İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 3 (2000-2007) Xenon farları

Mustafa Sarı1679652568

Recommended Posts

Mustafa Sarı1679652568

renk ısısı büyük ihtimal 4300k dır.

6000k philipsin d2s yani orjinal xenon ampülü var ama fiyatı baya tuzlu.

eğerki farlarınız bi-xenon değilse(ki bence bi-xenon olması lazımama tam emin değilim)bi-xenona geçmek için farları açıp eski merceği çıkartıp yerine bi-xenon merceği takmanız lazım ki böyle bir şeyi yapmak için farı açmanız ve de orjinalliği bozmanız gerekecek.

Yorum bağlantısı
Guest prenax
renk ısısı büyük ihtimal 4300k dır.

6000k philipsin d2s yani orjinal xenon ampülü var ama fiyatı baya tuzlu.

eğerki farlarınız bi-xenon değilse(ki bence bi-xenon olması lazımama tam emin değilim)bi-xenona geçmek için farları açıp eski merceği çıkartıp yerine bi-xenon merceği takmanız lazım ki böyle bir şeyi yapmak için farı açmanız ve de orjinalliği bozmanız gerekecek.

Ya aslında orjinalliğinden kastım,gorunuste bi falso olmaması...
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bixenon değil o farlar..

Mondeodaki mercekler gerçekten çok küçük.. Onun yerine geçecek kadar ufak bi-xenon mercek bulmak zor.. Megan

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Selçuk Keleş

85122 orjinal xenon farlarda yaygın olarak kullanılan bir ampuldür. -> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=963

Kalite olarak en iyilerinden yani.

Aracının aydınlatmasının ise bir çok nedeni olabilir. En önemli etken merceğin küçük olması dolayısıyla performansının iyi olmaması. Daha yeni araçların merceklerinin teknolojisi daha gelişmiş olduğundan aracının farlarından daha iyi olması normal.

Yani sorun ampulde ya da kelvininde değil. -> http://www.geceucusu.com/forum/35-makaleler/

Tam tersine daha yüksek kelvinli ampul kullanırsan aydınlatman daha da güçsüzleşir. Nasıl iyileştiririm dersen bence hiç elleme, çünkü farı açtırıp içindeki merceği değiştirmen dışında bir seçenek yok bu da biraz zor ve uğraşmaya değmeyecek bir seçenek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

açtığım mondeo farlarının neredeyse tamamının merceği ve arkasındaki reflektör kısımı simsiyah oluyor. mercek çok küçük olduğu için tahmin ediyorum çok fazla ısınıyor ve çok fazla is oluşuyor. farlarınızın içini açmadan bu durumu halledebilirsiniz.

çünkü mondeo farlarının arkasında büyük bir kapak var. kapağı açıp merceğin 4 vidasını açtınızmı direk olarak yerinden çıkıyor. çıkarın temizleyip takın daha iyi olucaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servisteki elektrikçi git 8000 kelvin al dedi???

Mümkünse, o elektrikçiden olabildiğince uzak dur... :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

2 yılda mercek kararır mı ya ? Bu çok ciddi bir sorun, olabileceğini düşünmezdim yani.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet ben yıla dikkat etmemişim aslında 2 sene kısa bir süre ama dediğim gibi bugüne kadar temiz çıkan bir mercek olmadı mondeo farı içinden. belki bana hep tesadüf eski farlar geldi belkide gerçekten hemen kararıyor.

ama dediğim gibi arkasındaki kapağı açıp çok kolay şekilde mercek yerinden çıkıyor. açıp bakmak lazım bence.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Kadir İmecik
evet ben yıla dikkat etmemişim aslında 2 sene kısa bir süre ama dediğim gibi bugüne kadar temiz çıkan bir mercek olmadı mondeo farı içinden. belki bana hep tesadüf eski farlar geldi belkide gerçekten hemen kararıyor.

ama dediğim gibi arkasındaki kapağı açıp çok kolay şekilde mercek yerinden çıkıyor. açıp bakmak lazım bence.

S.A arkdaslar birşey danışıcaktım size bende bitane 2006 ford mondeo titanium tdci war.. xenon farlarını ilk açtıgım zaman beyaz olarak duruo ama bi 7-8 sniye sonra sarıya dönüyo bunu anlamış deılm acıkcası sislerine xenon taktırdım uyumlu olsunlar dıye sımdı kısaların xenonları sarıya dönüyo değiştirmeye kalktım komple mercek değişicek diolar oda tuzlu oluyo sadece ampulunu degıstıremezmıyım bunu nasıl cozebılırım arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum tesekkr ederm..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Orjinal xenon farlarda 4300K ampul bulunur ve sarımsı yanarlar. Kullanılan ampul osram ise sarımsı olması normal bir durum, philips 85122 ile değiştirin, biraz daha beyaz yanar philipsler. Tabii ilk bikaç yüz saat onların da sarımsı yanıp sonra beyaza dönmesi sözkonusudur.

Mondeonun mercekleri çok küçük olduğundan mercek değişimi uygulaması yapmak oldukça zor. Yeni mercekler daha şişman ve bi-xenon motoru olduğundan içeride daha fazla boş yer ister.

Yorum bağlantısı
S.A arkdaslar birşey danışıcaktım size bende bitane 2006 ford mondeo titanium tdci war.. xenon farlarını ilk açtıgım zaman beyaz olarak duruo ama bi 7-8 sniye sonra sarıya dönüyo bunu anlamış deılm acıkcası sislerine xenon taktırdım uyumlu olsunlar dıye sımdı kısaların xenonları sarıya dönüyo değiştirmeye kalktım komple mercek değişicek diolar oda tuzlu oluyo sadece ampulunu degıstıremezmıyım bunu nasıl cozebılırım arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum tesekkr ederm..

Orjinal xenonlu araçlarda 4100-4300k d2s xenon kullanılır.Buda gün ışığı rengidir.Beyaz değildir.Şllaki beyaz dersen xenon ampülünü sök.6000k d2s ampül kullan.O zaman beyaz yanar.Ampüller 100-200 tl arasında kalite farklı olarak fiyatları değişiyor.

Yorum bağlantısı
Kadir İmecik
Orjinal xenonlu araçlarda 4100-4300k d2s xenon kullanılır.Buda gün ışığı rengidir.Beyaz değildir.Şllaki beyaz dersen xenon ampülünü sök.6000k d2s ampül kullan.O zaman beyaz yanar.Ampüller 100-200 tl arasında kalite farklı olarak fiyatları değişiyor.

arkdslar benm sislerde suan 8000k xenon war kısalara sadece ampulunumu degıstırerek uydurabılırım yoksa kopmle mercekmı degısecek.. ampul degısecek ise ortalama kac liraya patlar ?

yanıtlarınızı beklıorm arkdslar.. teskkr ederm..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sise takılı olan xenonu kısaya takamazsın çünkü duyu ve bağlantıları farklı. Ampulü değiştirmen yeterli merceğe gerek yok. Fiyatları net bilmiyorum ama osramın 5500K ampulünün tanesi 170 lira gibi bişeydi.

Mesajlarında yazım kurallarına dikkat eder misin lütfen ?

Yorum bağlantısı
Kadir İmecik
Sise takılı olan xenonu kısaya takamazsın çünkü duyu ve bağlantıları farklı. Ampulü değiştirmen yeterli merceğe gerek yok. Fiyatları net bilmiyorum ama osramın 5500K ampulünün tanesi 170 lira gibi bişeydi.

Mesajlarında yazım kurallarına dikkat eder misin lütfen ?

bu ampülün 8000k lık olanı varmı peki benim amacım sislerdeki 8000k ile kısaların uyumlu olması bunu 5500k ile çözebilirmiyiz yoksa daha güçlü olanları warmı? bu ampul baya kaliteli bisey olması lazım neredeyse xenon fiyatına denk geliyo =) .. bundan sonra yazım kurallarına daha dikkat ederim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

8000K D2S'i piyasada çin malı olarak bulabilirsin...

Sözüm meclise;

Sis farı ile farların ışığının uyumunu yakalamaya çalışmak bana çok saçma geliyor..

Sis farı; yoğun yağış ve sisli havalarda görüşü artırmak, görünmeyi sağlamak için tasarlanmış farlardır...

Aksi durumlarda yakmak zaten suçtur...

200-250 lira verip sislere xenon takıp, en az ayda bir kez lüzumsuz yere sis farı yakmak yüzünden ceza yemek, gerektiğinde yolumuzu aydınlatacak, belki ciddi bir kazayı önleyecek bir sistemi de çalışmaz hale getirmek bence mantıksız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
8000K D2S'i piyasada çin malı olarak bulabilirsin...

Sözüm meclise;

Sis farı ile farların ışığının uyumunu yakalamaya çalışmak bana çok saçma geliyor..

Sis farı; yoğun yağış ve sisli havalarda görüşü artırmak, görünmeyi sağlamak için tasarlanmış farlardır...

Aksi durumlarda yakmak zaten suçtur...

200-250 lira verip sislere xenon takıp, en az ayda bir kez lüzumsuz yere sis farı yakmak yüzünden ceza yemek, gerektiğinde yolumuzu aydınlatacak, belki ciddi bir kazayı önleyecek bir sistemi de çalışmaz hale getirmek bence mantıksız...

:good1:

4300'den yukarıya doğru çıkıldığında ışık mavileşir ve performans da ters orantılı olarak düşer. Farlarına 100-150 m. uzaktan bakıldığında zaten orjinal xenonun güzel görüntüsü varken sadece yakından bakınca mercek mavi görünsün diye performanstan kaybettiğini gözönünde bulundurmalısın.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Eren1679652585

Herkese merhaba..Forumda bu ilk mesajım..Arabam mondeo ghia 2001.. Farlarım mercekli xenon..Uzun süredir aydınlatmanın çok zayıf olmasından şikayetçiydim..Farları ilk açtığımda beyaz ışık veriyor ardından sararıyordu..Arabamı bugun daha önce Ford tecrübesi olan ustamın yanına götürdüm..Amacım kararan mercekleri temizletmekti ama aban bunun mümkün olmadığını ampulleri değişmem gerektiğini söyledi..Ayrıca laptop ile hata kodlarına bakarak bunu doğruladı..

Ben de bugun 2 adet philips d2s 85122 aldım..Aydınlatma şu an daha iyi ancak sanki daha iyi olabilir gibi..Merceklerin ortasında siyahlıklar var..Bu siyahlıkların temizlenip aydınlatmanın daha iyi yapılması mümkün müdür?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farı açıp mercekleri temizlemek az zor da olsa mümkün. Kararma yaptıysa verimi düşer. Far ve stop tamircileri bu işlemi yapıyorlar, tecrübeli olduklarından düzgünce farı kapatıcaklardır. Yine de ampulleri değiştirmekle iyi etmişsin.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Ustama mercekleri temizleyenlerin olduğunu söyledim ama internete itibar etme gibi bir yaklaşım gösterdi..Sonuçta ampuler için boşuna para vermediğime sevindim..Eski ampuller ölmüş hakikaten ama ilave olarak mercek temizlemeyi bu işte profesyonel olan bir yerde yaptırmak istiyorum..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Xenon ampuller uzun ömürlüdür, 1500 saat sonra veriminin %25'i gider. Merceklerini temizletseydin de ampul değişimini önerirdik, bir de şu var : sendeki kasa mondeounun mercekleri küçüktür ve verimi pek iyi değildir, az tozlanınca daha da kötüleşmiş olabilir. Sanayide biraz soruştur far temizliği yapan bir çok yer var.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Mercekleri sadece hava tutarak temizlettirdim..Siyahlığın bir kısmı gitti..Mercek temizliği yaptığını söyleyen bir yerse 2 far temizliği için 80 tl istedi..Komple far ve merceği özel bir ilaçla temizleyebileceklerini söyledi..Ayrıca bu yer 6000k ampul takarsam aydınlatmanın daha iyi olacağından söz etti..Ustam farın açılmasını tavsiye etmediği için vazgeçtim..

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

"Ayrıca bu yer 6000k ampul takarsam aydınlatmanın daha iyi olacağından söz etti.."

Senin ampuller 8000k veya uzeri olupta boyle demis olsaydi, hakliydi. Ancak senin ampuller 4300k olup boyle diyen biri ile karsilasirsan, hayirli isler dile ve mumkun oldugunca hizli cik o dukkandan. :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Burada okuduklarım aklıma geldi ben de öylke yaptım ama burada 6 bin k nın daha iyi aydınlatacağını söyleyenler de var..Biraz önce bir deneme turu yaptım..Görüşte bir sıkıntı yok ama yeterli mi ya da ne kadar daha iyi olabilir karşılaştırma imkanım olmadığından bilemiyorum..Bir de bu merceklerdeki siyahlıkların görüşü çok etkilememesi gerek sonuçta ışığın geldiği kısım ortadaki kısım ve orada belirgin bir kararma yok..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hava tutmayla iyi bir temizlik olmaz ki, reflektörlerin kararmışsa silinmesi lazım.

80 TL. de işini iyi yapan bir usta için çok değil. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=522

Merceklerin yakın plan resmini gönderirsen bir fikrimiz olur ayrıca duvar resmi de lazım. Aydınlatma olmayan yollarda yolu rahat görüyorsan temizletmen şart da değil, zaten kararma olduğuna emin de değiliz varsayıyoruz sadece.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...