İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 3 (2000-2007) Xenon farları

Mustafa Sarı1679652568

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Mk3 farları ile en temizi de olsa 1 lira büyüklüğündeki merceklerle kör kör gezmek, tahminen viraj dönmek çok zor...

Arabayı aldığım gün, evime götürmeden merceklerin değişimini yaptırdım...

Aydınlatma muhteşem oldu, bixenon keyfini de harbiden özlemişim.. :)

Güle güle bin, çok şık görünüyor. Bunun stopları şeffaf camdı değil mi onlara da el atmak lazım :)

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Sarıbaş

Ömer Ali Sarıbaş birde gece resim çekip nasıl aydınlattığını göstersen bize sana zahmet :)

kardeşim kusura bakma yeni açtım siteyi İNŞ.ilk fırsatta yaparım ama şunu söyleyim inan aydınlatması mükemmel kardeşim.

Yorum bağlantısı
Aykut Koyuk

Ömer Ali Sarıbaş birde gece resim çekip nasıl aydınlattığını göstersen bize sana zahmet :)

+1

Benim de bir arkadaşım bu konudan muzdarip

Ben de resimleri bekliyorum, size maliyeti ne kadar oldu, bunu da söyleyebilirseniz çok sevinirim, aklımızda bir fiyat bilgisi olur en azından

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

formumuzdan bir arkadaşımız kendi çabalarıyla yapamaya çalışmış fakat tamamlayamamış.Benden yardım istedi ve farları orjinal ceviz merceklerinden devesa mercege geçişini tamamladı.Bosch mercek takıldı.Aracın daha önceki kullanıcıları orjinal balastını iptal etmişler ve oem balast kullanmışlar iptal edilip orjinal balast faal hale getirildi.Far camlarına epeyce pasta uygulayarak biraz olsun taş izlerinden epey arındırdım ve birazda parlaklık oluştu.İşte detaylar.

İlk iş olarak haliyle gözlerini söktük.

Sonra tezgahımda kesişme çizgisi aldım.

Mercekleri dagıttım.bütün parçaları ile ve takılacak olan mercekte aralarında.

Mercek şapkasının mavimsi camını arkadaşımız sökerken biraz kenarlarından tırtıklı halde ve egimli olarak sökebilmiş buda çirkin görünüme yol açıyor haliyle.

Bu mercek kapagına harika planlarım oluşmuştu mükemmel şekilde gündüz farı işlemi yapılabilecek özelliğe sahip.Tasa oturdugu zaman iç boşluk kısmı 1.5cm civarı power ledler rahatca sıralı şekilde monte edilecek şekilde ve yuvarlak angel halka şeklindede çok rahat kullanılabilecek tasarıma sahip.Araç sahibi arkadaşımızı kandıramadım biggrin.png

Yeni Bi-xenon merceği mevcut sabit ayakları hiç karşılamıyordu bende bu ayakları kullanarak kalın metalden aparat yapıp merceğimizi oldukca saglam şekilde sabitledim fakat resim yok çekmemişim nasıl atladım bu işi hala kafam almıyor. unsure2.gif

Daha önce kesilen yüksek voltaj xenon baglantı uçları.

Güzelce baglantılarını tamamlayıp arkadaşımızında önceden kullandıgı silikonlar ile beraber komple camın oturan kısımları tornavida ile uzun bir uğraş sonrası kazıdım.Cam yerine otururken zorlanmadım güzelde oldu.

Mercek işlemi bitince mercek şapkasının düzgün olmayan üst kısımlarını kapatmam gerekiyordu sonra daha önce kullandıgım meşhur sürahinin kapagını inceledim boyutlar tam olmasada güzel şekilde uydu ve başladım işleme deliğini açtım güzelce zımparlayıp boyadım ve sonuç benim içime sindi.arkadaşımız siyah renk istemedi crom ve aliminyum boyaları farklı aralıklarla atarak orjinale yakın olabilecek şekilde boyamaya çalıştım.Daha farklı hazır kapaklar takılabilir tabiki.Aslında elimde hazır merconun orjinal kapagı vardı bi acayip durdugunu düşündüm ama yinede ilk başta onu yapacaktım sonra uğraştırmasına ragmen tercihimi bu işleme yaptım. smile.png

Camı kapatmadan silikonu temizledğim yere güzelce siyah silikonu sürdüm.

Kapanmış ve kurumadaki hali.

Mercegin ampul takılışı sonrasındaki taşkınlıgını arkadaşımız daha önce kapagı keserek biraz olsun halletmiş bende kalıp yaparak üzerini iyice silikonla doldurdum ve izolesini sağlamış oldum.

Araç üzerindeki resimleri ve duvar resimlerini bilahire ekleyeceğim.

Şunuda belirteyim bu orjinal mercek kapagıda 2mm pleksiden yapılmış.Kullandıgım kapatk çalışmasındaki pleksi parçada aynı kalınlıga sahip.

Resim linkleri yenilendi.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Abi eline sağlık güzel olmuş :bravo: ama mercek kapaklarının iç kısmını alırken biraz acele etmişsin sanki,lens etrafında hafif boşluklar kalmış,keşke siyah zemin yapabilseydin bence çok yakışırdı...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Benim elimde olan bişi değil kapagın iç yuvarlak kısmı genişti ondan kaynaklı oldu.Siyah zemini arkadaşımız istemedi.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Abi yanlışn var mercek kapakları plexi değil polikarbonat, eğer bulabilrsen polikarbonat sürahi ile yapsan daha iyi olur :exc1:.

Bu arada uygulama güzel olmuş tebrikler.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

O an yazarken ismi aklıma glemedi birde pleksi çok bilinen isim olunca. :yes: Bu kullandığım parça ile bu orjinal parçaların delik deldiğimde aynı kokuyu ve aynı talaşı alıyorum ikiside matkap ucuna eridikleri için yapışıp kalıyor.Egelerkende aynı toz zerreciklerinden talaş alıyorum.

Teşekkür ederim. :good1:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu bahsettiklerini videoda izlemeştim.Lerde bunlar üzerinde kendimi eğiteceğim.İyice öğrenmem lazım.

Buğün sabah farları sahibine teslim ettim.Takarak ve duvar resmi alarak tabiki.Çok mennun kaldı ve gerçekten begendğini söyledi.Defalarca resim çekti yollamış bana.İşte bir kaça resim daha.

Yaklaşık 20 metre civarından fakat araç biraz yan duruyordu.

Resim linkleri yenilendi.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Gece eklemeyi unuttum :biggrin: Fena yorulmuştum yattım uyudum.

Sanırım sol farda çok az bir egim var gibi.

Evet Abi sol far çok az yukarıda,ama zararı olmaz kullanan kişi far ayarını bir kademe aşağıda tutsun...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gerekliydi.. güzel olmuş... Ellerine sağlık ustam...

Ankara'da krom kaplama yapan bir yer var mı ?

Yorum bağlantısı

Oktay, çok güzel olmuş.

Tek soru : Eğim sistemine engel oluyormu kapak ? Çok yakın gördüm kapağı.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Kenar üst kısım ile cam arasında tam degil ama yarım cm kadar boşluk kalıyor buna özellikle çok dikkat ettim.Dikkatli bakılırsa kapagın alttan ve üstten biraz düzledim biraz daha yanlardan ovallik yapıp alaymışım dahada iyi olacaktı.Denemesinide manuel ayar ile iyice aşagı yukarı kaldırıp denedim.Sorun yok.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sonuç çok iyi olmuş. Bu kasanın orjinal xenonları halojenden daha kötüdür herhalde.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Orjinal Mercekleri, sonar junyan mercekleri gibi sadece çizgi veriyor ışık toplaması vesaire göremedim.Orjinal tastan çizgi aldıgımda bi-xenon mercek gibi ışık toplaması oluşuyor bu mercekte 4300k philips ampul olsada göremedim.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Pardon ben Focus sanmışdım evet Mondeo , Vectra B , Golf 4 orjinal xenon bosch mercekler bu tip rahatsızlıklar sıkça mevcut, Vectra B yi anladım da Mondeo ve Golf 4 gibi büyük hacimli farlarda neden böyle bir mercek kullandılar acaba

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ayrı bir mercek üretmenin maliyeti, zorluğu vb. dezavantajlar yerine hazırı kullanmayı tercih etmişlerdir. :) Benzer durumu şu anki farlarda da görmüyor muyuz ? Genelde aynı mercekler kullanılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ayrı bir mercek üretmenin maliyeti, zorluğu vb. dezavantajlar yerine hazırı kullanmayı tercih etmişlerdir. :) Benzer durumu şu anki farlarda da görmüyor muyuz ? Genelde aynı mercekler kullanılıyor.

Bence mantıklı ve geçerli bir sebep ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Erdoğan1679652599

Ben yeni foruma üye oldum. 2006 tdcı mondeo sahibiyim. xenon far sorunu bende de var. fakat hiç bir usta sizin çözümleri getiremedi. hepsi direk farların komple değişmesi gerektiğini belirtiyor. mondeo larda mercek problemi var ise, farların değişimi bir işe yaramayacak anladğım kadarıyla. fakat mercekleri kime değiştirebilirim. ilker bey yardımcı olurmu ve maliyeti ne kadar olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim aracımın mercekleri bosch bi-xenon mercekler ile değiştirildi.. Ben çok memnunum..

Bunun dışında bir çözüm de bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...