Ahmet Kasapoğlu 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 içerdeki reflektör xenon far yanmadığı zamanlarda selektör yapabilmek için. ama xenon far yandığı sıradada selektör yapınca iç kısımdaki reflektörler çalışır. yani arkadaşımın golf5 inde öyle.bende arabamdaki "Laguna" düzensiz ışık dağılımından sıkıldığım için bugün bostancı sanayiden tanesi 30 ytl den 2 adet bixenon projektör aldım. sanırm BMW e46 kasadan çıkma.resimleri gönderiyorum merak edenler için hatta birde arkasına ledli el fenerimi tutarak duvarda öyle bi görüntü kaydettim 3gp formatında. onuda ekliyorumbilmeyenler için kısaca yazıyım normal xenon projektörlerde merceğin arkasında yarım daire şeklinde bir metal wardır bu sabittir ışığın yanmasındaki gördüğümüz o düzgün çizgi bu yarım dairenin düz kenarıdır. bixenon projektörlerde bu yarım daire hareket edebilir. yolladığım resimlerde görürsünüz bir elektromıknatıs içerisine konmuş çubuk şeklindeki mıknatıs elektrik verildiğinde hareket ederek bu yarım daire şeklindeki kapağı kaldırır ve kaldırınca ne olur ışık aynen karşıya vurmaya başlar alın size uzun far....bazı arkadaşlar böyle karışık bir sisteme ne gerek wardı demiş. herkes bilir gündüzleri arkamızdan yapılan selektörü ancak aynadan farı görüyorsak farkedebiliriz. ama bixenon farda arabanın içine wuran xenon ışığı gündüz bile belli olmaktadır.http://rapidshare.de/files/22392460/Video_2_.3gp.html Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Haziran 2006 Paylaş 7 Haziran 2006 projektörün bir görüntüsünü ve bahsettiğim kapağın açık kapalı halinide gönderiyorum Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 27 Aralık 2006 Paylaş 27 Aralık 2006 Arkadaşlar bende yeni kasa passat var.Buna hangi xenon modelini taktırmalıyım h7 mi?Ben tüm görüntüyü beyaz yapmak istiyorum yani sislere ve kısalara xenon kiti,uzunlara ve parklara philips diamond vision beyaz ampül takmak istiyorum.sisler h3 mü?sisler ve kısayı aynı anda taktırabileceğim xenon kiti ve markası varmı,ne olabilir?yoksa kısalara ayrı sislere ayrı xenon kitimi almalıyım?yani; 1)sislere xenon kit(hangi marka ve kaçbin k?h7 mi?) 2)kısalara xenon kit(hangi marka ve kaçbin k?h3 mü h6 mı?) 3)uzunlara diamond vision mu yoksa philips vision plus mı? yoksa başka bir markamı?) 4)parklara diamond vision mu yoksa philips vision plus mı?yoksa başka bir markamı?) veya başka bir öneriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.... Yorum bağlantısı
M.Timur 4 Aralık 2007 Paylaş 4 Aralık 2007 Merhaba,2 hafta evvel passat 2006 model arabama mtec marka xenon taktım.Bir hafta kadar iyi gitti sonra sağ farın daha silik yandığını farkettim. Ardından aldığım yere gittim ve sağ ampulu değiştiler. tekrar 1 hafta kadar iyi gitti sonra ikisi birden mum misali yanmaya başladı. Hem rengi sarardı hemde ışık azaldı. Değil 6000 Kelvin sarı halojen kadar bile aydınlık sağlamaz oldu. Aldığım yere yeniden gittim ve ampüller yeniden değişti,şimdi rengi tekrar beyazlaştı ama aydınlık berbat. Sizce sorun nedir? Ampülden olmadığı belli oldu sanırım. Hala kör geziyorum eğer bu iş böyle devam edecekse eski halojenlere döneceğim. Yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Aralık 2007 Paylaş 5 Aralık 2007 Merhaba,2 hafta evvel passat 2006 model arabama mtec marka xenon taktım.Bir hafta kadar iyi gitti sonra sağ farın daha silik yandığını farkettim. Ardından aldığım yere gittim ve sağ ampulu değiştiler. tekrar 1 hafta kadar iyi gitti sonra ikisi birden mum misali yanmaya başladı. Hem rengi sarardı hemde ışık azaldı. Değil 6000 Kelvin sarı halojen kadar bile aydınlık sağlamaz oldu. Aldığım yere yeniden gittim ve ampüller yeniden değişti,şimdi rengi tekrar beyazlaştı ama aydınlık berbat. Sizce sorun nedir? Ampülden olmadığı belli oldu sanırım. Hala kör geziyorum eğer bu iş böyle devam edecekse eski halojenlere döneceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.Bu sorunun bir kaç nedeni olabilir. Okuduğumda ilk aklıma gelen yeterli ya da düzenli beslenemeyen balast oldu. Ampulü bu nedenle bozmuş olabilir. Deneme yanılma yoluyla belirlenecek bir durum gibi görünüyor. Herhangi bir tarafı direkt olarak aküden besleyerek test edin. Hatta önce şu anki balast e ampulü takarak deneyin fark oluyor mu bir fikriniz olur. Gelişmeleri bekliyoruz. Yorum bağlantısı
M.Timur 7 Aralık 2007 Paylaş 7 Aralık 2007 Bunu deneriz lakin, aldığım duyumlara göre 2007 itibarıyla çıkan mteclerin yalan olduğu.Ben ve benim gibi bir kaç kişi daha mağdur durumda... Para aşkı japonları da bozdu galiba. Yorum bağlantısı
Emre Aydınlık 2 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 arkadaşlar yeni kasa passata xenon taktıran varmı hangi marka sorun çıkarmaz??gerçi konu bayadır tartışılmamış.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 şu marka şu araçta sorun çıkarmaz diye bir cümle kuramayız. Ama oem xenonlar herzaman sorunsuzdur. Philips Hella Osram Valeo gibi. Fakat aracınız h7 ampul kullandığı için bu markaların oem xenonlarını kullanma şansınız yok. Mtec için özelden bana ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Guest D2S 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 Bazi araclarda gordugumuz -orn. guncel Passat- selektorlerin de sanki ampul daha onceden yaniyormus gibi patlama veya isinma suresi olmadan yapilabilmesini saglayan nedir? Bunlar hangi jenerasyon ballast ve/veya ampullerdir? Kaldi ki bu araclarda fazladan selektor icin halojen reflektor bile yok. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 Bazi araclarda gordugumuz -orn. guncel Passat- selektorlerin de sanki ampul daha onceden yaniyormus gibi patlama veya isinma suresi olmadan yapilabilmesini saglayan nedir? Bunlar hangi jenerasyon ballast ve/veya ampullerdir? Kaldi ki bu araclarda fazladan selektor icin halojen reflektor bile yok.5. jenerasyon balastlarda bu şekilde çalışıyor. ampulun yapısı biraz farklı ateşleyiciler sabit oluyor yerinden çıkmıyor. ısınma ihtiyacı duymadan ani selektör yapabiliyor Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 D1S ampul ve 5. jenerasyon balast. Her ne kadar aydınlatma gücü selektör esnasında max. seviyeye ulaşmamış olsa da işe yarıyor. Max. seviyeye ulaşması için zaten 4 san. süresi var (yasal düzenlemelere göre). Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Merhaba arkadaşlar bir tanıdığım Phılıps 4.150 K xenon satıyor (herşey içinde H7 ) 300TL 'ye sizce bunu alayımmı yoksa VW servisinde ömür boyu garantili ve xenon dan dolayı sorun çıkarırsa onlarda servis tarafından karşılanıcak olan space marka 6.000K xenon mu 400TL + işçilik parası doğrusu kafam çok karıştı bir tarafta garanti var bir tarafta müthiş aydınatan Phılıps var Siz olsaydınız nasıl bir karar verirdiniz veya tavsiyleriniz nelerdir... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Merhaba arkadaşlar bir tanıdığım Phılıps 4.150 K xenon satıyor (herşey içinde H7 ) 300TL 'ye sizce bunu alayımmı yoksa VW servisinde ömür boyu garantili ve xenon dan dolayı sorun çıkarırsa onlarda servis tarafından karşılanıcak olan space marka 6.000K xenon mu 400TL + işçilik parası doğrusu kafam çok karıştı bir tarafta garanti var bir tarafta müthiş aydınatan Phılıps var Siz olsaydınız nasıl bir karar verirdiniz veya tavsiyleriniz nelerdir...Bence phılıps.. Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Bence phılıps..Şlgin için teşekkür ediyorum ancak Garanti olayı korkutuyor Phılıps almak istiyorum ancak aldıktan 1-2 ay sonra sorun çıkarsa ne yapıcam veya Xenon dan dolayı aracın bir yeri bozuldu o zaman kendim karşılıycam eski xenonların Silecek motorunu bozduğunu söylüyorlar hala devam ediyormu bilmiyorum ama eğer olursa bunu servis kendi karşılayacağını söylemişti çünkü....Ayrıca birde kafamı karıştıran bizim araçta otomatik far sensörü , Coming Home ve Leaving home var bu xenonda sorun yaratırmı bir süre sonra tünele girdiğimizde xenonlar yanıcak ve tam ısınmadığından kapanıcak bu bir sorun oluştururmu eğer sorun oluşturursa Fabrika çıkışlı Bi-xenonlarda da sorun çıkarması gerekmezmi... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Aralık 2009 Paylaş 6 Aralık 2009 Neden aracının orjinal xenon farlarını çıkmacıdan ucuza temin edip uyarlamayı düşünmüyorsun ? Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 (düzenlendi) Neden aracının orjinal xenon farlarını çıkmacıdan ucuza temin edip uyarlamayı düşünmüyorsun ?Aslında düşünmüyor değilim ama Bi-xenon olarak kullanabilecekmiyim ki o zaman yani dönüş farı devreye giricekmi onun için 4 metreye yakın kablo lazım ve Vag.Com lazım araçta bi-xenon far var diye ve dönüş farlarını aktif etmek lazım vs çok uğraştırcak gibi....Passatın kontrol ünitesini değiştirmem lazım şu anki kontrol ünitesi Bi-xenon desteklemiyor , Bi-xenon yapmam biraz zor ama bizim farlarda mercek olduğu için direk xenon kıt takmayı düşünüyoruma ma garanti olayı kafamı karıştırıyor 7 Aralık 2009 tarihinde srcn09 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Melih Şimşek 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 bende de 2007 passat var bu arıza lambası korkutuyor beni bide bu xenon farlar sisli havalarda nasıl oluo bi yardımcı olursanız çok memnun olurum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 bende de 2007 passat var bu arıza lambası korkutuyor beni bide bu xenon farlar sisli havalarda nasıl oluo bi yardımcı olursanız çok memnun olurumSisli havada en iyi performansı sis farı gösterir. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2413 'ü okuyun.Aslında düşünmüyor değilim ama Bi-xenon olarak kullanabilecekmiyim ki o zaman yani dönüş farı devreye giricekmi onun için 4 metreye yakın kablo lazım ve Vag.Com lazım araçta bi-xenon far var diye ve dönüş farlarını aktif etmek lazım vs çok uğraştırcak gibi....Passatın kontrol ünitesini değiştirmem lazım şu anki kontrol ünitesi Bi-xenon desteklemiyor , Bi-xenon yapmam biraz zor ama bizim farlarda mercek olduğu için direk xenon kıt takmayı düşünüyoruma ma garanti olayı kafamı karıştırıyorViraj farını sonradan entegre edebilmen çok zor. Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 Hocam o yüzden Passatın full donanımında olan Bi-xenon taktırmam benim için çok zor sadece yeni mercek için gerek yok gibime geliyor bizim araçta da mercek olduğundan sorun olcağını sanmıyorum...Phılıps 4.300 K H7 300 TL alıyorum VW servisine taktırıcam ayrıca aldığım arkadaş da 2-3 tane daha varmış isteyen olursa bana ulaşabilir.... Yorum bağlantısı
Sercan Ağaoğlu 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 (düzenlendi) Konu Passat olduğu için daha detay fotolar çekmeye çalıştım....Ve Beklenen an Öğlen saatlerinde Güngörende bulunan VW Skoda Özel servisine gittik Şahkan Otomotiv gerçekten çok güzel yer çalışanlar çok bilgili ve tecrübeli insanlar bakımları bile aracın orda yaptırabilirsiniz. VW Orjinal parçaları kullanıyorlar Skoda forumu tavsiyesi üzerine gittim ve çok memnun şekilde döndük sağolsunlar 4 kişi bizim araç ile uğraştı ve sonunda mükemmel oldu fark ortada.Önce araç kaldırıldı ve tampon söküldü far yerinden çıkarıldı ve rahat şekilde ampul yerine takıldı hazır.Far çıkarılmışken boş bir yer bulduk ve balastları çok güzel yere sakladık kimse motoru açınca göremez hiç bir şekilde görünmüyor ne su girer ne başka birşey müthiş yer buldular valla sağolsunlar. Fazla söze gerek yok sanırım resimler herşeyi anlatıyor. Gece çekilmiş resimleri bugün eklemeye çalışırım olmazsa mutlaka yarın çekerimKutunun içinden beyaz park ampulüde çıktı onuda taktık orjinali çok sarıydu bu biraz daha beyaz güzel oldu.Herkese şiddetle 4.300 K xenon öneriyorum birde Phılıps olursa oh tadıntan geçilmez....İsteyen olursa ona ayarlamaya çalışırım... 1 Ocak 2010 tarihinde Voltron tarafından düzenlendi Noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Yorum bağlantısı
Yasin Kurt 10 Ocak 2010 Paylaş 10 Ocak 2010 (düzenlendi) Saygi deger arkaslarim,ilk önce Sorunu anlatayim size.08.09.2010 Tarihinde 2010 Model Volkswagen Passat Variant Highline (Bi-Xearacimi Wolfsburg 10 Ocak 2010 tarihinde VW_Passat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ocak 2010 Paylaş 10 Ocak 2010 Hayırlı olsun güle güle kullan. Seviye ayarın düzgün görünüyor. Aslında aydınlatman da resimlerden iyi gibi göründü bana.Far kapalıyken, farın önden çekilmiş yakın plan bir resim gönderir misin? Kaputu açarak farın üzerinde marka ve seri numarasının olduğu etiketi bularak ordaki ürün kodunu göndermeye çalış.Farların ampulü çıkarılarak bakıldı mı ? Ne gibi kontroller yapıldı ? Sadece dışarıdan mı seyrettiler ? Ampulü çıkartıp resmi, markası ve ürün kodunu gönderebilir misin ?Philips ampullerde ilk 200 saatte ampul sarımsı yanar ve sonra tam beyazlığına döner, sende böyle bir durum olabilir, bundan bahsedildi mi ? Yorum bağlantısı
Emre T. 10 Ocak 2010 Paylaş 10 Ocak 2010 aslında çok kötü görünmüyo ama sanki ışık şiddeti bana az geldi. Yorum bağlantısı
Yasin Kurt 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Hayırlı olsun güle güle kullan. Seviye ayarın düzgün görünüyor. Aslında aydınlatman da resimlerden iyi gibi göründü bana.Far kapalıyken, farın önden çekilmiş yakın plan bir resim gönderir misin? Kaputu açarak farın üzerinde marka ve seri numarasının olduğu etiketi bularak ordaki ürün kodunu göndermeye çalış.Farların ampulü çıkarılarak bakıldı mı ? Ne gibi kontroller yapıldı ? Sadece dışarıdan mı seyrettiler ? Ampulü çıkartıp resmi, markası ve ürün kodunu gönderebilir misin ?Philips ampullerde ilk 200 saatte ampul sarımsı yanar ve sonra tam beyazlığına döner, sende böyle bir durum olabilir, bundan bahsedildi mi ?Arkadaslar Hizli Cevaplariniz icin Tesekkür ederim bugün Resim cekmeye Firsatim oldu ve Voltron ustamin istediyi sekilde Resimler cekmeye calistim. Voltron ustam Resimler iyi degilse söyle bir daha cekeriz. Farlar hic cikarilmadi zahmet bile edilmedi. Kontrol olarak birsey yapmadilar, sadece baska Passat Variant ile karsilastirma yaptilar distan ve o aracin Farlari daha acik rengi vardi, disaridan cok fark vardi. Benimki sari türüydü digeri ise Orjinal ve Kullanilmis oldugu halde daha degisik rengi vardi. Aracim 9.600 Kilometre Yorum bağlantısı
Recommended Posts