İçeriğe Yönlendir

Audi A3 8P (2003-2012) Xenon Uygulaması

Ali Çınar1679652568

Recommended Posts

Ali Çınar1679652568

Arkadaşlar arabama mercek montajı yapmak istiyorum ancak bu işi yapacak yer çok az ve riskliymiş,xenon far kullanımı için en güzel yolun mercek olduğunu düşünüyorum gerisi hiçte hoşuma gitmiyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,hatta bana bi yer söleyin ben gidiyim alsın söksün farımı merceği monte etsin kit i mi bağlasın beni hiç parçaçılarda dolandırmasın.Yada farklı alternatif varsa mesela FK nın angel eye farı geldiyse nereden bulabilceğimi söyleyin elbet bi gören duyan vardır.Yardımlarınızı bekliyorum ,Voltron bilir bu bende hastalık oldu :unsure:

Yorum bağlantısı
Orkan Nar

servise gidip sordun mu? gerçi epey pahalı olur ama en doğrusu bu orjinalini kullanmak ya da orjinalini ve ya istediğin angel eye'lı farları yurtdışından da sipariş edebilirsin(almanya,ebay).

Şstanbul'u bilmiyorum ama Şstanbul'lu arkadaşlar sana nereden bulabileceğin konusunda yardımcı olabilirler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

bilmez miyimmm :unsure:

ya o güzelim farlarına mercek taktırıcaksın ve kötü görüncek. VW forumunda bahsettikleri ustayı ben de duyuyorum ona bir git istersen.

bu işi orjinal kalitesinde yapsan daha iyi olmaz mı ? ebayden far almak gibi alternatifler var.

Yorum bağlantısı
İlter Kahraman

Bu dediğim iş yeterince zor bir iş. Kesinlikle orginal perforamas alamazsın.

Benim bir usta var, Bostancı Sanayisi'nde. Şstersen bir ara, konuş.

Recep Usta 02165757933

Merceği de monte eder, xenonları da takar.

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

Doğuşta sadece far kutusu 1260 ytl,angel eye içinde feneryolu nda rpm motors var orası getirecekti Fk nın farını ama ses çıkmadı o da 750 800 ytl arası bir fiyattı,Fk için kaliteli olmaz dediler merceği falan iyi performans alamazsın dediler.Ama dediğiniz gibi orginali gibi olmayacaksa 1260 vericem sonunda bide kit alıcam bana yaklaşık 2000 ytl ye malolcak.

Ebay hakkında bir bilgim olmadığından düşünmedim açıkçası,bikaç kez arama yaptım bulamadım bide ödeme teslimat gibi işleri çok karışık geldi bilmediğimden.

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

Malesef Recep Usta bırakmış mercek montajını,artık yapmıyorum diyor.Bizdeki sanş :unsure:

Yorum bağlantısı
Guest ksk156

gördüğüm kadarıyla a3 un far haznesi küçük ve ışık içinde çok yere dagılmıyor. bu yüzden direk merceksiz xenon uygulansa güzel olabilir. mercekli görmedim ama xenon uygulanmış görmüştüm. 4300K uygulamış bembeyaz bir ışıgı vardı güzeldi. ama merceğin yerinin tutar mı?? :unsure: tutmayabilir ..

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

recep usta aradı beni,çıkmacı ile görüşmüş bulmuş mercekli farımdan ve xenon kiti üzerinde,ama benim farlarımı alıp üstüne 1000 ytl istiyor.bana çok fazla geldi sizin düşünceniz nedir?

Yorum bağlantısı
Guest ksk156

Alfa romeo yetkili servisinde de bu uygulamayı 1000 ytl ye merceksiz yapıyorlar 1 yılda garantisi var. oda bana fazla gelmişti ondan dolayı vazgeçtim. ama illa mercekle yapacaksanız hella nın 80-100 ytl arası merceklerini piyasada bulup 500 dolar civarıda phiilips marka iyi bir xenon kiti alıp daha ucuza uygulatabilirsiniz. böyle daha uygun olur gibi ama 1000ytl+far fazla gibi...

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

işte mercek bulmak kit bulmak kolay ama düzgün şekilde ve yapacak kişi bulmak zor.recep usta yı öneriodu herkes o da bırkatım artık mercek montajını diyor,kolay iş değil o diyor.şimdi son yapmayı düşünüğüm çıkmacıya far artı jant teklif edicem o da bana mercekli a3 farı ve kit versin.üstüne 1 milyar istediğide buydu zaten.

Yorum bağlantısı
Guest ksk156

doguş otomotivin veya ankarada hangi audi yetkili servisi varsa onlar bu işi yapamazlar mı??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
recep usta aradı beni,çıkmacı ile görüşmüş bulmuş mercekli farımdan ve xenon kiti üzerinde,ama benim farlarımı alıp üstüne 1000 ytl istiyor.bana çok fazla geldi sizin düşünceniz nedir?

Bana yanlış gelen bişey var : Mercekli farda xenon kit olmaz ki ? Orjinal mercekli far ve orjinal xenon D2S ampulu / ballastı ise fiyat fena değil.

post-5-1136789138_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Çıkmacıdaki far orjinal farsa o fiyat farkına değer, ancak senin aracına adaptasyonunu iyi bir elektrikçinin yapması gerekir, otomatik yükseklik ayarının motoru ve kontrolü farklı. Mertol ün C-max a yaptığı gibi senin farlarının yükseklik ayar motorlarını uyarlamalı. Sonradan yapılan mercek uygulaması ne olursa olsun orjinal farının sorunsuzluğunu ve kalitesini yakalayamaz, usta başına gelen sorunlardan dolayı bırakmıştır bu işi yapmayı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Sonradan yapılan mercek uygulaması ne olursa olsun orjinal farının sorunsuzluğunu ve kalitesini yakalayamaz, usta başına gelen sorunlardan dolayı bırakmıştır bu işi yapmayı.

:unsure:

recep ustanın ilterin farına yaptığı mercek montajı tamamen yanlıştı, ustalar genellikle konunun tekniğinden habersizler. gelen müşteri görüntü derdinde olduğu için usta da görüntü kısmını yapıp gönderiyor müşteriyi. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

valla yanında kit var dedi audi a3 farı ve yanında xenon kit i beraber benim farı alıp 1000 ytl alıp karşılığında bunları verecek eğer iyi diyorsanız ben farlarımın üstüne birde 18 mam rs4 jantlarımı önericem.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bence 1 milyar fark çok para... ebay.de de falan araştır illaki çıkar bir yerden.. Hem o kadar para vermemiş olursun hemde sıfır olur.. Çıkmacıdan alınacak far sonuçta tamirli olacak. Sigorta şirketleri eskisi gibi ayağı kırıldı diye 1-2 milyarlık xenon farları perte çıkarmıyorlar... Gerçi eskiden çıkartıyordu o zamanlarda bir çift E200 farını 500 kağıda alıyorduk... Ne çakmışlar zamanında bize..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Çınar1679652568

Arkadaşlar aracım 2005 model Audi A3 bugün aracıma çıkmacıdan bulduğum a3 mercekli orjinal farlarından ve mercedes e kasadan çıkma 4100 K sanırım xenon kit taktırdım.

Ancak yanarken geç yanıyor ve yanana kadar bir kaç kez pır pır yanıp sönüo sonra düzeliyor,arabayı direkt çalıştırdığımda yapıyor bunu genelde,kontağı tek çevirip farı yaktığımda bu olmuyor.Yapan arklar arabnın servise gidip bilg bağlanıp normal farın kapatılıp xenon un açılması gerektiğini,bunun vw caddy de de yaptığını sölediler.Hatta audi şenyıldıza yönlendirdiler beni.Sorunlarımdan biri bu diğeri ise,bazen teki sönüyor kapatıp açınca tekrar yanıyor(bunu birkez yaptı).Arabayı otomatik fara aldığımda bazen sönüyor farlar açılmıyor.kolu çevirdiğimde yanıyor farlar.

Sizce sorun bilg bağlanması ile çözülür mü yoksa duyduğum kadarıyla akü yetersizliği,far kablolarının gücü taşıyamaması (orj farlar bunlar),balast ta sorun mudur?acil şekilde yardımcı olursanız sevinirim.arabanın algılayamamasını bi elektrikçiden daha duymuştum daha önce SLk da aynısını yapıomuş ama belki biraz daha aydınlatabilrsiniz beni.

Yarın doğuş otoya gidip bilg bağlatıcam yinede ama tekrar aynı problem olursa ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bana elektriksel bir sorunmuş gibi geliyor. Far kablosundan mı aldın elektriği ? Direkt aküden alınsa daha iyi olur. Ballast ilk çalıştırıldığında çok fazla akım çekiyor ondan sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568
Bana elektriksel bir sorunmuş gibi geliyor. Far kablosundan mı aldın elektriği ? Direkt aküden alınsa daha iyi olur. Ballast ilk çalıştırıldığında çok fazla akım çekiyor ondan sorun olabilir.

Evet bende elektriksel olduğuna karar verdim çünkü dün uzun uğraşlar sonucu biraz olsun düzelttik farları,sanırım sölediğiniz gibi far kablosundan alıyorlardı elektriği,selektör yapınca ardı ardına tekrar yanıp sönme yapıyordu.aküden kablo bağladılar röle koydular her iki farada dünden beri hiç yanıp sönme yapmadı.gayet başarılı şekilde yanıyor Allah bozmasın,serviste yapılacak birşey olmadını sölediler zate,normal koşullarda ön arka dingillere kadar aletler takılıyormuş,kontrol ünitesi farklıymış buna da şükür.

Şimdi tek bir sorunum var kitler 4100 K tamam ama yandıktan sonra bana sararıo gibi geliolar sanki aydınlatma çok iyi ama rengi beğenmiyorum.Sizce sıfır ampul alsam biraz etkili olur mu?yada yeni kit mi önerirsiniz 6000 K düşünüyorum ilersi değil sadece biraz daha mavilik istiyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Biren
Ancak yanarken geç yanıyor ve yanana kadar bir kaç kez pır pır yanıp sönüo sonra düzeliyor,arabayı direkt çalıştırdığımda yapıyor bunu genelde,kontağı tek çevirip farı yaktığımda bu olmuyor.Yapan arklar arabnın servise gidip bilg bağlanıp normal farın kapatılıp xenon un açılması gerektiğini,bunun vw caddy de de yaptığını sölediler.Hatta audi şenyıldıza yönlendirdiler beni.Sorunlarımdan biri bu diğeri ise,bazen teki sönüyor kapatıp açınca tekrar yanıyor(bunu birkez yaptı).Arabayı otomatik fara aldığımda bazen sönüyor farlar açılmıyor.kolu çevirdiğimde yanıyor farlar.

Sevgili sunderland aynı sorunu ben geçen gün aracıma taktırdığımda xenon kitini yaşadım ( aracım BMW 316 ti , cenmax marka 6000 kelvinlik xenon kiti taktırdım) . Aynı problemi çıkartıyordu önce elektrikle ilgili bir problem olduğunu zannettik işte role bağlandı bilmemne fakat bir sonuç vermedi.Sonra cenmax genel bayiisini aradık izah ettik durumu bize özellikle yeni alman arabalarında bu sorunla karşılaştıklarını anlattı bilhassa BMW lerde.Çözümü ise gayet basit bir BMW yetkili servisine gidip arabaya yeni bir parça taktırdığın için onu aracın beynine kaydettiriosun.5 dakika falan sürüo bi alet bağlıolar yüklüyorlar bilgisayar gibi düşün code unu giriyorlar ve bir daha o pır pır etme problemi kalmıyor.

Bu anlattıklarım iyi yanlarıydı birde kötü yanları var tabi.Şimdi aracın orjinal ekipmanı olmadığı için far arıza ışığı yuanıp duruyordu onu silmek içinde yine bilgisayardan far motorunu iptal ettirmek zorunda kaldık.Ampülleri sabitliyorsun ki zaten yuvası var tık diye oturuyor ve öylece kalıyor.Diyelimki aracına 4 kişi oturdu + bagajında var eh doğal olarak aracın arkası kalkacak bu durumda önü yükselicek ve ne olucak karşıdan gelen sürücülerin gözünü alacaksın maalesef böyle bir dezavantajıda var.

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568

Evet gerçekten aynı sorunu yaptı bende de,haramidere doğuş oto ya gittim böle bişey olmadını sölediler bilg bağladılar falan dı filandı uğraşmadılar,yanlız dünden beri yani röle vesaire bağlandırğından beri hiç bir problem olmadı,benim bağladımdan beri far yükseklik ayarım iptaldi zaten farın üzerinden ayarladılar.eğer ilerde sorun çıkarsa bende o şekilde yetkili servisten halletmeye çalışacağım en azından bu şekilde kesin sonuç verdiğini kanıtladınız bana sağolun verdiğiniz bilgi için.Bu arada Voltron sonunda rahatlamıştır, :good2: bir senedir xenon yüzünden forumlarda açmadığım konu kalmamıştı,artık çözüm bulundu :unsure:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şimdi tek bir sorunum var kitler 4100 K tamam ama yandıktan sonra bana sararıo gibi geliolar sanki aydınlatma çok iyi ama rengi beğenmiyorum.Sizce sıfır ampul alsam biraz etkili olur mu?yada yeni kit mi önerirsiniz 6000 K düşünüyorum ilersi değil sadece biraz daha mavilik istiyorum.

a3'ün xenon farından taktırmamış mıydın ? O farlara kit değil orjinal D2S ampul takılabilir sadece , mercedesten çıkma aldıkların da D2S olmalı. Yani bu :

xd2s.jpg

bazen markaya göre değişebiliyor renk konusu kesin bişey söylemem zor. markası philips miydi ?

+ a3ünü almadan önce açtığın topiclerde "bekleyip herşeyini orjinal almanı" önermiştim, sanırım bana hak vermişsindir :good2:

Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568
a3'ün xenon farından taktırmamış mıydın ? O farlara kit değil orjinal D2S ampul takılabilir sadece , mercedesten çıkma aldıkların da D2S olmalı. Yani bu :

xd2s.jpg

bazen markaya göre değişebiliyor renk konusu kesin bişey söylemem zor. markası philips miydi ?

+ a3ünü almadan önce açtığın topiclerde "bekleyip herşeyini orjinal almanı" önermiştim, sanırım bana hak vermişsindir :unsure:

Evet ampul aynısı zaten hem kendi farımda hemde mercedesinkinde D2S yazıyordu,her ikisinede balastlar tak die oturuyor markalar bile aynı yazıyor farların üzerinde.Ampuller ne marka tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım Phillips olaiblr yani kalitesiz birşey değil o da merces ten söküldü orjinal içinden çıkan ampulüydü osram veya phillips olaibilir.

Şimdi daha mavi bir ışık alaiblmem için yada daha yüksek kalite için önerebileceğiniz ampul varmı bana bu iki markanın değişik türü var mı veya farklı bir marka?ve ampulümün ömrünü nasıl öğrenebilrim bunun bi yolu var mıdır?

Evet bekledim tam vazgeçtiğim anda tesadüfen buldum orjinalleri maliyet açısından gerçekten çok daha ucuza geldi karşılaştırmaya bakınca Doğuş oto da sadece far 1260 benim toplam maliyetim herşey dahil 750 ytl isteyen arkadaşlara buradan belirteyim mercekli far kit arayan olursa bana msg atsınlar telefon veirirm adres vs gidip alsınlar servislere büyük paralar vermesinler...

:good2:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Çınar1679652568

şimdi bildiğim kadarıyla aracımda D2S 4100 K kullanıyorum ama ben şimdi 6000 K kit ile değiştirmek için ne yapmam lazım,farklı bir durum söz konusu mu yoksa piyasadan xenon kitlerden alsam takılabilrmi farlarıma.çok olmasada biraz daha mavilik istiyorum farlarımda. ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...