İçeriğe Yönlendir

Opel Vectra B (1995-2002) xenon dönüşümü

Evren Uyanık

Recommended Posts

Muhammed Balci

D serisi orjinal ampuller ile Bixenon yapacağım hocam. Hella intemo mercek buldum. Bunların mercek çapı benim kullandığım valeo lar ile aynimi.ilanlarda ayrıntı vermemişler.  Bilginiz varmi. Angel halkalar icin cok uğraştım yeni mercekler kucuk gelirse yine ugrastiracak o yuzden sordum. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

İntemo ön mercek çerçevesi  Valeo çerçevesinden en fazla 2mm geniş diyebilirim.Buna etken olarak İntemo da kenar çıkıntılar var bunları tıraşlarsan sorunsuz kullanabilirsin diye düşünüyorum.Angel halkalar ile oynamana gerek kalacağını sanmıyorum.

Merceklere ait fazla ölçüm bilğisi bulmak zor.İnternette Valeo için vardı sanırım lakin İntemo için emin değilim.Sadece resimler mevcut.

http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammed Balci

Peki sen önerirmisin hocam valeo yerine intemo yu. Youtube de videolar var ama pek yeterli değil. Satan kişiler daha iyi olduğunu iddia ediyor. Ama riske girmek istemem. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Muhammed Balci

Tekrar mrb,

Makyajli b2 kasa icin uretilmis orjinal merceksiz farlar var. D2r tipi ampul kullanıyor. Bunların performansı nasıl olur acaba. Bilginiz varmi. Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hiç görmedim duymadım. Varsa da almayın zaten.

Orjinali bosch, makyajdan itibaren, o da tek tip mercekli.

Yorum bağlantısı
Muhammed Balci

Peki sıfır b2 mercekli farı alsam memnun kalirmiyim acaba. Mercekler ve reflektoru küçük. Arkadaşlarımın araçlarında deneme şansım oldu pek beğenmedim. Ama hepside 16-17 senedir kullanılan aracın uzerinde gelen fabrika çıkışı farlar. Bu sure zarfında eskimiş kararmış olabilir. Yenisini satın almadan deneme şansım yok. Zaten alırsam orjinal balastlarini degil daha iyi olan g5 yada g6 kit ile kullanacağım. Turkiyede tanesi 1000 tl civari. Tatil icin gurcistana gideceğim. Orada orijinal tanesi 110 dolar. Siz ne onerirsiniz hocam. Orjinal marka kendi farmı, yoksa el işçiliği mercek montajimi.  Ayrıca herkesin kurban bayramını kutlarım ? saygılar. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Aracın orijinal farları halojen ise mercekli versiyonu alırsanız soket ve tesisat düzeltmesi şart.Hallederiz diyorsanız sıfır olduktan sonra şu anki farlardan çok çok daha iyi olacağı bence tartışılmaz.

D2s R sınıf far yine sıfır olursa yine soket ve tesisat farkı olacak.Ve halojenden daha iyi aydınlatma olacaktır.

Bu 2 versiyonunda çıkmasını alınca mutlaka iyileştirme yine şat olacaktır.

Her şekilde tavsiyem yan sanayi sıfır far alıp bi-xenon mercek montajı yapmanı tavsiye ederim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammed Balci

Oktay abi sitende mail yada iletisim bilgisi bulamadım. Ucreti mukabilinde montaj isi yapiyorsan senle görüşmemiz mümkünmü

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 9/1/2017 at 00:29, Muhammed Balci yazdı:

Peki sıfır b2 mercekli farı alsam memnun kalirmiyim acaba. Mercekler ve reflektoru küçük. Arkadaşlarımın araçlarında deneme şansım oldu pek beğenmedim. Ama hepside 16-17 senedir kullanılan aracın uzerinde gelen fabrika çıkışı farlar. Bu sure zarfında eskimiş kararmış olabilir. Yenisini satın almadan deneme şansım yok. Zaten alırsam orjinal balastlarini degil daha iyi olan g5 yada g6 kit ile kullanacağım. Turkiyede tanesi 1000 tl civari. Tatil icin gurcistana gideceğim. Orada orijinal tanesi 110 dolar. Siz ne onerirsiniz hocam. Orjinal marka kendi farmı, yoksa el işçiliği mercek montajimi.  Ayrıca herkesin kurban bayramını kutlarım ? saygılar. 

Mercek montajı gerekiyor, orjinalinin performansı iyi değil. Mercek taktırıcaksan zaten mercekli far almanın anlamı yok, kendi farına taktırırsın.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Fatih Tarım

Gece Uçuşu Forum Sakinlerine Merhabalar.

Benim Vectra B 2 2000 Model CDX Aracım Var Farları Orjinal Xenon araç hareket halinde iken farın birtanesi sönüyor kapatıp açıyorum düzeliyor fakat kısa bir aradan sonra aynı arızayı veriyor.Hatta bazen ikiside gidiyor sonra tekrar yanıyor biraz araştırdım beyin arızası diyen çok fakat ampuldende olabilir diyende var. Malum parçalar pahalı nokta atışı yapmaya çalışıyorum arıza hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 07.07.2021 at 16:21, Fatih Tarım yazdı:

Benim Vectra B 2 2000 Model CDX Aracım Var Farları Orjinal Xenon araç hareket halinde iken farın birtanesi sönüyor kapatıp açıyorum düzeliyor fakat kısa bir aradan sonra aynı arızayı veriyor.Hatta bazen ikiside gidiyor sonra tekrar yanıyor biraz araştırdım beyin arızası diyen çok fakat ampuldende olabilir diyende var. Malum parçalar pahalı nokta atışı yapmaya çalışıyorum arıza hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler....

Sigortaları ve balast bağlantıları düzgün oturmuş mu kontrol edin. Bana balastlar gidici gibi geldi :) 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
ali elaldı
On 16.07.2008 at 18:56, Enis Cakır yazdı:

benım bu bahsettığım d2s mtec xenonlar bu gun elıme gectı ben arabanın uzerındekı xenon soketını cıkardım ve yenı almıs oldum ampulun arkasına taktım soket uyumlu hıcbı sorun yok tabı ampulu montaj yapmadan sadece soketını taktım ampul yanmadı bunun sebebı ampul yerıne montajlanmadan yanmamasımı yoksa baska bı problemmı

Yorum bağlantısı
ali elaldı

Merhaba Arkadaşlar 

2001 model vectra b kasa kullanıyorum,aracımın farları merceksiz normal far,bunların yerine mercekli xenon far takacağım.

bu değişim sırasında mevcut farların soketlerinde değişim yapmak gerekiyor mu extra bi soket montajı söz konusu mu bunu merak ediyorum farların fotoğraflarını koyuyorum.

thumbnail_IMG_0663.jpg

thumbnail_IMG_0664.jpg

thumbnail_IMG_0666.jpg

Yorum bağlantısı
ali elaldı
On 24.05.2006 at 05:22, Ahmet Hekimsoy yazdı:

Evren abi, cdx lerin xenonları beyaza yakın yanıyor sarımsı renk değil.

onlarca b kasa vectra farı inceledim, hatta o sistemi komple aracıma uygulama niyetindeyim.

kesin söyliyebilirim bunu vectra B xenonları beyaz renge yakındır saryla alakası yok.

merhaba ahmet bey

Yorum bağlantısı
ali elaldı
On 16.07.2008 at 13:58, Enis Cakır yazdı:

yaa arkaslar ben vectra cdx markda otomobılıme mtec marka d2s ampul aldım acıkcası fıyatı uygun geldı ıcın hıc dusunmeden sıparıs verdım sımdı kuskularım acaba aracıma bu ampuller uyarmı ne kadar sağlıklı bı aydınlatma sunar ustelık ozelıklerınde 8000 k alduu yazıo aradımda orjınal tıp xenon ampu denıldı sızde aynı dusuncedemısınız :)

http://www.tuningpiyasa.com/pinfo.asp?slmt...18&pid=5065

merhaba 

bu konuya bakabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
ali elaldı
On 11.09.2021 at 17:00, ali elaldı yazdı:

merhaba ahmet bey

On 7.07.2021 at 16:21, Fatih Tarım yazdı:

Kardeşim merhaba

Bende yeni takdırcam farları , senin aracının üzerindeki ampuller ne marka memnun musun?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...