İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 3 (2000-2007) Xenon farları

Mustafa Sarı1679652568

Recommended Posts

Muhammed Andı
Burada okuduklarım aklıma geldi ben de öylke yaptım ama burada 6 bin k nın daha iyi aydınlatacağını söyleyenler de var..Biraz önce bir deneme turu yaptım..Görüşte bir sıkıntı yok ama yeterli mi ya da ne kadar daha iyi olabilir karşılaştırma imkanım olmadığından bilemiyorum..Bir de bu merceklerdeki siyahlıkların görüşü çok etkilememesi gerek sonuçta ışığın geldiği kısım ortadaki kısım ve orada belirgin bir kararma yok..

Sehir ici kullanimda 6000-4300 farki yasamazsin. Ama aydinlatmanin olmadigi karanlik bir yolda 4300'un daha iyi sonuc verdigini musahade edebilirsin. "ama burada 6 bin k nın daha iyi aydınlatacağını söyleyenler de var.." Vallahi ben 4300'un yahut 6000'in daha iyi aydinlatacagini soyleyenlerden degilim. Bizzat yasayanlardanim.! Yedek olarak aldigim 6000'leri 3 hafta once soktum koydum kenara. 4300 gibisi yok.! :) Mercek kararma meselesinde ise Selcuk Bey'in de dedigi gibi; gormeden birsey demek zor...

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Birkaç yere gösterdim kararmış dediler..Ustam açınca aslında ben elinden alıp temizleyecektim ama ayıp olmasın diye müdahale etmedim..Ben merceğin arkasını sökebilsem uzun bir çubuğun ucuna bir bez bağlayıp temizleyeceğim ama iş bununla biterse tabii cunku benden 80 tl isteyen usta farın komple içini de temizleyecekti..Bu para fazla değil ama mercek çıkarsa farına elveda diyebilirsin dedi ustam..

resim eklemeyi düşünüyorum ama gece nasıl bir mekanda ne kadar bir mesafeden duvara dönük çekim yapmalıyım bilmiyorum...Örnek resimler var mı bu sitede..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Açılamayan far sadece E39 bmw galiba...

Farları açıp merceğin içini yumuşak pamuklu bir bez ile herhangi bir kimyasal kullanmadan güzelce silmek lazım..

O merceklerin içinin nasıl ve ne derece kirlenebildiğini açtığım bir çok farda gördüm..

Temizlik kesinlikle işe yarayacaktır...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585
(düzenlendi)

Far ve merceklerin durumu bu şekilde...:) Ampuller sıfır..temizlik sonrası görüş ne kadar artar? Ford servisi Far komple değişecek temizlik çözüm olmaz diyor...

tarihinde meren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Servis farı açıp temizlemeyle uğraşmaz tabii ki değiştirmek isteyecektir.

Bu resimden pek bir şey anlamadım, lenste kararma var demiştin lensin yakın plan resmi gerekiyordu neyse artık gerek kalmadı. O toz tabakası farın dışında değilse bu farın içi de pistir. Dışarıdan farın reflektörünün durumunu göremiyoruz zaten açıp da bakmadan net bişey demek mümkün değil.

Şahsi fikrim açtırılıp soru işareti kalmaması için temizlenmesi gerektiği ve kesinlikle iyileşme olacağı yönünde.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Biraz önce uzun yoldan geldim..Bu farlara verdiğim 300 tl ye yazık olmuş..Eski focusumda 10 tl lik philips halojen ampullerden vardı..Bunların onlardan pek farkı yok..Otobanda bile 120 nin üzerine çıkamadım..Önümü göremiyorum resmen..Şkide bir uzunları yakıyorum...Bir de yolda giderken aydınlatma eğik bir çizgi şeklinde..Sağ taraf sol taraftan daha fazla aydınlatıyor..Yoldaki kararma sürücü tarafında yaklaşık 3-4 metre daha geride oluyor..

Yardımlarınız ilginiz ve alakanız için teşekkürler..Son çare olarak temizliği deneyeceğim..Ancak kanım odur ki bu farlardan ne köy olur ne kasaba...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Temizliğe odaklanıp far ayarını unuttuk, doğru olduğundan emin misin yüksekliğinin ? Mutlaka ona da baktır ama temizlikten sonra.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Söyledim ama bunlarda ayar otomatik dediler..Sanki otomatik olunca bozulmuyor..Yükseklik ayarı da doğru değil..Ama ayarlansa da aydınlatma yetersiz..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bazı şeyleri senin bilmen ve uygulaman ve ustalaşman gerekiyor, aydınlatma böyle bir konu öteki türlü herkes bir şey diyecektir. Far seviyesi ayarsızsa aydınlatmayı bozabilir, ışık desenini http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'de anlatıldığı şekilde hemen şu anda kontrol etmende yarar var. En azından bunun da bir etken olmadığını görmüş olursun. Farın arkasındaki vidalardan sağ-sol-yukarı-aşağı düzeltmeler yapabilirsin. Mümkünse 10 metreden bir duvar resmi çekmen iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kesinlikle açılmalı ve temizlenmeli.. Ben benim koca reflektörleri temizleyince bile çok şey farketti ki bu farda temizlik ışığı en az % 50 artıracaktır.. Tabi merceğin reflektörü kararmadıysa..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Eren1679652585

Tekrar merhaba..Farları bugün temizlettim ve yükseklik ayarları yapıldı..Epey uzun sürdü..Sonuçlar bu şekilde..Şlki 5-6 metre, ikincisi 10 metreden resimler..3. resim yolda önümü nasıl gördüğümü gösteriyor..4300 k philips ve mondeo mercekleri ancak bu kadar aydınlatıyor...

imgp3224a.jpg

imgp3226.jpg

imgp3222.jpg

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Bu sekilde gosteren fari bi dakka durmaz alir dagitirdim inan. :good1: Ozellikle de 3. resim... Bu ne yav... Sadaka niyetine yaniyor sanki meret.! :D Abi, bu isten iyi anlayan birisine kesin el attir sen bu farlari.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Bu farlardan hiçbirşey olmaz..Belki birtek mercek değişikliği olur onun da masrafına değmez..Tek kuruş harcamam artık bunlara...Bu işten anlayan adam da bunlardan hiçbirşey olmaz diyen adamdır..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Peki temizlikten sonra bir fark oldu mu ? Farların pek de iyi olmadığını biliyorduk zaten, amacımız yapabildiğimiz kadarını yapabilmekti.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet Kasapoğlu

Merhabalar

Merceklerinizin aydınlatması bi hella veya bosch un büyük çapı mercekleri kadar olmayabilir. fakat genede bu resimlerden gördüğüm kadarıyla neredeyse halojen farlar gibi aydınlatıyor ki bu normal değil.

Neticede bu far tasarım aşamasında gerekli verimi sağlamış ve öyle üretime girmiştir.

Daha önce gittgigidiyordanda belirttiğim gibi farlarınızın arkasında geniş bir kapak mevcut. far camı açılmadan mercekler kolayca arkadan çıkabiliyor. ben hiç masraf etmeseniz bile mercekleri bir çıkarıp en azından merakınızı giderip durumlarını görmenizi tavsiye ederim. ben içlerinin simsiyah olduğunu tahmin ediyorum. zaten ampullerinizde yeni olduğuna göre başka bir olasılık yok.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Far temizliği yüzde 10 kadar etki etti.. Temizlik sırasında özellikle sordum arka kısmın kararıp kararmadığı ve karardıysa temizlenip temizlenmediğini..Bana merceklerin çıkmadığı söylendi..

Sadece farın ortadan kapağı açılıp dıştan görünen iç kısım temizlendi..Daha sonra burası silikon benzeri bir maddeyle yapıştırıldı..Merceğin sadece arkasında hafif bir aralık kalıyor oradan da birşey göremedim ben..Bir de mercekleri usta dahi çıkaramazken ben nasıl çıkaracağım..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)
Far temizliği yüzde 10 kadar etki etti.. Temizlik sırasında özellikle sordum arka kısmın kararıp kararmadığı ve karardıysa temizlenip temizlenmediğini..Bana merceklerin çıkmadığı söylendi..

Sadece farın ortadan kapağı açılıp dıştan görünen iç kısım temizlendi..Daha sonra burası silikon benzeri bir maddeyle yapıştırıldı..Merceğin sadece arkasında hafif bir aralık kalıyor oradan da birşey göremedim ben..Bir de mercekleri usta dahi çıkaramazken ben nasıl çıkaracağım..

Usta mercek ustası değilse çıkarmaz. Siz hobi amaçlı uğraşacaksınız, yada bu işin ehli olan mercek montajı yapan arkadaşlara farlarınızı kargo ile göndereceksiniz. Mesela romeoilker..

tarihinde hoca1677 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Mondeoların xenonları ne kadar aydınlatıyor acaba? Forumda bu farların örnek bir aydınlatmasını aradım ama bulamadım..Mercekleri değiştirsem şehir dışında uzunları açmadan seyahat edebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Önceki sayfada verdiğim duvar resimlerinde ışık çok sarı çıkmış halbuki bu siteden diğer duvar resimlerine baktığım zaman çizgi ne kadar aşağıda olursa olsun beyaz bir duvar gözlemliyorum..Bir de önden farların resmini çektiğimde aşırı kamaşma mevcut..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Mondeoların xenonları ne kadar aydınlatıyor acaba? Forumda bu farların örnek bir aydınlatmasını aradım ama bulamadım..Mercekleri değiştirsem şehir dışında uzunları açmadan seyahat edebilir miyim?

Far ayarını yükseğe aldığında uzunlara ihtiyacın kalmaz..

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Şu an şehir dışında sürekli uzunları aç kapa yapıyorum..uzunlar olmadan seyahat etmem mümkün değil..Otomatik ayarı olanlarda yükseğe alınabiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkasında vidalar vardır ordan yapılabilir ama karşıdakinin gözünü alır o zaman da. Farı doğru ayarladıysanız şimdi de kafanıza göre değiştirmeyin. Resimler yanıltıcı olabiliyor, senin çektiğin resimler bile birbiriyle alakasız.

Mondeo farları zaten normalde yetersizdir, teknolojisi eski. Bir kere Ankara-Şstanbul arasını gelmiştim, kullanan ben değildim ama aydınlatma da pek iyi değildi.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Yani merceği de değişşek bir çözüm olmaz mı? Bugun ışıklarda bir bmw ile yan yanaydık adamın farı bembeyaz aydınlatıyor benimki sarı gerçi sarı da belli olmuyor şehir ışıklarına karışıyor gidiyor..O da xenon bu da xenon..Ford mühendisleri bundan nasıl verim almışta piyasaya sürmüş anlamadım doğrusu..

Beyaz olsun mavi olsun derdinde de değilim önümü göreyim yeter..Olursa osram nightbreaker filan taksam bu d2s lerin yerine onları da birine versem nasıl olur..Osramlar bundan daha iyi aydınlatmaz belki ama daha az aydınlatacağını da sanmam..En azından maliyet azalmış olur..Bu kadar para veripte körleme gitmek zoruma gidiyor.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=qe3Uonzyw10

Bu videodaki standart mondeo mk3 farları bayağı iyi aydınlatıyor ama birde osramdan bahsetmiş 2 si birden nasıl oluyor ??

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kısada philips xenon, uzunda osram halojen ampul varmış o farda.

Senin bu duruma nasıl bir çözüm üreteceğiz bilmiyorum.

Ampulleri yeni aldım dedin, doğru tipte ampul aldığını varsayıyorum. (forumda daha önce d2s yerine d2r taktıran ve aydınlatmasının çok zayıf olduğundan şikayetçi üyelerimiz oldu)

Farların mercek ve lenslerini temizlettin, düzgün olarak temizlettiğini varsayıyorum.

Seviye ayarını yaptırdın, düzgün yaptırdığını varsayıyorum.

Yukardakilerin hepsi düzgün yapıldıysa, yapmadığımız bir tek balastı değiştirmek kaldı, ki o da çok zayıf bir etken.

Şstanbul'da olsan beraber bakalım diycektim, o da olmaz. Mercek değişimiyle bu iş kesinlikle çözülür, yeni jenerasyın mercek takılması lazım. Farın içinde uygun yer var mı, Şlker (romeoilker) bilebilir.

Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585

Ben kendi orijinal merceklerinden takarsam nasıl olur demek istemiştim..Daha büyük mercekler mutlaka daha iyi aydınaltır ama kesip biçme işi için kaliteli bir işçilik gerekiyor..O da pek nadir rastlanan birşey..

Ampuller doğru d2s 85122..Farın merceklerinin çıkmadığı söylendi..Eğer çıkmadan temizlenebiliyorsa temizlenmiştir..Temizlenmesi için mutlaka çıkması gerekiyorsa merceklerim halen kirli olmalı..Seviye ayarı da duvar resimlerime bakılırsa düzgün görünüyor gibi..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...