Mehmet Uğur Aca 15 Eylül 2008 Paylaş 15 Eylül 2008 bu sitede ilk defa audiye benzer baştan başa tam şerit led yapmış kişi olarak diyorumki kesinlikle led işine bulaşmayın ister hı power ister süper flux led olsun kesinlike ısınma problemleri var ve ömürleri 1 ayı geçmiyor,üstelik gündüzleri fark bile edilmiyorlar yandığını bile göremiyorsun,geceleri ise xenon farlar kapalı iken belki güzel görünebilir fakat xenonları açtıktan sonra xenon ışığının daha kuvvetli olması sonucu yine ledler gözükmüyor,birde ısınma sorunları varki 1 ayda neredeyse yarısından fazlası söndü,kalanları bir yanıp bir sönüyor bu da can sıkıcı bi durum,bu durum ledlerin kalitelerinden kaynaklanıyor,osram led olmadıkça aracınıza takmayın derim sonuç hüsran,onun yerine bmwnin angellarını içine 10 w ampül yerleştirerek uzun yıllar sorunsuz çalışır,tercih yine sizin. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 20 Eylül 2008 Paylaş 20 Eylül 2008 ledlerin belli olması güzel fakat sanırım foto hava kapalı iken çekilmiş gündüz güneş ışığında belli olmaz diye düşünüyorum,üstelik açma kapama düğmesi yapman güzel dediğin gibi patlarsa normal angelları kullanacaksın emin ol ihtiyacın olacak açma kapama düğmelerine. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 5 Kasım 2008 Yazar Paylaş 5 Kasım 2008 Uzun bi aradan sonra tekrar orjinal mercekli far aldım aracıma.Yanlız xenon balastım yok takmak için.Kuzenimin aracından söktüğü Hella Gen 3 balastlar var boşta bunları taksam çalıştırabilrmiyim yoksa yanıp sönme yaparmı?Bunun için nasıl bir tedbir alaiblrim? Diğer bir fikir bu olmazsa arıza lambası yakmayan bir balast bulursam uygun fiyata H7 olarak bu balasta birşekilde d2s ampul takaiblr miyim.şuan piyasada d2s xenon balast bulamıyorum çünkü. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 5 Kasım 2008 Paylaş 5 Kasım 2008 orjinal balastlar ile farlar arıza ışığı verir. piyasada satılan balastlardan alıp d2s ampül kafası takılıcak, böylece sorunsuz çalışır xenon kit. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Kasım 2008 Paylaş 6 Kasım 2008 8P'nin bi-xenon farları D1S ampul ve AL (Bosch) ballast kullanıyor. 8L'nin ise D2S. Bu arada benim bildiğim A3'ün mercekli halojen farı sadece 8L'de var ve H1'di yanlış bilmiyorsam H7 değil (arkadaşının aracını diyorum). 8P halojen farı reflektörlüydü.orjinal balastlar ile farlar arıza ışığı verir. piyasada satılan balastlardan alıp d2s ampül kafası takılıcak, böylece sorunsuz çalışır xenon kit.Orjinal balast diye kastettiğin D1S balastı mı ? Yoksa Hella G3 takıldığında da arıza verir mi demek istedin ?Uzun bi aradan sonra tekrar orjinal mercekli far aldım aracıma.Yanlız xenon balastım yok takmak için.Kuzenimin aracından söktüğü Hella Gen 3 balastlar var boşta bunları taksam çalıştırabilrmiyim yoksa yanıp sönme yaparmı?Bunun için nasıl bir tedbir alaiblrim? Diğer bir fikir bu olmazsa arıza lambası yakmayan bir balast bulursam uygun fiyata H7 olarak bu balasta birşekilde d2s ampul takaiblr miyim.şuan piyasada d2s xenon balast bulamıyorum çünkü.Senin aracın hangi kasa, aldığın far D1S mi D2S mi ayırtedebiliyor musun ? Soketin bir resmini de gönderebilirsin. Yorum bağlantısı
Ali Çınar1679652568 7 Kasım 2008 Yazar Paylaş 7 Kasım 2008 orjinal balastlar ile farlar arıza ışığı verir. piyasada satılan balastlardan alıp d2s ampül kafası takılıcak, böylece sorunsuz çalışır xenon kit.bahsettiğiniz şey sadece o kırmızı kafa herhalde çıkmacılar onu vermiolar ayrı olarak bulabileceğim bi yer var mı? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 8 Kasım 2008 Paylaş 8 Kasım 2008 bahsettiğiniz şey sadece o kırmızı kafa herhalde çıkmacılar onu vermiolar ayrı olarak bulabileceğim bi yer var mı?kırmızı duy için özelden ulaşabilirsiniz.geçen hafta bir müşterim için satın aldım özellikle ama vazgeçtiği için elimde kaldılar. Yorum bağlantısı
Gökhan Özkök 14 Ocak 2009 Paylaş 14 Ocak 2009 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar,Bu gün aracımın ''forumda okumuştum'' (Audi A3 2002 model H1 halojen mercekli Hella marka) merceğinin siperini kesilme çizgim daha belirgin olsun diye ve kesilme çizgimin mavi-mor gibi gözükmesi için siperi içten kanca yardımıyla çekerken (motor tarafına doğru) farın içi serbest kaldı yani bir yerlerden çıktı bu arada far seviye motoruda çalışmıyor yapılabilirmi? Bu arada merceklerimde (mtec 6000K xenon kit kullanıyorum) Kesilme çizgimde mavi-mor efektler olmuyor(bu durum Hella marakasının bir özelliğimidir?) sadece hot spot yeri kızılımtırak (koyu sarı) bir renkte.Ne yapmalıyım? ayrıca farlarım yavaş yavaş matlaştı yenileyecem. Kullandığım farın yan sanayisi olan Depo marka alırsam bu kesilme çizgisindeki efektleri yakalayabilirmiyim. yada ne yapabilirim. 14 Ocak 2009 tarihinde Neyzen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ocak 2009 Paylaş 15 Ocak 2009 İçteki reflektör bloğunu tırnaklarından çıkartmışsın, farı söküp biraz inceleyip aynı tırnaklara yeniden takman mümkün, uğraşman lazım, olmuyorsa farı açıp yapacaksın mecburen. Siperle oynayıp kesilme çizgisini değiştirmen orjinal xenon merceklerin bazılarında olabilen bişey iyice denemek lazım, genellemek yanlış, zaten senin merceğin halojen olduğundan böyle tadilatlara uygun değil, markayla alakası yok. Farı açıp merceği valeo d2s mercekle değiştirirsen istediğin renkte kesilme çizgin olur. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 22 Şubat 2009 Paylaş 22 Şubat 2009 Daha önce Gökhan bey'in Angel eye farlara yaptığımız mercek değişiminden sonra, şimdide orjınal farlara hella d2s bi-xenon mercek montajı ve led montajı yaptık. Ledlerin üzerini siyaha boyadık, ledler kapalı iken çok belli olmuyor, açıkken çok güzel duruyor. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2009 Paylaş 22 Şubat 2009 (düzenlendi) Şimdi anlaşılıyorki biz istediğimiz kadar yırtınalım yok led far yok mercek diye işin özü belli.Audi'ye ledin ve merceğin hertür olanı yakışıyor.E bide yapan kişi bu işin doçenti olunca bizede güzel olmuş eline sağlık İlker Bey demek kalıyor İlker ayıptır ya ne güzel kapaklar varmış sende niye daha önce görmedim ben 22 Şubat 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Harmankaya 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 Şu ledlerin ve angel halkanın en yakın zamanda 206'mıza da olması dileğiyle Şlker abi ellerine sağlık çok güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 Daha önce Gökhan bey'in Angel eye farlara yaptığımız mercek değişiminden sonra, şimdide orjınal farlara hella d2s bi-xenon mercek montajı ve led montajı yaptık. Ledlerin üzerini siyaha boyadık, ledler kapalı iken çok belli olmuyor, açıkken çok güzel duruyor.Mat olduğu için bu kapakları daha çok beğendim, Şlker. Tebrikler güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Bende 2006 Audi A3 var,geçenlerde farlarıma bixenon mercek taktırdım ve harika oldu fakat takacağım xenon kit konusunda kararsız kaldım!Herkes mtec D2S 6000k tavsiye ediyor ama onların fiyatıda minimum 600-650 ytl.birde sun-part diye bir marka var,sunpart komple kit fiyatı 220 ytl. Sun part a pek güvenemiyorum bizim araba biraz hassas olduğu için ama mtec lerde çok pahalı onada okadar para vermek istemiyorum.Acaba Mtec H7 xenon kit alsam onada mtec veya philips D2S ampul taksam olurmu?sorun çıkarmı?birde acaba bu bixenon merceklere d1s xenon kiti olurmu? Eğer 2.el temiz mtec kit alırsam bana 100-150 ytl + 2tane sıfır ampul 150 ytl = maksimum 300 ytl ye malolur. yorumlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler... 12 Mayıs 2009 tarihinde niyaziilhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 selamlaröncelikle aracınızın aşikar sorunu, xenon kitler yüzünden silecek motorunun zarar görmesidir. bu hususta mtec R1 type dan başka seçeneğiniz yok. MTEC in R1 type modeli olacak diğer modeller de mtec in sigortası dışında kalıyor. Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 selamlaröncelikle aracınızın aşikar sorunu, xenon kitler yüzünden silecek motorunun zarar görmesidir. bu hususta mtec R1 type dan başka seçeneğiniz yok. MTEC in R1 type modeli olacak diğer modeller de mtec in sigortası dışında kalıyor. Yusuf hocam bu R1 balastın tipimi? Yani alacagımız tip R1 in d2s modelinimi alacağız?onların fiyatları nekadar? Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 evet R1 balastlı olacak. diğer bütün balast tipleri mtecler de dahil silecek motor entegresine zarar veriyor. sanırım msn den görüşmüştük sizinle 530 TL fiyatı var d2s mtec R1 type kit in. 6000 k ve 8000 K seçenekleri mevcut. ancak tavsiyem 6000 K dır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 Ne tip bir mercek taktın ampul duyunun resmi var mı ? Ona göre D1S ya da D2S önerisi yapılabilir. Çıkma olarak temiz hella balast bulman ve sıfır osram/philips 4300K takman en iyi sonucu verir, orjinali de böyledir. Şlla 6000K istiyorsan durum değişir tabii, onu belirtmemişsin. Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Ne tip bir mercek taktın ampul duyunun resmi var mı ? Ona göre D1S ya da D2S önerisi yapılabilir. Çıkma olarak temiz hella balast bulman ve sıfır osram/philips 4300K takman en iyi sonucu verir, orjinali de böyledir. Şlla 6000K istiyorsan durum değişir tabii, onu belirtmemişsin. Mercek tipini bilmiyorum ama 6000k istiyorum.olmazsa dediğiniz gibi yapacağım.ilginize teşekkürler Yorum bağlantısı
Cüneyt Akyüz 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Gecenlerde farı sökmüştük benimde aklımdan geçti led takıp üzerini siyaha boyasam olurmu diye sonra düşündüm olmaz heralde ledleri boyayınca göstermezler vazgeçtim. Güzel oluyomus ama bununda ögrenmiş oldum bir dahakine aklımda olur Yorum bağlantısı
Blackcat34 1 Temmuz 2009 Paylaş 1 Temmuz 2009 2006 model a3 ambition aracim var. orjinal uzun-kisa xenonlari var. her farin ballastlari bozuk.farlar bir yaniyor bir sönüyor. ballastlari tamir ettirmeye caliştim yapamadilar. orjinali serviste cok para. buna yan sanayi iş görür birşey bulabilir miyim? ekte ballastin fotografini gorebilirsiniz. acil yardimlarinizi bekliyorum. şimdiden hepinize teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Temmuz 2009 Paylaş 6 Temmuz 2009 Balastı tamir etmek imkansız gibi bişeydir. Bunun çıkmasını biraz arasan bulursun üyelerimizden butcher ve romeoilker ile temasa geçin ellerinde olabilir. Gerçi sorunun balasttan olduğuna da emin değiliz ya, sorun nasıl meydana geliyor her iki farda mı oluyor detaylı bilgi vermen gerek. Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz 28 Ağustos 2009 Paylaş 28 Ağustos 2009 arkadaşlar merhaba,benim aracın muayenesi dün itibari ile dolmuş durumda.muayene yaptıracağız mecburen, fakat benim ön farlar d2s kit (sunpart galiba) ampuller osram 4300k,sağ far genellikle ilk yakışta yanmıyor. diğeri biraz ısındıktan sonra aç kapa ile birkaç seferde açabiliyorum.problem balastta gibi, çıkma hella valeo bişi bulup değiştirmek istiyorum fakat bu kitlere normal balastlar oluyor mu bilmiyorum.büyük ihtimal ile olmaz diyecektir ustalar? di mi selçuk bey Bu TÜV zamazingosu buna problem çıkarır diye düşünüyorum. Ne yapmak lazım önce bi şekilde balastı değiştirip mi gitmek lzm muayeneye ne dersiniz?kaçacak yer yok gibi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Ampulün D2S ise hella g3 balastlar bile uyar. Sunpart'ın balastının konnektörünün de D2S olması lazım. Yanmama sorununu çözüp git, ağır kusura girme Yorum bağlantısı
Guest levent-- 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 Arkadaşlar bende 2008 model A3 var. Araçta orjinal bi-xenon farlar mevcut. Sanırsam ampül tipi D2S(yanılıyor da olabilirim)Şnternette D2S için 6000k ve 8000 k ampüller buldum. Bunları alıp taksam herhangi bir sıkıntı yaratır mı?Arıza ışığı gibi bir durumla karşılaşır mıyım?Şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts