Misafir 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 al bun al al al. olmazsa bana gönder gönder Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 al bun al al al. olmazsa bana gönder gönder Tamam sen de bana kırmızı led gönder.. bir kaç metre... Şaka len.. sakın yapma bidaa Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 (düzenlendi) Emmi hazır ledlere fena alıştın bırakamıyorsun artık. 29 Ocak 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Bunu yapacağımı aklım kesse.. Hazıra prim yaptırmam ama.. Yok Usta yapılmaz bu 1 Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 http://www.aliexpres.../614660384.htmlŞu sizce yeterli olur mu... Gündüz yakacağım..Bence park için çok aşırı güçlü, gündüz farı için yetersiz. Yanılmıyorsam Cree Q5 220 lümen civarında bir güce sahipti. Gündüz farı en az 400-450 lümen güce sahip olmalı.(15-21W halojen) Gündüz farı devresi güzeldi. Ona ne oldu? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Belirtilen değerler eğer doğruysa bu uygun bir ürün değil. Turgut'un da dediği gibi güç yetersiz, ayrıca 180 derece açısı var nasıl bir ledmiş bu böyle. Açısının 60 derece gibi dar olması lazım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Bu ledin takılacagı alanda açıyı ayarlayacak yansıtacak reflektör vesaire bişi yok her bişiyi çok güzel yapılmış cam yapıyor ve ışıgı gerçekten çok güzel veriyor son yaptıgım çalışmada o 4 ledden gündüz bile etkili şekilde ışık alındı ve dercesi falan çok yerinde.Benim düşüncem yapısını bildiğim için gerçekten iyi sonuç alacagı yönünde. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Ocak 2013 Paylaş 31 Ocak 2013 Bu ledin takılacagı alanda açıyı ayarlayacak yansıtacak reflektör vesaire bişi yok her bişiyi çok güzel yapılmış cam yapıyor ve ışıgı gerçekten çok güzel veriyor son yaptıgım çalışmada o 4 ledden gündüz bile etkili şekilde ışık alındı ve dercesi falan çok yerinde.Benim düşüncem yapısını bildiğim için gerçekten iyi sonuç alacagı yönünde. 4 tane kullanılırsa iyi sonuç alınır ancak bir tane yeterli değil. Eğer ki açısı 180'den daha dar olsaydı 2 tane bile fazlasıyla yeterli olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2013 Paylaş 31 Ocak 2013 Gündüz farı devresi güzeldi. Ona ne oldu?Sarı yanıyor Beyaz ampul de taksam sarı yanıyor.. Bunu denemek istiyorum...Şu anda parklarda şunlar takılı... Bu ampul ile şu ışığı veriyor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Park camının kalitesi ışıgı gayet iyi gösteriyor.Bu ledler 35 serisinin yeni tiplerinden sanırım,genelde 2 şerli seri baglıyorlar. 2 tane daha Mondeo Mk3 fara mercek değişimi çalışmam oldu.Fordclubtr'den Utkun arkadaşımızın aracına Hella mercek taktım,günü birlik işlem oldu ve kendisi ve ben müsait oldugumda son rütüşları yapacagım.Arka kapaga her hangi bir işlem yapılmadı fakat mercek kapagı orjinali mercegin selenoid motorunun önde olmasından dolayı takılamayacak.Yakında degişik bir kapak ile sonlanacak ve bilahire resimleri ekleyeceğim. Fordumnet'ten Deniz Çalışkan beyin aracına orjinal mercek kapagına daha önce yaptıgım yuvarlak şapkayı siyaha boyayarak bence artık klasik haline gelen bir görünümle uygulama yaptım.Yapım aşamlaraı öncekilerden farklı degil ama bir kaç resim sonra yükleyecegim.Duvar resimleri Deniz bey kısa süre sonra yollayacak ve yükleyecegim. Deniz bey'in araç üzerinden resimler. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 (düzenlendi) Mardin'den bir arkadaşımızın farları.Geldiğinde içi son derece kirli idi.Hali ile görüş açısı diye bişi diyebilmek bence son derece zor. Parçamızın hazırlanmış hali Mercege takıldıktan sonraki görünüm. Bütün parçalar temzilendi paklandı,durulandı. Mercegimizin takılmış hali.Bosch mercek kullanıldı.Orjinal kapak tıraşlandı ve her zamanki gibi, ek parça montajıda yapıldı.Bu defa arkadaşımız boya istemedi orjinal görünüm tercih etti.Gri renkteki parçlarımız ile fardan son görünümler. Şu an farlar kargoda sahibine dogru yolda.Araç üzerindeki resimleri geldiğinde bilahire paylaşacagım. Geçen ay yine Mondeo farı çalışması yaptım.Bu defa eski tip hella mercek kullandım.Boyut nedeniyle arka kapak aralıgı çok sorun oluşturmadı ufak kırmalar yetti.Bu defa mercegin selonoid bölümü nedeniyle orjinal kapak sorunumuz oluştu.O nedenle ben idarelik düz kapak taktım,Şu an orjinal kapaga çalışmam bitti,bu defa rakadaşımız ev taşıdıgı için sonraya kaldı.İşlemlerin sonucunda bu çalışmayıda resimleyecegim. Her halukarda bi-xenon montajında orjinal kapak uygulaması neticesinde her çeşit mercek sorun oluyor ama giderilebiliyor.Esas sorun arka kapakta oldugu için orjinal tarzda bir kapak yapmak oldukca zor ve birazda mebla istiyor.Silikonlu çözümden başka bir yol sanırım şu an yok. Resim linkleri yenilendi. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Eline emeğine sağlık abi ama bu arka kapak işine acilen bir çözüm bulman lazım 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Bende şimdi onu yazacaktım.Bu arka kapaga müdahale etmeden ve orjinal mercek kapagınıda zorlamayacak tek mercek sadece yeni tip Hella.Diger bütün merceklerde muhakkak sorun olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Makro'nun dibine dibine vurmuşsun fotolarda Güzel olmuş operasyon, yine Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Resim çekmek kolay iş değilmiş. Nasılsa cep teli deyip resmin nasıl oldugunu önemli degil deniyordu ama şimdi denemiyor. Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Far sınıf atlamış , sahibi artık geceleride sürebilir aracını 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 (düzenlendi) Mardin'den fotolar bir süre önce gelmişti.Paylaşayım dedim. Araç üzerinde ve duvar fotosu. Resim linkleri yenilendi. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Abi sol farda açısal eğrilik var farı yerine tam oturtamamış olabilir mi?montajı yapan kişi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 (düzenlendi) Far yerine oturmamışta olabilir,benden kaynaklıda olabilir.Gerçi Mondeo farının tam oturmama olasılığı çok düşük ihtimal fakat sadece arka silikonlamadan dolayı kasıntı olduysa bilmiyorum tabiki o kısımların resmi yok.Benim montajımdan olma ihtimali yüksek gibi.Far ayarcısı farların ayarına okey vermiş. 30 Mayıs 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Haziran 2013 Paylaş 4 Haziran 2013 (düzenlendi) Ankara'dan komşu forum üyemiz Levent beyin 2006 Mondeo'sunun far çalışmasını rabbimin izni ile temizce bitirdim.Arka kapak olarak en temiz çalışma oldu.En azından öncekilerden daha temiz oldu.Daha önce neden böyle yapmadım diye kendime kızıyorum. Far tasının Bosch bi-xenon ve aliminyum parçamız ile romantik bir havada buluşması. Bitmiş hali. Arka kapakların yeni hali.Xenon ampul il kapak arasında 8mm civarı boşluk bırakarak işlemi bitirdim. Araç üzerindeki arka kapakların durumu. Sol taraf kapak arasında 2mm falan bıoşlu var tam değmiyor resim biraz aşagıdan olmuş değiyor gibi görünüyor.Sağ taraf kılı kılına oturdu. Araç üzerindeki görünüşü. Duvar çizğimiz. Halajon ampuller ile uzun far. Resim linkleri yenilendi. 16 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Haziran 2013 Paylaş 6 Haziran 2013 Çok temiz. Fardaki balast tutturma yerleri önceden var mıydı ? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts