Selçuk Keleş 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Merceklerin çıkması lazım uğraşmak istememişlerdir. Neyse sonuçta mercek çıkmasa bile lensin aralığından bez sokularak temizlenmiş olması gerekirdi.Ekte senin merceklerinin resmini ekledim, bu ilan Ahmet'in (butcher) GG'daki ilanı. http://urun.gittigidiyor.com/Bosch-xenon-p...W0QQidZZ9827805Onunla bir temasa geçip sor, o mercek yerine valeo mercek takılabiliyor mu, farı söktüğü için bilir. Ben takılabileceğini düşünüyorum.Orjinal mercekler zaten iyi değil. Aynısıyla değiştirmenin anlamı yok. Mercek yerine başka mercek takmak yine bir nebze kolay olan bir şey, o kadar da zor değil. Philips D2S 'lerin 200 saat kullanımdan sonra beyaza dönme özelliği var, sendekiler bu nedenle sarı görünüyordur. Seviye ayarından kastım aynı hizada görünmesi değil yerden yüksekliğinin normal olmasıydı. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 eğer sizin farınızda bir farklılık yoksa modeli farklı değilse ki hiç sanmıyorum. far açmadan mercek arkadan kesinlikle çıkar buna eminim.yerine bixenon mercek uyma ihtmalide var tabi fakat denemek lazım ve bu çok işçilik gerektiriri öndeki çerçeveninde kesilmesi gerekir. bunun için tabi farın camının açılmasıda gerekir.ben aracınızdaki merceklerin aynısının temizleri takılarak sorunu çözebiliceğinize inanıyorum. çünkü bu merceklerde bir süre sonra kararma o kadar abartıyorki hiçbir kimyasal ile temizlenmez hale geliyor. elimde bir tane olması gerekirdi resmini çekip koyarım akşama doğru.Ampulu yanlış alma ihtimaliniz yok çünkü d2r ampulun işaret tırnağı d2s in aksi tarafındadır. d2s yuvaya oturmaz.Merceği bir ustaya değiştirmek pek istemiyorsunuz sanırım. bu konuda haklısınız. ben neresini temizleyip nereye silikon sıktıklarını anlamadım zaten. eğer bende kesin değiştiremem bu mercekleri diyorsanız ben yardımcı olabilirim sanırım. bu ara biraz vaktim var. zaten mercek vidaları ortası delikli tors ucu gerektirir. muhtemelen o takımda elinizde yoktur. Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Ahmet bey söylediklerinize bakılırsa sanırım tecrübesiz bir yer ile muhatap oldum..Temizlik için anlaştığım adamların dükkanına tekrar geldiğimde farın arka kısmı olduğu gibi duruyordu farın ön kısmı açılmış sadece kapağın içi ve önden bakıldığında görünen kısımlar temizlenmişti..Ben de mercek filan çıkacak sanmıştım ama öyle olmadı sizin üstteki resimlerde gösterdiğiniz gibi mercekler masanın üzerinde filan durmuyordu..Sorduğumda da merceklerin çıkmadığını söylediler..Daha sonra ön kapak tekrar kapatıldı ve silikonla yapıştırıldı..Yani bunlar sadece vitrin temizliği yaptılar gibi geldi bana..Bayramda evin hanımının camları silmesi gibi..Bunlar 6000 k daha iyi aydınlatır diyen adamlar maalesef başka yer yok burada… Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Kasım 2009 Paylaş 30 Kasım 2009 "Bişeyin iyi olmasını istiyosan kendin yapıcaksın" diye boşuna dememişler. Şyi ki mercekleri sökmemişler bir de yanlış takar ayarını da bozarlardı.Ahmet, daha önce rastlamış olduğum durumda, adamlar D2R ampule çentik açıp D2S yuvasına takmayı becermişlerdi nasıl yaptılarsa, sonra D2S takıldı ve sorun çözüldü. Sende bu merceklerden vardır, yapabiliyosan bosch ile valeonun bir karşılaştırma resmini koyar mısın ? Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Peki ben bu xenonları(!) halojene dönüştürebilir miyim..Forumun halojen kısmında verilen resimlere bakıyorum örneğin osram NB benim mondeodan daha iyi aydınlatıyor..Bu mercek bütün ışığı engelliyor sanırım..Ömrü az filan ama en azından aydınlatıyor.. Yorum bağlantısı
Murat Şen 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 elinizde ki farlarla döndüremezsiniz... bence mercek değiştirip bu işi bitirin Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585 4 Aralık 2009 Paylaş 4 Aralık 2009 Şster düzelsin ister düzelmesin merceği değiştireceğim de burada mercek değiştirmeyi bilen birisi yok gezmediğim yer kalmadı..Her gittiğim yer de bu mercek çıkmaz değişmez diyor..Yetkili Ford servisine de gittim oradaki ustalara da danıştım ama onlarda birşey diyemediler haliyle sadece far değiştirmesini bildikleri için...Yedek parça kısmı da tek far için 1200 tl hesap çıkararak çözüm sundu...Bu araştırmalarım sırasında farları kaskodan değiştirin gibi cin fikirlere de rastlamadım değil.. Dolayısıyla şimdilik far işini erteledim..Yardımcı olan herekese teşekkür ederim..Eğer bir çözüm bulursam sonuçlarını yine burada paylaşacağım..Farınız da açık olsun yolunuz da... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Şçerisi islenip kararmış bir merceğin temizlenmiş hali. Bundan daha fazla temizlenme şansı yok içerisi soyulmaya başlıyor. Yorum bağlantısı
Murat Eren1679652585 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 peki kararmış bir mercek fardan çıkarılmadan bu şekilde temizlenebilir mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 elinizde ki farlarla döndüremezsiniz... bence mercek değiştirip bu işi bitirin+1Xenonla verim alamadığın mercekte halojenden nasıl verim alıcaksın ? Senin durumundaki en kötü nokta merceğinin gerçekten temizlenip temizlenmediğinden ayrıca daha ne kadar temizlenebileceğinden emin olamaman. Belki de yapılabildiği kadar yapıldı ve kararma giderilemediği için en fazla bu kadar verimli olabiliyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Aralık 2009 Paylaş 6 Aralık 2009 peki kararmış bir mercek fardan çıkarılmadan bu şekilde temizlenebilir mi?çıkarmadan temizleme şansınız yok kesinlikle.buradan anlıyoruzki zaten temizletme yaptığınız yer merceğin iç kısmını temizlemiş olamaz çünkü merceği çıkarmamışlardı.ampul takılan delikten yeterli temizleme yapılamaz. Yorum bağlantısı
Gökhan Özdemir 20 Şubat 2010 Paylaş 20 Şubat 2010 bu ampülün 8000k lık olanı varmı peki benim amacım sislerdeki 8000k ile kısaların uyumlu olması bunu 5500k ile çözebilirmiyiz yoksa daha güçlü olanları warmı? bu ampul baya kaliteli bisey olması lazım neredeyse xenon fiyatına denk geliyo =) .. bundan sonra yazım kurallarına daha dikkat ederim..Hocam avatarındaki araba sanırım benim:)))) Ama kullanmanda bir sakınca yok. Sende de aynısı var galiba, titanium modeli... Yorum bağlantısı
Gökhan Özdemir 23 Şubat 2010 Paylaş 23 Şubat 2010 S.A arkdaslar birşey danışıcaktım size bende bitane 2006 ford mondeo titanium tdci war.. xenon farlarını ilk açtıgım zaman beyaz olarak duruo ama bi 7-8 sniye sonra sarıya dönüyo bunu anlamış deılm acıkcası sislerine xenon taktırdım uyumlu olsunlar dıye sımdı kısaların xenonları sarıya dönüyo değiştirmeye kalktım komple mercek değişicek diolar oda tuzlu oluyo sadece ampulunu degıstıremezmıyım bunu nasıl cozebılırım arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum tesekkr ederm..Hocam aynı sorun bende de var, hatta fotosunu avatarına koyduun araç benim oluyor:))) Onu okulda çekmiştim, en azından fotoda beyaz görünüyor diye:))) Hocam bizim yapacağımız şey belli. O mercekler temzlemeyle fln olacak gibi değil. mevcut ampuller de zaten 4300 k gün ışığı, sarı yanması normal. Orjinalliiği bozulcak ama aynı beyni ve balastı kullanarak d2s ampullerin 6000 k lığından alıp, merceği de d2s daha büyük bir mercekle değiştirmek olacak. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2010 Paylaş 23 Şubat 2010 Hadi ampülü anladımda merceği niye değiştiriceksin? Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Mercekleri temizliyorum, ampulleri değiştiriyorum veya xenonları çıkartıp halojen takıyorum diye kendinizi yormayın.Ben de Mondeo farından çok çeken birisi olarak, artık rahatladım.Bu forumun üyesi Şlker Kemal (romeoilker) Bey'e farlarımı söküp yolladım.xenon mercekleri söküp BMW x5 merceği taktı.Şimdi hem uzun hem kısa xenon oldu. Hem de kendi uzunlarım ayrıca yanıyor.Mükemmel bir aydınlatma sağlandı. Buradan hem ilker Bey'e teşekkür ediyorum.Hem de benimle aynı sorunu yaşayan Mondeoculara kesin çözüm yolunu öneriyorum. Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Orjinal merceğin yerine takılan A.L. marka D2S Bi-xenon mercek biraz büyük olduğu için el becerinizi kullanmanız gerekli.Resimlerde mercekler arasındaki fark ortada. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Şunlara bak. Biri kamyonet biri tır.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kıyak 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Orjinal merceğin yerine takılan A.L. marka D2S Bi-xenon mercek biraz büyük olduğu için el becerinizi kullanmanız gerekli.Resimlerde mercekler arasındaki fark ortada.Teşekkürler Şlker Bey. Aslında bi-xenon mercek ise kararmasını beklemeye bile gerek yok, güzel bir değişim olur.Şunlara bak. Biri kamyonet biri tır.. Öyle gerçekten de. Yorum bağlantısı
Ömer Ali Sarıbaş 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 (düzenlendi) s.a. selçuk bey bede aranıza katılmaktan kendi adıma sizden haberdar olmaktan çok memnunum.selçuk bey bizde 2001 model chia mondeo var. yaklaşık 9 ay önce farları kople teimzlettik ancak yine göstermiyor.otobanda giderken kamyon lastiğinin kaplaması yolun ortasında kalmış fark etmedik ve üstünden geçtik kaskodan yaklaşık 2000 tl ye mal oldu .ayrıca bizim farlar zayıf olduğundan olsa gerek karşıdan gelen araçların farları ciddi manada rahatsız ediyor. .bugün servise gittik ve farlarımızı temizletelim istedik ancak sadece dışını temizleyebileceklerini söylediler ve yaklaşık 1 yıl sonra yine aynı olur dediler.bizde bu nedenle orjinal zenon far arayışına başladık ve ankaradaki bir abimin sayesinde 950 tly e bulduk. bu konuda tavsiyeniz öneriniz varsa lütfen yardımcı olurmusunuz. ayrıca ömer ali sarıbaş ın kullanıcı adını olduğunu fark etmedim mevcut kullanıcı adını unutabilirim kullanıcı adımı omeralisaribas olarak değiştirebilirmisiniz 13 Ocak 2012 tarihinde ömer ali sarıbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Merhaba, kullanıcı adını değiştirmemiz mümkün değil, bir kere giriş yaptıktan sonra bilgisayarınızdan "çerezler"i temizlemedikçe tekrar giriş yapmanız gerekmez.Farlarınız ümitsiz vaka, iyileştirebilmeniz zor ve çok masraflı olur. Farları yenileriyle değiştirirken ampulleri de değiştirmeniz iyi olur ancak yine de çok büyük bir fark beklemeyin. Yorum bağlantısı
Ömer Ali Sarıbaş 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Merhaba, kullanıcı adını değiştirmemiz mümkün değil, bir kere giriş yaptıktan sonra bilgisayarınızdan "çerezler"i temizlemedikçe tekrar giriş yapmanız gerekmez.Farlarınız ümitsiz vaka, iyileştirebilmeniz zor ve çok masraflı olur. Farları yenileriyle değiştirirken ampulleri de değiştirmeniz iyi olur ancak yine de çok büyük bir fark beklemeyin. çok sağolun yani komple değiş diyorsunuz ancak değiştirdikten sonra yinede randıman vermezmi .kesin çözüm için farları düz fara çevirsem ne gibi dez avantajı olur.iyi akşamlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Ocak 2012 Paylaş 17 Ocak 2012 Şu anki farların her durumda düz diye bahsettiğin halojen fardan daha iyidir. Xenon farda otomatik seviye sistemi olduğundan halojen fara bunu uygulayamazsın. Böyle bir değişimi önermem. Aracı daha kullanmayı düşünüyorsanız farları değiştirin, yine de iyileşme olacaktır. Daha ucuz diye çin malı xenon ampullerden takmayın, eski orjinal ampuller bile onlardan daha iyidir. Yorum bağlantısı
Ömer Ali Sarıbaş 19 Ocak 2012 Paylaş 19 Ocak 2012 Şu anki farların her durumda düz diye bahsettiğin halojen fardan daha iyidir. Xenon farda otomatik seviye sistemi olduğundan halojen fara bunu uygulayamazsın. Böyle bir değişimi önermem. Aracı daha kullanmayı düşünüyorsanız farları değiştirin, yine de iyileşme olacaktır. Daha ucuz diye çin malı xenon ampullerden takmayın, eski orjinal ampuller bile onlardan daha iyidir. hayır selçuk bey bini yanlış anlamış olabilirsiniz. ben ALLAH a büyük konuşmayım şu ana kadar hiçbir aracıma bilerek çin malı taktırmadım.özellikle ustalarımı orjinali olsun diye uyarırım.çin malı taktırmayacağım için orjinal zenon ada şun imkanım yok ayrıca siz yanlış anlamadımsa yenisini (orjinal) kısa süre sonra yine aynısı olur diyorsunuz.ankarada orjinal zenon çifti 2000 tl ye buldum ama şu an imkanım yok.şunuda belirtmek isterim ALLAH ın izni ile bu araca binebildiğimiz kadar binmeyi planlıyoruz. şuanki tek sıkıntımız farlar bize tavsiyeniz ne olur saygılarımla. şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 19 Ocak 2012 Paylaş 19 Ocak 2012 Farlarınızın içindeki merceği yenisi ile değiştirseniz sizi epey bir süre daha idare eder. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak 2012 Paylaş 21 Ocak 2012 hayır selçuk bey bini yanlış anlamış olabilirsiniz. ben ALLAH a büyük konuşmayım şu ana kadar hiçbir aracıma bilerek çin malı taktırmadım.özellikle ustalarımı orjinali olsun diye uyarırım.çin malı taktırmayacağım için orjinal zenon ada şun imkanım yok ayrıca siz yanlış anlamadımsa yenisini (orjinal) kısa süre sonra yine aynısı olur diyorsunuz.ankarada orjinal zenon çifti 2000 tl ye buldum ama şu an imkanım yok.şunuda belirtmek isterim ALLAH ın izni ile bu araca binebildiğimiz kadar binmeyi planlıyoruz. şuanki tek sıkıntımız farlar bize tavsiyeniz ne olur saygılarımla. şimdiden teşekkürlerÖmer bey, İlker'le e-mail ya da telefon yoluyla temasa geçebilirsiniz. E-mail adresini http://www.geceucusu.com/index.php?showuser=553 linkinden bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts