştırıcıyı sıyırmaya çalışmışlar. Adaptif ayar motoru sökülmüş ve merceğin ayarını sabitlemek için far tasının sabitleme tırnagını takmayıp silikon ile sabitleyip ayar tutturmaya çalışmışlar. Motor sökük olduğu için mercek saga sola oynamasın diye beyaz silikonla sabitlemeye çalışılmış. İlk etapta mercekleri temizleyip takacaktım ama perdeye zarar verilmiş.Nokta gibi kısımın üst çizgiyi oluşturan bölümden eğilmişti.Kenar sabitleme yerleride eğikti.Düzeltmeye çalışmanın aöıkcası pek anlamı yoktu.El mahkum mercekler değişecekt.Ayrıca içinede su almış.Ve sıcak silikon damaları tepe oluşturmuş. Valeo bi-xenon mercek takıldı ve çerçevsi mecburen orjinal vida yerinden dolayı iri kıyım altlı üstlü 2 vida ile sabitlendi ve destek amaçlı silikonlama ile tornavida yardımı ile iyice sıvazlandı.görüntü biraz kötü ama silikonu yedirmek lazım.Karnı epey acıkmış. Tırnaklar olması gerektiği gibi yerine sabitlendi. Ve sonuç.Mercek şapkası orjinal.İç şapkada orjinal mercekten çıkarılıp yeni merceğe sabitlendi. Kullanılan 4300k ama tam halojen sarısı ben çok sevdim bu tonu ve hoş bir xenon rengi çok iyi fakat kalite bence sıfır.Şimdilik mecburen bunları tıraşlayıp odaklmasını yaptırdım ama sağ taraf ampul odagı sol taraf kadar düzgün olmadı.Far ayarıda bu nedenle tam olamadı.Daha sonra D2s ampul ve çevirici alınıp takılacak ve tekrar ayar yapılacak. Duvar resimlerimiz.Sağ taraf odaklama sorunu nedeniyle bu şekilde olmak zorunda.Çizğimide sorun yok.Ampul odagı üst kenara denk geliyor. Uzunlar halojen ile birlikte. Bilahire gündüz araç üzerinde resimlenecek. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Mehaşallah mehaşallah . Sabrın ve azmin bir zaferi daha . . . 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 23 Ağustos 2013 Paylaş 23 Ağustos 2013 Abi yapılabilecek herşeyi yapmışsın. Ellerine sağlık. Odak ayarı yapıldıktan sonra düzelir, emeğine sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 Küllerinden yeniden doğmak diye bir tabir vardır ya aynen öyle olmuş Ellerine sağlık abi 2 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Foruma yeni katılmış biri olarak herkese Merhaba diyorum;son günlerde bi-xenon tutkusu bendede başgösterdi ve 10 gündür epey bi araştırma yapıyorum ve aracıma kısmetse bi-xenon uygulaması yapmak istiyorum, internette gezinirken morimoto marka bi-xenon kitlerini gördüm sadece farı açıp içine merceği yerleştirip vidaları sıkıştırıp farı kapatarak bu işi yapan bi adamın videosunu izledim, aracım focus2 ve h7 far kullanıyor. aşağıda verdiğim linkteki kit benim aracıma sıkıntısız uygulanırmı?son olarak bosch'mu hella'mı hangisini tavsiye edersiniz. herkese iyi forumlar. saygılar...linkhttp://www.ebay.com/...141b703&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Montajını yapabilirsen tabiki uyar.Tavsiyem D1s tipi bi-xenon yapman yönünde olur. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 yani h7 ampulü söküp direk bunu takabilirmiyim? Yorum bağlantısı
Murat Engin 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Far camını sökeceksiniz, merceği önden yerleştirip, arka taraftan somunlayacaksınız.üzerinde gelen xenon ampulü standart dışıdır, (H1,3,4,11 falan değil)tabii bu durumda ampul bozulduğunda yenisini bulamazsınız, uzun kısa beraberdir...az işçilikle monte edilebilir bir ürün, mercek kalitesi ise zayıftır ama iş görür.Türkiyedeki birçok sitede ve aksesuarcılarda bulunabilir bir kit, ebayda beklemenize falan gerek yok...Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 H4 far çanağına hiçbir tadilat yapmadan oturtabilirsin h7 için azıcık tadilat gerekiyor. Senin linkdeki rhd lhd versiyonunu alman gerek. Projektör 2.5'' büyüklüğünde ve h1 tip ampul kullanıyor ve xenon takabilirsin, ampul bulmada sorun yaşamazsın. Asıl sorun fiyat kendi sitesinde 120$ üstüne bir de kargo parası ve xenon kit parası maliyet iyice artacak. Ayrıca oem olmayan bu ürünler zamanla çeşitli sorunlar verebiliyor. Bi-xenon fonksiyonu için kullanılan selenoid bir süre sonra takılı kalabiliyor ve içindeki parlaklıklarını zamanla yitiriyorlar. En uygunu oem bir projektör kullanmak. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 H4 far çanağına hiçbir tadilat yapmadan oturtabilirsin h7 için azıcık tadilat gerekiyor. Senin linkdeki rhd lhd versiyonunu alman gerek. Projektör 2.5'' büyüklüğünde ve h1 tip ampul kullanıyor ve xenon takabilirsin, ampul bulmada sorun yaşamazsın. Asıl sorun fiyat kendi sitesinde 120$ üstüne bir de kargo parası ve xenon kit parası maliyet iyice artacak. Ayrıca oem olmayan bu ürünler zamanla çeşitli sorunlar verebiliyor. Bi-xenon fonksiyonu için kullanılan selenoid bir süre sonra takılı kalabiliyor ve içindeki parlaklıklarını zamanla yitiriyorlar. En uygunu oem bir projektör kullanmak.peki oem projektör olarak ne tavsiye edersiniz? hella mı, bosch mu, valeo mu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Focus 2 için boyut küçük olmalı.Meblanız hangisine uyuyorsa onu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Focus 2 için boyut küçük olmalı.Meblanız hangisine uyuyorsa onu rahatlıkla kullanabilirsiniz.bu merceklerden hiç görmedim o yüzden soruyorum, boyut olarak hangisi daha küçük bi yerde bosch ların hella ya göre biraz daha küçük olduğunu okumuştum doğrumudur?mesela altta verdiğim linkteki mercekleri alsam montaj ve kullanım açısından eksi bi durum söz konusu olurmu? mesela formu devamlı okuyorum en çok dikkat edilen noktalar kesim çizgisi ve selektör hızı bu merceklerde nasıldır?http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-1-takim-bosch-bi-x-zenon-orjinal-mercek-far-modifiyesi-icin-77390015/detay/ Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Linkteki ürün cevabı verilmiş oem mercek olarak Valeo al ve rahatça kullan bu konu altında fazlasıyla cevaplar var.Sellektör hızı istiyorsan yeni hella ve Gen5 balast alacaksın. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 oktay bey, verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim bi sorum daha olacak, bide şöyle bi set var ampul balast mercek vs. hepsi içinde, hani bi yerden merceği bul bi yerden kapağı bi yerden blastı ampulleri almaktansa böylece alıp uygulamak daha mantıklı değilmi? sizce bu setin artı veya eksi yönleri nedir?http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-yeni-hella-bi-xenon-kople-set...balast,anpul,kapaklar-137766290/detay/ Yorum bağlantısı
Samet Kayış 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Abilerim cumartesi rtv silikon almaya gittim de iki çesidi var bi 1024 derece diğeri 309 derece dayanıyor sizce hangisini alayım ısı derecesi yüksek olan siyah az olan kırmızı ona göre alayım elimde gereksiz yere malzeme birikmesin 1024 olan 25 lira 309 olan 14 lira Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Elektronik bosch marka lazerli derece ile merceğin içi 500-550 derecelere kadar ısınıyor. Bilginize. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 (düzenlendi) 1024 silikon hangisi siyah ise onlar seramik gibi sertleşiyor.Fakat ön sabitlemede çok işe yarıyor 15 dakika sonra kurumaya başlıyor.Kırmızı olarak daha görmedim ama belki vardır.Ürün linki varsa paylaşabilirmisin. 350 olan vidalar sonrası artı sabitlemede gayet iyi seçenek.Sıkıntı olmaz. Farlar bilinen orjinal H7 mercekli versiyon.Mercekleri yeni nesil Hella ile uğraştırıcı montajlama tekniği ile orjinal mercek sabitleme kasasına takılarak değişti.Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul seti kullanıldı.Sinyal kısmına ledlerden Amerikan park yapıldı.Bu farda farklı olarak Mercek şapkası kenarlarına siyah kuşak atıldı.Amaç uzun hüzme önündeki siyah parça ile sinyal camındaki bütünleyici parçayı tamamlaması ve merceğin içteki siyah şapkasınında bütünlüğe iştirak ederek ortaya değişik bir görüntü çıkarmasıdır.Arkadaşımız tam yetkiyi verdiği için bunu birazda tereddütlü olarak ben uyguladım pişman değilim. Boyama işini elimden geldiği kadar düzğün yapmaya çalıştım.Çok küçük kusurları olmasına rağmen kuşagımız fena değil. Resimlerle farın son durumu. Far camının içini temizleyince kullandığım pamuğun son hali artık bu şekilde idi,resimde biraz daha beyazımsı çıkmış ama bundan daha siyah,siz karar verin içten ne kadar is yaptıgını.Bu siyahlıgın uzun süre kullanılan mercekte de olduğunu da unutmayın.Bu durum bütün marka araçlara içinde geçerli. D1s Osram xenon.Hella merceği bu montaj sonunda arka toz kapagında işlem yapmadım.Yaklaşık 8mm boşluk var.Ama ayar sonrası boşluk nasıl bilmiyorum,Yinede aşagı yukarı oynama mesafesi tahmini olarak yinede 5mm falan boşluk olduğunu söyleyebilirim. Resim linkleri yenilendi. 3 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Samet Kayış 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Siyah olan Oktay abi, diğer kırmızı dediğimde sistanın sanırım kırmızı kutu rtv silikonu sizin kullandıklarınız galiba. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Aktaş 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hella-marka-ds2-uyumlu-bi-xenon-mercek-takimi-147532774/detay/bi sorum daha olacak linteki ürün nasıldır bilen arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts