Köksal Yılmaz 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Konuyu baştan sona okudum. Aklıma takılan 2 soru var.1-Eski küçük merceklerin vida yerlerine bixenon mercekler direk oturmuyor galiba. far tasına uygulama yapmak şart gibi.2-Farın arka kapağını kesip biçmeden hangi bixenon mercekler içeri sığıyor(oktay beyin bi mesajında yeni hella diye bahsetmişti, başka hangi mercekler sığar?)? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Valeo ve yeni Hella arka kapakta oynama yaptırmıyor fakat mercek kapagı mecburen değişiyor. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 (düzenlendi) Sağol oktay abi bu aralar fordclubtr dede mk3 mondeo ya merak saldigimdan araştırmalar içindeyim. Cm olarak ölçüsü var mı bunlarin? Şu an ki aracimda mahmut akbulut sayesinde valeo h11 mercek var boyu 11 cm olduğundan dar alanda iyi is yaptı. H7 ler 15 cm ve sıkıntı yapıyordu dar elantra farinda. 22 Ocak 2014 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 (düzenlendi) Zonguldak ilimizden arkadaşımızın aracı olan Mondeo Mk3 hb V6 aracının sislerine Afl sistemli mercedes farının Bosch merceğinin perde yapısını düz çizgi bölümüne getirerek sabitleyip montajını yaptım.Aracın orjinal farlarına daha önceden yapmış oldumuz bi-xenon montajında kullandığımız orjinal D2s xenon takımı yerine Gen5 balst D1s takımı ile değişimini yapıp üzerinde duran D2s ampulüde sislere monte ettik.Far içinden orjinal kablo sis bölümüne uzatılıp takılacak ve far soketinde bulunan orjinal D2s balastın + ve - ucuda sis tesisatına bağlanacak. Sis farının dagılmış hali. İç kısım zımpara sonrasında siyahtı ama malum zımparanın giremediği bölümler olunca parlak siyaha boyandı.Daha öncesinde hava kanalını 2 kat genişlettim. Montaj sonrası kareler. Orjinal yükseklik ayar vidası yine kullanılabilir durumdadır ama hali ile biraz daha sert ayarı olacak. D2s xenon ve yerine takılınca bez bant ile izolesini yaptık.Bu kısımda ısı minumum seviyede o nedenle sorun çıkarmaz.Ayrıca bu bez bantlar belirli bir ısı ve sıvı ya oldukça dirençli özelliğe sahiptir. Sisler bu hali ile kılı kılına denilecek şekilde yyani arka boşluk açısından sığıyor.Araç üzerinden ve duvar resmide gelince bilahire eklerim. Resim linkleri yenilendi 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 Eline sağlık abi Sis farına mercek uygulamasında ki tek çekincem merceğin ve ampulün su/nem den etkilenmesi... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 (düzenlendi) Focus F1 sislerine bundan daha zor montaj yaptım.İlk başalrda biraz bugu vardı ama şimdi gayet sistabil kullanıyor.Kış boyunca sürekli seyahati oldu.Tek sorun balastın o metalik kıvrımlı şase kablosunu o vakit izole etmek aklıma gelmediği için oradan sızan su balastı bozdu.Ampul için sorun çıkmadı. 7 Mayıs 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Zor bir uygulama ama güzel olmuş...Sahibi güle güle kullansın eline sağlık abi .. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Duvar resmi var mı Usta.. Orjinal sisler hiç aydınlatmıyor... Neredeyse hiç kullanmıyorum ben.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 (düzenlendi) Resim yollayacak.Ben Mondeo Mk3 bu aracın orjinal H11 halojen,orjinal H3 sis mercek,bu kullandığım merceği sis çizgisinde kendim duvarda 5 metre mesafeden resimledim.Bilahire ekleyeceğim. 14 Mayıs 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Mondeo Mk3 orjinal sis farının evdeki duvarda çektiğim resmi.H3 halojen ampul ile orjinal sis merceği duvar resmi.Afl farlarda kullanılan Bosch merceğin siperi düz perde olarak ayarlanınca elde edilen duvar resmi Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 Her yeni farda yeni tecrübe edinmeye devam ediyoruz. Mesai arkadaşımın Mondeo MKIII ü için işe koyulduk bu sefer. Araçlardaki değişimler konusunda fazla bilgili olmasada kırık bir arkadaşım en az benim kadar Arkadaşımın aracında oem xenon sistem olmasına karşın aydınlatmanın rezilliğini birazdan göreceksiniz. Ceviz büyüklüğündeki içleri kararmış mercek, yıpranmış mercek reflektörü aydınlatmayı o kadar kötü hale getirmiş ki kuru asfaltta bile yanıp yanmadığı belli olmuyordu.Evet merceğimiz ve mercek kapağı reflektör. Farı açtık.Seviyeyi aldık.Merceği yerine oturtup sabitledik.Tekrar yeni mercekle seviye alırken arkadaşım aradaki farkı görsün diye tekrar foto çektim. Henüz seviye ayarlanmamışken fark bariz ortada.D2S ampülden nefret ettim bu araçta. Aynı zamanda Mondeo farından da nefret ettim. Sağı solu farklı yapıda. Ampülün duyu farklı ve daha çok yer kaplıyor. Kapaktan bayağı taşıyor. Sürücü kısmının farında ampülün arkası boş iken yolcu kısmında balast takılı olduğundan milimetrik çalışmak gerekliydi.Far kapağını plastik kaynağı ve bez bant ile hallettik.Kapak olarak Merco tercih ettik.Farın teki toplanmış halde.Bir ara Van kedisi gibi dolaşmak zorunda kaldı çünkü o ara elimde başka far vardı malzemeleri geç geldiği için o gelene kadar bu aracın tekinin farını aradan çıkardım Araç bariz 3-5 yaş gençleşti. Fark ortada.Diğer farı toplarken...Görünen 3 deliğe oem balastı sabitleniyor ampülde aynı yerde olduğundan sıkıntı yaratacak durumda ama hallettik. Görünen delikten ise far kablolarını dışarı aldık diğer soketli kısmı kapattım ve su almayacak şekilde gerekli izolasyonları yaptım.Diğerini de tamamlıyoruz.Seviye ayarlaması yapılırken. Anlamadığım sol farın alt çizgi düz ike üst çizgi çapraz kalmış. Sanırım merceğin kendi içindeki bir pedal gibi birşey var o ayar yapılacak.İşlemler tamamlanırken birde ayarlı amerikan park modülü almış arkadaş onunda montajını yaptık.Videolar: 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 Sol far biraz yamuk olmuş ama dert değil güzel olmuş güle güle kullanın. Eğer düzeltilmek istenirse hafif saat yönünde çevrilmesi gerekli. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 Evet sol far yamuk ama kırılan çizgi yamuk alt çizgi normal duruyor. O nasıl oldu anlamadım galiba içerisinde bazı merceklerin bir aparat oluyor bunda o aparatın yönü farklı. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 Problem yaratılacak bir olay değil.Zevk meselesi güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 Kendi balastları aktif dimi, otomatik eğimi kontrol ediyorlar Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 8 Haziran 2015 Paylaş 8 Haziran 2015 sadece mercekler ve mercek kapağı değişti gerisi aynı. Bu araçta otomatik yükseklik nasıl çalışıyor anlamadım. Yukarı aşağı inmesi lazım normalde. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Haziran 2015 Paylaş 8 Haziran 2015 sadece mercekler ve mercek kapağı değişti gerisi aynı. Bu araçta otomatik yükseklik nasıl çalışıyor anlamadım. Yukarı aşağı inmesi lazım normalde.Araç çalıştırılır, farlar açılır, ilk 20 saniye içerisinde eğer aks sensörleri farklı değer algıladı ise farlar ayar yapar. Araç seyir halinde olmayacak bu süre zarfında. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın Mondeo Mk3 mercekli farına Hella bi-xenon,uzun hüzmeyede h7 kısa tip mercek perde kaldırılarak uzun hüzme olarak sabitlendi.Bmw U halka,Sinyal ve park bölümü power led ile sinyal işlevini yapar hale getirildi.Elde orijinal mercek şapkalarını birleştirerek yaptığım mercek şapkaları ile geçtiğimiz aylarda montajını yapmak kısmet oldu. Arka kapaklarda sadece birinde uzun hüzme merceği soket içten kablolara sarktığı için değdi ve soket sökülüp dışa alındı silikonlandı.Kapaklarda yükseltme kesme,biçme yapılmadı. Araç üzerinden gece bir kaç görünüm.Gündüz resimleri gelince bilahire ekleyeceğim. Duvar resmi. Resim linkleri yenilendi. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 Çok güzel. Ampul 4300K değil mi ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Temmuz 2015 Paylaş 23 Temmuz 2015 (düzenlendi) Orijinal kendi xenon sistemi.Osram xenon vardı.Şimdiye kadar el attığım kırığı vesaire olmayan en temiz ve ellenmemiş Mondeo farı buydu. 23 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Arman Guney1679652640 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Uzun zamandır arabamın aydınlatması çok zayıftı sürüş güvenliğini tehlikeye atmasından muzrariptim. En sonunda farlara çeki düzen vermek istedim.Her ne kadar bu işten anlamasam da sizler sayesin yine bu sırada bu forumdan çok faydalandım. Allah hepinizden razı olsun. değerli bilgilerinizi paylaştığınız için......... yapılan işlemler ve malzemeler aşağıda sıralandı.1. Bmw 520 den çıkma yeni tip hella diye tabir edilen bi -xenon... ve osram 4300k xenarc ampüller2. Uzunlar için ise yine normal mercek + philips xtreme vision + 130 halojen ampüller kullnıldı.3. her iki merceğin üstüne angel uygulaması yapıldı.http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/11/27/12241332_1528611930794844_3889550228085590542_n.jpghttp://www.hizliresimyukle.com/images/2015/11/27/12289738_1528611897461514_1395962965558373426_n.jpgSizce ampüller birbirlerine uygun mu?görüntü nasıl olur. sistemimde arıza çıkartır mı 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 Görüntü hoş duruyor fakat araç üzerinde duvar fotosu görmemiz lazım.Ayrıca uzun far kısmına sanırım mercek yapılmış.Uzunlara konan merceğin perdesinin uzun konumunda olması lazım ya da siz uzunlara elektrik verince o ampulle beraber uzun moda geçmesi lazım.Umarım böyle yapmışsınızdır yoksa 4 mercek bir çifti bi xenon diğeri kısa olarak kalacak. 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 27 Kasım 2015 Paylaş 27 Kasım 2015 resimde güzel görünüyor, ellerinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts