İçeriğe Yönlendir

Audi A3 8P (2003-2012) Xenon Uygulaması

Ali Çınar1679652568

Recommended Posts

Selçuk Keleş

A3'te D1S kullanılıyor, D2S takamazsın. 6000K/8000K D1S takarsan sorun yaşamazsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
A3'te D1S kullanılıyor, D2S takamazsın. 6000K/8000K D1S takarsan sorun yaşamazsın.

+

Sadece önünü göremezsin... Ama daha iyi gördüğünü sanırsın...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
D2s diyende var D1S diyende..

En iyisi servise sormak galiba..

2005 öncesi D2S, sonrası D1S. Emin olmak için farın kapağını açıp ampule bakman en doğrusu. Arkası kare ise D1S'tir.

post-3485-1246459984.jpg

+

Sadece önün göremezsin... Ama daha iyi gördüğünü sanırsın...

Bu aklıma gelmedi bak.

Attan inip eşeğe binmek gibi bişey yani :(

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Kemal1679652572

Orjinal A3 farı(A.L.-BOSCH) açılarak içine isteğe göre mercek takılmıştır.Hella D2S bi-xenon,Valeo D2S bi-xenon,Bosch D2S bi-xenon,Valeo h7 gibi.Farı sökmek için tamponu sökmek gerekli.Far camı ısıtılarak 5 dakikada açılıyor. Far tasını cıkarmak için 3 adet ayağı zorlayarak yerinden cıkartıyorsunuz.Daha sonra merceğin bir kısmı girecek kadar far tasının içini kesiyorsunuz.Mercek odaklanıp ,yapıştırılıp üzerine görüntüyü tamamlayacak şık bir kapak.Yine isteğe göre led montajıda yapılmıştır.Daha sonra yine iyice ısıtarak far camını yerıne geri takıyoruz.Fikir vermesi açısından birkaç resim.

post-553-1261158233_thumb.jpg

post-553-1261158244_thumb.jpg

post-553-1261158261_thumb.jpg

post-553-1261158287_thumb.jpg

post-553-1261158367_thumb.jpg

post-553-1261158415_thumb.jpg

post-553-1261158499_thumb.jpg

post-553-1261158513_thumb.jpg

post-553-1261158532_thumb.jpg

post-553-1261158623_thumb.jpg

post-553-1261158676_thumb.jpg

post-553-1261158686_thumb.jpg

post-553-1261158740_thumb.jpg

post-553-1261158769_thumb.jpg

post-553-1261158788_thumb.jpg

post-553-1261158811_thumb.jpg

post-553-1261158819_thumb.jpg

post-553-1261158828_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Kemal1679652572

Xenon far ile halojen far arasındakı tek ortak nokta kasalarının aynı olmasıdır.Kısaca , sıfır xenonlusunu bile alsanız takamazsınız.Bu seçeneği şimdiden eleyin.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Kamil Yalçın
(düzenlendi)

Citroen C4 aracımı Audi A3 le değiştirdim.. Şimdilerde sol farımda sorun var .. Önce Ampullerden deyip D1S ampülleri değiştirdim.. Ama sorun hala devam ediyor.. yolda giderken göz kırpan sol farım 2 gündür hiç yanmıyor.. Sanırım Balast bizlere ömür.. D1S balast nerden bulurum .. özellikle D1S balast diye mi aramam gerekir.. yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim..

tarihinde Kamil Yalçın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Balastları yer değiştirip sorunun tamamen balast kaynaklı olduğunu anladıktan sonra, dediğiniz gibi d1s balast olarak bulabilirsiniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Yalçın

dün sanayide aynen dediğiniz gibi kontrol olayına girdik .. usta önce kendinde olan bi d1s ampülü yanmayan tarafa bağladı ve ampul yandı.. senin olayın balasttan değil dedi..! ama ben daha 1 kaç ay önce değiştirmiştim bu d1s ampülleri nasıl olur nasıl patlar falan dediysemde usta haklıydı.. balasta ne kadar ampül bağladıysak çalıştı.. benim 1 ay önce aldığım ve tekine 200 tl ye yakın para verdiğim philips marka patlak bir d1s ampülüm var şimdi :) şeytana uymak istemiyom da azönce nette aradım 90-100 tl ye photon marka ampül buldum onu deniycem ..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Oem balastlar kolay kolay bozulmaz. (su almadıkça)

Çin malı ampüllerden de ebay'den sipariş yapıp tanesi 10-20 liradan yedek ampül probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Recep Yılmaz1679652592

Selamlar üstadlar;

Bu site sayesinde grande puntoma yaptığım mercek modifiyesinden sonra a3 için ekteki resimdeki OEM çin malı farın mercekleri plastik ve muayeneden geçmedi . Sökeceğim hazır sökmüşken mercekleri değiştireceğim , sonuç olarak hangi marka mercek sığar daha verimli olur tavsiyesiniz hangisi olur ?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Kaç model aracınız? 350 liraya çıkma far orjinal var.

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592

2006a3 8p kasa orjinal farlarım var onlar ile muayeneye gireceğim. OEM farların mercekleri kötü olduğu için değiştireceğim.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Konu birleştirildi. Yeni konu açarken biraz özenli olalım, arama yaparak eski konuya devam edelim.

2006a3 8p kasa orjinal farlarım var onlar ile muayeneye gireceğim. OEM farların mercekleri kötü olduğu için değiştireceğim.

Teşekkür ederim.

Çin malı mercek varsa d2s değildir. Kaliteli oem mercekler d2s/d1s tipinde olacağından yeni ampuller ve balastlar alman gerekecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592

çok eski konu hortlatmak istemedim ; üzerinde H7 ampül var balastı çevirici ile kullanmayı düşünüyorum .

Ayrıca far çin malı ve üzerindeki merceğe en yakın kaliteli mercek hangisidir ? ( çap ve derinlik )

Yorum bağlantısı
Samet Daş
Selçuk Keleş
Recep Yılmaz1679652592

Üstadlar ;

orjinal farlar bi-xenon değil (bildiğim kadarıyla) muayeneden otomatik yükseklik ayarı olmadığı için geçmedi , orjinal farda olsa bu otomatik yükseklik ayarı olmayacak.

Bu farlar estetik olarak güzel, sökmüşken mercekleri değiştirmek istiyorum.

Fakat 250-300 tl yi bulacak.

Orjinal halojene ''night breaker'' mi taksam acaba ?

ilginize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Çıkma far kullanırsa yeni ampul ve balast alması gerekir.

Selçuk abi bazen anlamıyorum sizi :D Orjinal farı olsun 3 kuruş fazlası olsun derdiniz hep bende başka öneride bulunmadım direkt çıkma önerdim. 150 lira ampüller tutsa 150 de balastlar işi bitirir arkadaş.

Üstadlar ;

orjinal farlar bi-xenon değil (bildiğim kadarıyla) muayeneden otomatik yükseklik ayarı olmadığı için geçmedi , orjinal farda olsa bu otomatik yükseklik ayarı olmayacak.

Bu farlar estetik olarak güzel, sökmüşken mercekleri değiştirmek istiyorum.

Fakat 250-300 tl yi bulacak.

Orjinal halojene ''night breaker'' mi taksam acaba ?

ilginize teşekkür ederim.

Mercek takarsanız yani bi-xenona geçiş yaparsanız; muayeneye giderken sokete ampulün arkasını uydurup h7 takar gidersiniz. Yada yapmışken olsun istiyorsanız ebay derdinizin devası.... ''auto levelling'' başlığında otomatik yükseklik için ayarlayıcı cihaz mevcut, satın alırsınız.

Night breaker de iyi seçim olur bi--xenon zevkini vermese de. Ama takarken ampulün camına dokunmayın, farın içine takmadan ampul soketini taktıktan sonra farın dışında bir kaç dakika yakın üzerindeki nem yağ vs buharlaşınca cama yine el değdirmeden fara takın... Bir kullanım süresi rekoru da sizden bekleriz.

Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592

Samet bey ;

Farlarda seviye motoru var. Otomatik seviye sadece bu aparatla oluyor mu? bildiğim kadarıyla akslarada sensör takmak gerekiyor.

ebay neden türkiye'ye kargo göndermez.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Şu anda araçlarımızda kullandığımız direksiyonun altındaki düğmenin işlevini yapan bir sensör sadece. Sizin parmaklarınız ile yapmanız gereken seviye ayarını kendi yapacak. Bunu akslara bağladığınızda farların kendi motorları işi yapacak. Ağırlık merkezi yer değiştirdikçe eğime göre farın yüksekliğini düşürüp çıkaracak. Ebay Türkiye'ye kargo gönderir. Zaten kargoyu ebay değil ebayda ürününü satan eleman gönderir. Satıcı ile konuşup örneğin 100$ ise 30$ göstermesini isterseniz gümrüğe de takılmadan birkaç haftada burada olur. Forumda satan bir arkadaşımız var idi ilanı kalkmış. Sanırım satmış.Şimdi baktım zaten fiyat 50$ satanla iletişim kurup 20$ göster faturasında dediniz mi gümrükte sıkıntı yaşamadan alırsınız.

http://www.ebay.com/itm/HEADLIGHT-LEVEL-SENSOR-AUDI-VW-PT-4B0907503-BRAND-NEW-/270725591755

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Selçuk abi bazen anlamıyorum sizi :D Orjinal farı olsun 3 kuruş fazlası olsun derdiniz hep bende başka öneride bulunmadım direkt çıkma önerdim. 150 lira ampüller tutsa 150 de balastlar işi bitirir arkadaş.

Mercek takarsanız yani bi-xenona geçiş yaparsanız; muayeneye giderken sokete ampulün arkasını uydurup h7 takar gidersiniz. Yada yapmışken olsun istiyorsanız ebay derdinizin devası.... ''auto levelling'' başlığında otomatik yükseklik için ayarlayıcı cihaz mevcut, satın alırsınız.

Night breaker de iyi seçim olur bi--xenon zevkini vermese de. Ama takarken ampulün camına dokunmayın, farın içine takmadan ampul soketini taktıktan sonra farın dışında bir kaç dakika yakın üzerindeki nem yağ vs buharlaşınca cama yine el değdirmeden fara takın... Bir kullanım süresi rekoru da sizden bekleriz.

Ben söyleyim de :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...