Recep Yılmaz1679652592 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 (düzenlendi) Üstadlar bi-xenonları söktüm , orjinal farları takıp night breaker plus ampülleri taktım ;Muayneden geçti.Resim yüklemeye yetkim yokmuş , link ekledim.http://img478.yukle....214IMG_0418.JPGhttp://img478.yukle....589IMG_0419.JPG 11 Nisan 2013 tarihinde Recep Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Kurt1679652606 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 merhaba arkadaslar. 2007 model audi a3 aldım farları halojenden bi-xenona dönüştürmek istiyorum nereden almalıyım? ne almalıyım nerede taktırmalıyım? yardımcı olur musunuz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 merhaba arkadaslar. 2007 model audi a3 aldım farları halojenden bi-xenona dönüştürmek istiyorum nereden almalıyım? ne almalıyım nerede taktırmalıyım? yardımcı olur musunuz.Ad ve soyadınızı bildirin, üye adınızı düzeltmem gerek. Forumda usta önerisi yapamıyoruz kurallara aykırı. Önceki mesajları ve konuları biraz inceleyin usta bulduğunuzda size uygun parçaları da önerecektir. Yorum bağlantısı
Recep Yılmaz1679652592 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Ali bey;Farları aracımdan söktüm ;İlgilenirseniz recep.yilmaz@gmail.com Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir forumun takipçisiyim fakat konu açmak kısmet olmadı. Kısmet bugünmüş. 2011 model audi a3 aracımın farları halogen. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi. Ben bunu xenon fara çevirmek istiyorum. A3'ün çıkma, orjinal xenon mercekli farlarını alıcam fakat aklıma bir kaç soru takıldı. Soket uyumsuzluğunu nasıl giderebilirim? Alacağım farda en aşağıdaki resim. Direk soketler uyarmı? gündüz led farlar çalışır mı? internette araştırdığım kadarıyla soket değişikliği ile sıkıntısız xenon farlar kullanılabiliyormuş bu soketi nereden temin edebilirim? Birde xenon kit olarak ne önerirsiniz ne kullanmalıyım? Alacağım xenon far Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Soket değişimini hurda halojen far bulup içindeki yükseklik motoru değişiminide yaparak uçları baglamnız ile kullanabilirsiniz.Mercekli far Afl kontrol olduğu için yükseklik motoru farklı değişimi gerek yok olmasın derseniz soket değişimi yeterli.resmettiğin mercekli farın alt egimi düz geliyor aynı araca ait olduğu kesin mi anlamadım.Çizgi farkı var.İçi adapte edilecek ise o başka tabiki. 5 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
taner eviş 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Oktay abime katılıyorum. farlar aynı araca ait değil gibi . Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir forumun takipçisiyim fakat konu açmak kısmet olmadı. Kısmet bugünmüş. 2011 model audi a3 aracımın farları halogen. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi. Ben bunu xenon fara çevirmek istiyorum. A3'ün çıkma, orjinal xenon mercekli farlarını alıcam fakat aklıma bir kaç soru takıldı. Soket uyumsuzluğunu nasıl giderebilirim? Alacağım farda en aşağıdaki resim. Direk soketler uyarmı? gündüz led farlar çalışır mı? internette araştırdığım kadarıyla soket değişikliği ile sıkıntısız xenon farlar kullanılabiliyormuş bu soketi nereden temin edebilirimForuma ad ve soyadla üye olunuyor, bildirirseniz üye adınızı değiştireceğim. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 Oktay bey,Evet internetten bulduğum mavi aracın farları biraz değişik fark edememişim. Tam olarak resimdeki model. Uyum konusunda bir sorun yok araca. Direk bu farları takacağım. Şimdi farları aldık diyelim tam olarak ihtiyacım olan şeyler nelerdir? Eski farlardan hangi parçaları kullanabilirim soket vs? yükseklik motoru çalışır mı? Soketi nerden temin edebilirim? hangi tip xenon kullanmam gerekir marka model?@selçuk keleştufan nakkaş olarak değiştirebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 Üstteki yazdığım mesajdaki gibi halojen hurda far alınacak ve soket tesisatı mercekliye adapte edilecek bağlantıları yapılacak.Bağlantılar doğru olduğu sürece ve yükseklik motorunuda değişince çalışmayan yapı kalmaz.Pc ye bağlatıp xenon seçeneginide seçerseniz far ampul arıza ışığıda yanmaz.Olmuyor ise arıza modulü şart.Xenon sitemi Gen5 balast Bosch yada Hella farketmez D1s xenon rahatça bulabilirsin.Merceklerde egerki Normal Hella veya Valeo tip ise değişmenede gerek kalmayabilir.Aynen bu xenon sistemi ile kullanabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 Üstteki yazdığım mesajdaki gibi halojen hurda far alınacak ve soket tesisatı mercekliye adapte edilecek bağlantıları yapılacak.Bağlantılar doğru olduğu sürece ve yükseklik motorunuda değişince çalışmayan yapı kalmaz.Pc ye bağlatıp xenon seçeneginide seçerseniz far ampul arıza ışığıda yanmaz.Olmuyor ise arıza modulü şart.Xenon sitemi Gen5 balast Bosch yada Hella farketmez D1s xenon rahatça bulabilirsin.Merceklerde egerki Normal Hella veya Valeo tip ise değişmenede gerek kalmayabilir.Aynen bu xenon sistemi ile kullanabilirsin.Bilgilendirme için teşekkürler. peki soket için bağlantı şeması falan var mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 (düzenlendi) Şemaya gerek yok ki.Hurda kasadan çıkacak olan orijinal soket zaten elinizde olacak. Her şeyi zaten hazır olacak.bu işlemler için alınacak far açılacak ve soket değişimi yapılacak.Far açılmadan yapılmasını istiyorsanız işini iyi bilen tek tek uçları tespit edip tek tek soket bağlantısı yapacak. 6 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Oktay bey teşekkür ederim bilgilendirme için. Aslında farı açmak istemiyorum elimde kalır diye kuafetec firmasının direk çevirici socket i bulunuyormuş linkteki soketi alsam farı açmadan direk soket bağlantılarını yapabilir miyim? Bu far için d3s bi xenon mu almam gerekir? Çoğu yerde d3s olarak geçiyor siz d1s olarak yazmışsınız. https://www.kufatec.de/shop/en/audi/a3/a3-8p-8pa-cabrio/bi-xenon-hid-headlights-adapter-audi-a3-8p-8pa-facelift2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 (düzenlendi) Görüldüğü üzere soket her şeyi ile hazır.Kullanılan mercek versiyonu uyumlu ise D1s rahtlıkla uyar.Kaldıki Hella ,Valeo ise sıkıntı olmayacaktır her 2 versiyonuda kullanabilirsiniz.Önceki mesajda belirttim yükseklik motor sıkıntısı olacaktır bu sorun değil derseniz ve bu linkteki soketide alırsanız açmaya gerek kalmaz tak çalıştır olarak kullanabilirsiniz şeklinde bir yapı ortaya çıkar. 7 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Bu farlar sanırım d3s sistem kullanıyor gen4 balast ile. Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Oktay bey bilgilendirme için teşekkürler peki BCM değişikliğine ihtiyaç varmı? Bazı forumlarda bcm değişmesi de gerekir gibi yazılar okudum. BCM' yi değiştirmeden sadece soket ile yükseklik ayarı almadan xenonları bağlayıp arıza ışığı yakmadan kullanabilir miyim? Gökhan bey evet çoğu yerde d3s olarak geçiyor ama oktay bey d1s diyor bende kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 (düzenlendi) Oktay bey bilgilendirme için teşekkürler peki BCM değişikliğine ihtiyaç varmı? Bazı forumlarda bcm değişmesi de gerekir gibi yazılar okudum. BCM' yi değiştirmeden sadece soket ile yükseklik ayarı almadan xenonları bağlayıp arıza ışığı yakmadan kullanabilir miyim?Gökhan bey evet çoğu yerde d3s olarak geçiyor ama oktay bey d1s diyor bende kararsız kaldım. D1s olur derken cümle başındaki kelimeleri ve diğer cümleleri dışarda bırakmayınız ve atlamayalım.Topu bana atmayın teessüf ederim Kararsız kalınacak bir durum yok.farı aldığınızda her şey belli olacak zaten.Tek diyabileceğim bcm ile beraber far soketindeki yükseklik motoru uçlarınında olması gerektiği.alacağını soket ilavesi halojene uyarlı olacağı için ki öyle olduğunu düşünüyorum buna bakmak lazım.Arıza ışığı için belki bcm ayarlarının oynanması ile düzeltilebilir.Bcm için bir bilğim ve yorumum yok.Sorunsuz olarak kullanılabiliyorsa alıp değişmek sizin elinizde. 13 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Öyle görünüyor ki, diğer forumlarda da herkes uygulamadan önce sorularını sormuş işi bitince de geri bildirim yapmamış. Burda da bu sıkıntıyı yaşıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 (düzenlendi) D1s olur derken cümle başındaki kelimeleri ve diğer cümleleri dışarda bırakmayınız ve atlamayalım.Topu bana atmayın teessüf ederim Kararsız kalınacak bir durum yok.farı aldığınızda her şey belli olacak zaten.Tek diyabileceğim bcm ile beraber far soketindeki yükseklik motoru uçlarınında olması gerektiği.alacağını soket ilavesi halojene uyarlı olacağı için ki öyle olduğunu düşünüyorum buna bakmak lazım.Arıza ışığı için belki bcm ayarlarının oynanması ile düzeltilebilir.Bcm için bir bilgim ve yorumum yok.Sorunsuz olarak kullanılabiliyorsa alıp değişmek sizin elinizde. Estağfurullah hocam topu size atmak değil de, bilginize güvendiğim için söyledim ben sizin dediğinizi. bcm konusunda kafam şöyle karıştı aslında sahibinden de bir kaç ilan var farların içini açarak mercek koyarak bi xenon'a çeviriyorlar arıza ışığı yakmadan buradaki çoğu arkadaşların yaptığı gibi. Şimdi bu ilanı açan arkadaş bcm siz arıza ışığı yakmadan bixenon çalıştırabiliyorsa ben neden çalıştıramayayım asıl merak ettiğim husus bu. Açıkçası bcm ye 400-500tl para vermek istemiyorum. farları zaten 1000tl ye alıcam, soketler 150tlye gelecek birde d3s yada d1s bixenon ve balast alıcam bütçem 1500-1600tl arası. bcmyide katarsam işin içine bütçemi geçecek ondan bu kadar ince eleyip sık dokuyorum. Sonra farları xenonları alıp haydaa bcmsiz olmuyormuş demeyeyim Bu arada sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.Selçuk bey merak etmeyin bu işe başlayınca fotoğraflı şekilde yapım aşamalarını ekleyeceğim bizim gibi bilgi arayan kişilere yardımcı olması için. 15 Temmuz 2015 tarihinde Tufan Nakkaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Bi-xenon sistem için bcm yapıya gerek yok.Bcm uygun ise ve sorunsuz kullanıma yani oem balast ile kullanıma uygun ise imkan var ise size mabla olarakta donanım olarakta kaybın olmayacağını düşüyorum.Fakat bunun tam yapımış örneğini görmek şartı ile düşünüyorum.Bcm olmadan şu anki sistemi pc ye baglayıp xenon sistem içerigine bakıp aktif edip sonucu görmek öncelikli olması gerek.Arıza ışığı için yeöntemler belli o şekilde çözüme ulaşılır. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Nakkaş 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Bi-xenon sistem için bcm yapıya gerek yok.Bcm uygun ise ve sorunsuz kullanıma yani oem balast ile kullanıma uygun ise imkan var ise size mabla olarakta donanım olarakta kaybın olmayacağını düşüyorum.Fakat bunun tam yapımış örneğini görmek şartı ile düşünüyorum.Bcm olmadan şu anki sistemi pc ye baglayıp xenon sistem içerigine bakıp aktif edip sonucu görmek öncelikli olması gerek.Arıza ışığı için yeöntemler belli o şekilde çözüme ulaşılır.O zaman bcm'siz deneyeyim. Olursa güzel olur. Olmazsada artık mecbur bcm işine giricez ama olur gibime geliyor yapıp çalıştıranlar var audi de bixenon. Yapıma başladığım zaman konu açıp fotoğraflarla anlatım yaparım. Bilgilendirme için teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Turgay Kotbaş 22 Ocak 2017 Paylaş 22 Ocak 2017 Arkadaşlar merhabalar 2004 audi a3 aracım var ön kısa ampülleri bi geliyor bir gidiyor bazen biri yanıyor biri yanmıyor bende değiştirmeye karar verdim sanırım ömrünü tamamlamış şimdi benim araca uygun led ampül varmı bi yere sordum yok dedi yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Murat Engin 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 Bir gelip, bir gittiğine göre sanıyorum ki arabanızda kısalar xenon... orijinal xenonluysa LED düşünmeyip, orijinal xenon ampul ile değişim; eğer far merceği halogen ise Halogen ampul ile devam etmeniz sağlıklı olur, LED ise yeterli aydınlatma sağlayacak teknolojiye şimdilik ulaşmadı, görsel tatmin dışında birşey veremiyor şu an. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Ocak 2017 Paylaş 25 Ocak 2017 On 22.01.2017 at 23:33, Turgay yazdı: Arkadaşlar merhabalar 2004 audi a3 aracım var ön kısa ampülleri bi geliyor bir gidiyor bazen biri yanıyor biri yanmıyor bende değiştirmeye karar verdim sanırım ömrünü tamamlamış şimdi benim araca uygun led ampül varmı bi yere sordum yok dedi yardımlarınızı bekliyorum Ad ve soyadınızı bildirin, üye adınızı değiştireceğim. Balast ya da farın elektrik bağlantılarında temassızlık olmalı, bi elektrikçide kontrol ettirin. Bozulmuş olsa hiç yanmazdı. Xenon olduğunu varsayıyorum. Led ampul tavsiye etmem. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mart 2018 Paylaş 5 Mart 2018 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın 2011 Audi A3 8p model aracı için halojen farlara önce bi-xenon ve gündüz farı olarak konuşulan çalışmada benim gündüz farı şu olacak dediğim resimdeki A5 orijinal iç çerçeveyi komple içine yerleştirilecek diye anlamasıyla gelişen süreçte sonucuda A5 orijinal iç çerçeve,Hella bi-xenon mercek,Mitsubishi D3s balast,Philips metal kasa xenon ampul,Gündüz farı için mecburen Osram smd3535 ledler ile değişimi ve Audi gündüz ledi sürücüsü ile kullanıldı,Sinyal için cree smd3535 amber ledler ile sequentiel mikro işlemcili sinyal,orijinal sinyal kısmı camı siyaha boyandı,park bölümüne nude lens,kenar park bölümüne koyu amber led ile çalışmayı noktalamak,sabırlı bir süreç ile Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu. Şimdilik gelen bir video ilerde detaylı çekim sözü aldım. 5 Mart 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts