İçeriğe Yönlendir

Kırık Far Reflektçrü

Ahmet Göker Derya1679652568

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,2001 civic sedan aracımın sağ far reflektörü nasıl olduysa farın icinden aşağı-yukarı oynamasını sağlayan yuvadan çıktı veya kırıldı. Şu anda reflektör hafif yana yatık duruyor ve katlanma çizgisi öndeki aracın direk içini aydınlatıyor. Yükseklik ayarını 0'dan 3'e aldığımda da ilk önce far hafif iniyor,sonra reflektör ayar motoru durana kadar yerinde titriyor. Üstüne ışık dağılımı çok bozuldu ve acil yaptırmam gerekiyor. Şlk önce yıldız sanayiden çıkma far sordum,içi tozlu kırık ayaklı farlara 100YTL fiyat çekti amcam. Sadece ayağı kırık olsa yine iyi,ayagın bağlantı yerleri 1-2cm yırtılmış.Aracın tampon ve kaput zaten boyalı satarken sorun çıkmasını istemiyorum. Daha önce far camını hiç acmadım,deneyimim yok. Zaten farları çıkartmak için tampon falan sökmek gerekiyo 1 günde kendi yapabileceğim bi iş değil. Sizce ne yapmalıyım? Bu kırık reflektörlü farın tamiri var mıdır? Varsa Ankara'da nereye yaptırabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bir ustaya açtır farını muhtemelen tamir edilebilecek bişeydir.

Yorum bağlantısı

Ankara'da bu işi nerede yaptırabileceğim hakkında hiçbir bilgim yok. Ankaralı arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim... :)

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Şaşmaz sanayide 32. sokakta Çiğdem fiber var, işleri biraz yoğundur ancak sorunu hallederler. Eğer onlar yapamazsa 2002 Stop var, 29 veya 30. sokakta onlara da sorabilirsin. Ostim de Stop 2000 var, Şvedik te Stop 2001 var, bunlar genelde far, stop ve tampon tamiri yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Şaşmaz sanayide 32. sokakta Çiğdem fiber var, işleri biraz yoğundur ancak sorunu hallederler. Eğer onlar yapamazsa 2002 Stop var, 29 veya 30. sokakta onlara da sorabilirsin. Ostim de Stop 2000 var, Şvedik te Stop 2001 var, bunlar genelde far, stop ve tampon tamiri yapıyorlar.

:)

Yorum bağlantısı

Teşekkürler arkadaşlar cvplar için. Vakit bulur bulmaz gidicez artık...

Yorum bağlantısı

Sormayı unutmuşum; yapılacak işlemin maliyeti tahmini ne olur acaba? Bildiğiniz gibi bura ankara ve satıcılar fiyat hakkında bilginiz olmadığını anladığı zaman 2kat fiyat çekiyo! Ayak üstü kazıklanmayalım...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Ufak bir sorum olcaktı bu nedenle yeni konu açmak istemedim. Sol farım geçen sene serviste arka contalasının başka bir aracın contalasıyla karışması nedeniyle far baya bi toz aldı. farlar xenon olunca toz aydınlatmayı etkiliyor haliyle. Haftasonu farı yuvasından söküp içini açmadan temizlemeyi düşünüyorum. Sonax'ın cam cilası var. Cilayı cama sürdükten sonra kurumasına izin vermeden hemen durulanarak uygulanıyor. Camın ışığa geçirgenliğini de hatırı sayılır derecede artırıyor. Demir bir telin ucununa bir pamuk bağlayarak cilayı farın içine farın içini açmadan uygulayacağım(daha önce bu işlemi kuru pamukla yapmıştım,deneyimim var işe yarıyo). Daha sonra da su basıp durulayacağım. Yalnız reflektörün suyla teması sonucu krom kaplamasının kalkmasından korkuyorum. Farın içine su basamanın reflektöre bir zararı varmıdır? Bu yöntem dışında siz ne yapmamı önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu

Normal su reflektöre zarar vermez, deterjanla yıkarsın içindeki toz gidene kadar, sonra su ile durularsın, kurutmak için farın içine kompresörle hava tutarsın. Cam cilasının içten far camına uygulanması zor gibi, gerek te yok bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...