İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 3 (2000-2007) Xenon farları

Mustafa Sarı1679652568

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Oktay çok güzel olmuş.. :)

Her şey güzel.. Eline sağlık..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eski tip Hella bi-xenon mercekli olarak yaptığım bir çalışma.Bunda mercek kapağı işlemi uğraştırdı fenada durmadı ama daha güzel bir kapak bulunca değiştireceğim.Bu mercek takılınca arka kapak tarafında işlem yapılmasına gerek kalmıyor.Sadece mercek kapağı orjinali takılamıyor güzel görünecek bir şapka bulmak şart.

5712.jpg

5715.jpg

5717.jpg

5720.jpg

5721.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Eski tip Hella bi-xenon mercekli olarak yaptığım bir çalışma.Bunda mercek kapağı işlemi uğraştırdı fenada durmadı ama daha güzel bir kapak bulunca değiştireceğim.Bu mercek takılınca arka kapak tarafında işlem yapılmasına gerek kalmıyor.Sadece mercek kapağı orjinali takılamıyor güzel görünecek bir şapka bulmak şart.

Sabahın 8'inde çekebildiğim bir duvar resmi.Çizği biraz anlaşılabiliyor.

Tamamen kromaj boya olsa o kapaklar daha güzel durur. Ama böyle de güzel bence. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Krom diye satılan siprey boyalar ile bu neticeyi almak imkansız gibi bir şey.Krom boya yapan yerlerde var ama bir türlü gidipte soramadım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Samsun'dan Frodclubtr üyemiz Kadir Aziz Naryaprağı arkadaşımıza ait Mondeo farlarını rabbimin izni ile bugün kargoladım yolladım.İyi günlerde kullanmasını diliyorum.Araç üzerindeki resimlerini bilahire çekildiğinde yükleyeceğim.

Farın içi cidden şimdiye kadarki açtığım Mondeo farlarından daha çok is kaplı idi.Güzelce temizlendi parlatıldı.Mercekler yine Bosch ve bu defa sadece merceğin kendi çerçevesini siyah yaptım.Fenada durmadı hani.

Resim linkleri yenilendi.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

4200.jpg

f0000.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Peugeot ledli farlara geçmeye başladı bile, ford ağır davranıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Fatih balastın yerleri orjinalinde o şekilde ben sadece kapak genişliği için yükseltiyorum.

Musteng farları kesinlikle led olmalıydı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

merhaba arkadaşlar.

Süha kardeşime yeni nesil hella bi-xenon mercek taktırdım, gözlerimiz açıldı sonunda, dün kırklareli den dönüşümüz gece olduğundan farı test ettim, ancak bir sorun vardı, sanki odaklama istediğim gibi değildi, hatamızı anladık tabi, c-max teki bi-xenon da ampülün yuvaları vardı oraya oturtup yayları yerine geçiriyorduk, yeni neside ise bir aparat var ampülü o aparata takıp o şekilde merceğe takıyorsunuz, ben rastgele takmışım tabi. bugün Süha ampülü çıkardığında o üstündeki ince kahverengi tel bile eğilmişti. bugün takıp çıkarma konusunda dersimizi aldık. bundan sonrasında sorun olmaz inşallah.

yanlış takılmış vaziyetteki resimler ile aydınlatma.

aedn.jpg

1vus.jpg

bunlarda bozmadan önceki halin duvar fotoğrafları.

wexy.jpg

td2z.jpg

buda kısa uzun video

http://youtu.be/SXQoO4XtpEM

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güle güle kullan abi.. Yanlışken bile orjinalinden 10 kat iyidir bu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Doğan1679652609

herkese merhaba siteyi aslında uzun zamandır takip ediyorum bilgiler ediniyorum herkese çok teşekkür ederim bizde 2006 mondeo ghia araç var ve farlarından herkes gibi bizde memnun değiliz oktay beyin yaptıklarını inceledim ve çok güzel sonuçlar alınmış bizede yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Oktay görünce cevap yazacaktır. oda Ankara da sizde. ;)

Yorum bağlantısı
Gökhan Doğan1679652609

Oktay görünce cevap yazacaktır. oda Ankara da sizde. ;)

bekliyoruz cevaplarını :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Rabbimin izni ile sonuç olarak tatmin edici bir Mondeo Mk3 far daha ortaya çıktı.İlk defa Valeo mercek kullandım fakat bu mercek düz çizgi ama yine diger versiyon gibi yarıya kadar düz çizgi,sonrası yine eğri gidiyor.Mercek şapkası olarak Bmw araçlardan çıkma bir şapka aslında boyayacaktım ama krom hali fazlasıyla güzel durdugu için hafif kusurlu olmasına rağmen insiyatif kullanarak boyamadım ve taktım.Çok az bir boşluk ile açıklığı epeyce doldurdu.Mercek boyutu uygun olduğu için arka kapakta hiç bir işlem yapılmadı.

Şunu söyliyeyim bu tam tespitimdir Mondeo Mk3 orjinal farların sol merceğin mercek çizgisi eğri çıkıyor.

Duvar resimlerimiz.

Araç üzerinde gündüz resimler çekilerek bilahire eklenecek.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg[/url

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mondeo Mk3 farının araç üzerindeki yeni hali.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...