Turgay Özdemir 21 Şubat 2006 Paylaş 21 Şubat 2006 şimdi bildiğim kadarıyla aracımda D2S 4100 K kullanıyorum ama ben şimdi 6000 K kit ile değiştirmek için ne yapmam lazım,farklı bir durum söz konusu mu yoksa piyasadan xenon kitlerden alsam takılabilrmi farlarıma.çok olmasada biraz daha mavilik istiyorum farlarımda. hmmm güzel bi soru..sunderland cimm bende bundan istifade, bişi sorabilir miyim? ..Daha mavi ışık için 6000k ya da 6500k alsak nasıl olur?..xenondepot ta mesela 6500k ler daha ucuz..ama ışığı,sitedeki honda accord da çok güzel duruyo!aydınlatması kötümü olur ki? Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 21 Şubat 2006 Paylaş 21 Şubat 2006 Senin farlar orjinal xenonlu olanlar dimi? eğer öyleyse onlara h7 yada başka bi kit takamazsın diye biliyorum. Ama 6000k lık d2s ampül takmayı dene tabi varsa böyle bir ampül.Niye şuanki ışık çokmu beyaz? Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 21 Şubat 2006 Yazar Paylaş 21 Şubat 2006 Senin farlar orjinal xenonlu olanlar dimi? eğer öyleyse onlara h7 yada başka bi kit takamazsın diye biliyorum. Ama 6000k lık d2s ampül takmayı dene tabi varsa böyle bir ampül.Niye şuanki ışık çokmu beyaz?ben xenonların işlemimi orjinal mercekli far ve yeni Clk dan çıkma xenon kit herhalde D2S oluyor onlarda bunlardan taktım,farın alt tarafına monte edildi,Voltron da sölemişti D2S dir diye.,Beyazlık değil derdim doğal olarak bazen sarı ya bile kaçabiliyor şuanki rengim.ben biraz daha mavi olsun istiyorum görsellik amacım sadece aydınlatma iyileştirme falan değil.Ama işte kit ile olmucaksa nasıl yapabilrim onu bilemiyorum,dediğin gibi öle bir ampul varsa zaten hemen alırım en kalitelisinden ama şuan için yorumları bekliyorum tecrübeli yetkili ağızlardan Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Şubat 2006 Paylaş 21 Şubat 2006 Senin farlar orjinal xenonlu olanlar dimi? eğer öyleyse onlara h7 yada başka bi kit takamazsın diye biliyorum. Ama 6000k lık d2s ampül takmayı dene tabi varsa böyle bir ampül.+1Kit takamazsın orjinal D2S fara. Oem ampuller genellikle 4100K üretiliyor. Aftermarket olarak bazı modeller mevcut tabii, Türkiyede bildiğim kadarıyla bulunmuyor bunlar.http://www.xenondepot.com/category.php?category_id=9Xtreme HID 6500k D2S BulbPhilips Ultinon 6000k D2S BulbAyrıca Ebay'de de var. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 21 Şubat 2006 Yazar Paylaş 21 Şubat 2006 +1Kit takamazsın orjinal D2S fara. Oem ampuller genellikle 4100K üretiliyor. Aftermarket olarak bazı modeller mevcut tabii, Türkiyede bildiğim kadarıyla bulunmuyor bunlar.http://www.xenondepot.com/category.php?category_id=9Xtreme HID 6500k D2S BulbPhilips Ultinon 6000k D2S BulbAyrıca Ebay'de de var. bu ebay den falan hiç anlamıyorum inanın acaba ben algör otoyla falan görüşsem bana getirtirlermi bu ampullerden yada bildiğiniz başka bir oto aydınlatma ile ilgilenen yerden,birde yanlış görmediysem ampul çok pahalı teki 149 dolar phillips. ama görülen o ki benim için tek çare bu ampuller. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Şubat 2006 Paylaş 21 Şubat 2006 Xtreme HID 99 usd olandan al , philips olması şart değil ki. Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz 22 Şubat 2006 Paylaş 22 Şubat 2006 sadece ampul değişikliği ile 4100k 6000k oluyo mu yani?çalışma gerilimleri vs. aynı olması lzm mantık olarak ama bilen bi cvp yazarsa seviniriz Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 22 Şubat 2006 Paylaş 22 Şubat 2006 sadece ampul değişikliği ile 4100k 6000k oluyo mu yani?çalışma gerilimleri vs. aynı olması lzm mantık olarak ama bilen bi cvp yazarsa sevinirizbütün parçalar aynı diye biliyorum. Tek farklı olan şey ampul. 4100k'nın da diğerlerinin de bütün çalışma koşullarının aynı oldugunu, renk farkı için ampullerin değiştirilmesinin yeterli oldugunu biliyorum...H7 standart ampulh7 osram coolblueh7 philips blue visionh7 philips vision plus....gibi4100k5000k6000k....die gidio, ampuller arasında sadece renk farkı var diye biliyorum Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 11 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2007 Daha önce aracımda a3 mercekli çıkma far ile orjinal balastlarını d2s kullandım.bir arkadaşım orjinal mercekli fara H7 kit bağlatmış mtec şuan kullanıyor.Benim sorum şu;Bildiğimiz gibi A3 için yeni modellerde xenon plus adı altında bi xenon farlar kullanılıyor.geçen gün çıkmacıda bu farlardan buldum.acaba bu farlarda ne tür balast kullanılıyor.çünkü bixenonun çalışması farklı bildiğim kadarıyla.bu sistem h4 lere benziyordu.ben bi xenon farları çıkmacıdan alsam dışardan hangi tür xenon kit ile bağlatabilrim bunu.orjinalini al diceksiniz ama çıkmasına güven olmuyor.önceki aldığım d2s ler çıkmaydı ve bozuldu.bu arada bana hangi tür balast kullanabileceğim konusunda yardımcı olursanız sitede satan arkadaş varsa talip olcam hemen.mümkünse samsung x820 ile de takas teklif edeceğim.nakit ayarlamaya çalışırım ama takas çok işime gelir.a3 bi xenon fara hangi balast ve ampul lazım.saygılar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Temmuz 2007 Paylaş 11 Temmuz 2007 Ampul muhtemelen D2S'dir.. Balastta buna uygun herhangi bir balasttır..Bi-xenonun çalışması H4'ler gibi değildir.. Farklıdır, elektrikli bir bobine bağlı bir perde vardır, uzuna geçince o perde kalkar.. (Benim bildiğim ve kullandığım böyle) Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 11 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2007 Ampul muhtemelen D2S'dir.. Balastta buna uygun herhangi bir balasttır..Bi-xenonun çalışması H4'ler gibi değildir.. Farklıdır, elektrikli bir bobine bağlı bir perde vardır, uzuna geçince o perde kalkar.. (Benim bildiğim ve kullandığım böyle)ozaman herhalde arkımın yaptığı gibi bende bu fara h7 kit bağlatabilrim.normal aydınlatma yapıp selektörde farın içindeki perde kalkıcak bu şekilde çalışacak.eğer dediğiniz gibiyseki sanıyorum öyledir.bi kaç yorum daha alalım.tam emin olayım.ona göre alıcam adam komple far balast ampul 750 ytl istiyor.balasta güvenmiyorum far almaya çalışıcam sadece Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Temmuz 2007 Paylaş 12 Temmuz 2007 8P'nin bi-xenon farları D1S ampul ve AL (Bosch) ballast kullanıyor. 8L'nin ise D2S. Bu arada benim bildiğim A3'ün mercekli halojen farı sadece 8L'de var ve H1'di yanlış bilmiyorsam H7 değil (arkadaşının aracını diyorum). 8P halojen farı reflektörlüydü. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 12 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2007 8P'nin bi-xenon farları D1S ampul ve AL (Bosch) ballast kullanıyor. 8L'nin ise D2S. Bu arada benim bildiğim A3'ün mercekli halojen farı sadece 8L'de var ve H1'di yanlış bilmiyorsam H7 değil (arkadaşının aracını diyorum). 8P halojen farı reflektörlüydü.farları çıkmacıdan alınmış mercekli farlar bildiğimiz ve d2s ve AL kullanıyordu.sonra balastlar bozulunca gitti mtec h7 d1 modelini taktırmış adam soket falan yapmış uğraşmış baya.sorunsuz kullanıyor şimdi.şimdi ben de sadece farı alsam dışardan mtec falan vs.. hangi kitle kullanabilrim.ampul normal merceklide d2s ydi.bi xenon da d1s mi oldu şimdi.ona göre alayım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Temmuz 2007 Paylaş 12 Temmuz 2007 D2s ve D1S soket olarak aynıdır ama D1S'te entegre ignitor bulunuyor o nedenle farın arkasındaki sokete sığmayabilir.Sadece bi-xenon olması için yapacağın masrafa ve emeğe değer mi bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 12 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2007 D2s ve D1S soket olarak aynıdır ama D1S'te entegre ignitor bulunuyor o nedenle farın arkasındaki sokete sığmayabilir.Sadece bi-xenon olması için yapacağın masrafa ve emeğe değer mi bilemiyorum. valla masrafa değermi diyosunuz ama ben daha önce xenon yapmıştım sattım H7 kullanıom şuan normal.tekrar xenon yapmak istiyorum.çıkma olarak bi xenon far bulunuo.aldığım fiyat ; far+d1s+ampul montaj 750 ytl. halojen farlarımı verip bu fiyatı 600 650 ye çekme durumumda var. tek korkum balastların sağlamlığı.oyüzden dışardan xenon kit bağlatabilrmiyim ve bu ne olabilir diye sordum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Temmuz 2007 Paylaş 13 Temmuz 2007 Ben şu anda xenon kullanıyorsun sanmıştım ondan dedim Araçların üzerinde gelen çıkma oem balastlara ben daha çok güveniyorum, orjinal ampuller çıkmacılarda temizce saklanmadığı için bozulabiliyor aslında ampuller de iyidir. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 13 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2007 Ben şu anda xenon kullanıyorsun sanmıştım ondan dedim Araçların üzerinde gelen çıkma oem balastlara ben daha çok güveniyorum, orjinal ampuller çıkmacılarda temizce saklanmadığı için bozulabiliyor aslında ampuller de iyidir.hımm ozaman 750 ytl ye komple çıkmacıdan alalım.kaskoya işletelim önceki gibi.bide benim önceki xenonumda sağ yada sol sönüodu yanıp sönme yapıodu auto fonk iptal olmuştu.program yükletmen gerekiyodu dediler.bosch car service i önerdiler.alternatif yapan yer biliyomusunuz bu program yüklemesini. Yorum bağlantısı
Ömer Yılmaz1679652572 27 Temmuz 2007 Paylaş 27 Temmuz 2007 Daha önce aracımda a3 mercekli çıkma far ile orjinal balastlarını d2s kullandım.bir arkadaşım orjinal mercekli fara H7 kit bağlatmış mtec şuan kullanıyor.Benim sorum şu;Bildiğimiz gibi A3 için yeni modellerde xenon plus adı altında bi xenon farlar kullanılıyor.geçen gün çıkmacıda bu farlardan buldum.acaba bu farlarda ne tür balast kullanılıyor.çünkü bixenonun çalışması farklı bildiğim kadarıyla.bu sistem h4 lere benziyordu.ben bi xenon farları çıkmacıdan alsam dışardan hangi tür xenon kit ile bağlatabilrim bunu.orjinalini al diceksiniz ama çıkmasına güven olmuyor.önceki aldığım d2s ler çıkmaydı ve bozuldu.bu arada bana hangi tür balast kullanabileceğim konusunda yardımcı olursanız sitede satan arkadaş varsa talip olcam hemen.mümkünse samsung x820 ile de takas teklif edeceğim.nakit ayarlamaya çalışırım ama takas çok işime gelir.a3 bi xenon fara hangi balast ve ampul lazım.saygılaro zaman mtec e devam.forumda mtec hakkında kısa bi blgi verdim.istersen bi bak Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Ağustos 2008 Paylaş 12 Ağustos 2008 A3'ün makyajlı kasasında LED'li gündüz farları da olucak. Tabii kendi dizaynını oluşturmak istiyorsan bu sana göre bir çözüm değil. Bu kasaya uyacak mı o da muamma.Romeoilker nickli üyemiz bu tip montajları yapıyor, angel eye montajı da yapar herhalde, ilanlar bölümünde orjinal bmw angel'ları var, onlardan kullanmanı öneririm, bozulma riski yok ve kalitesi kıyaslanamaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 12 Ağustos 2008 Paylaş 12 Ağustos 2008 (düzenlendi) benim tavsiyemde kesinlikle mevcut FK farınızın merceklerini kaliteli olanlarla değiştirip. Angel halka için kullanılan ampul yerlerine led koymanızdır. veya angelları iptal edip bu resimdeki gibi düz beyaz led modüllerden far camına monte edebilirsiniz. hem mevcut farınızda neredeyse uğraşmadan bu işlemi yapabilir hemde en kalitelisinden xenon aydınlatmasına sahip olursunuz. mercekler için bana ulaşabilirsiniz. veya sitemden bakabilirsiniz. 12 Ağustos 2008 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 13 Ağustos 2008 Paylaş 13 Ağustos 2008 (düzenlendi) Şerit led güzel duruyor.Şerit led gerçektende güzel duruyor ama bu şeridin gündüz yakından bile çok zor fark edileceğini düşünüyorum,tabii bunu aşacak bi çözüm bulunursa ya da bulunmuşsa gerçekten çok güzel olur,ama hi power ledleri sürücüsüz o bölgeye koymadan oluşan ısının önüne geçmek zor olucaktır,oraya uygun bir reflektör bulmak ise neredeyse imkansızBu uygulama yapılırsa gündüz resimlerini merakla bekliyorum,zira bütün çaba boşa gidebilir,en baştan bütün bunlara dikkate almanızı tavsiye ederim 13 Ağustos 2008 tarihinde b55can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ağustos 2008 Paylaş 13 Ağustos 2008 Hi-power ledler aşırı güçlü olur. Superflux ledler burda kullanılan 5 mm'den daha iyi bir seçim olacaktır. Kolay bulunup uygulanabilse osram topled en uygun modeldir aslında. Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 16 Ağustos 2008 Paylaş 16 Ağustos 2008 (düzenlendi) Merhabalar arkadaşlar tekrar tavsiyelerinizi yorumlarınızı okudum.Üst tarafta gönderdiğim fotodaki hibi yapmak istiyorum fakat ben ledleri alt tarafa değil üst tarafa dizmek istiyorum. ARabanın ön panjuruna yakın olan uçtan başlıcak , kaputla çamurluğun birleştiği noktaya kadar gelicek şekilde. Hangi led kullanılır gece nasıl olur gündüz nasıl olur o konu hakkında pek bilgim yok siz araştırmış denemelerini yapmışsınız daha iyi bilirsiniz. Ben aynen dediğiniz gibi , merceklerimi iyi bi mercekle değiştirip angelları iptal edip üst tarafa park ışığı olarak led dizdirmek istiyorum. Bunu garantili temiz bi şekilde yapıcak arkadaş arıyorum. İlker arkadaşımızla bağlantıya geçtik ama bi türlü denk gelemedik onunlada konusucam bu konuyu. Ben daha önceden vectra - c marka aracımın sadece camını açtırıp içini siyaha boyatmıştım. İçine toz girmiş kapatılırken , buhar yaptı vs. çok .ile çektim. Tekrar başıma gelmesini istemiyorum.Problemli olucaksa Bosch un orjinal xenon kitleri var a3 için ondan alıp d2s ampül takıp kullanıcam . Ama bu araba proje arabası ve komple yapılıcak bi araba , farklı olmasını bu yüzden istiyorum ...İlker arkadaşımız far uzmanı sayılablicek bu konuda sayısız montaj yapmış işciliği çok temiz bir arkadaştır,uygulamalarına modifiye bölümünden bakabilirsiniz,yaptıracaksanız tavsiye ederim,ona yaptırın temiz ve sorunsuz olsun kendisi size yapılabilicek en iyi montaj ve işçiliği yapıcaktır,yani farlarınızda ne toz girme nede su alma problemi yaşayacağınız hiç sanmıyorumYanlız ledlerin gündüz görünürlüğü konusunda 3mm ve 5mm ledlerden çok memnun kalamıyabilirsiniz gündüz pek fark edilmiyor fakat gece çok iyi bir görünüm elde edilecektir,suprflux ledler 5mm ledlerden biraz daha iyi bence ledler olabilicek küçük açılı ledlerden seçilmeli 40 derece uygun olur daha aşagısıda lazer gibi olur Fakat daha iyi bir çözüm daha varBirde 5mm power ledler var, şu an en yüksek ışığa sahip, hi power ledlerden sonra, 80 dercede ve 13000 mlm aydınlatma gücüne sahip, 100mA akım çekiyor bir tanesi, bence bunlar kullanılabilinir,tabii bu ledler normal ledlerin (superflux,1.8mm,3mm ve 5mm) 5 katı fazla akım çekiyor soğutlması gerkeli mi tam bilmiyorum,fakat dıştan bakıldığında sıradan 5mm ledler gibi,bu yüzden belki kılıf yapısı vs buna uygun dizayn edilmiş olabilir,yinede satıcıyla konuşun öğrenin eğer ısınma problemi yoksa şu anda eni iyi ışığı 5mm power ledlerden başka ledle elde edemezsinizhttp://www.ledmar.com adresinden 5mm power ledleri inceleyip satıcıyla irtibat kurarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz,hatta İstanbul'a gidecekseniz Ledmar'a da uğrayıp ledleri bizzat deneyip aydınlatma gücü ve ışık şiddetini kontrol ederek en uygun olanına daha rahat karar verebilirsiniz 16 Ağustos 2008 tarihinde b55can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 16 Ağustos 2008 Paylaş 16 Ağustos 2008 206'nın dar ve bi o kadar da sıkıntılı olan farlarıı Şlker abiye teslim ettim ve d1s bi-xenon mercek montajı yapılmış olarak aldım.Ona buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Şlker abiye farlarınızı güvenle teslim edebilirsiniz.Geçmişte yaşayacağınız sıkıntıları asla yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts