Recep Yazıcı1679652586 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 (düzenlendi) Ani bir kararla bende BI-Xenon landım. Sabah 09:00 dan bu yana far değişimi ile uğraşıyorum. Olmadık problemler nedeniyle akşam 18:00 de bitti işim. Far üzerinde viraj aydınlatması ve yükseklik ayarı mevcut. Bunların aktif olabilmesi için far içindeki kontrol unitesi dışında ayrıca bir modüle ihtiyaç var. Şu an sadece uzun-kısa olarak kullanıyorum. Montaj sonrasında Kadosanda Eşref otoya gidip yar ayarını güzelce yaptırdım. Bilenler vardır Eşref oto denilen yer Muayene istasyonlarındaki Far ayar cihazını kullanan bir işletme. Mevcut resimlerde firma ismi görünüyor. Reklama giriyorsa MOD arkadaşlar kaldıracaktır sanırım. 22 Ekim 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 Hayırlı olsun. kullanım sonrası farkları yazarsınız artık Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 (düzenlendi) Hayırlı olsun. Far değişimi ile uğraşıyorum demişsiniz. Biraz detay verirmisiniz. Farlara ne gibi işlemler yaptınız? 22 Ekim 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 (düzenlendi) Hayırlı olsun. Far değişimi ile uğraşıyorum demişsiniz. Biraz detay verirmisiniz. Farları yenimi aldınız, kendi falarınz mı, far altınn ledmi döşendi vs. vs.Comfort donanımında mercek + halojen olarak geliyor. Yaklaşık 1 ay kadar önce MTEC kitle xenon'a dönüştürmüştüm. Sonrasında far gurubunu komple değiştirdim. Uğraşmak derken ; viraj dönüşlerini ilk önce araç ECU sundan kodlayarak yapmaya çalıştık ancak olmadı Almanya ile mail vs trafiğinden sonra benim şasemde bunun sadece kod la aktif edilemeyeceği bilgisini aldık. Yükseklik ayarı + Viraj dönüşü için araç üzerine bir unite takmak gerekiyor. Unite içinde sol ön ve sağ arka teker tarafına takılan yükseklik algılıyıcılarıda dahil. Son olarakta dar ayar için Eşref otoya gittim ancak sol farda oadaklama problemi çıkınca tamponu bir kezde orada indirmek durumunda kaldık. Ampul tam olarak oturmamıştı. O düzeltilip far ayarı tekrar yapıldı. Tek bir far üzerinde toplam 4 adet ampul mevcut. Bunlardan biri D1S , bir park ve 2 adette halojen viraj dönüşü için. 22 Ekim 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 recep usta iyi günlerde kullan. Eyvallah Oktay Usta.. Tşk. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 bu yükseklik algılayıcıları için hazır yeri mevcutmu aracında baktınmı?ve bu ihtiyac duyulan parçalar bulunuyormu? Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 (düzenlendi) bu yükseklik algılayıcıları için hazır yeri mevcutmu aracında baktınmı?ve bu ihtiyac duyulan parçalar bulunuyormu?Şasede montaj için yerleri var. Şase anlamında araçlar aynı olduğu için problem yok. Algılıyıcılar unite ile birlikte geliyor. Bir kolu salıncakta bir mekanizma. Araç nip kalktıkça bu kol hareket ederek veri bildiriyor. 22 Ekim 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 Kullandıkça bu kadar uğraşmaya değiyor. Zamanında transit'te bi-xenon için dünya kadar vaktimi ve paramı yemişti. Gece ve gündüz resimlerini bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 benimki kadar uğraştığını sanmıyorm bendeki sorunlar diz boyu illahlah ettiğim anda yarımıma ahmet koştu ilk sorun aracın soketleri uymadısonra uydurduk bu sefer mercek fabirika çıkışlı yan takılmışsonra araca xenon uymadı sellektörde kırpıyordu süreklisonra selenoid problemisonrasında ampulsonrasında odaklanmaşimdi ise yükseklik ayarında sorun var neyseki açtım farların kapaklarını motorundaki kablolarla oynadım ve içerideki düğmeye ordan tek tek kablo çektim ancak öyle halledebildim yükseklik ayaırını Valla bu kadar problem çıkarmadı. Benim araçta soketler için vw kablo kiti var.Onu taktık Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Güle güle kullan bu ani kararın nedeni ne acaba ? Megane'da da bixenon yoktu, önceki farın performansı iyi değil miydi ?Bu farda valeonun 6. jen. balastı kullanılmış, sabit viraj farını aktive edebildiniz mi peki ? Dinamik olanı biraz uğraştırır hatta nerdeyse imkansızdır, kontrol ünitesi balasttan mı elektrik alıyor ? Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 (düzenlendi) Güle güle kullan bu ani kararın nedeni ne acaba ? Megane'da da bixenon yoktu, önceki farın performansı iyi değil miydi ?Bu farda valeonun 6. jen. balastı kullanılmış, sabit viraj farını aktive edebildiniz mi peki ? Dinamik olanı biraz uğraştırır hatta nerdeyse imkansızdır, kontrol ünitesi balasttan mı elektrik alıyor ?Tamamen duygusal Megane de orjinal xenon vardı. Eski halogenlerin aydınlatma performansı uzun süre Xenon kullanan biri için doğal olarak çok yetersiz kalıyor.En azından benim için böyle. Daha öncede bahsettiğim gibi halojenleri Xenon'a dönüştürmüştüm ancak işık şiddeti anlamında çok iyi olmasına rağmen garip bir desen çıktı ortaya. Bu tip konulardada biraz takınlıtı olduğum için komple değiştirdim. Mevcut farın içinde 2 adet unite var. Elektriği kim nerden alıyor tam olarak incelemiş değilim. Sabit viraj Tiguan , Golf gibi araçlarda ek bir uniteye gerek duymadan far yükseklik ayarından bağımsız sadece kodlama ile aktif edilebiliyor. Bunun nedeni ise ECU unitesinin değişmiş olması. Ancak B6 passatlarda halen ilk çıktığındaki ECU kullanılıyormuş. Benim araçta kodlama ile aktif edemeyince Almanyadaki ilgiliden yardım istedi ( Montajı yapan kişi ) bir kaç mail den sonra denendi ama olmadı. Sonrasında Viraj ve yükseklik için bir modül ihtiyacı doğdu.Ayrıca araçta Xenon'a geçebilmek için sadece farın değişmeside yetmiyor. Kod üzerinden Xenon'u aktif etmek gerekiyor.Yani halogeni çıkar bi-xenon tak yok Bununla birlikte farla birlikte gelen bir ara kablo far. Bu ara kabloda sağ ve sol için olmak üzere 2 adet kablo kabin içinde direksiyonun altında bir sokete takılıyor. Sanırım bu iki kabloda kontrol unitesi için data kablosu olsa gerek. 23 Ekim 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 Off..Şçim karadı okurken bile..Ne güzel eskiden al yeni tip farı tak gitsindi.Şu hale bak yahu. Biraz daha zaman ilerlesin şöyle bir konuda açılır; Farlarımı xenone çeviricem.Hangi aracı tercih edeyim Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Resimler ,BI-Xenon UzunBI-Xenon KısaPark Mercek Cornering Light Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 iyi günlerde kullan gayet güzel olmuş.mercek büyüklügü gayet iyi.iyi işçilik çıkarmışsın.diger opsiyonlarıda halledersen oo tadından yenmez. birde sizin aracın üst modeli olabilir belki tam farın kenarlarında dipte h3 benzeri ampul var o ne için kullanılıyor çözemedim uzun far ampulü gibi boşta önü açık ama dipte duruyor. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 iyi günlerde kullan gayet güzel olmuş.mercek büyüklügü gayet iyi.iyi işçilik çıkarmışsın.diger opsiyonlarıda halledersen oo tadından yenmez. birde sizin aracın üst modeli olabilir belki tam farın kenarlarında dipte h3 benzeri ampul var o ne için kullanılıyor çözemedim uzun far ampulü gibi boşta önü açık ama dipte duruyor.Tşk.Oda olsa olsa viraj aydınlatmadır sanırım. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Recep viraj aydınlatman çalışmıyorsa uzunlara paralel yapsana. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Recep viraj aydınlatman çalışmıyorsa uzunlara paralel yapsana.Orjinali gibi halledeceğim. NonStandart bağlantıya gerek kalmayacak umarım Güzel, güle güle kullan.Tşk Selçuk. Yorum bağlantısı
Volkan Öztürk 11 Kasım 2010 Paylaş 11 Kasım 2010 Merhaba.. Passat marka aracımızda h7 xenon takılı.. Aracın üstünde 3 yıl civarı o far kullanılmış durumda fakat farlar önümüzü aydınlatmıyor.. Öndeki aracın tamponunu bile aydınlatmaz duruma geldi.. Xenonlarda bi sorun var dedik.. Gittik yeni xenonlar yeni beyin vs. takarak test ettik yine ölü gibi yanıyor.. Akü desek yeni değişti sıfır akü daha.. Neden kaynaklanıyor olabilir bu sorun acaba ? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 11 Kasım 2010 Paylaş 11 Kasım 2010 (düzenlendi) ampullerin yandigindan eminseniz, mercek problemidir. mercek cami yahut yansiticisi islenme-kararma yapmistir. mumkunse temizlik yapilmali yoksa mercek degisimi gerekir. 11 Kasım 2010 tarihinde Muhammed And? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Bir duvarın 10 metre gerisinden farlarınızı yakıp ışık deseninin fotoğrafını gönderin ona göre yorum yapabiliriz. Mercekler islenmiş gibi görünüyor ama yanlış tipte xenon ampul takılmış bile olma ihtimali var. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 (düzenlendi) passat farından valeo h7 mercek çıkarıyorum. diyebilirimki %95 oranında mercekler hep temiz çıkıyor. kaldıki farlar 3 senelik demişiniz. 3 senede bu derece önünüzü göremeyecek kadar kararması mümkün değil. Hemde xenon kit kullanıyorsunuz. Demekki halojen ampul takılı olsa farı yaktığınızı farketmeyeceksiniz. Başka bir noktada sorun var gibi ama mercekten başka ihtimalde kalmamış.Farlara başka bir işlem yapıldımı? 13 Kasım 2010 tarihinde Ahmet Kasapo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Arkadaşlar herkese merhaba.2010 model Passat CC sahibiyim.Şuanda aracımın üzerinde orjinal merceksiz farları var ve bu yüzden xenon kit takamıyordum,bugün elime CC nin orjinal bixenon mercekli farları geçti ve bu mercekli farlara xenon kit taktırmak istiyorum.Elimde sadece mercekli bixenon farlar var,balast veya ampul falan yok.bende bu farları sadece merceklerinden dolayı kullanmak istiyorum,yani diğer özellikleri önemli değil.Sizce hangi kiti takmalıyım bu yeni farlara(mtec,philips gibi)?Ben 6000K ampul takmak istiyorum,peki h7 mi takmalıyım yoksa d2s mi?yani orjınal bixenon merceğe mecburi d2s,d1s mi yoksa h7 ampulmü takmalıyım?yardımcı olursanız çok memnun olurum.teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz1679652591 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar herkese merhaba.2010 model Passat CC sahibiyim.Şuanda aracımın üzerinde orjinal merceksiz farları var ve bu yüzden xenon kit takamıyordum,bugün elime CC nin orjinal bixenon mercekli farları geçti ve bu mercekli farlara xenon kit taktırmak istiyorum.Elimde sadece mercekli bixenon farlar var,balast veya ampul falan yok.bende bu farları sadece merceklerinden dolayı kullanmak istiyorum,yani diğer özellikleri önemli değil.Sizce hangi kiti takmalıyım bu yeni farlara(mtec,philips gibi)?Ben 6000K ampul takmak istiyorum,peki h7 mi takmalıyım yoksa d2s mi?yani orjınal bixenon merceğe mecburi d2s,d1s mi yoksa h7 ampulmü takmalıyım?yardımcı olursanız çok memnun olurum.teşekkürlerorjinal bi-xenon ise far orjinal ballastını takıp kullanın 5 Ocak 2011 tarihinde Mustafa Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts