Tolga Polat1679652567 10 Nisan 2006 Paylaş 10 Nisan 2006 Yeni kasa passatların bi-xenonları nasıl çalışıyor. Yani farlar kapalıyken sellektör nereden yapılıyor, farlar açıkken sellektör nerden yapılıyotr, uzun farları yaktığımızda bi-xenon mu devreye giriyor, yoksa içte kalan yer mi yanmaya başlıyor, kısa bi bilgi verebilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Nisan 2006 Paylaş 10 Nisan 2006 Kısada Xenonlar çalışır durumdayken sellektör yapmak istediğinde bi-xenon devreye giriyor. (Halojen uzun yanmıyor)Bildiğim ve gördüğüm bu. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 10 Nisan 2006 Yazar Paylaş 10 Nisan 2006 peki kısalar açıkken uzun farları yaktığımda sadece halojenler mi devreye giriyor. Bi-xenon devreye girmiyor?Eğer bi-xenonun esprisi sadece kısalar yanarken sellektör yaptığında devreye girmesi ise, böyle bir sistem ne kadar gerekli? YAni başka bir esprisi yok mudur? Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 11 Nisan 2006 Paylaş 11 Nisan 2006 peki kısalar açıkken uzun farları yaktığımda sadece halojenler mi devreye giriyor. Bi-xenon devreye girmiyor?Eğer bi-xenonun esprisi sadece kısalar yanarken sellektör yaptığında devreye girmesi ise, böyle bir sistem ne kadar gerekli? YAni başka bir esprisi yok mudur? Kısalar yanarken uzunları yaktığında bixenon devreye giriyor ve uzunlar xenon yanıyor bu zaten bi-xenonun temel özelliği. önceden kısalar açıkken sellektör yapıldığında xenon yanmıyodu halojen yanıyodu ama şimdi yeni bi-xenonlarda artık kısalar açıkken sellektör yapıldığında xenon yanıyor. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 11 Nisan 2006 Yazar Paylaş 11 Nisan 2006 Kısalar yanarken uzunları yaktığında bixenon devreye giriyor ve uzunlar xenon yanıyor bu zaten bi-xenonun temel özelliği. önceden kısalar açıkken sellektör yapıldığında xenon yanmıyodu halojen yanıyodu ama şimdi yeni bi-xenonlarda artık kısalar açıkken sellektör yapıldığında xenon yanıyor.Şimdi şunda hepimiz hemfikiriz: Kısalar açıkken sellektör yapınca bi-xenon devreye giriyor.. Farlar tamamen kapalı olduğunda da halojenler sellektör yapıyor.PEki kısalar açıkken ben sellektör yapmayıp, direk uzunları yaktığımda, halojonler mi devreye giriyor, yoksa bi-xenon mu devreye giriyor, yoksa her ikisi birden mi devreye giriyor? Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 11 Nisan 2006 Paylaş 11 Nisan 2006 Her ikisi birden devreye giriyor olması lazım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Nisan 2006 Paylaş 12 Nisan 2006 Her ikisi birden devreye giriyor olması lazım.evet bugün Mercedes CLK ve Renault Scenic bi-xenon farlarıyla oynadım biraz.Her ikisinde de Xenon açıkken selektör yaptığında hem bi-xenon devreye giriyor hem de içteki halojen uzunlar yanıyor.Hatta Scenic'te farlar kapalıyken sellektöre basılı tutarsan xenon+bi-xenon da devreye giriyor.Bir de, Modus'ta çift xenon özelliği varmış, uzunları yakarsan xenon far da yukarı kalkarak homojen bir ışık veriyormuş. Yorum bağlantısı
Can Ekin 12 Nisan 2006 Paylaş 12 Nisan 2006 evet bugün Mercedes CLK ve Renault Scenic bi-xenon farlarıyla oynadım biraz.Her ikisinde de Xenon açıkken selektör yaptığında hem bi-xenon devreye giriyor hem de içteki halojen uzunlar yanıyor.Hatta Scenic'te farlar kapalıyken sellektöre basılı tutarsan xenon+bi-xenon da devreye giriyor.Bir de, Modus'ta çift xenon özelliği varmış, uzunları yakarsan xenon far da yukarı kalkarak homojen bir ışık veriyormuş.modus hea..yaw yawyaw.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Nisan 2006 Paylaş 12 Nisan 2006 Modus ta xenon var mı yav? olmaz mıı ! sabit viraj aydınlatması bilem var. Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı1679652568 16 Nisan 2006 Paylaş 16 Nisan 2006 Arkadaşlar bişey soracam gerçi yeri ugunmu bilemyirum ama sorayım artık. komşumdan yeni mercedeslerde ampülün xenon işlevi ördüğünü öğrendim hatta kendi arabasına denemiş ballast falan takmadan direk olarak, yanmış fakat yuvası tam oturmamış falan. yani ballast olmadan çalıştığını iddia etti bende tabi olmaz öyle şey dedim ballast mutlaka vardır dedim. sizce sadece ampülle çalışan ve xenon gibi kuvvetli beyaz ışık veren ve hemde son model mercedeste yeralan bir sistem varmıdır? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Nisan 2006 Paylaş 16 Nisan 2006 Arkadaşlar bişey soracam gerçi yeri ugunmu bilemyirum ama sorayım artık. komşumdan yeni mercedeslerde ampülün xenon işlevi ördüğünü öğrendim hatta kendi arabasına denemiş ballast falan takmadan direk olarak, yanmış fakat yuvası tam oturmamış falan. yani ballast olmadan çalıştığını iddia etti bende tabi olmaz öyle şey dedim ballast mutlaka vardır dedim. sizce sadece ampülle çalışan ve xenon gibi kuvvetli beyaz ışık veren ve hemde son model mercedeste yeralan bir sistem varmıdır?görmeden bişey demek zor. normal xenondur o. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 23 Nisan 2006 Yazar Paylaş 23 Nisan 2006 En doğru bilgiyi verebilirim artık;aracın farları hiç yanmadığında sellektör yaparsanız xenonlar yanıp sellektörü yapıyor..kısalar yani xenonlar açıkken sellektör yapınca yine bi-xenon devreye giriyor.kısalar yanarken uzunları yakınca yine bi-xenon devreye giriryor. iç kısımdaki reflektörün aydınlatma özelliği yok, o sadece park lambasıymış..bi de adaptif far var, xenonlar viraj içini aydınlatıyor. ayrıca belli bir hızın altında, direksiyonu çevirince, farın içinde kenarlara bakan bir ampul daha var, o ampul yanıp, sağa dönerken sağ iç kısmı, sola dönerken sol iç kısmı ayrı bir ampulle aydınlatıyor... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Nisan 2006 Paylaş 23 Nisan 2006 Bilgi için teşekkürler. Ben de o içteki yuvarlak şeyin ne olduğunu merak ediyordum, hiç uzun far gibi gelmiyordu zaten. Passatı incelemedim , otomobile göre uygulamalar değişebiliyor işte.Yalnız halojen versiyonunda H7+H7 var, xenondaki gibi leğen park lambası yok. Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar 23 Nisan 2006 Paylaş 23 Nisan 2006 Bildiğim kadarıyla Xeonon farlar hemen yanmıyor. Yanması için 2-3 sn gerekiyor. Bunla sellektör yapınca farlar yanmakta geç kalmıyor mu? Ben farlar yanmıyorken sellektör yapınca içteki halojen lambalar yanıyor sanıyordum. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 24 Nisan 2006 Yazar Paylaş 24 Nisan 2006 xenonlar anında tüm kuvvetle devreye giriyor sellektörde. ampulün önce masmavi sonra yeşilimsi yanıp sonra beyazlaması gibi bir olay olmuyor, birek buz mavisi olarak açılıyor, sellektör yapınca da aynı renk tonuyla anında devreye giriyor. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 24 Nisan 2006 Yazar Paylaş 24 Nisan 2006 voltronevet comfortline modellerde far daha değişi, senin dediğin gibi.xenonda ek olarak o park lambasının arkasında bir lamba daha duruyor, fara yandan bakınca görünüyor, o da 50km'nin altındaki hızlarda direksiyon hareketine göre yanıp arabanın çevresine ışık veriyor. aynı anda xenon farların da yönü direksiyonun yönüne dönüyor.başka merak edilen birşey varsa yardımcı olabilirim arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Nisan 2006 Paylaş 24 Nisan 2006 köşe aydınlatması ve viraj aydınlatması var yani. Markası AL' mi acaba farın ? Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 25 Nisan 2006 Yazar Paylaş 25 Nisan 2006 köşe aydınlatması ve viraj aydınlatması var yani. Markası AL' mi acaba farın ?evet.. markasına bakmadım henüz, bakınca bilgi veririm... Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 22 Mayıs 2006 Paylaş 22 Mayıs 2006 Selektör sorunu için colormatch xenon ampül mü kullanıyorlar acaba?6000K olan xenon kit, ampülden dolayı 6000K dir, 4300K ampül kullanılarak 4300K lik kit elde edilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Mayıs 2006 Paylaş 22 Mayıs 2006 Valeo üretiyor bi-xenon farları, ben de merak ediyorum, mail atalım ve soralım. Merruş pek gelmiyo foruma belki o mıncıklamıştır o farları. Şkinci sorunun cevabı ampullerle ilgili. Ballastın renk ile ilgisi yok. Yorum bağlantısı
Guest DRL 24 Mayıs 2006 Paylaş 24 Mayıs 2006 Cevaplariniz icin tesekkurler.O zaman 4300K'lik H7 xenon kit ampullerini bendeki 6000K'liklerle degistirmek isteyen var mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Mayıs 2006 Paylaş 24 Mayıs 2006 Cevaplariniz icin tesekkurler.O zaman 4300K'lik H7 xenon kit ampullerini bendeki 6000K'liklerle degistirmek isteyen var mi? Şlan bırakmanda yarar var. http://www.geceucusu.com/index.php?showforum=5 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 25 Mayıs 2006 Paylaş 25 Mayıs 2006 Merruş pek gelmiyo foruma belki o mıncıklamıştır o farları.Ben o işlerden emekli oldum artık... birgün OEM xenon opsiyonu olmayan bir araba alırsam tekrar başlarım uğraşmaya...O farlardan gördüm.. Ayrıntılı incelemedim ama ampuller falan D2S idi ve Gen 4 balast vardı farların üstünde.. Hatt tuareg lerde de benzer bir sistem vardı diye hatırlıyorum... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Mayıs 2006 Paylaş 31 Mayıs 2006 evet bugün Mercedes CLK ve Renault Scenic bi-xenon farlarıyla oynadım biraz.Her ikisinde de Xenon açıkken selektör yaptığında hem bi-xenon devreye giriyor hem de içteki halojen uzunlar yanıyor.Hatta Scenic'te farlar kapalıyken sellektöre basılı tutarsan xenon+bi-xenon da devreye giriyor.Bir de, Modus'ta çift xenon özelliği varmış, uzunları yakarsan xenon far da yukarı kalkarak homojen bir ışık veriyormuş.Porsche Cayenne : Far kapalıyken sellektör yaparsan sadece uzun halojenler yanıyor. Açıkken bi-xenon + uzun yanıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts