Recep Yazıcı1679652586 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Anladığım kadarıyla siz sadece Bi-Xenon'u koddan açtınız o kadar değilmi ? Benim bildiğim kadarıyla bu yeterli olmuyor. Yeni yaktığınız far grubu üzerindeki unitenin araca tanıtılması gerekiyor. Dikkat ederseniz resimde 12 nolu satırdada bundan bahsediyor.Diğer bir husus ise araç yükseklik sensörleri olmadan bunu yapamayacağınızı düşünüyorum. Yükseklik sensörleri Bi-xenon 'un bir parçası olarak geçiyor. Sensörler takıldıktan sonra VAG cihazından sensör bilgileri okunuyor sonrasındada far ayarı yapılıyor. Bende sizin gibi sensörler felan uğraşmak istemiyordum ancak mecbur kaldım Farları açtığınızda merceğin aşağı yukarı hareket etmesi ve sonrasında sabitlemesi gerekiyor. Şstanbulda bu işle uğraşan firmanın dediğine göre 40 Km /h 'a kadar Cornering Light , 40 'tan sonra ise dinamık aydınlatma yani mercek direksiyon istikametine dönmeye başlıyormuş. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 az önce bi arkadaşım geldi bmw 3 seri aracına xdrive monte ettirmiş( kompe ön konsol değişimi)laf açılmışken ustanın telefonunu aldım bu işlemi orası yapabiliyor (bütün vag gurubu araçları)maslak bosch car service. Arkadaşımız sanırım Trabzonda. Şstanbulda olsa gideceği adres belli zaten " Ender Elektronik " . Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 ankara yazıyor o yüzden yakın diye söyledim.ender elektronik benim şu 5 tl ye m Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 haklısınız tabiki temiz işcilik özen her zaman önce gelir ama ilk gittiğimde bana öyle bi söyledilerki açıkcası ilk izlenimlerim kötü oldu.Bir şey diyemem tabiki ilk izlemininiz kötü olabilir. Ancak burası işçilik kalitesiyle aldığı ücreti sonuna kadar hak eden bir yerdir. Türkiyedeki bir çok servis fiyatı 4000-5000 TL arasındaki gösterge panellerini vs buraya tamire gönderiyor. Demek istediğim yetkili serviste eleman size " Bu Bi-Xenon orjinal değil " vs vs dese problem çıkarsa xxxx Elektronikte ( Reklam yapmış olmayalım )taktırdım demeniz yeterli olur desem abartmış olmam. Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Aksine 100-150 TL lik bir iş içinde benden ücret dahi almadı. Bahsettiğiniz şey başka bir konu. VW,Audi,Seat,Skoda üzerine en bilgili ve tecrübeli yer burasıdır. Eğer eleman eline beyaz bir eldiven giyip aracınızla çalışıyorsa yada tamponu yere koymadan önce altına bir battaniye seriyorsa benim açımdan olay tamamdır. Evet gerçekten Recep beyin dediklerine katılıyorum.Ender elektronikten Metin bey gerçekten çokkaliteli ve çok bilgili bir insan.Metin bey sağolsun 1 haftadır bilgisayarıma uzaktan bağlantı yapıp vagcom aracılığıyla Trabzondaki aracıma bağlanıyor ve sorunu çözmeye çalışıyor.Her akşam 5-6 gibi arıyorum ve yaklaşık 1 saatini bana harcıyor ve onun karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor.Metin beyin bu olayı çözeceğine inanıyorum ama işte mesafe uzak olunca bazı şeyler kısıtlı oluyor.Metin bey aracımdaki cornering light özelliğini açtı fakat bu durumda sisler çalışmadı,sisi aktifleyincede cornering light özelliği kayboldu.Metin beyin önerisi arabayı yetkili serviste tekrar kodlama yaptırıp sıfırdan özellikleri kontrol edelim dedi.Vw yetkili servisteki arkadaşlarda fabrika çıkışlı bixenon bir VW CC yi servise çağırıp ondaki kodlamaları alıp benim arabaya işleyeceğiz,birde bunu deneyelim bakalım dedik.Bu durumu metin beye bildirdim ve ondanda onayı aldım,şimdi servise kodlamanın gelmesini bekliyorum.ilginize teşekkürler... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Eğer eleman eline beyaz bir eldiven giyip aracınızla çalışıyorsa yada tamponu yere koymadan önce altına bir battaniye seriyorsa benim açımdan olay tamamdır.Burası gerçekten önemli. Gönül rahatlığı ile buraya araç teslim edilir. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Evet gerçekten Recep beyin dediklerine katılıyorum.Ender elektronikten Metin bey gerçekten çokkaliteli ve çok bilgili bir insan.Metin bey sağolsun 1 haftadır bilgisayarıma uzaktan bağlantı yapıp vagcom aracılığıyla Trabzondaki aracıma bağlanıyor ve sorunu çözmeye çalışıyor.Her akşam 5-6 gibi arıyorum ve yaklaşık 1 saatini bana harcıyor ve onun karşılığında hiçbir ücret talep etmiyor.Metin beyin bu olayı çözeceğine inanıyorum ama işte mesafe uzak olunca bazı şeyler kısıtlı oluyor.Metin bey aracımdaki cornering light özelliğini açtı fakat bu durumda sisler çalışmadı,sisi aktifleyincede cornering light özelliği kayboldu.Metin beyin önerisi arabayı yetkili serviste tekrar kodlama yaptırıp sıfırdan özellikleri kontrol edelim dedi.Vw yetkili servisteki arkadaşlarda fabrika çıkışlı bixenon bir VW CC yi servise çağırıp ondaki kodlamaları alıp benim arabaya işleyeceğiz,birde bunu deneyelim bakalım dedik.Bu durumu metin beye bildirdim ve ondanda onayı aldım,şimdi servise kodlamanın gelmesini bekliyorum.ilginize teşekkürler...Şnşallah başka şeye gerek kalmadan hallolur işiniz. Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 18 Mart 2011 Paylaş 18 Mart 2011 Varmı bir gelişme ??Recep bey evet gelişme var,2 günümü aldı yine ama sonunda çözdük:)Aracın eski halogenli ve şimdiki bixenonlu halinin tüm elektrik şemasını temin ettik. bixenon un Halogen den farkı; bixenonda bütün ampulleri balast kontrol ediyor,yani bütün uyarıları balast tetiklediği için cornering light özelliğinin olduğu kısımda balastın içinden gidiyor ve ona hiçbir müdehale yapamıyoruz.bizde arabadan cornering light özelliğinin olduğu kabloyu elektrik şemasından bulup tespit ettik,orjinal vw soketlerini satın aldım ve onlarla bixenon fardaki cornering light ampulüne direkt bağlantı yaptık.Bu durumda direksiyonu çevirince cornering light ampulü aktif olarak yanmaya başladı ve araçtaki arıza lambasıda silinmiş oldu.yani sorun artık bu şekilde çözülmüş oldu.ilginize ve yardımlarına çok teşekkürler arkadaşlar,sizlerle bir sorunu daha çözmeyi başardık Yorum bağlantısı
Niyazi İlhan 18 Mart 2011 Paylaş 18 Mart 2011 Eski ve yeni fotolar varmı?En yakın zamanda foto koyacagım... Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 Karşınızda bitmiş haliyle Bi-Xenon larım.VW Adaptive Front Lighting System (AFS) + Cornering Light 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 Çok güzel ne denilebilir ki.Uzaktan görüntüsü varmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 Çok güzel çalışıyor... Güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 (düzenlendi) Çok güzel ne denilebilir ki.Uzaktan görüntüsü varmı?Tşk. Uzaktan çekmedim. Henüz manuel olan far ayarını yaptırmadım. Ondan sonra çekerim .Çok güzel çalışıyor... Güle güle kullanın..Tşk 9 Nisan 2011 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Nisan 2011 Paylaş 11 Nisan 2011 Güle güle kullan. Kameraya yer bulmak zor, öne koysan xenon yana koysan afs'nin ışığını yiyecek Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 12 Nisan 2011 Paylaş 12 Nisan 2011 Güle güle kullan. Kameraya yer bulmak zor, öne koysan xenon yana koysan afs'nin ışığını yiyecek Sağol Tşk. Şkisinin arasında kör bir yer bulunur belki Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Aracımın farları içten kirlenmiş vaziyette.Far camlarını sökmüşken mercekleride bi xenon yapayım diyorum.Düşünüdüğüm mercek modeli Hella d2s modelı.sanırım bunlarda eski ve yeni olmak üzere ikiye ayrılmış.sizce hangisi daha uygun olur.performansı hangisinin daha iyidir.yada hella yı bırak sunu al diyebileceğiniz bir marka varmıdır.işçilik hariç mercek,banlans ampul olarak bana yaklaşık olarak neye maal olur.Elinde temiz d2s hella marka mercek takımı aramaktayım.elinde olan değerli form üyelerinden yardım rica ediyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 Aracımın farları içten kirlenmiş vaziyette.Far camlarını sökmüşken mercekleride bi xenon yapayım diyorum.Düşünüdüğüm mercek modeli Hella d2s modelı.sanırım bunlarda eski ve yeni olmak üzere ikiye ayrılmış.sizce hangisi daha uygun olur.performansı hangisinin daha iyidir.yada hella yı bırak sunu al diyebileceğiniz bir marka varmıdır.işçilik hariç mercek,banlans ampul olarak bana yaklaşık olarak neye maal olur.Elinde temiz d2s hella marka mercek takımı aramaktayım.elinde olan değerli form üyelerinden yardım rica ediyorumHella'dan memnun olmayan kimse var mıdır bilemiyorum, yeni hella mercek alacaksan D1S ampul ve balast ile kullanmanı önerebilirim. Çıkma olarak toplarsan en az 600 liraya malolur. Bende mercek yok ancak satılık 2 adet kullanılmış hella d2s balast, 1 tane de osram d2s 4300K ampul var. Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 (düzenlendi) Aracin üzerinden çıkan valeo.Kesip bicmeden en sağlıklı hangisini takabilirim. 17 Eylül 2014 tarihinde Galip Kandemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Yeni Hella ile ölçüleri aynı çok uğraştırmaz diye düşünüyorum ama el beceriniz ve tecrübeniz nasıldır bilmiyoruz... 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Kesip biçmeden olması imkansız. Merceklerin ölçüleri çok farklı değil, arka kısmında mesafe var mı bu önemli. Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Güzel olmuş eline sağlık bir kaç ufak dokus daha yapmam gerekiyor çalısmaalar bu yöndeFarları yıkadım temiz oldu ama iç kromlarda atmalar oldu.bende farları sökmekten başka çare bulamadım.sokmusken far karartmada yaptım.çıkan Mercekler valeo iç yansiticida atmalar olmuştu.en son fotolarda görünen mercek içerisindeki isik park lambalarinin mercek içerisinde yanmasını istememdendir bu nedenle alt kısmına led yerlestirdim.sonra içime sınmedı helojen mercekle takmak gittim hella d2s yeni tip 1 takım mercek aldım.ufak bır tadılatla bunları yerlestırıp ve bır kac boay ıslemınden sonra kapatmayı dusunuyorumarkası pek yakında 1 Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 Kesip biçmeden olması imkansız. Merceklerin ölçüleri çok farklı değil, arka kısmında mesafe var mı bu önemli.farları kararttım sınyal kısmındakı nıkelaj olanyerıde yanmaz kırmızı boya ıle boyadım.yeni tip sıfır ayarında hella merceklerimi aldım.fakat mercek canagının sabitleme vıdaları kasaya kucuk geldı.bunun ıcın mercegı oraya sabıtlemem bıraz sıkıntılı olacak gıbı.bu konuda yardımızı rıca edıyorumbirde bu mercege en saglıklı yaptıgıma deyecek cınsten ampul ve balans ne onerirsiniz..almıs oldugum hella d2s yeni tip mercekler Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 Ne gibi vida sorunu yaşadınız ? vidanın boyutunu değiştirmek çözüm olamaz mı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts